10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

Τσα!

Η Μαργαρίτα Μιχελάκου στο 10%

«Στο ’ουσβιτς, αδελφές μου, στο ’ουσβιτς»

της Μαργαρίτας Μιχελάκου

Κάποιος με είπε ρατσίστρια αυτό το μήνα. I had not seen it coming. Οι μισοί φίλοι μου είναι γκέι. Δεν τους ξεχωρίζω από τους υπόλοιπους. Διασκεδάζω περισσότερο μαζί τους, λέω πιο πολλά γκομενικά μαζί τους, βγαίνω πιο συχνά μαζί τους, αλλά δεν τους ξεχωρίζω από τους υπόλοιπους. Και δε νομίζω ότι κι εκείνοι λένε, σήμερα ας βγούμε με τη στρέιτ μούτζα. Μάλλον, σήμερα ας βγούμε με τη Ρίτα, λένε, όπως κι εγώ λέω, σήμερα ας βγω με τη Μέρσι και την ’ννα, άσχετα που η Μέρσι έχει πάει φαντάρος και η ’ννα την έχει τεράστια. Ρατσιστικό ας πούμε είναι να με πεις αδελφομάνα, ντάνα και «γκέι παγιδευμένο σε ένα γυναικείο σώμα». Και το έχω ακούσει πολλάκις, αλλά δεν το έκανα και θέμα.

Είναι μια ειδική κατηγορία γυναικών που κάνει παρέα με γκέι; Δε νομίζω. Πρέπει κάθε κορίτσι να έχει ένα γκέι κολλητό, όπως η Κάρι τον Στάνφορντ και η Τζούλια Ρόμπερτς τον Ρούπερτ Έβερετ; Please, βαριέμαι. Απλώς ο Στάνφορντ και ο Ρούπερτ είναι σούπερ και οποιοσδήποτε σώφρων άνθρωπος θα τους ήθελε για κολλητούς.

Ή μήπως είναι πιο witty και σούπερ ο Ρούπερτ επειδή είναι γκέι; Εεε, χμ, εδώ που τα λέμε, μάλλον, ναι. Με τσάκωσες, χερ Χίμλερ, είναι τρελές οι αδελφές, είναι του γιατρού, είναι για δέσιμο, όταν βρεθούν όλοι μαζί ουρλιάζουν σαν να βυθίζεται το πλοίο, καμιά φορά υιοθετούν επηρμένα γυναικεία υποκοριστικά όπως Όντρεϊ και Λάιζα ενώ κάποιοι όλη μέρα βάζουν τον personal assistant τους να τους φέρει κάτι από το κάτω συρτάρι, κάποιοι ντύνονται ξυλοκόποι και πάνε σε πορείες αρκούδων στο εξωτερικό και κάποιοι μου έχουν ξεχειλώσει τις καλύτερες γόβες μου, κάποιοι παθαίνουν βαθιές υπαρξιακές κρίσεις όταν περνάνε δέκα λεπτά από την ώρα που εκείνος είπε ότι θα πάρει και κάποιοι ξέρουν ακριβώς τι να μου πουν όταν περνάνε δέκα λεπτά από την ώρα που εκείνος είπε ότι θα πάρει αλλά όλοι είναι οι πιο fun και ακομπλεξάριστοι άνθρωποι για να έχεις για φίλους. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, βεβαίως.