10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

Editorial

Τις απόκριες θα ντυθώ ευτυχισμένος!

του Λύο Καλοβυρνά

«Μα είστε σίγουροι ότι δεν έχετε κουστούμι ευτυχισμένου; Ούτε ένα αξεσουάρ; Ένα ριχτό κάτι;»

Κανένα από τα βεστιάρια όπου απευθύνθηκα δεν είχε αποκριάτικη στολή ευτυχίας. Μου αντιπρότειναν να ντυθώ Χριστόδουλος φλαμπέ και να κάνω ευτυχισμένο πολύ κόσμο. Δελεάστηκα, αλλά φοβήθηκα μη με πιάσει αλλεργία. Κάθισα λοιπόν και έφτιαξα μόνος μου στολή. Δεν είναι τόσο δύσκολο:

•  Διάλεξα ένα πρόβλημα (π.χ. υστερικές επιθέσεις εναντίον των γκέι από γνωστούς δικηγόρους στην TV, γονείς που μας πρήζουν επειδή δεν έχουμε παντρευτεί, φίλοι που έχουν κολλήσει HIV και δεν έχουν από πού να πάρουν πληροφορίες, ρατσιστικές αποφάσεις του ΕΣΡ εναντίον μας, φίλοι που φοβόμαστε να τους μιλήσουμε για μας κτλ – υπάρχει πολύ υλικό!)

•  Είδα τι μπορώ να κάνω εκτός από το να κάθομαι να το κοιτάζω. Μπορώ να στηρίξω κάποιους να ενημερώσουν τον κόσμο για το αν κολλάει ο HIV με τον στοματικό έρωτα; Μπορώ να βοηθήσω ένα 16χρονο που φοβάται ότι είναι ανώμαλος και τον περιμένει μια ζωή όλο δυστυχία; Μπορώ να βοηθήσω μια οροθετική γυναίκα που κανείς δεν την ενημέρωσε πώς να παίρνει με λιγότερο πόνο τα ενέσιμα φάρμακά της;

Μπορώ. Κι εσείς μπορείτε. Με το 10% δεν θα ράψουμε ολόκληρη στολή ευτυχίας – κανένα περιοδικό δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Ωστόσο, το 10% είναι μια ειλικρινής προσπάθεια για να καταπιαστούμε με κάποια από αυτά τα προβλήματα. Τετρακόσιοι άνθρωποι κόλλησαν HIV το 2004 στην Ελλάδα. Στο 10% δεν μας αρκεί απλώς να κουνάμε το κεφάλι μας με απάθεια.

Το 10% βγαίνει από εθελοντές και στηρίζεται αποκλειστικά σε έσοδα από διαφημίσεις και δωρεές. Αν σας αρέσουν αυτά που διαβάζετε· αν πιστεύετε ότι το 10% αξίζει να βγαίνει· αν το κουστούμι ευτυχίας που σας πλασάρουν δεν σας κάνει, στηρίξτε μας. Κάντε μας μια δωρεά ή γραφτείτε συνδρομητής/τρια.

Με μια συνδρομή ενός έτους (6 τεύχη = 40 ευρώ), το περιοδικό θα έρχεται σε όποια διεύθυνση μας δώσετε (ή σε Poste Restante). Κυρίως όμως με τα χρήματα αυτά θα μας βοηθήσετε να συνεχίσουμε να βγάζουμε το περιοδικό σας.

www.10percent.gr/syndromes – με ταχυδρομική επιταγή, πιστωτική κάρτα ή κατάθεση στην τράπεζα.