10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

Συμβουλές

Καλή μου Νεράιδα

Υποφέρετε, υποφέρετε πολύ; Σας σιγοτρώει κάποιο μαράζι; Μην απελπίζεστε! Πάψτε να σπαταλάτε τα ευρώ σας σε καφετζούδες και απευθυνθείτε στην Καλή σας Νεράιδα.

Τι;! Δεν πιστεύετε στις νεράιδες; Χα, κουτά μου παιδιά! Εδώ πιστεύετε στον αληθινό έρωτα και τα πρόφαϊλ του gaydar, σε μένα δεν πιστεύετε;

Γράψτε μου τα προβλήματά σας, τα βάσανα και τις κακουχίες σας, το πόσο άσχημα σας φέρονται η ζωή και οι άντρες κι εγώ θα σας γράψω! Στείλτε μέιλ στο: neraida@10percent.gr.

Φιλούμπες,

Καλή Νεράιδα ®


Hello πολυσυμπαθεστάτη νεράιδα!

Είμαι ένας αθεράπευτα ρομαντικός δεκαοχτάρης bisexual. Από μικρός ήξερα ότι δεν έχω καμία σχέση με τα άλλα αγόρια. Ποτέ δε μου άρεσε το ποδόσφαιρο, ο τσαμπουκάς, οι ψευτόμαγκες, οι φιγουρατζήδες, οι ψωνάρες, ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τις γυναίκες (ξέρεις, ότι είναι οι γαμιάδες του χωριού και ποιος έχει πηδήξει τις περισσότερες, ποιος θα καταφέρει να ξεπαρθενιάσει τη ντροπαλή-πλην ωραίο μουνάκι-του σχολείου). Και έχω τρία ερωτήματα:

1) Μήπως είμαι ο μόνος στην ηλικία μου που είναι τόσο κορόιδο ώστε να θέλει σχέση, και μάλιστα σοβαρή; Είναι φυσιολογικό κανένα γαϊδούρι στην ηλικία μου να μην ψάχνει αγάπη, εμπιστοσύνη, μία σχέση ρε παιδάκι μου, όχι σεξουαλικό δεσμό απλά; Πες μου καλή μου αν κάνω κάπου λάθος και πού είναι αυτό. Δεν μπορεί να είμαι μόνο εγώ και ο Μανώλης Καλαποθιωτάκης.

2ο) (και φλέγον!): Είναι αλήθεια τελικά ότι στο στρατό σε βάζουν να στήσεις κώλο για να δουν αν τον έχεις πάρει Δεν μπορεί να είναι αλήθεια! Πες μου ότι δεν είναι!

3ο) (και φαρμακερό. . . ): Αληθεύει ότι με τον πρωκτικό έρωτα το σπέρμα παθαίνει κάτι (δεν θυμάμαι πώς μου τα είπανε ακριβώς)

Κοσμογυρισμένη νεράιδά μου, θα σου είμαι ευγνώμων αν μπορέσεις να με βοηθήσεις. Λίγα ψίχουλα νεραϊδόσκονης σου γυρεύω κι εγώ.

Υ.Γ. Δεν με ενδιαφέρει αν δεν δημοσιευτεί το γράμμα μου στις σελίδες του περιοδικού (λες και θα χώραγε.).

Αγόρι μου γλυκό,

Βρήκα το γράμμα σου πολύ συγκινητικό γιατί μου θύμισες τον εαυτό μου στα νιάτα μου, όταν ήμουν τρυφερή σαν μαρουλάκι της λαϊκής, αγάμητη και ανυποψίαστη επίσης σαν μαρουλάκι της λαϊκής. Καταλαβαίνω τα ερωτήματά σου και σε διαβεβαιώνω ότι δεν είσαι ο μόνος που σκέφτεται έτσι. Δεν είναι κακό που θέλεις να αγαπάς τον άντρα που έχεις στο κρεβάτι σου. Είναι πολύ ωραίο, πολύ καυλωτικό και πολύ καρδιοτονωτικό. Αντίθετα με ό,τι νομίζεις, η ηλικία σου ή ηλικία των φίλων σου δεν παίζει κανέναν ρόλο στο τι ζητάς από έναν άντρα. Σε οποιαδήποτε ηλικία οι άνθρωποι μπορεί να ζητάνε οτιδήποτε.

Δεν είναι περίεργο ή μεμπτό ένα νέο παιδί να θέλει να εξερευνήσει τη σεξουαλικότητά του με κάθε τρόπο και να πέσει με τα μούτρα στο σεξ. Από την άλλη, πολλοί γκέι με την διπλάσια ηλικία μπορεί να ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για το σεξ και για απολύτως τίποτε άλλο. Άλλοι αλλάζουν 3 γκόμενους τη βδομάδα, άλλοι μένουν με τον ίδιο τη μισή τους ζωή. Άλλοι πάλι, όπως εσύ, θέλουν από νωρίς και μια δυνατή συναισθηματική σχέση. Δεν είναι θέμα ωριμότητας ή ανωριμότητας, είναι θέμα ψυχοσύνθεσης, συναισθηματικών αναγκών, κοινωνικών ή οικογενειακών περιστάσεων, κουλτούρας, πεποιθήσεων. Ακόμη ο ίδιος άνθρωπος μπορεί να νοιώθει διαφορετικά σε διάφορες φάσεις της ζωής του.

Είναι πολύ προτιμότερο να ισορροπήσεις με τον εαυτό σου και με τον περίγυρό σου. Αφού ζητάς μια σχέση βαθύτερη από το απλό σεξ ψάξε προς αυτή την κατεύθυνση. Αν πιστεύεις ότι οι συνομήλικοί σου δεν σε καλύπτουν, κοίταξε μήπως σου κάνουν οι μεγαλύτεροι.

Όσο για το στρατό, μη σε απασχολεί καθόλου. Όχι μόνο δεν γίνονται τέτοια πράγματα, αλλά δεν υπάρχει καμία απολύτως εξέταση που να μπορεί να αποδείξει ποιος γαμιέται και ποιος όχι. Αλλά και αν υπήρχε δεν θα έκαναν αυτή την εξέταση, γιατί θα έπρεπε να αποστρατεύσουν κάμποσους μονιμάδες. Χαζοί είναι;

Τέλος, το σπέρμα σου δεν θα πάθει απολύτως τίποτε είτε κάνεις ενεργητικό, είτε παθητικό έρωτα. Η μόνη εξωφρενική πιθανότητα είναι αν κάνοντας ενεργητικό έρωτα (με άντρα ή με γυναίκα, αδιάφορο) χωρίς προφυλακτικό, μολυνθείς από κάποιο μικρόβιο, πάθεις ουρηθρίτιδα, προστατίτιδα, επιδιδυμίτιδα, μείνεις αθεράπευτος για μερικούς μήνες, οπότε, ναι, τότε μπορεί να επηρεαστεί το σπέρμα σου, αλλά μπορούμε να μην τρελαθούμε εντελώς!

Σε φιλώ και σου εύχομαι καλή σταδιοδρομία,

Η πολύ καλή Νεράιδα


kalispera

to problima mou einai arketa simantiko kai me basanizei synexeia. EImai foititis se ena elliniko panepistimio. Dexomai kathe toso omofovika sxolia kai prosboles-eirwneies apo tous symfoitites mou (str8 agoria)..."Ti kaneis Gay?" kai alla polu xeirotera.

Den mporw na katalabw pws genika to muristikan to ti eimai gay afou kata geniki omologia eimai polu arrenwpos. Apla den asxoloumai me podosfairo den milaw gia gomenes synexeia kai isws ntynomai ligo pio trendy apo autous. Distixws einai oligomeles tmima kai etsi eimai antimetwpos me ayto synexeia. Ta peiragmata einai synexizomena alla xwris na me koboun apo synergasies sta mathimata, i na protenoun na bgoume exw. Den goustarw na me prosbaloun etsi akoma kai an exoun kapoia epafi mazi mou. Skeftomai na kopsw kathe epafi apo tin alli fobamai mipws apo apomonothw kai autoi exagriwsoun. Apo tin alli an tous kanw pio polu parea gia na exoume oikeiotita fovamai oti arga i grigora tha erthw se adieksodo giati tha zitane na doune gomena ktl. Ti na kanw? (mipos na plakwnomai kai na brizw opote ysprato tetoia symperifora)

Giannis 20

Αγαπητέ Γιάννη,

Είναι δύσκολο να σου δώσω μια συμβουλή γιατί δεν ξέρω τον χαρακτήρα σου. Αντέχεις τις αντιπαραθέσεις; Είσαι ετοιμόλογος; Έχεις αίσθηση του χιούμορ; Προτιμάς τον συμβιβασμό; Έχεις φτάσει στο αμήν; Υπάρχουν διάφορες δυνατότητες, αλλά το ποια θα διαλέξεις και ποια σου κάνει θα το αποφασίσεις εσύ.

Το να κόψεις κάθε σχέση μαζί τους είναι μια λύση. Αν αδιαφορήσεις, ίσως να αδιαφορήσουν και αυτοί. Από την άλλη, κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο σε ένα ολιγομελές τμήμα, αφού ούτως ή άλλως θα τους συναντάς θέλοντας και μη.

Το να τσακωθείς μαζί τους έχει νόημα μόνον αν νομίζεις ότι δεν θα τις φας στο τέλος. Αν είσαι μπρατσωμένος και ξέρεις και τρία πράγματα από kick boxing, για παράδειγμα, έχεις περισσότερες πιθανότητες να ξεμπλέξεις καθαρός. Αν όχι, άστο καλύτερα.

Το να τους κάνεις παρέα και απλώς να αγνοείς τα πειράγματα δεν ξέρω αν είναι λύση, γιατί κάποια στιγμή θα φορτώσεις στα σίγουρα με τις προσβολές, ούτε μπορείς να περιμένεις πότε θα βαρεθούν.

Βασικά, το πρόβλημα αυτών των "μάτσο" αγοριών είναι οι προκαταλήψεις που έχουν για τους γκέι - ανάθεμα κι αν ξέρουν να μιλήσουν σοβαρά για την ομοφυλοφιλία έτσι και τους ρωτήσεις. Σ' έχουν βρει εύκολο στόχο τώρα και κάνουν τέτοιες ξενέρωτες πλάκες. Θέλει χιούμορ και θάρρος από μέρους σου για να τους γυρίσεις, έτσι ώστε να σε δουν ως "Γιάννη" και όχι "αδερφή που είναι εντάξει να πειράζουμε".

Υπάρχει και η λύση να δεχτείς επισήμως ότι είσαι γκέι (αφού όπως λες, το έχουν καταλάβει), και να τους απαντάς ανάλογα όταν σε ρωτάνε, σαν να μην συμβαίνει τίποτε. Το κράξιμο που σου ρίχνουν είναι ένα όπλο που έχει δύναμη μόνο στο βαθμό που εσύ το δέχεσαι ως όπλο. Διάβασε και το άρθρο για τις "δηλητηριώδεις λέξεις" και ίσως πάρεις καμιά ιδέα.

Το χιούμορ είναι επίσης μια λύση, εάν σου ταιριάζει. Π.χ. αν σε κράξουν ότι τον παίρνεις, πείραξέ τους κι εσύ, όπως πειράζονται μεταξύ τους τ' αγόρια, "Ας έκαναν εσάς οι γκόμενές σας τα τσιμπούκια που μου κάνει εμένα ο δικός μου και μετά μιλάμε." Το πιθανότερο είναι να κομπλάρουν και να κόψουν τα πειράγματα, αφού θα έχεις μπει στο παιχνίδι.

Θα μπορούσες επίσης απλά να τους ρωτήσεις τι ζόρι τραβάνε αυτοί για σένα και γιατί τους ενδιαφέρει να σε προσβάλλουν. Αφού είναι ολιγομελές το τμήμα σου, οι σχέσεις μάλλον δεν είναι τόσο απρόσωπες, οπότε είναι πιθανόν να αισθανθούν άσχημα και να το κόψουν. Αυτό όμως θέλει γερά κότσια και δεν ξέρω αν είσαι σε τέτοια φάση.

Φιλικά,

η Κ.Ν. (& η υπόλοιπη συντακτική ομάδα που έχει ζήσει στο πετσί της το κράξιμο)


Γεια σου Νεράιδα,

Πριν από ενάμισι χρόνο γνώρισα ένα παιδί σ' ένα τσοντοσινεμά και τα φτιάξαμε. Τα πάμε πολύ καλά, και στο σεξ και σε όλα, γενικά ταιριάζουμε σε πάρα πολλά, αλλά εγώ θεωρώ ότι είναι καιρός πια να ζήσουμε μαζί. Τον αγαπώ και ξέρω ότι μ' αγαπά κι αυτός. Έχω βαρεθεί να κοιμόμαστε πότε εγώ σπίτι του, πότε αυτός στο δικό μου! Του το 'χω πει αλλά εκείνος λέει ότι παραείναι νωρίς, ότι δε νιώθει έτοιμος για κάτι τέτοιο. Γενικά είναι όλο δικαιολογίες. Να κάνω υπομονή;

lover4u

Βιαστικέ εραστή,

Όταν ένας άνθρωπος σου λέει όχι και εσύ δεν το δέχεσαι, το πρόβλημα το έχεις εσύ. Για να σου λέει όχι ο φίλος σου που σε αγαπάει (όπως λες) θα έχει τους λόγους του. Είτε τους καταλαβαίνεις, είτε σου αρέσουν, είτε σου είναι αρκετοί, είτε όχι, πρέπει ν' αποδεχτείς την κατάσταση. Δε σου μένει τίποτε άλλο από το να κάνεις υπομονή ή να παραιτηθείς από την προσπάθεια, αν δεις ότι ο φίλος σου δεν έχει καμία διάθεση. Εκτός αν πιστεύεις ότι η συγκατοίκηση με το ζόρι θα βοηθήσει τη σχέση σας, οπότε μπορείς να τον πιέζεις μέχρι να του σπάσεις τα αρχίδια.

Η εντελώς αρνητική Νεράιδα


Καλλιτέχνη φίλε μου γεια σου,

Το «πετσάκι» για το οποίο συζητάς δεν έχει σχέση με το πραγματικό πετσάκι, το λεπτό, κυλινδρικό δέρμα που καλύπτει το κεφάλι του πουλιού σου (την «ακροποσθία»). Αυτό που εννοείς και που μπορεί να κοπεί και να αιμορραγήσει, είναι ο «χαλινός», που βρίσκεται στο κάτω μέρος του κεφαλιού και σαν χαλινάρι δεν αφήνει το πετσάκι να κατεβεί εντελώς κάτω. Σε μερικούς άντρες ο χαλινός είναι πιο κοντός, ζορίζεται στη διείσδυση και όταν τεντωθεί πολύ μπορεί να σπάσει (χωρίς καμία μακροπρόθεσμη συνέπεια).

Όσο για τη δεύτερη ερώτησή σου, δεν μπορώ να σου απαντήσω. Δεν ρωτάνε ποτέ μια κυρία τέτοια πράγματα!

Η συνεσταλμένη Κ.Ν.