10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

Ρεπορτάζ

Ωραίοι!

της Φράου Μπλούχερ! *

* Φράου Μπλούχερ φωνάζουμε τη Ντίνα Δασκαλοπούλου στο περιοδικό. Φαντάζεστε γιατί τη φωνάζουμε έτσι (άουτς!)

Tα περιοδικά συνηθίζουν να γιορτάζουν με πολλά ταρατατζούμ τα γενέθλιά τους. Υπό την προϋπόθεση ότι οι συντάκτες του είναι καλοί στην αριθμητική. Πράγμα που δεν συμβαίνει στην περίπτωσή μας.

Ο διευθυντής είναι ο καλύτερός μου φίλος, φτιάχνει υπέροχα σοκολατένια γλυκά και γράφει ωραία παραμύθια, αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι στην αριθμητική είναι στουρνάρι. Διότι, όπως κι εγώ, στο μάθημα της πρόσθεσης πρέπει να χάζευε από τ’ ανοιχτό παράθυρο του σχολείου τ’ αγοράκια που έπαιζαν στην αυλή. Και σίγουρα, όπως κι εγώ, δεν συμβιβάστηκε ποτέ με το ένα κι ένα ίσον δύο. Γιατί δύο παρακαλώ; Τρεις δεν είναι καλύτερα;

Κάπως έτσι την πατήσαμε και χάσαμε τα γενέθλια του περιοδικού, το οποίο μεν συμπληρώνει τα δύο του χρόνια τον Δεκέμβριο, αλλά το δωδέκατό του τεύχος είναι αυτό που κρατάτε στα χέρια σας.

Και να τώρα, που το μωρό μας γιορτάζει χωρίς τούρτα, χωρίς κεράκια, χωρίς πάρτυ και χωρίς ταρατατζούμ. Όπως χωρίς ταρατατζούμ ξεκίνησε το ταξίδι του πριν από δώδεκα τεύχη.

Δώδεκα τεύχη και πολλά ξενύχτια μετά, 24 μήνες και πολλά γέλια μετά, εκατοντάδες μερόνυχτα και πολλές χριστοπαναγίες μετά, ένα μόνο θέλω να πω σε όλους όσοι μας συντροφεύετε σε αυτό το ταξίδι: Ωραίοι!

Ωραίοι, όλοι εσείς στη «Σύνθεση», που αρνείστε να δεχθείτε ότι το HIV είναι θανατική καταδίκη και αγωνίζεστε για τη στήριξη των οροθετικών με τα φυλλάδια, το www.hiv.gr και το 10%.

Ωραίοι, όλοι εσείς, οι επαγγελματίες και οι ερασιτέχνες, οι αρχάριοι και οι καταξιωμένοι, που κάθε δίμηνο χαρίζετε στο 10% τα κείμενα και την εικόνα του.

Ωραίοι, όλοι εσείς που σε 158 σημεία σε 11 πόλεις της Ελλάδας και την Κολωνία, φιλοξενείτε το 10% στους χώρους σας.

Ωραίοι, όλοι εσείς που δανείζετε τη φωνή σας, την αίγλη σας, την κοινωνική σας απήχηση μέσα από συνεντεύξεις και άρθρα στο περιοδικό.

Ωραίοι, όλοι εσείς που στηρίζετε οικονομικά -μέσα από δωρεές, διαφημίσεις και συνδρομές- αυτό το ταξίδι.

Ωραίοι, Αλέξανδρε Φ., Αλέξανδρε Φ., Άννα, Αύγουστε Κ., Βαγγέλη Μ., Βασίλη Π., Γιώργο Β., Γιώργο Γκ., Christopher, Δήμητρα, Δημήτρη Α., Δημήτρη Ν., Δημήτρη Π., Δημήτρη Τ., Δημήτρη Φ., Έλενα Κ., Ελένη Δ., Ελένη Τρ., Έλλη Σ., Έρση, Ζαχαρία, Ηλία Ι., Ηλία Κ., Θάνο Ρ., Θοδωρή, Ιωάννα, Κύρο, Κωνσταντίνα, Λεωνίδα, Λουκία, Μaxime, Μάκο, Μανώλη, Μαργαρίτα, Μαρία, Νεφέλη, Νίκο Δ., Νίκο Ντ., Νίκο Π., Νίκο Τ., Νίκο Φ., Όθωνα, Παναγιώτη Δ., Παναγιώτη Ε., Παναγιώτη Σ., Πάνο Π., Πάρη, Πέγκυ, Ρινέττα., Σπύρο Β., Στάθη Π., Σταμάτη Θ., Σωκράτη, Τζίνα Κ Τίμο, Φωτεινή Μ..

Ωραίοι -κι ίσως οι πιο ωραίοι- όλοι εσείς που δίνετε πνοή σε αυτό το περιοδικό. Γιατί δεν θα προχωρούσε ποτέ χωρίς την κριτική και τη στήριξή σας, χωρίς την αγάπη και το θυμό σας.

Ωραίοι, όλοι εσείς που πολεμάτε μαζί μας, το «δεν» και το «αδύνατον» του κόσμου ετούτου. *

(* Στίχος από το ποίημα «Ο κήπος του ευώχειρ» από τη συλλογή Το φωτόδεντρο και η 14η ομορφιά, του Οδυσσέα Ελύτη.)