10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

Συμβουλές

Καλή μου Νεράιδα

Υποφέρετε, υποφέρετε πολύ; Σας σιγοτρώει κάποιο μαράζι; Μην απελπίζεστε! Πάψτε να σπαταλάτε τα ευρώ σας σε καφετζούδες και απευθυνθείτε στην Καλή σας Νεράιδα.

Τι;! Δεν πιστεύετε στις νεράιδες; Χα, κουτά μου παιδιά! Εδώ πιστεύετε στον αληθινό έρωτα και τα πρόφαϊλ του gaydar, σε μένα δεν πιστεύετε;

Γράψτε μου τα προβλήματά σας, τα βάσανα και τις κακουχίες σας, το πόσο άσχημα σας φέρονται η ζωή και οι άντρες κι εγώ θα σας γράψω! Στείλτε μέιλ στο: neraida@10percent.gr.

Φιλούμπες,

Καλή Νεράιδα ®


Αγαπημένη νεράιδα

Είμαι gay 21 χρονών και σου γράφω για να με βοηθήσεις να λύσω ένα σοβαρό πρόβλημα. Πρώτον, πριν δύο χρόνια είχα σχέση με ένα αγόρι από το σχολείο, η οποία όμως τελείωσε άδοξα όταν οι γονείς μου άρχισαν να με υποψιάζονται. Από τότε δεν είχα άλλη σχέση και έχω απελπιστεί. Τι θα μπορούσα να κάνω για να γνωρίσω ένα ωραίο αγόρι και να ερωτευτώ ξανά; Να αρχίσω να κάνω βόλτες στους δρόμους και ό,τι γίνει; Please help me! Επίσης, τι να κάνω με τους γονείς μου; Να τους μιλήσω ανοιχτά; Αν το κάνω, είμαι σίγουρος ότι θα αντιδράσουν πολύ άσχημα. Ελπίζω να με καταλαβαίνεις! Σε ευχαριστώ πολύ που μπήκες στον κόπο να διαβάσεις το mail μου!

Φιλάκια...

Σπύρος

Ανόητο ερωτιάρικο αγόρι, γεια σου,

Όπως ήδη (ελπίζω να) ξέρεις, ωραία και ερωτεύσιμα αγόρια δεν πέφτουν από τον ουρανό, δεν βγαίνουν από τα λάχανα, δεν τα φέρνει ο πελαργός, δεν πωλούνται συσκευασμένα, κατεψυγμένα, συναρμολογούμενα, ούτε καν φουσκωτά. Δεν θα τα βρεις στα φλυτζάνια του καφέ, ούτε στις σελίδες με τα ζώδια. Δεν θα τα βρεις ούτε με ερωτικά φίλτρα, βουντού, ευχέλαια, παρακάλια ή απειλές. Η λύση είναι μία και μου φαίνεται ότι την υποψιάζεσαι ήδη: να βγεις έξω και να γνωρίσεις κόσμο. Μίλα με ανθρώπους, χαμογέλασέ τους, κάνε εσύ το πρώτο βήμα και άνοιξε κουβέντα. Πες, πες, πες, στο τέλος κάτι θα βγει. Πίστεψέ με, είναι ο μόνος τρόπος, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω.

Όσο για τους γονείς σου, να τους το πεις μόνον αν είσαι έτοιμος ν’ αντιμετωπίσεις την αντίδρασή τους και αν νομίζεις ότι το να τους το πεις θα λύσει περισσότερα προβλήματα από το να μην τους το πεις. Στη στήλη Φτου & βγαίνω υπάρχουν διάφορες πληροφορίες για αυτό το θέμα.

Ματς μουτς,

η εντελώς Κ. Ν.


Καλη μου νεραιδα γεια σου! ειμαι ενα απελπισμενο παιδι, πληγωμενο θανασιμα απο ερωτα που δεν ξερει τι να κανει. Τον γνωρισα πριν 4 μηνες, το καναμε 2 φορες μεσα στις 10 πρωτες μερες και εκτοτε τον εχω δει αλλες 3 φορες χωρις να κανουμε κατι επειδη εχει παρα πολλα προσωπικα προβληματα και δεν μπορει να λειτουργησει. Εχω προσπαθησει να τον ξεπερασω με αλλον αντρα, αλλα δυστυχως κολλησα χειροτερα μαζι του. Αξιζει να περιμενω μεχρι να ξεπερασει τα προβληματα του? Σημειωτεον, ειναι η πρωτη φορα που αγαπαω πραγματικα στα 24 μου χρονια μετα απο απειρες ξεπετες! Περιμενω επειγοντως την πολυτιμη συμβουλη σου πριν με βρουν στην μπανιερα μου με κομμενες τις φλεβες....

Αλέξανδρος

Κομμένες φλέβες!;! Αλέξανδρε, για όνομα του Θεού, είναι τόσο αντιαισθητικό! Άσε που θα γίνει χάλια το μπάνιο. Δεν σκέφτεσαι την καθαρίστρια που θα καταστρέψει τα νύχια της να ξύνει τα πλακάκια;

Για να μη βάλω τις φωνές και κάνω ρυτίδες, Άλεξ, η-ρέ-μη-σε! Δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν να "αγαπάς πραγματικά" κάποιον που τον έχεις δει μόνον 4 φορές! Τι πρόλαβες να καταλάβεις από την προσωπικότητα και το χαρακτήρα του για να τον αγαπήσεις; Εκτός αν εννοείς ότι είσαι τρελά ερωτευμένος, οπότε, ναι, ίσως, αλλά μπορούμε παρακαλώ να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας;;;

Θα στα πω εν τάχει γιατί έχω κόσμο απόψε στο παλάτι και πρέπει να φτιάξω ένα μενού 5 πιάτων με γαλλικές συνταγές. Βασική νεραϊδική συμβουλή: μακριά από άντρες με "προσωπικά προβλήματα". Ούτε σχέσεις, ούτε φιλίες, ούτε τηλέφωνα, ούτε ραντεβουδάκια. Αυτοί κάνουν μόνο για ξεπέτες και άντε γεια. Εάν επιπλέον "δεν μπορούν να λειτουργήσουν" όπως ο δικός σου από τα πολλά προβλήματα, κάν’ την με ταχύτατα πηδηματάκια προς την έξοδο. Ξεκόλλα το συντομότερο. Εκτός εάν μέσα σου κρύβεις μια εκκολαπτόμενη Αμελί, σε οποία περίπτωση ψάξε να βρεις έναν Ζενέ να σου σκηνοθετήσει τη ζωή, γιατί αλλιώς μάλλον προς ψυχολογικό δράμα σε βλέπω να καταλήγεις.

Αν θέλεις κάτι σοβαρό βρες ανθρώπους προσγειωμένους, ψαγμένους, καλορυθμισμένους, με μόνο απλές, καθημερινές νευρώσεις. Διαφορετικά να μην παραπονιέσαι που θα φορτωθείς τα προβλήματά τους και θα βασανίζεσαι. Εκτός εάν τα βάσανα είναι το αγαπημένο σου χόμπι.

Η πανέξυπνη

Καλή Νεράιδα


Νεραϊδούλα μου γεια σου,

Σου γράφω για ένα πρόβλημα που με απασχολεί τους τελευταίους 5 μήνες, από τότε που γνώρισα τον φίλο μου. Τον συνάντησα ένα βράδυ στο Πεδίο του Άρεως, ψηλό, σωματαρά, με καλό εργαλείο, φιλόλογο. Παρά την αρχικά αρνητική του στάση, τελικά τα βρήκαμε και αρχίσαμε να περνάμε μαζί τα σαββατοκύριακα, γιατί μένει Θεσσαλονίκη. Μου αρέσει πάρα πολύ η παρέα του και το σεξ (παρότι είναι λιγάκι «άγριος»), είμαι πολύ ερωτευμένος μαζί του και κάνω ό,τι μπορώ να τον βλέπω. Το πρόβλημα είναι ότι είναι πάρα πολύ ζηλιάρης. Δεν τολμάω να μιλήσω σε άνθρωπο και μου κάνει απίστευτες σκηνές ότι φλερτάρω μπροστά του, ότι ποιος ξέρει με πόσους γαμιέμαι όταν είμαι μόνος μου στην Αθήνα, ότι είμαι μια τσούλα και τέτοια τρελά. Με φέρνει σε απελπισία, γιατί τίποτε από αυτά δεν είναι αλήθεια, τον θέλω όσο κανέναν άλλο και ούτε μου περνάει από το μυαλό να κοιτάξω τριγύρω. Από την άλλη, όποτε πηγαίνω στη Θεσσαλονίκη να τον δω, πάντα εμφανίζεται κάποια στιγμή ο πρώην του! Μια φορά μάλιστα με υποδέχτηκε στο σπίτι μαζί του! Κι εγώ δεν λέω τίποτε. Γιατί μου φέρεται έτσι; Μου έχει κάνει τη ζωή κόλαση. Τι να κάνω; Κοντεύω να τρελαθώ.

Κ.Κ. από Άνω Ιλίσια

Ταλαίπωρε Κ.Κ.,

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ο φιλόλογος σου φέρεται έτσι. Μπορεί να έχει απίστευτες ανασφάλειες και συμπλέγματα (δεν φαντάζεσαι τι κυκλοφορεί στην πιάτσα). Μπορεί να εξακολουθεί να έχει σχέση με τον πρώην του και «να φωνάζει ο κλέφτης για να τρομάξει ο νοικοκύρης» (ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος). Μπορεί ο λεγάμενος να μη στέκει καλά στα λογικά του και να είναι αυτό που λένε οι ψυχίατροι «οριακή προσωπικότητα», ένα σκαλάκι δηλαδή πριν από την ξεκάθαρη τρέλα. Μπορεί, μπορεί…

Το σίγουρο είναι ότι τα κάνει όλα αυτά επειδή εσύ τα ανέχεσαι. Τέτοιοι «δύσκολοι» τύποι μπορούν να ταιριάξουν μόνο με ανθρώπους που τους ανέχονται. Αν βρουν έναν όμοιό τους, έχουν σφαχτεί μέσα σε 10 λεπτά. Δεν θα σου πω εγώ τι θα κάνεις στη συγκεκριμένη περίπτωση, γιατί δεν ξέρω τι αντλείς εσύ από αυτή τη σχέση. Μπορεί υποσυνείδητα να σε ικανοποιεί αυτή η κατάσταση. Ψάξε μέσα σου και αν δεις ότι τελικά υποφέρεις και δεν σου αρέσει (γιατί μπορεί και να σου αρέσει), τότε η λύση είναι μια: να του δώσεις τα παπούτσια στο χέρι το συντομότερο κι άστον να κουρεύεται. Και προς θεού, μην κάνεις το λάθος σε 2-3 μέρες να ξαναγυρίσεις πίσω. Θα σε χορέψει στο ταψί , if you know what I mean.

Καλό κουράγιο,

Η αδάμαστη Καλή Νεράιδα.


Γεια χαρά,

Είμαι 40 χρονών, έχω πηδήξει πάρα πολλά παλούκια στη ζωή μου, έχω ζήσει απίστευτες καταστάσεις με γκόμενους, εξωφρενικά γαμήσια και θεωρούσα ότι τα έχω δει όλα στη ζωή. Είχα φτάσει στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται να βρω τον άντρα που θέλω γιατί στατιστικά και μόνο αν το δεις, το να βρω έναν άντρα που μου αρέσει, που είναι ελεύθερος, που είναι καλός στο σεξ, που μου ταιριάζει η μόρφωση και το χιούμορ του, που δεν με τραβολογάει στα σόγια και στους φίλους του, που είναι έξυπνος, που να ταιριάζουμε στα ενδιαφέροντα και να με θέλει όσο τον θέλω, είναι εντελώς απίθανο. Και νάσου εκεί που δεν έψαχνα, τον πέτυχα διάνα. Ένας άντρας ακριβώς όπως τον ονειρευόμουν. Ύψος, μήκος, πλάτος, μυαλό, όλα τέλεια. Μπράβο θα μου πεις, άντε να φάμε και κουφέτα. Άμα ήταν όλα τόσο καλά δεν θα σου έγραφα. Ο φίλος μου ζει μόνιμα στη Μαδρίτη. Ούτε εγώ μπορώ λόγω δουλειάς να φύγω από την Αθήνα, αλλά ούτε κι αυτός να μετακομίσει. Δεν θέλω να τον χάσω, αλλά δεν ξέρω πως μπορώ να τον έχω. Έχεις εσύ καμία ιδέα;

Νίκος (με τόνομα).

Διεθνή Καζανόβα, γεια σου,

Ήξερα ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε γαμάτοι εραστές, αλλά τέτοιο πράγμα δεν το περίμενα. Πού την πέτυχες τη Μαδρίτη, πουλάκι μου; Χάθηκε η Κόρινθος; Η Θήβα; Κάτι πιο κοντινό; Εδώ μέσα στην Αθήνα, άμα ο γκόμενος είναι από άλλη συνοικία, τ o σκέφτεσαι το πέρα-δώθε. Μεγάλος Ευεργέτης στον ΟΤΕ και την Ολυμπιακή θέλεις να γίνεις;

Βέβαια, θα πεις με το δίκιο σου, κοιτάτε ποια μιλάει, αυτή που είχε διηπειρωτικό δεσμό με έναν Βραζιλιάνο κι έναν Βιετναμέζο (όχι ταυτόχρονα, μην πάθω και jet lag!). Επειδή ακριβώς έχω περάσει από τέτοιες Συμπληγάδες μπορώ να σου τα κάνω λιανά: τέτοιες «σχέσεις» δεν ευδοκιμούν, ή τουλάχιστον δεν μπορούν να μπουν στο μοντέλο της σχέσης που θα είχες με κάποιον από την ίδια πόλη. Δουλεύουν πιο πολύ σε επίπεδο φαντασίας. Δεν μπορείς να τον έχεις τον άλλο όποτε τον χρειάζεσαι, οπότε τι σόι σχέση είναι αυτή;

Από την άλλη, υπάρχει το τρομερό ατού ότι μια τέτοια σχέση δεν φθείρεται! Πού το πας αυτό, διότι αν έχεις τον γκόμενο εδώ πέρα, μετά τους 6 μήνες είτε πιάνεις τον κώλο του, είτε τον δικό σου, είναι ένα και το αυτό; Ενώ με τον Ισπανό (αλλά και με τον Βραζιλιάνο, τον Γάλλο κλπ) κάθε φορά θα είναι σαν την πρώτη φορά!

Λοιπόν για να μην πολυλογώ, αυτή η σχέση μπορεί να λειτουργήσει μόνον αν ο καθένας κάνει τη ζωή του στη χώρα του και πού και πού συναντιέστε εδώ ή εκεί και περνάτε καλά, όσο είστε μαζί. Και μετά πάλι από την αρχή. Χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς αποκλειστικότητες, χωρίς απαιτήσεις, χωρίς ζήλιες, χωρίς κλάματα. Κι όσο κρατήσει.

Να το βλέπεις μόνο από τη θετική πλευρά. Όχι κλάψες του τύπου « γιατί να μην τον έχω όλη τη μέρα, τι κακός που είναι ο Θεός, τι δυστυχία με χτύπησε, ωιμέ», αλλά διαπιστώσεις τύπου «τι καλά που γνώρισα τέτοιο γαμάτο παίδαρο, που όταν βρισκόμαστε περνάμε τόσο καλά». Μόνον έτσι θα τη βγάλεις καθαρή. Αλλιώς, αν δεν μπορείς και υποφέρεις, σταμάτα το αμέσως και με το μαχαίρι. (Μεταφορικά το είπα. Δεν εννοώ να σφάξεις τον άνθρωπο και με κλείσουν μέσα για υποκίνηση εγκλήματος, εντάξει;)

Muchos besos y Viva Espana!

La Buena Neraida