10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

Ρεπορτάζ

Anyone for (gay) tennis?

της Νεφέλης Παπαδοπούλου

Τένις, μπάσκετ, ράφτινγκ. Πεζοπορίες και ορεινή ποδηλασία. Λάτιν χοροί και μαθήματα σεναρίου – η «Αθηνά Ολκεία» τα έχει όλα.

Ας σοβαρευτούμε: υπάρχει γκέι αθλητισμός; Παίζουν οι λεσβίες τένις διαφορετικά; Όχι βέβαια, αλλά σίγουρα είναι ωραίο που επιτέλους στην Αθήνα υπάρχουν και άλλοι τρόποι για τους γκέι άντρες και γυναίκες να συνευρισκόμαστε και να γνωριζόμαστε.

Η Κωνσταντίνα Κοσμίδου, ψυχή της ομάδας μας, εξηγεί τι είναι η «Αθηνά Ολκεία»: «Είναι μια αθλητική και πολιτιστική ομάδα, με ποικίλες δραστηριότητες. Ξεκίνησε το καλοκαίρι 2005, όταν γυρνώντας από το γκέι τουρνουά βόλεϊ στη Σόφια, εγώ κι ο Παναγιώτης Ευαγγελίδης εμπνευστήκαμε από τους γκέι αθλητές στη Βουλγαρία και σκεφτήκαμε ότι μπορούμε να οργανώσουμε κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα».

Μέσα σε τέσσερις μήνες η Αθηνά μετράει ήδη 38 μέλη, άντρες και γυναίκες. Και όχι μόνο γκέι ή λεσβίες. Η Αθηνά είναι ανοιχτή σε όλους και όλες. «Είναι επίσης σημαντικό ότι εκπροσωπούνται και τα δύο φύλα, χωρίς να επικρατούν οι άντρες ή οι γυναίκες» προσθέτει η Κωνσταντίνα.

Υπάρχουν δραστηριότητες για «σκληροπυρηνικούς» αθλητές και αθλήτριες, αλλά θα μείνουν ικανοποιημένοι και όσοι προτιμούν κάτι πιο «λάιτ» και επιθυμούν απλώς να αθληθούν ή να γνωρίσουν κάποια σπορ. Το καλύτερο είναι ότι αν δεν βρίσκετε το άθλημα ή τη δραστηριότητα που θέλετε, θα βρείτε στήριξη για να την ξεκινήσετε! Η Κωνσταντίνα μπορεί να σας βρει προπονητές σε διάφορα αθλήματα και μάλιστα δωρεάν.

Εξορμήσεις για ορεινή ποδηλασία, πικ-νικ και πεζοπορία, εκδρομές για ράφτινγκ, δωρεάν μαθήματα τένις στο γήπεδο Γαλατσίου, και ομάδες μπάσκετ και βόλεϊ είναι κάποιες από τις δραστηριότητες. Σύντομα θα ξεκινήσει μια ομάδα εκμάθησης λάτιν χορών, ενώ φυσικά δεν λείπει ο στίβος. Παράλληλα, η σκηνοθέτρια Χριστίνα Καλλινίκου θα ξεκινήσει σεμινάρια σεναρίου & σκηνοθεσίας, με στόχο το γύρισμα μιας ταινίας από την ομάδα.

Η Αθηνά Ολκεία θα στείλει αθλητική αποστολή στα Out Games που θα γίνουν στο Μόντρεαλ 27 Ιουλίου-7 Αυγούστου 2006. 6.500 αθλητές και αθλήτριες έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στα Out Games. Στην ελληνική ομάδα ήδη υπάρχουν τα αθλήματα: στίβος, τρίαθλο, πινγκ-πονγκ & μπάσκετ, ενώ θα ξεκινήσει ομάδα ball-room dancing. Η διαμονή (χωρίς τη μετάβαση) θα στοιχίσει μόνο 150 ευρώ για δέκα μέρες. Όποιος/α θέλει να έρθει αλλά δεν έχει προπονητή, ας επικοινωνήσει με την Κωνσταντίνα. Στα Out Games εκτός από τους αθλητές και τις αθλήτριες μπορούν να έρθουν και supporters, οι οποίοι πληρώνοντας τη συνδρομή συμμετοχής (160 ευρώ) θα μπορούν να συμμετάσχουν σε όλες τις εκδηλώσεις. Όλες οι ομάδες είναι μικτές.

Η Ολκεία Αθηνά σκοπεύει επίσης να διοργανώσει ένα τουρνουά μπάσκετ & βόλεϊ στην Αθήνα τον Φεβρουάριο 2006. Θα προσκληθούν γυναίκες και άντρες από Ρουμανία, Βουλγαρία, Σκόπια, Σερβία.

Επικοινωνία για συμμετοχή & περισσότερες πληροφορίες: Κωνσταντίνα Κοσμίδου: 6997 97 27 67 athina@olke.org