10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

Διαγαλαξιακά Νέα

της Μαρίας Παπαγιάννη

Κριός

Η στήλη βρίσκει πολύ ρομαντικό το γεγονός ότι αποφασίσατε να κάνετε δώρο στον αγαπημένο σας μια πρόταση γάμου παραμονή Πρωτοχρονιάς. (Δεν λέω, είναι καλύτερο δώρο απ’ το πειρατικό σιντί που του πήρατε πέρσι.) Εκείνο που προβληματίζει τη στήλη είναι που μπορεί να βρεθείτε να κλαίτε με μοναδική παρέα τα γκι και τη γέμιση της γαλοπούλας. Εάν θέλετε να επισημοποιήσετε τη σχέση μήπως να περιοριστείτε στο να στείλετε χριστουγεννιάτικες κάρτες ως ζευγάρι; (Την ορθογραφία, παρακαλώ, καλύτερα να την αφήσετε σ’ αυτόν).

Ταύρος

Αν μπορείτε να σκοτώσετε το καταναλωτικό κτήνος που ξυπνάει μέσα σας στις γιορτές, θα γλιτώσετε το κραχ που σας παραμονεύει γωνία 3ης & 18ης Ιανουαρίου. Προσπαθήστε να τη βγάλετε οικονομικά τρέχοντας από φιλικό σπίτι σε συγγενείς και τούμπαλιν, τάχα μου για να ευχηθείτε. Μπορεί να σας μείνει η ρετσινιά του τσίπη αλλά εκείνο το δερμάτινο παντελόνι που ζαχαρώνατε θα γίνει επιτέλους δικό σας. Τώρα που είπα «δικό σας», ο δικός σας που έγινε αλλουνού ενδέχεται να γυρίσει με την ουρά κάτω από τα σκέλια μέσα στις γιορτές. Δείξτε ανωτερότητα: αφήστε τον να πει ένα κάλαντο, δώστε του κι έναν κουραμπιέ κι όξω απ’ την πόρτα.

Δίδυμοι

Η φαινομενική ηρεμία σας δεν ξεγελά κανέναν και δυστυχώς ούτε κι εσάς τους ίδιους. Με την είσοδο του Κρόνου στο 12 ο οίκο σας στα μέσα Δεκεμβρίου, η ηρεμία σας θα πάθει ό,τι παθαίνει όποιος ξεχνάει να κάνει save. Μη μου πάρετε τους δρόμους αναζητώντας παρηγοριά σε ξένες αγκαλιές (ευκαιρία ψάχνατε, σας ξέρω εγώ): κοιτάξτε κατάματα τις επιθυμίες σας και τολμήστε να τις ρουφήξετε – όπως μόνο εσείς ξέρετε – μέχρι τελευταίας σταγόνας. Μόλις τελειώσετε, σκουπιστείτε και επαναλάβετε.

Καρκίνος

Τι τρελά κέφια και ντελίριο αισιοδοξίας είναι αυτό; Σας βλέπω και σας καμαρώνω. Σαν να μην έφτανε αυτό, η Αφροδίτη θα σας φέρει ζουμερές χριστουγεννιάτικες καταστάσεις με πολύ γκλίτερ, πάθος και πολυακόρεστα λίπη. Βέβαια, όπως πολύ καλά ξέρει ο χαρτομαντηλοπώλης της γειτονιάς σας, τέτοιες καταστάσεις δεν τις πολυαντέχει ο εύθραυστος ψυχισμός σας (ούτε και η περιφέρειά σας). Γι’ αυτό καλύτερα και φέτος ρεβεγιόν στης κουνιάδας σας, να δείτε ήσυχα-ήσυχα το φαντασμαγορικό εορταστικό πρόγραμμα της ΝΕΤ.

Λέων

Έκτακτο διαγαλαξιακό παράρτημα σας προειδοποιεί: ο Κρόνος αποφάσισε να χορεύει ζεϊμπέκικο πάνω από το κεφάλι σας τουλάχιστον μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι καλό θα ήταν ν’ αποφύγετε τις κρίσιμες (για να μην πω όλες τις) συζητήσεις και αποφάσεις και να κόψετε τις πολλές κοινωνικότητες (διάβαζε: παρτούζες). Στις 3 Ιανουαρίου που ο Κρόνος ξεκουμπίζεται (αφού σας έχει κάνει τις γιορτές σαν τα μούτρα του), καλό θα ήταν να επανασυνδεθείτε με το ανθρώπινο είδος, γιατί θα ’χετε σκάσει τόσες μέρες μόνοι και μουγκοί (κι ****τοι).

Παρθένος

Φέτος ο Δεκέμβρης σας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις αλλά έχω αυστηρή εντολή από το Ανώτατο Ζωδιακό Συμβούλιο να μη σας πω κουβέντα. Ο χαφιές μέσα μου όμως έχει να σας πει το εξής: κάτι προαισθήματα που είχατε για προεξοχές κερατοειδούς υφής στο κεφάλι σας μπορεί να αποδειχθούν πολύ σωστά. Εκ πρώτης όψεως ίσως αυτό να μη σας χαροποιεί ιδιαίτερα, αλλά σύμφωνα με τα ζωδιακά κουτσομπολιά, στα τέλη Δεκεμβρίου η εκδίκηση (ύψους τουλάχιστον 1,85) θα είναι το απολαυστικότερο πιάτο στο γιορτινό σας τραπέζι.

Ζυγός

Το τέλος του χρόνου σας κάνει πάντα λίγο μελαγχολικούς – περίπου όπως κάνετε κι εσείς τους φίλους σας όλη την υπόλοιπη χρονιά. Το ξέρω ότι σκοπεύετε να περάσετε το Δεκέμβρη κάνοντας απολογισμό έτους και κλαψουρίζοντας για τις ματαιωμένες σας προσδοκίες, αλλά: από τις 15/12 μέχρι τις 20/1 οι όψεις του τσαχπίνη Ερμή με την πλανεύτρα Αφροδίτη σας κάνουν στόχο για πολλά ζευγάρια μάτια κι άλλα τόσα χέρια. Φερθείτε έξυπνα (ενίοτε και αδίστακτα), και το κρεβάτι σας θα έχει τόση κίνηση που δεν αποκλείεται να βάλετε φανάρι.

Σκορπιός

Η απόφασή σας να τα βροντήξετε όλα και να ξεκινήσετε μια καινούρια ζωή βρίσκει τη στήλη απόλυτα σύμφωνη. Ίσως και όλο το πανελλήνιο. Σκουπίστε τα πόδια σας από τα πτώματα επί των οποίων πατάτε κι αναρωτηθείτε λιγάκι: αξίζει να είστε τόσο πετυχημένοι, όμορφοι, πλούσιοι, μπλαμπλα, αλλά μόνοι; Αφού απαντήσετε ναι, στολίστε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, στολιστείτε κι εσείς (προσοχή μην μπερδέψετε τα στολίδια, μια τάση στην υπερβολή την έχετε) και βγείτε να κάνετε ρεβεγιόν και τη ζωή μαρτύριο σε όσους σας ζουλεύουν.

Τοξότης

Αρκετά τον κλάψαμε τον μακαρίτη δεν νομίζετε; Ρίξτε μια ματιά στον καθρέφτη και δείτε πώς σας κατάντησε ο τελευταίος χωρισμός. Τι μαύροι κύκλοι είναι αυτοί; Τι αξυρισιές; Αμ το μαλλί; Σταματήστε να κυκλοφορείτε σαν αδέσποτο και φροντίστε μαζί με τον παλιό χρόνο να διώξετε από πάνω σας τη μιζέρια (και την ψαλίδα). Σύμφωνα με τα αστρολογικά κουτσομπολιά, από τις 23 Δεκέμβρη θα μπουν στη ζωή σας: 1) ένας ωραίος, αδέσμευτος νεαρός με μεγάλο... πτυχίο, 2) ένα καινούργιο χόμπι που συνδυάζει μαστίγια και αναβάτες (και δεν είναι ιππασία), 3) τέσσερα εορταστικά κιλά. Εσείς βέβαια θα διαλέξετε ξανά τον μακαρίτη και θα φάτε ζωδιακή μούντζα δώδεκα αστερισμών!

Αιγόκερως

Πιστοί στο εργασιομανές σας προφίλ, περνάτε και το Δεκέμβρη μεταξύ γραφείου και πελατών, προσπαθώντας ν’ αγνοήσετε το διάχυτο χριστουγεννιάτικο πανηγύρι. Το ξέρουμε, σας τη δίνουν οι οικογενειακές συγκεντρώσεις και οι αμερικανιές τύπου «πνεύμα Χριστουγέννων-αγαπάτε αλλήλους», αλλά υπάρχει και το εξίσου διαχρονικό «πηδάτε αλλήλους». Μην ξεχνάτε τις μουσουλμανικές χώρες, που για αναποδιασμένους σαν κι εσάς είναι παράδεισος τέτοια εποχή. Βουρ για Πρωτοχρονιά σε Ντουμπάι, Πακιστάν ή Μενάνδρου!

Υδροχόος

Ο Κρόνος έβγαλε έκτακτο ανακοινωθέν ότι αναμένονται έντονα γκομενικά φαινόμενα στα πεδινά του κώλου σας στις αρχές Νοεμβρίου. Κρατηθείτε μακριά από ψηλούς, ξανθούς γαλανομάτηδες (λες και μπορέσατε ποτέ να τους πλησιάσετε), γιατί θα σπείρουν τον όλεθρο και τις μουνόψειρες στην ήρεμη, ελαφρώς πληκτική ζωή σας. Συμβουλή: προτιμήστε κάποιον μελαχρινό, γεματούλη, γύρω στο 1.78 απ’ του Παπάγου και θα περάσετε τζάμι τουλάχιστον μέχρι των Φώτων. Μετά αναλαμβάνει η Αφροδίτη και δεν σας εγγυώμαι τίποτα, γιατί από τότε που χαμουρευτήκατε με τον γκόμενο του φίλου σας στις τουαλέτες σας έχει άχτι. Και με το δίκιο της!

Ιχθείς

Παραμένουν ανεπιβεβαίωτες οι πληροφορίες ότι γίνεται ρεφενές σε Κηφισιά, Εξάρχεια και Λιούμη για να σας αγοράσουν εισιτήριο άνευ επιστροφής για τον άλλον κόσμο. Όχι, δεν έχει καμία σχέση με το ότι χωρίσατε τρία ζευγάρια με τις πουτανιές σας. Πάντως, δεν βλάπτει να επενδύσετε σε κάτι αλεξίσφαιρο τώρα στις γιορτές. Δεν φημίζεστε για τη μαεστρία σας στο να τη γλιτώνετε κι έχετε κι έναν Άρη σβερκωμένο μέχρι 3 Ιανουαρίου, οπότε πάψτε να τσιμπάτε τους γκόμενους των φίλων σας. Κανείς δεν ανυπομονεί να σας δει πρωτοσέλιδο με ανοιγμένο κεφάλι.