10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

Αφιέρωμα

Οδηγός χρήσης πέους

του Πέρη Αποστολάκη

Ωραίο το «εργαλείο», αλλά χρειάζεται και συντήρηση. Δυστυχώς, δεν διατίθεται με manual κι έτσι υπάρχουν πολλές απορίες.

Το πέος κατοικεί σε τροπικά κλίματα. Ζει σε μια περιοχή σκοτεινή, ζεστή και τον περισσότερο καιρό κλειστή, δηλαδή σε ιδανικές συνθήκες για να αναπτύσσεται πολλή υγρασία και βακτηρίδια. Γι’ αυτό χρειάζεται καθαριότητα. Ειδικά οι άντρες που δεν έχουν περιτομή, πρέπει να το πλένουν συχνά, γιατί μετά από κάποιο βαθμό η βαρβατίλα παύει να είναι ελκυστική και γίνεται απλώς αηδιαστική.

Το πέος χρειάζεται φροντίδα. Όπως και η υπόλοιπη «οικογένεια» πιο κάτω, μπορεί να αρρωστήσει, και γι’ αυτό ο ιδιοκτήτης τους πρέπει να τα εξετάζει και αν χρειαστεί να τα πηγαίνει στο γιατρό.

Το πέος χρειάζεται καλή διαχείριση. Δεν είναι έξυπνο να το χώνεις σε άγνωστες τρύπες χωρίς προστασία, γιατί ποιος ξέρει τι μπορεί να κολλήσει. Μπορεί να πάθει ζημιά κι αυτό κι ο ιδιοκτήτης του. Επίσης μπορεί να κάνει και το ίδιο ζημιά, εάν ο ιδιοκτήτης του το χώνει άτσαλα σε ένα αιδοίο, ένα στόμα ή ένα κώλο. Ο χρήστης του πρέπει να το χρησιμοποιεί ως φυσικό πόρο και όχι ως φυσική καταστροφή.

Ανατολικά ή δυτικά;

Είναι φυσιολογικό αν το πουλί στρίβει δεξιά ή αριστερά; Σύμφωνα με το Penis Atlas, σε δείγμα 117 αντρών, δεν είναι πολύ κοινό το πέος να δείχνει ευθεία μπροστά. Αντιθέτως, τα περισσότερα πέη έχουν κλίση προς τ’ αριστερά παρά δεξιά.

Γερνάει το πέος;

Τσου! Κοιτάζοντας τις φωτογραφίες 100 πεών σε χαλαρή κατάσταση και σε στύση που περιέχονται στο Penis Atlas, είναι αδύνατο να καταλάβεις από το πέος και μόνο την ηλικία του ιδιοκτήτη του, παρότι ανήκουν σε άντρες ηλικίας από 18 μέχρι 71. Μόνο οι άσπρες τρίχες του εφηβαίου προδίδουν τα χρόνια.

Μπορώ να το μεγαλώσω;

Πολύ απλά όχι! Δεν υπάρχει καμία επιστημονικά αποδεδειγμένη ασφαλής μέθοδος που να εγγυάται τη μεγέθυνση του πέους σε στύση, είτε όσον αφορά το μήκος είτε το πάχος. Υπάρχουν κάποιες μέθοδοι που υπόσχονται να προσθέσουν εκατοστά τόσο στο πάχος όσο και στο μήκος, αλλά τα αποτελέσματα είναι πενιχρά και ενδέχεται να προκληθούν σοβαρές επιπλοκές ή μόνιμες βλάβες.

Όπως λέει και το Βιβλίο του πέους (εκδόσεις Αλεξάνδρεια), επειδή η προσθετική πέους δεν έχει τελειοποιηθεί, τόσο ο Αμερικανικός Οργανισμός Ουρολογίας όσο και η Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής αρνούνται να την υποστηρίξουν. Οι ιατρικές σχολές δεν τη διδάσκουν και τα ιατρικά συγγράμματα δεν τη συμπεριλαμβάνουν στην ύλη τους. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν γιατροί που προβαίνουν σε αυτή την επέμβαση εξωνοσοκομειακά.

Μήκος μπορεί να προστεθεί μόνο στο χαλαρό πέος, κόβοντας τους κρεμαστήρες συνδέσμους που κρατάνε το πέος σε συγκεκριμένη γωνία πάνω στο ηβικό οστό. Έτσι το πέος κρέμεται πιο κάτω και φαίνεται μεγαλύτερο. Ωστόσο, αυτή η επιμήκυνση αφορά μόνο το μήκος σε χαλαρή κατάσταση· σε στύση το μήκος παραμένει το ίδιο. Επίσης η εν λόγω επέμβαση μειώνει τη γωνία της στύσης, ενώ ενδέχεται να προκαλέσει ουλές, αναισθησία, αγγειακή βλάβη και ανικανότητα.

Όσον αφορά την πάχυνση, η μέθοδος ένθεσης λίπους από άλλο μέρος του σώματος στο πουλί, δεν έχει καλά αποτελέσματα, διότι το λίπος πολύ απλά με τον καιρό απορροφάται, αλλά, ακόμα χειρότερα, μπορεί να κατανεμηθεί άνισα και να σχηματιστούν γρόμποι.

Διαδικτυακή βιβλιογραφία

www.afraidtoask.com/members/index.html

Κατατοπιστική ιστοσελίδα με πληροφορίες για την ανατομία, τη μέτρηση, τη στύση, ασθένειες, χρήση προφυλακτικού, αυτοεξέταση, κ.τ.λ.

www.penisowner.com/pom/pom.html

Έξυπνη ιστοσελίδα με γλώσσα μηχανικού αυτοκινήτων για το «εργαλείο».

www.my-penis.org/size.html