10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

Τσα!

… Κι εσείς κρυφό καμάρι

του Πάνου Κούτρα

Θέλω να στείλω τις ευχές μου για ένα HAPPY VALENTINE σε όλους τους επώνυμους γκέι και λεσβίες αυτής της χώρας, Οι οποίοι, πλην τριών, είναι όλοι κρυφοί φυσικά.

Τους εύχομαι λοιπόν να περάσουν μια υπέροχη μέρα με τους συντρόφους τους, πάντα κρυφά βέβαια. Εάν δεν έχουν συντρόφους, τους εύχομαι, για όσους από αυτούς θέλουν φυσικά, να βρουν τον άνθρωπο που θα αγαπήσουν και θα τους αγαπήσει και να ζήσουν μια ζωή όπως την ονειρεύονται, κρυφή.

Εύχομαι στους γκέι υπουργούς, λεσβίες βουλευτές κ.ά. να συνεχίσουν να πηγαίνουν στη Bουλή και στα παράθυρα των τηλεοράσεων και να φωνάζουν επί παντός επιστητού πλην του πιο προφανούς, να υπερασπίζονται δηλαδή τα δικαιώματα της μειονότητας στην οποία ανήκουν.

Εύχομαι στους γκέι τραγουδιστές και λεσβίες τραγουδίστριες να συνεχίζουν να υμνούν τον έρωτα απρόσωπα και χωρίς φύλο, να κάνουν λευκούς γάμους και να συνεχίζουν να δίνουν στους νέους γκέι και λεσβίες φαν τους το λαμπρό παράδειγμα για το πώς πρέπει να ζήσουν τη ζωή τους: φοβισμένα, κρυφά!

Εύχομαι στους τηλεοπτικούς αστέρες, δημοσιογράφους κ.ά. να μην αισθάνονται ντροπή την επόμενη φορά που θα έχουν απέναντι τους ένα ομοφοβικό Νεοέλληνα που θα λέει τέρατα, να μη χάσουν την ψυχραιμία τους και να γελάσουν παρέα, ώστε να μην υποψιαστεί τίποτα καμία νοικοκυρά.

Εύχομαι σε όλους τους ηθοποιούς, αθλητές, διανοούμενους να μπορούν συνεχίσουν να ζουν σε αυτό το ψέμα και να συντηρούν έτσι τις προκαταλήψεις του μέσου Έλληνα. Να επιβεβαιώνουν την κάθε μητέρα πως αν τα παιδιά της είναι γκέι ή λεσβίες, τα περιμένει μια ζωή στο περιθώριο, αφού κανείς από όλους τους επώνυμους δεν γίνεται να είναι γκέι ή λεσβία. Γιατί ακόμη και αν υπάρχει τέτοια υποψία, ποτέ κανείς δεν έχει το θάρρος να την επιβεβαιώσει.

Τους εύχομαι επίσης όταν ταξιδεύουν στην υπόλοιπη Ευρώπη να μην αισθάνονται μειονεκτικά απέναντι στους ανοικτά γκέι και λεσβίες ομόλογους τους. Να μπορούν να συνεχίσουν να επαναλαμβάνουν το κλισέ ότι “άλλο η Ελλάδα” και “η Ελλάδα δεν είναι ώριμη ακόμη για τέτοια”.

Τέλος, τους εύχομαι να μην έρθει η στιγμή που θα αναλογιστούν πως έχουν ζήσει μια ζωή σε συνθήκες ανάλογες με αυτές της αρχής του αιώνα, σε μια χώρα που διαιωνίζει επικίνδυνες, αναχρονιστικές αξίες, τη στιγμή που ο υπόλοιπος δυτικός κόσμος βρίσκεται ήδη εντελώς αλλού.

Ελπίζω αυτή η στιγμή να μην έρθει ποτέ. Να μην αναγκαστούν ποτέ να κοιτάξουν τον σύντροφο τους στα μάτια και να πουν: «Εμείς πώς ζήσαμε ακριβώς; Τι ακριβώς κάναμε;»

Κρυφοί επώνυμοι γκέι, λεσβίες και αμφισεξουαλικοί, μην ανησυχείτε για τίποτα. Χαρείτε την υπέροχη ζωή σας. Κανείς ποτέ δεν θα σας περιφρονήσει σε αυτή την χώρα. Σε αυτή την χώρα που εσείς φτιάχνετε. Μπορείτε ανενόχλητοι να συνεχίσετε να προσφέρετε στην κοινωνία!

Τι ακριβώς;