10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

Συμβουλές

Καλή μου Νεράιδα

Υποφέρετε πολύ; Σας σιγοτρώει κάποιο μαράζι; Απευθυνθείτε στην Καλή σας Νεράιδα. Τι;! Δεν πιστεύετε στις νεράιδες; Χα, κουτά μου παιδιά! Εδώ πιστεύετε στον αληθινό έρωτα και τα πρόφαϊλ του gaydar, σε μένα δεν πιστεύετε; Γράψτε μου τα προβλήματά σας, τα βάσανα και τις κακουχίες σας, το πόσο άσχημα σας φέρονται η ζωή και οι άντρες. Αλλά όχι στα greeklish – μου βγαίνουνε τα μάτια – κι αν είναι να μου βγουν, προτιμώ να τα βγάζω μόνη μου. Στείλτε μέιλ στο: neraida@10percent.gr.

Φιλούμπες,

Καλή Νεράιδα ®


 

Νεράιδα, γεια σου,

Σου γράφω γιατί είμαι λίγο μπερδεμένος και θέλω τη βοήθειά σου. Πριν από 2 μήνες γνώρισα σε ένα φιλικό σπίτι έναν άντρα που μου φάνηκε συμπαθητικός και πρόσχαρος. Μιλήσαμε, γελάσαμε, περάσαμε πολύ καλά. Φαίνεται ότι του άρεσα κι εγώ γιατί επιδίωξε να ξαναβρεθούμε (στο ίδιο σπίτι), ζήτησε το τηλέφωνό μου και αρχίσαμε να επικοινωνούμε. Έχουμε βγει μερικές φορές, με φλέρταρε κανονικά, ανταποκρίθηκα και την τελευταία φορά στο σπίτι μου, μού είπε ότι με θέλει κλπ, κλπ. Υπό διαφορετικές συνθήκες δεν θα είχα καμία αντίρρηση γιατί μου αρέσει πολύ, έχει χιούμορ, είναι πολύ μορφωμένος, έξυπνος, αλλά εκτός απ’ όλα αυτά είναι αρχιμανδρίτης. Τα έχω μπλέξει. Τι θα έκανες εσύ στη θέση μου;

Αντρέας

Αγαπητέ Αντρέα,

Εγώ στη θέση σου θα είχα πάρει τα βουνά. Μα βρε παιδί μου, με αρχιμανδρίτη; Πού τον βρήκες; Χάθηκε ένας ψάλτης; Ένας καντηλανάφτης; Έστω μια παπαδιά; Πέρα από τη πλάκα τώρα, με δεδομένη την κάθετα αρνητική στάση της εκκλησίας για την ομοφυλοφιλία, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως συνδυάζεται το (κοινότατο) μοντέλο «παπάς και ομοφυλόφιλος». Όπως και να έχουν τα πράγματα πάντως, φοβάμαι ότι υπάρχει κάκιστο υπόβαθρο για σχέση: ή μια τεράστια σύγκρουση, ή μια τεράστια υποκρισία, ή και τα δύο.

Για πες μου, πως το φαντάζεσαι το σκηνικό; Θα «αμαρτάνετε» μαζί και μετά θα κάνετε μετάνοιες για να συγχωρεθείτε; Θα εξομολογείστε τον τρομερό «ηθικό σας ξεπεσμό» στους πνευματικούς σας; Θα προσεύχεστε γονυπετείς για άφεση αμαρτιών σε μοναστήρια και εκκλησίες; Ή μήπως θα ισχύσουν για σας ειδικές διατάξεις του νόμου;

Από την άλλη υπάρχει καμία περίπτωση να βγείτε χεράκι χεράκι με τον αρχιμανδρίτη σου στο δρόμο ή να κάνετε βουτιές μαζί το καλοκαίρι στα Λιμανάκια; Μήπως θα βγείτε μαζί στο επόμενο Gay Pride ή θα καρναβαλιστείτε παρέα στα γκέι μπαρ; Θα κάνετε μαζί μαθήματα χορού λάτιν; Θα πάτε παρέα στο Ρέμο και τη Βανδή; Θα τον γνωρίσεις στη μαμά και τον μπαμπά; Στα παιδιά από τη δουλειά; Στους φίλους σου; Ως τι; Και τι θα συζητάτε όλοι μαζί; Αντρίκο, για κούνα λίγο το κεφάλι σου πέρα-δώθε και σύνελθε όσο είναι καιρός!

Η αντίχριστη Καλή Νεράιδα

 


 

Στο τελευταίο κόμικ που δημοσιεύσατε, ο Μανώλης κάνει σχέση μ’ έναν που έχει AIDS. Μιλάτε σοβαρά; Δηλαδή δεν είναι επικίνδυνο να κολλήσουμε AIDS αν έχουμε ερωτική σχέση με έναν που έχει AIDS; Νομίζω ότι το παρακάνετε και από την προστασία σας για τους φορείς του AIDS δίνετε λάθος πληροφορίες στον κόσμο και είναι πολύ επικίνδυνο.

ΔΚ

Φίλε ΔΚ

Κάτι έχεις καταλάβει λάθος: δεν είναι από «υπερβολική προστασία μας για τους φορείς του AIDS» αλλά από υπερβολικό ενδιαφέρον μας για τους ΜΗ φορείς του AIDS που τους ενημερώνουμε για το τι πρέπει να κάνουν και να ξέρουν ώστε να μην κολλήσουν.

Βεβαίως μιλάμε σοβαρά ότι ο Μανώλης (και οποιοσδήποτε Μανώλης) μπορεί εν γνώσει ή εν αγνοία του να κάνει σχέση με έναν φορέα του HIV. Βεβαίως μιλάμε σοβαρά ότι ΔΕΝ υπάρχει κίνδυνος να κολλήσουμε το παραμικρό, αν παίρνουμε τις κατάλληλες προφυλάξεις. Αυτό είναι το «ασφαλέστερο σεξ», αν το έχεις ακουστά. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό υπάρχουν πάρα πολλά ζευγάρια όπου μόνον ο ένας είναι οροθετικός και ο άλλος είναι (και παραμένει) οροαρνητικός, γιατί κάνουν «ασφαλέστερο σεξ». Απλά και όμορφα.

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το ξέρουμε όλοι όσοι κάνουμε σεξ, δεδομένου ότι καμία μα καμία εξέταση δεν μπορεί να αποδείξει ότι αυτός με τον οποίο πάμε απόψε στο κρεβάτι είναι υγιής, επομένως ασφαλής. Χρειάζεται να βάζεις προφυλακτικό και τότε δεν έχει καμία σημασία αν ο σύντροφός σου είναι ή δεν είναι φορέας. Αυτό λένε τα διεθνή στάνταρ και όλες οι σοβαρές εκστρατείες ενημέρωσης ανά τον κόσμο.

Αν εσύ έχεις άλλες πληροφορίες που ανατρέπουν αυτά τα δεδομένα, ενημέρωσέ μας. Αλλιώς πάψε να λες αηδίες και να τρομάζεις τον κόσμο. (Αν κι υποψιάζομαι ότι από ζήλια τα λες αυτά, γιατί ο Μανωλάκης βρήκε σούπερ γκόμενο!)

Η σούπερ ενημερωμένη Καλή Νεράιδα

 


 

Αγαπητή Νεράιδα,

Είμαι πολύ προβληματισμένη γιατί στη δουλειά έχουμε μια συνάδερφο που είναι λεσβία. Δεν το έχει πει αλλά φαίνεται από τα μαλλιά της και που φοράει μόνο παντελόνια. Κάποιοι άλλοι συνάδελφοι την κοροϊδεύουν πίσω απ’ την πλάτη της μπροστά μου κι εγώ έρχομαι σε πολύ δύσκολη θέση γιατί κι εγώ λεσβία είμαι, αλλά δεν το έχω πει σε κανέναν. Ούτε κι εκείνη το έχει πει. Από τη μία θέλω να τους πω να το βουλώσουν με το ρατσισμό τους και να μην ασχολούνται με την προσωπική ζωή της καθεμίας, απ’ την άλλη όμως φοβάμαι να μιλήσω γιατί μπορεί να με χαρακτηρίσουν κι εμένα. Δεν ξέρω τι να κάνω, αλλά νιώθω πολύ μαλάκας να κάθομαι σαν κότα κάθε φορά που κάνουν αστεία σε βάρος της.

Άννα

Αγαπητή Άννα,

Δεν είμαι πολύ σίγουρη ότι τα μαλλιά και τα παντελόνια είναι αδιάψευστα δείγματα λεσβιακού σεξουαλικού προσανατολισμού, αλλά δεν είναι αυτό το κυρίως θέμα μας. Το θέμα είναι ότι σε ενοχλεί ο ρατσισμός και η απόρριψη των συναδέλφων σου γιατί στην ουσία πλήττει και εσένα, άσχετο αν αυτοί δεν το ξέρουν.

Η υπόθεση είναι πολύ λεπτή και μόνον εσύ μπορείς τελικά να αποφασίσεις τι θα κάνεις. Το να κάνεις 4-5 ανεγκέφαλους ν’ αλλάξουν γνώμη για τις λεσβίες μου φαίνεται λιγάκι δύσκολο. Ο μόνος τρόπος είναι το ζωντανό παράδειγμα. Αν δηλαδή έχουν πολύ καλή γνώμη για σένα κι εσύ βρεις το κουράγιο να τους τα πεις χύμα.  Δεν ξέρω όμως πόσο έτοιμη είσαι για κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω πόσο ευάλωτη είσαι και πόσο επισφαλής είναι η θέση σου στη δουλειά. Αν τα πράγματα είναι δύσκολα και δεν μπορείς ν’ αντέξεις το βάρος μιας τέτοιας συζήτησης, θα κάνεις αναγκαστικά ξερό κουράγιο.

Από την άλλη, μπορείς να διαμαρτυρηθείς χωρίς να κάνεις αποκαλύψεις. Κι άσ’ τους να αναρωτιούνται. Δεν νομίζω ότι θα έρθει το τέλος του κόσμου αν τους ρωτήσεις τι ζόρι τραβάνε για τη συνάδελφο σας. Ή αν τους ζητήσεις να μην κάνουν τέτοια αστεία μπροστά σου γιατί είναι ρατσιστικά και δεν μπορείς να ακούς τέτοια πράγματα.

Ζύγισέ τα και δες τι θα κάνεις.

Η αναποφάσιστη Κ.Ν.