10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

Αφιέρωμα: Μονογαμία

Αγάπη μου, δεν είναι αυτό που νομίζεις

Η μονογαμία είναι σπάνιο φρούτο: αρκετοί πιστεύουν ότι είναι εντελώς άνοστο, κάποιοι άλλοι ότι δεν είναι καν φαγώσιμο. Αυτό το λέει η Καλή Νεράιδα. Εμείς επιστρατεύσαμε κι άλλους για να το διασταυρώσουμε: 237 αναγνώστες, καμιά δεκαριά διαφορετικές επιστήμες, όλη την ελληνική μυθολογία. Γιατί, αγάπη μου, είναι ακριβώς αυτό που νομίζεις.

Πόση μονογαμία αντέχουμε;

Μόνο δύο στους δέκα το βρίσκουν εύκολο να είναι πιστοί.

Για πάντα μαζί (πάντα πάντα;)

Είναι «φυσική» η μονογαμία; Ή κοινωνικό κατασκεύασμα; Οι εξωσυζυγικές σχέσεις ανέκαθεν ήταν καυτό θέμα – από τον Όμηρο μέχρι σήμερα, όπου το βασικότερο μοτίβο είναι το ποιος τον κάνει με ποιον (και αν πρέπει).

Όλα τα μωρά στην πίστη

Στην ερωτική πίστα η πίστη δεν είναι πάντα η μεγάλη φίρμα. Γιατί ερωτική πίστη είναι… ό,τι καταλάβει ο καθένας και η καθεμία. Διαβάστε τι απάντησαν οι αναγνώστες του 10%.

Το μεγαλύτερο ταμπού

Ο Κώστας Γιαννακόπουλος εξηγεί τι είναι αυτό που χτίζει σχέσεις και διαλύει σπίτια.

Απιστίας εγκώμιο (για να έχετε και επιχειρήματα)

Τελικά ο Γούντι Άλλεν έκανε λάθος όταν είπε ότι «οι μόνοι μονογαμικοί στον πλανήτη είναι οι καθολικοί και τα περιστέρια». Γιατί ακόμα και τα πιτσουνάκια γουστάρουν τα ξινά τώρα τελευταία.

Το ηθικό τσουλί

«Ένα τσουλί μοιράζεται τη σεξουαλικότητά του όπως ένας φιλάνθρωπος μοιράζεται τα χρήματά του – έχει πολλά να μοιραστεί, χαίρεται που τα μοιράζεται και μέσα από αυτό το μοίρασμα κάνει τον κόσμο καλύτερο».