10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

Γράμματα

Το 10% μιλάει

Γεια χαρά! Εύγε!

Σπουδαία έκδοση! Επιτέλους ένα περιοδικό που δεν έχει πορνό και χαζές ιστορίες με σεξ αλλά ασχολείται με την πραγματικότητα! Δείχνει τους gay όπως είναι, όχι σαν καρικατούρες και τρελές που θέλουν να μας παρουσιάζουν. Εγώ παιδιά ζω σε ένα εξαιρετικά χάλια και δύσκολο μέρος για τους gay: το Ηράκλειο Κρήτης. Πιστέψτε με εδώ οι gay υποφέρουν. Υπάρχουν παρά πολλοί αλλά φοβούνται, είναι ακόμα κλεισμένοι στο καβούκι τους. Ούτε bar , ούτε cafe , ούτε club, ΤΙΠΟΤE δεν υπάρχει! Τώρα είμαι στα 28 και είμαι πλέον ΟΚ και άνετος με αυτό που είμαι, πέρασα και εγώ ( κλασικά ) όπως οι περισσότεροι την φάση που δεν άντεχα αυτό που είμαι και όλα αυτά. και την μη αποδοχή από το σπίτι κλπ κλπ. τώρα βγαίνω και πάμε παντού με τον δικό μου ( ο οποίος με βοήθησε αφάνταστα να αποδεχτώ αυτό που είμαι και με στήριξε όσο κανείς άλλος ) γελάμε με τους περίεργους που κοιτάνε αλλά παιδιά ξέρετε κάτι?? θα κοιτάξουν μια , δυο , τρεις , από ένα σημείο και μετά δεν ασχολούνται άλλο! ότι ακριβώς έχετε αναφέρει σε ένα άρθρο σας! και αυτό είναι το μήνυμα το σημαντικότερο που πρέπει να περάσετε και να περάσουμε όλοι προς τα έξω! να μην ντρεπόμαστε και να βγαίνουμε έξω να ζούμε σαν φυσιολογικοί άνθρωποι! γιατί αυτό είμαστε! ούτε απόκληροι ούτε παρακατιανοί! αλλά πρέπει να παλέψουμε για αυτό! και να το επιβάλουμε μόνοι μας! πάντως χαίρομαι για τις εκδηλώσεις και όλα αυτά που κάνετε η ομάδα του 10percent! θα ήθελα πολύ να γίνει κάτι αντίστοιχο και εδώ ώστε να φτιάξουμε ένα πυρήνα εδώ στο Ηράκλειο να μαζευτούμε επιτέλους! αν γίνετε βαλτέ μια καταχώρηση στο 10percent να βρεθούν άτομα από Ηράκλειο αλλά και όλη την Κρήτη να ενωθούμε δυναμικά!

αυτά για την ώρα! Θα επανέλθω!

Νίκος, Ηράκλειο Κρήτης

 


 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την ομάδα μιας αξιόλογης προσπάθειας, για την πολύτιμη συμπαράσταση που μου πρόσφερε με το χιούμορ και τη ζωντάνια της σε μια πραγματικά δύσκολη περίοδο της ζωής μου, τις πτυχιακές μου εξετάσεις.

 ήμουν και είμαι φανατική αναγνώστρια του πολύχρωμου ποσοστού και ομολογώ πως έχω εντυπωσιαστεί από την αμεσότητα της ενημέρωσης, τον αυθορμητισμό της έκφρασης και την αυθεντικότητα στην υποστήριξη απόψεων που αφορούν κάθε συνειδητοποιημένο άτομο, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Τους τελευταίους μήνες το πολύχρωμο ποσοστό γέμισε με χρώμα και χαμογέλα τις δικές μου άχρωμες ώρες και αποτέλεσε έναν εικονικό φίλο- που παρόλο που ίσως να στερείται τρισδιάστατης ατομικής υπόστασης έδωσε εναύσματα για προβληματισμό, με τρόπο χαρούμενο και οικείο.

Θεωρώ ανεκτίμητη την άξια της ενασχόλησης του περιοδικού με θέματα υγείας χωρίς να προωθούνται η κινδυνολογία, η ηθικολογία και η στείρα ιατρική πληροφόρηση. είναι άξια κάθε επαίνου η τακτική προσεκτικής ανάγνωσης εκ μέρους των συνεργατών των οδηγιών διεθνών οργανισμών πρόληψης και ενημέρωσης πολιτών. Τέλος δεν θα μπορούσα να παραλείψω το κύμα δροσιάς και άπειρου ανανεωτικού γέλιου που μου χάρισε η πένα της καλής νεράιδας. ("Καλή Νεράιδα" αυτό που λένε "όνομα και πράγμα"....) Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας για την αξιοπρέπεια και το σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη και τη μοναδικότητα της.

Αναστασία, γενική ιατρός