10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
 
 

Οδηγός Πόλης

Έξω γρήγορα

Όσοι θέλετε να συμπεριληφθείτε στον οδηγό πόλης του 10%, στείλτε email στο info@10percent.gr με πληροφορίες για το χώρο σας.

Cafe

Blue Train Κων/πόλεως 84, Γκάζι (210.3460677)
Γέλιο και ποτάκια με την τρελοπαρέα ή τετ-α-τετ κουβεντούλα με τον κολλητό και μετρονόμο το τρένο που περνά. Είτε μέσα στο φωτεινό και ψηλοτάβανο χώρο είτε έξω στα τραπεζάκια πλάι στις ράγες, κόψτε κίνηση τ’ αγόρια που περνούν. Μη χάσετε τα καταπληκτικά dry martini που φτιάχνει ο Σταύρος.

S-cape Summer Κωνστ/λεως 80, Γκάζι
Το καφέ Ράγες βάφτηκε στα υπέροχα κόκκινα του S-cape, που άνοιξε σταθμό κι αυτό δίπλα στις ράγες του τρένου. Αράξτε κι εσείς με την παρέα σας κι απολαύστε το ποτό σας μες στην καρδιά του γκέι νυφοπάζαρου.

Ενυδρείο Internet Cafe
Λ. Συγγρού 13 & Λεμπέση, Μακρυγιάννη (210.9212050/www.enydrio.gr)
Αν ο δρόμος σας φέρει κοντά στην Ακρόπολη, περάστε από το παλαιότερο γκέι καφέ της πόλης. Δυνατότητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε φιλική ατμόσφαιρα. Σερβίρει επίσης σνακ, μεσημεριανό ή βραδινό φαγητό.

Bar/Club

Aleco’s Island Σαρρή 41, Ψυρρή, 6938.959549
Το παλιότερο gay bar της Αθήνας κατοικεί πλέον στου Ψυρρή. Μινιμαλιστική, φωτεινή διακόσμηση σε απαλές γκρίζες αποχρώσεις. Ανοιχτό καθημερινά 22:30 μέχρι αργά. 4 ευρώ αναψυκτικά, 5 ευρώ μπύρες, 6 ευρώ ποτά και 7 ευρώ τα σπέσιαλ.

Almodobar Κων/πόλεως 60, Γκάζι (6946 457442/ www.almodobar.gr)
Δυναμικό gay-friendly μπαράκι, με mixed κοινό και έμφαση κυρίως στην ψαγμένη electro. Τραπεζάκια έξω.

Arroyo Ικαριέων 8, (210.3479190)
Gay-friendly bar & εστιατόριο σε όμορφο νεοκλασικό.

Big Φαλαισίας 12 & Ιερά Οδός 67, Γκάζι
Μοναδικό μπαράκι της πόλης για τους άντρες-αρκούδους και όσους τους λατρεύουν. Χαλαρό και άνετο, με καλά και φτηνά ποτά, το Big προσπαθεί να φέρει μια ευρωπαϊκή νοοτροπία στη γκέι διασκέδαση. Το χειμώνα φιλοξενούσε τα διασκεδαστικά μαθήματα latin χορών της Αθηνάς Ολκείας, τα οποία θα συνεχίσουν από Σεπτέμβριο. Κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα army & leather party.

Γρανάζι Λεμπέση 20 & Καλλιρρόης, Μακρυγιάννη (210.9244185)
Περιττεύουν οι συστάσεις για το παλαιότερο γκέι μπαρ της πόλης. Παρεΐστικη ατμόσφαιρα, συνήθως ελληνική μουσική και ηλικίες άνω των 30. Για εγγυημένο κέφι σε φιλικό περιβάλλον, το Γρανάζι είναι σίγουρος σταθμός όλων των γκέι τουριστών που περνούν από Αθήνα. Strip-tease show το σαββατοκύριακο.

Fou Club Ιερά Οδός & Κελεού 8, Γκάζι (210.3466800)
Δυνατή και περήφανη διασκέδαση, με «υγρό» σόου κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Το Fou συχνά οργανώνει ανεπανάληπτα kitsch happening και πάντα έχει ωραίους θαμώνες και μουσικές ανάμικτες που ξεσηκώνουν. Την Παρασκευή wet live show. Το Σάββατο wet live show & drag show. Κάθε Δευτέρα & Τρίτη karaoke night.

Group Therapy Bar Λεπενιώτη 11, Ψυρρή (210.3234977)
Το πιο hot μπαράκι στου Ψυρρή, το Group Therapy τα δίνει όλα: ιδανικό για ήρεμα βραδάκια με την παρέα ή το πρόσωπο, ενώ πιο αργά το κέφι και οι μουσικές ανεβαίνουν στα ύψη. Συχνά οργανώνει happening και θεματικές βραδιές.

Kazarma Κων/πόλεως 84, 1ος όροφος (210.3460667)
Χορός και ξέφρενο κέφι στις επάλξεις του γκέι στρατώνα της πόλης. Δυνατή γκέι διασκέδαση, με νέους και ωραίους θαμώνες και mixed μουσική για diehard party animals. Κι αφού ιδρώσετε, ανεβείτε στο Kazarma Summer για να πάρετε τον αέρα σας.

Kazarma Summer Κων/πόλεως 84,
Δύο έξοδοι στην τιμή της μίας: χορευτικό ξεσάλωμα στο παλιό κι αγαπημένο Kazarma, δροσερή χαλάρωση στο ταρατσάτο αδερφάκι του, το Kazarma Summer. Με μουσική που σου επιτρέπει να κουβεντιάσεις χωρίς να ξελαρυγγιαστείς, το Kazarma Summer είναι τέλειο για κουβεντούλα, ενώ η λιτή, καλαίσθητη διακόσμηση αναιρεί την εντελώς αδιάφορη θέα.

Koukles Ζαν Μωρεάς 3, Κουκάκι
Για τους λάτρεις των τραβεστί και των τρανσέξουαλ, με όμορφα σόου από την Εύα Κουμαριανού και την παρέα της.

λamda Λεμπέση 15, Μακρυγιάννη (210.9224202/www.lamdaclub.gr)
Ανακαινισμένο αλλά πάντα κλασικό στις προτιμήσεις, ένα από τα παλαιότερα γκέι μπαρ, με ανάμικτες μουσικές και πολύ κόσμο. Στον κάτω όροφο dark room.

Mayo Περσεφόνης 33, Γκάζι (210.3423066)
Μια πάρε-μου-την-ψυχή θέα εδραιώνει το Mayo στις προτιμήσεις μας. Το δίπατο μπαράκι με τα απίθανα κοκτέιλ, γίνεται πόλος έλξης για γκέι και στρέιτ χωρίς διακρίσεις.

Micraasia Κων/πόλεως 70
Το μπαρ που μας ταξιδεύει σε όλη τη Μεσόγειο. Με έθνικ πινελιές στη μοναδική διακόσμηση και μουσικές απ’ όλη την Ανατολή, η ταράτσα του Micraasia είναι ιδανική για χαλαρά ποτάκια αλλά και… γλυκό. Συχνά οργανώνονται ειδικές μουσικές βραδιές.

Noiz Κωνστ/πόλεως 70, Γκάζι
Σούπερ στέκι γυναικών, ανοιχτό κάθε μέρα από τις 22:30 έως τις 04:00 και μέχρι το πρωί Παρασκευή και Σάββατο. Με ξένη και ελληνική μουσική, ένας ωραίος χώρος για γυναίκες που αγαπούν γυναίκες.

Sodade Τριπτολέμου 10, Γκάζι (210.3468657)
Εθισμένοι για πάντα στο Sodade και την ερωτική του ατμόσφαιρα. Στερνομαχίες στο ασφυκτικά γεμάτο και κεφάτο κλαμπ που σφραγίζει μια βραδιά έξω. Είτε προτιμάτε το mainstream είτε το electronica stage του, είναι απαραίτητος σταθμός για δυνατή διασκέδαση.

S-cape Ιερά Οδός & Μεγ. Αλεξάνδρου 139, Γκάζι
Το νέο απόκτημα του γκέι χωριού: ένα μεγάλο gay club, με όμορφη διακόσμηση και κήπο, το S-cape φέρνει την απόδραση στη γκέι διασκέδαση και ήδη κερδίζει τις καρδιές του γκέι κοινού της πόλης. Μουσικά κινείται σε mainstream μονοπάτια με διακλαδώσεις προς τα ελληνικά.

Troll Αλικαρνασσού 7, Κολωνός (210.5158 920) www.troll.gr
Γυναικείο club για δυνατό ξεφάντωμα, ανοιχτά κάθε μέρα σαν μπαρ και club, με είσοδο Παρασκευή & Σάββατο (8 ευρώ), με mainstream ελληνική και ξένη μουσική.

Βιβλιοπωλείο

Πολύχρωμος Πλανήτης Αντωνιάδου 6 & Πατησίων, δίπλα στην ΑΣΟΕ 210.8826600
Η Αθήνα έχει την τύχη εδώ και καιρό να έχει ένα ομοφυλοφιλικό βιβλιοπωλείο – το μοναδικό σε όλη την Ελλάδα. Όχι μόνο θα βρείτε μεγάλη ποικιλία τίτλων, ελληνικών και ξένων, αλλά μπορείτε να ενημερωθείτε για διάφορες εκδόσεις ομοερωτικού περιεχομένου σ’ ένα περιβάλλον πολύ διακριτικό και φιλικό. Ο Πολύχρωμος Πλανήτης κάθε μήνα οργανώνει λογοτεχνικές βραδιές, με παρουσιάσεις βιβλίων και συγγραφέων, όπου συχνά γίνεται το αδιαχώρητο από την προσέλευση του κόσμου. Λ.χ., φέτος τον Πλανήτη επισκέφθηκε ο βρετανός συγγραφέας Alan Hollinghurst, ενώ έγιναν παρουσιάσεις πολλών ελλήνων συγγραφέων. Πολύ εύχρηστο και ενδιαφέρον το site του: www.colourfulplanet.com.

Εστιατόρια

Cook Cou Food Θεμιστοκλέους 66, Εξάρχεια (210.3831955)
Gay-friendly εστιατόριο στην πλατεία Εξαρχείων, με μαγειρευτό φαγητό. Βολικό για μετά τα ψώνια σας στα κομπιουτεράδικα της περιοχής. Καθημερινά εκτός Κυριακής.

Πρόσωπα
Κωνσταντινουπόλεως 84, Γκάζι (210.3413433)
Gay-friendly εστιατόριο, καταξιωμένο στις προτιμήσεις μας, με πρωτότυπες γεύσεις σε προσεγμένο περιβάλλον. Ιδανικό για ένα γεύμα πριν από την μπαρότσαρκα.

Το Πέταλο
Ξάνθης 10 & Λ. Καραγιάννη, Κυψέλη (210.8622000)
Το gay-friendly κουτουκάκι που μας τάισε σπιτικές λιχουδιές και καλό κρασί όλο το χειμώνα, έκλεισε για καλοκαίρι. Μας δίνει ραντεβού από Σεπτέμβριο και υπόσχεται νέες γεύσεις και ελληνικό σπιτικό φαγητό, με τις εξαιρετικές τιμές και τις μαμαδίστικες μερίδες που ξέρετε.