10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

Διαγαλαξιακά Νέα

της Μαρίας Παπαγιάννη

Κριός

Αν ακολουθήσετε το ένστικτό σας, αυτή τη φορά προμηθευτείτε ένα GPS. Διότι το ένστικτό σας ανελλιπώς σας καθοδηγεί σε δύο μαγικά αφόρητους προορισμούς: την καταστροφή (σας) και το σπάσιμο νεύρων (των φίλων σας). Μα με δεσμευμένο βρήκατε να τα φτιάξετε; Τι είπατε; Ότι ο «δικός σας» (ας γελάσω) θα παρατήσει τον μόνιμο γκόμενό του γιατί κατά βάθος εσάς αγαπά; Αυτό ισχύει τόοοσο κατά βάθος, που χρειάζεται γεώτρηση. Πιο εύκολα θα φύγει ο Μπους απ’ το Ιράκ παρά ο γκόμενός σας από τον σύντροφό του. Πάντως, θα πιάσουν τόπο τα μαύρα σεντόνια που αγοράσατε – θα είναι ασορτί με το δάκρυ που θα χύσετε.

Ταύρος

Οι πλανήτες που ξεκατινιάζονταν πάνω απ’ το κεφάλι σας όλο το Μάιο τα βρήκαν επιτέλους και είστε πλέον έτοιμοι να ξεφορτωθείτε την μπίχλα της άνοιξης. Μέρα με τη μέρα ξαναβρίσκετε – ανφάν! – την έμφυτη τσαχπινιά σας, η οποία στις παραλίες θα φέρει πολλούς δύσκολη θέση (και στάση). Η στήλη σας επιτρέπει να την ψωνίσετε τελείως και ν’ αφηνιάσετε και τον Ιούλιο. Καιρός ήταν, γιατί τελευταία ήσασταν εξίσου ενδιαφέρων όσο και η σκόνη κάτω απ’ το κρεβάτι. Θα ξανασχοληθώ μαζί σας όταν αρχίσετε ν’ αναπνέετε.

Δίδυμοι

Η περίπτωσή σας με προβλημάτισε πολύ, σε βαθμό που έχασα τον ύπνο μου για δυόμισι ολόκληρα λεπτά. Παρ’ όλες τις ευνοϊκές αστρολογικές συγκυρίες, εσείς επιμένετε να καταπονείστε με περασμένα γκομενεία. Εκείνος ο έρωτας ήταν πιο μονόδρομος κι από τη Σταδίου – πάρτε το απόφαση, γιατί είναι το μόνο που θα πάρετε, έτσι που πάτε άπαρτες! Και πού ’στε: Εκείνα τα αποκαλυπτήρια που σχεδιάζατε να κάνετε στους συγγενείς σας στη γιορτή του θείου Ηλία, κάντε τα στη γιορτή του θείου Πέτρου, γιατί ένας ξάδερφος έχει παρόμοια σχέδια και πρέπει να βιαστείτε. Πόσα coming out ν’ αντέξει μια μέση ελληνική οικογένεια σ’ ένα καλοκαίρι,ε; Πόσα;

Καρκίνος

Αν θέλετε να ζήσετε ένα καλοκαίρι όπως αυτά που διαβάζετε στις βίπερ αηδίες που αγοράζετε σωρηδόν, ο Ιούνιος μετά τις 24 και ο Ιούλιος μέχρι τις 17 είναι ταμάμ. Με την Αφροδίτη να συγυρίζει επιτέλους τον 10ο οίκο σας, θα έχετε την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσετε κι εσείς σ’ ένα ρομάντσο με στιβαρά μπράτσα, θεληματικά πιγούνια, γκρίζους κρόταφους και σμιλευμένα κορμιά που λιώνουν από πόθο και συνήθως γίνονται μπουχός την άλλη μέρα το πρωί (σας προετοιμάζω, μη μου ζητάτε και ρέστα μετά.)

Λέων

Επαγγελματικά ο Ιούνιος είναι μια καταστροφή. Ο Ιούλιος είναι δύο καταστροφές. Η τρίτη είναι δώρο και πάθετέ την όποιο μήνα θέλετε. Όχι, δε φταίει αυτή η καινούρια η σουπιά που σας σούρνει τ’ όνομα από γραφείο σε γραφείο (και να ’λεγε και ψέματα...), εσείς φταίτε που άλλες προτάσεις εκτός απ’ τις ανήθικες δεν ξέρετε να εκμεταλλεύεστε. Μόνο με σεξ και σάντουιτς δεν ζει ο άνθρωπος. Θα πάθετε αβιταμίνωση και αδενοπάθεια και άλλες φριχτές ντεμοντέ ασθένειες. Βγάλτε και κάνα φράγκο εκεί που βγάζετε τα μάτια σας.

Παρθένος

Σύμφωνα με τα τελευταία αστρολογικά κουτσομπολιά, είστε τα πιο ευνοημένα ζώδια αυτού του καλοκαιριού. Γλείφτες, ε γλείφτες! Μόνο που ξεχαστήκατε με το να γλείφετε τον ζωδιακό κύκλο και έτσι που πάτε, ο κύκλος θα είναι το μόνο που θα γλείψετε όλο το καλοκαίρι (όχι, δεν αναφέρομαι στα παγωτά!). Για να πετύχετε δε να γλείψετε κάτι σκληρό και ζουμερό, πρέπει πρώτα να κατεβάσετε τη μύτη σας από τα υψίπεδα του Γκολάν όπου αιθεροβατεί. Το σνομπ ύφος σας είναι εξίσου ελκυστικό όσο κι ένα παγωτό αφημένο στον ήλιο.

Ζυγός

Κουράστηκαν αστρολογικοί κύκλοι με τη μονογαμία σας. Στείλατε την Αφροδίτη σε πρόωρη συνταξιοδότηση (και με ελλιπή ένσημα, κακούργοι!). Αν θέλετε να περάσετε το καλοκαίρι σας πασαλείβοντας ο ένας τον άλλον φτηνό αντηλιακό και πλήξη εμάς δεν μας πέφτει λόγος. Μόνο φροντίστε ν’ απομονωθείτε σε απόμερες αμμουδιές, όπου θα μπορείτε ν’ ανταλλάσσετε χασμουρητά χωρίς να μας προκαλείτε κατάθλιψη. Δεν τα λέμε επειδή ζηλεύουμε, προς Θεάς, αλλά ειλικρίναλλυ, έχετε καταντήσει ανίατα κουραστικοί. Είστε ο μοναδικός λόγος που εργένηδες χαμογελάνε με ανακούφιση.

Σκορπιός

Η επιστροφή του Δία στα πλανητικά σας συμπλέγματα δεν φαίνεται να έχει το παραμικρό αποτέλεσμα, αλλά δεν βοηθάτε κι εσείς. Από γκάφα σε γκάφα και τούμπαλιν. Μα, πρώτο ραντεβού «έκθεση δαντέλας στο Μπενάκη»; Τι σας έχει πιάσει; Ευτυχώς από τις 24 Ιουνίου οι ευκαιρίες να ξαναδοκιμάσετε αρχίζουν να εμφανίζονται πιο γρήγορα κι από τις τρίχες στην πλάτη σας. Αν τις χειριστείτε σωστά, δεν θα την περάσετε κι εφέτος μαγκούφικα. Αν θέλετε οπωσδήποτε να εντυπωσιάσετε στο πρώτο ραντεβού δοκιμάστε Holiday on Ice ή έστω adventure park. Άκου έκθεση δαντέλας...

Τοξότης

Συντρόφισσες! Ταραγμένη εποχή και πρέπει να βάλετε μια τάξη στην ατίθαση καρδιά σας! Η κυκλοφοριακή συμφόρηση στην κρεβατοκάμαρά σας αρχίζει να σας κουράζει κι επιβάλλεται να μπει ένα φανάρι. Βάλτε το (δικό σας) κωλαράκι κάτω κι αποφασίστε πλέον τι θέλετε ΕΣΕΙΣ και όχι ο οποιοσδήποτε τυχάρπαστος (ή μήπως να πω τυχάρπαχτος;). Ό,τι κι αν κάνετε πάντως, μην αφήσετε ανεκμετάλλευτες τις επαγγελματικές προτάσεις που θα πέσουν τον Ιούλιο ακόμη κι αν απαιτούν εγχείριση αλλαγής φύλου. Με τη δική σας εμπειρία στην αλλαγή φίλου, η μετάβαση θα ’ναι παιχνιδάκι.

Αιγόκερως

«Ένα βρακί δυο κώλους δεν χωράει» ψιθυρίζει η λαϊκή θυμοσοφία στο αυτί σας –ξέρετε καλά γιατί και μη μου κάνετε την ψόφια μουνόψειρα. Με τον Κρόνο να σας στραβοκοιτάζει από τον 7ο οίκο σας, μετά τις 22 Ιουνίου θα σας συμβούλευα να κάνετε μια έρευνα για την τσίπα σας κι όταν τη βρείτε να την ξεθάψετε μαζί με τη χαμένη σας αξιοπρέπεια και να προσπαθήσετε να επανορθώσετε για τις πομπές σας. Μπορεί να φάτε πόρτα αλλά σίγουρα είναι προτιμότερη απ’ το ξύλο που σας αξίζει. Και κάντε κάτι για τις ψείρες, σιχαμένοι!

Υδροχόος

Μετά το περσινό σας φολκλόρ παραλήρημα, η στήλη σας εκλιπαρεί: φέτος το καλοκαίρι ξεφορτωθείτε κάθε απομεινάρι του Ζορμπά στην εμφάνισή σας: το να κυκλοφορείτε γυμνόστηθος με την τρίχα-φλοκάτη δεν προκαλεί τα επιθυμητά συναισθήματα, σταματήστε να κερνάτε souvlaki σε ανύποπτους τουρίστες και μην ξαναδιανοηθείτε να πιείτε φρέντο με το κομπολόι. Αφήστε την εθνική υπερηφάνεια στα χέρια του αθλητισμού και στα πόδια της Παπαρίζου κι αφοσιωθείτε στο στιλιστικό σας ξεστράβωμα, που μας έχετε εκθέσει διεθνώς. Αν ξανάρθει στη μόδα ο Ντέμης Ρούσος, θα σας ειδοποιήσω εγώ αυτοπροσώπως. Μέχρι τότε, έλεος!

Ιχθείς

Καλά πληροφορημένες πηγές προβλέπουν ένα καλοκαίρι γεμάτο δράση. Μάλλον όμως πρόκειται για εσωτερική δράση, απ’ αυτή στην οποία διαπρέπετε: πού πάω, τι είμαι, πού είμαι; Μπίχλα και μιρμιρίαση γωνία είστε, να πού είστε. Ήρθε η ώρα να βγείτε από τη γυάλα και να πάτε γι’ άλλα! Σταματήστε να γκρινιάζετε για τους γκέι που το παίζουν πριγκίπισσες, γιατί κι εσείς έχετε να βάλετε σκούπα στη φωλιά σας κάτι αιώνες. Για να σας μιλήσει άνθρωπος, πρέπει πρώτα εσείς να ξεσκονίσετε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες, που έχετε περιοριστεί σε πέντε (5) στοιχειώδεις φράσεις. Για σοβαρευτείτε λίγο!