10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

Αφιέρωμα

Γκέι και λεσβιακά ιστολόγια

του Δημήτρη Αγγελίδη

Προσδεθείτε για ένα διαδικτυακό ταξίδι στην ελληνική γκέι μπλογκόσφαιρα, ένα χώρο που με τις διάφορες εκφάνσεις του δείχνει παραστατικά τι σημαίνει να είσαι γκέι και λεσβία στην Ελλάδα σήμερα.

Πολλαπλασιάστηκαν τον τελευταίο χρόνο κι έγιναν της μόδας, με τη βοήθεια του Τύπου που αφιέρωσε στους ιστολόγους πάμπολλες στήλες, ρεπορτάζ και άρθρα. Τα ιστολόγια θεωρούνται πια κάτι σαν η πεμπτουσία του http://. Υπερβολές ίσως, αλλά είναι αλήθεια ότι άλλαξαν για τα καλά τις συνήθειες όσων σερφάρουν στο Ίντερνετ. Όχι άδικα. Η μπλογκόσφαιρα είναι τουλάχιστον εθιστική και συχνά συναρπαστική. Στις καλύτερες στιγμές της, έχει τόλμη, φρεσκάδα και αμεσότητα και μερικά από τα πιο καλογραμμένα κείμενα· κείμενα που σε συγκινούν, σε βάζουν σε σκέψεις ή σε κάνουν να γελάς.

Οι γκέι και οι λεσβίες δεν θα μπορούσαν να λείπουν. Ήδη από τον καιρό του IRC, οι ομοφυλόφιλοι καταφεύγουν στο Ίντερνετ για να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν. Θεωρητικά ζητήματα του ομοφυλοφιλικού κινήματος, σχόλια για την επικαιρότητα και προσωπικές εξομολογήσεις – η ελληνική γκέι και λεσβιακή μπλογκόσφαιρα καλύπτει τα πάντα με μια γραφή συχνά αιχμηρή, προκλητική κι ιδιαίτερη, ακόμα κι αν δεν συμφωνεί κανείς με όλα. Σημασία εξάλλου έχει η συζήτηση, και η μπλογκόσφαιρα είναι κατεξοχήν χώρος συζητήσεων.

Ζητήσαμε από τους ιστολόγους της γκέι και λεσβιακής μπλογκόσφαιρας να μας δώσουν οι ίδιοι το στίγμα των ιστολογίων τους. Τι θέλουν να πουν; Σε ποιους απευθύνονται; Απάντησαν οι περισσότεροι – 19 ιστολόγοι. Δημοσιεύουμε τις απαντήσεις ως έναν αντιπροσωπευτικό κατάλογο που περιλαμβάνει όλη την γκάμα των ελληνικών ιστολογίων ομοφυλοφιλικής θεματολογίας: από το πιο λυρικό ως το πιο προσγειωμένο, και από το πιο ομφαλοσκοπικό ως το πιο εξωστρεφές.

Για να διευκολυνθεί η ανάγνωση, κατατάξαμε κάπως αυθαίρετα τα ιστολόγια σε τρεις κατηγορίες: Α. ιστολόγια με ακτιβιστικό περιεχόμενο, Β. ιστολόγια που σχολιάζουν την επικαιρότητα, Γ. ιστολόγια προσωπικών εξομολογήσεων.

Α. Ακτιβισμός – Πολιτική

Τίτλος Απέναντι Πεζοδρόμιο
Διεύθυνση www.gaynewsingreek.blogspot.com
blogger erva_cidreira
e-mail erva_cidreira2006@yahoo.gr
 
Το «Απέναντι Πεζοδρόμιο» δημιουργήθηκε με σκοπό να αποτελέσει ένα ξεκάθαρα gay ταυτοτικό ιστολόγιο. Ήθελα να βρίσκονται αποθησαυρισμένες σε ένα ομοφυλοφιλικό κειμενικό περιβάλλον όλες εκείνες οι σχετικές με τη gay ζωή και κουλτούρα ειδήσεις, πληροφορίες, σκέψεις που διάσπαρτες σε εφημερίδες, περιοδικά και βιβλία δείχνουν ασύνδετες μεταξύ τους, χωρίς συνάφεια και δυναμική. Στην αρχή έμοιαζε σαν να πετούσα μπουκάλια με μηνύματα στη θάλασσα δίχως να γνωρίζω αν τα έβρισκε κανείς, αργότερα άρχισα να υποψιάζομαι ότι υπήρχαν παραλήπτες και σήμερα βλέπω με χαρά ότι όχι μόνον τα διαβάζουν, αλλά ότι όλο και περισσότεροι τα σχολιάζουν κριτικά. Βαθύτερη επιθυμία μου είναι να αναπτυχθεί ένας ουσιαστικός προβληματισμός και διάλογος σχετικά με τα όσα μας απασχολούν στο «πεζοδρόμιό» μας έτσι ώστε μελλοντικά να διεκδικήσουμε αποφασιστικά ό,τι μας αναλογεί στην ανάπτυξη και αναδόμηση ολόκληρου του «δρόμου». Και ίσως κάποια μέρα να μην χρειάζεται πια να διακρίνουμε τα πεζοδρόμια σε από εδώ και από εκεί.

 

Τίτλος Gay Βιβλιογραφία στα ελληνικά
Διεύθυνση www.umhomemgrego.blogspot.com
blogger ReyCorazon
e-mail reycorazon2005@yahoo.gr
 
Η «Gay Βιβλιογραφία στα ελληνικά» γεννήθηκε από τη ζήλια που ένιωθα κάθε φορά που επισκεπτόμουν αλλοδαπούς διαδικτυακούς τόπους αφιερωμένους στη gay λογοτεχνία. Ξεκίνησα, λοιπόν, να φτιάξω ένα ιστολόγιο, όπου όχι μόνον θα μπορούσαμε να μοιραστούμε αποσπάσματα από τα αγαπημένα μας βιβλία, αλλά και να προβληματιστούμε γύρω από την ομοφυλοφιλική γραφή και ανάγνωση. Δυστυχώς η σχετικά μικρή αναγνωσιμότητα και ο αποθαρρυντικά λιγοστός σχολιασμός περιόρισαν σύντομα τις αρχικές φιλοδοξίες σε μια συγκεντρωτική παράθεση υλικού, που ελπίζω όμως ότι θα μπορούσε στο μέλλον να χρησιμεύσει για ανάλογες συζητήσεις. Ωστόσο, όλον αυτόν τον καιρό υπάρχουν και κάποιοι σταθεροί αναγνώστες, που κάθε μέρα, σχεδόν τελετουργικά, μπαίνουν και διαβάζουν τις καταχωρήσεις. Οι περισσότεροι μάλιστα βρίσκονται στο εξωτερικό, υποθέτω γκέι έλληνες της διασποράς ή ελληνόφωνοι ξένοι. Χάρη στη σιωπηλή εμψύχωσή τους, κι ας μην το γνωρίζουν, συνεχίζω να ιστολογώ 18 μήνες τώρα. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω.

 

Τίτλος GayRightsGreece
Διεύθυνση www.gayrightsgreece.blogspot.com
blogger Gay Super Hero
e-mail vanmix51@hotmail.com
 
Ο λόγος για τον οποίο δημιούργησα το «gayrightsgreece» είναι το μεγάλο κενό που παρατηρώ στον ελληνικό τύπο ως προς την κάλυψη ειδήσεων σχετικών με την πραγματικότητα που βιώνουν οι γκέι και οι λεσβίες διεθνώς, τον αγώνα υπέρ της ισονομίας και εναντίον των προκαταλήψεων και τις σχετικές εξελίξεις σε κοινωνικό και νομικό επίπεδο. Στο gayrightsgreece δημοσιεύω πρωτότυπες μεταφράσεις σχετικών θεμάτων από τον γαλλικό τύπο σκοπεύοντας σε μια όσο το δυνατό μεγαλύτερη γεωγραφική κάλυψη, και αυτό για δύο λόγους. Πρώτον, αν και ο αγώνας για την άρση των διακρίσεων και την κατάκτηση πραγματικής ισονομίας είναι πλέον διεθνής και παγκοσμιοποιημένος, εντούτοις παρατηρούνται τεράστιες αποκλίσεις ως προς την κοινωνική και νομική αντιμετώπιση της ομοφυλοφιλίας, από το καθεστώς των σκληρότερων διωγμών (σε πολλές ισλαμικές, αφρικανικές και άλλες κοινωνίες), έως την προστασία εναντίον των διακρίσεων και την πλήρη ισονομία (σε ορισμένες κοινωνίες της Δ. Ευρώπης και της Β. Αμερικής) με όλες τις πιθανές ενδιάμεσες διαβαθμίσεις. Δεύτερον, πιστεύω ότι η καταπολέμηση της ομφαλοσκόπησης και το άνοιγμα προς τον έξω κόσμο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόοδο της ελληνικής κοινωνίας σε όλους τους τομείς, κάτι που περιλαμβάνει και τη διασφάλιση των βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων των σεξουαλικών μειονοτήτων.

 

Τίτλος ΚΟΥΣΟΥΡΙ
Διεύθυνση kousouri.blogspot.com
blogger ΚΟΥΣΟΥΡΙ
e-mail  
 
Το «κουσούρι» είναι ομαδικό blog με την έννοια ότι έχει αρκετούς contributors, γκέι και μη, φίλους που θέλουν κάτι να πουν. Έχει χαρακτήρα μαχητικό (αφορά σε πράγματα που μας ενοχλούν, νέα που αφορούν τη γκέι κοινότητα), υποστηρικτικό οργανώσεων / περιοδικών / blog που θεωρούμε πως πρέπει να διαδοθούν (10%, ILGA, κλπ), συχνά χιουμοριστικό, αλλά και ερωτικό (μέσω φωτογραφιών που μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον). Εν ολίγοις δε θα έλεγα πως αποτελεί κάτι εξαιρετικά πρωτότυπο ή πρωτοπόρο, αλλά είναι μια ακόμα φωνή για μια ζωή στο φως, χωρίς κρυψώνες.

 

Τίτλος Μπρίκι
Διεύθυνση tobriki.blogspot.com
blogger το μπρίκι
e-mail mbiau4@hotmail.com
 
Το «Μπρίκι», με ολίγη, βαρήγλυκος, οθωμανικός, γλυκήβραστος, μέτριος, μέτριος βαρύς σκέτος... ΟΛΟΙ είμαστε ΕΔΩ!!! Είμαστε ένα νέο ζευγάρι γυναικών από την Θεσσαλονίκη. Η ιδέα για το ιστολόγιο μας ήρθε τον Ιούνιο του 2006. Διαβάζαμε το Απέναντι Πεζοδρόμιο, το 10%, ενώ παράλληλα ενημερωνόμασταν για κάποιες εξελίξεις στον διεθνή χώρο από ξενόγλωσσα περιοδικά. Πεποίθησή μας είναι ότι η δυνατότητα πρόσβασης στην τεκμηριωμένη πληροφόρηση ανοίγει νέους ορίζοντες και δίνει ‘δύναμη’ σε όποιον μπορεί να την ερμηνεύσει και να την αξιοποιήσει σωστά. Έχοντας αυτό ως δεδομένο δημιουργήσαμε ένα ιστολόγιο με θέματα που απασχολούν την λεσβιακή και gay κοινότητα της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού. Η θεματολογία περιλαμβάνει άρθρα μεταφρασμένα ή στο πρωτότυπό τους από τον ξενόγλωσσο τύπο, προτάσεις ταινιών, βιβλίων, θέματα λεσβιακής τέχνης αλλά και προσωπικούς προβληματισμούς.

 

Β. Σχολιασμός - Επικαιρότητα

Τίτλος Athens City Girl
Διεύθυνση athenscitygirl.blogspot.com
blogger City Girl
e-mail  
 
Another girl living in Athens και άλλο ένα blog με urban και μη σκέψεις, μπερδεμένα συναισθήματα και λόγια. Όλα αυτά σίγουρα θα μπορούσαν να ανήκουν και σε σένα είτε μεγάλωσες εδώ όπως εγώ, είτε ήρθες αργότερα. Σε μια πόλη που αγαπάς να μισείς και μισείς να αγαπάς, που στα δίνει και στα παίρνει όλα. Μην περιμένεις να βρεις εδώ βαθυστόχαστα μηνύματα ή sex stories... Μόνο απλές και χαλαρές σκέψεις ενός ακόμα citygirl.

 

Τίτλος desiderius82
Διεύθυνση www.desiderius1982.blogspot.com
blogger desiderius
e-mail desiderius1982@hotmail.com
 
Το ιστολόγιο αυτό το ξεκίνησα με τρεις στόχους: Πρώτος, να καλύψω την ανάγκη μου να μοιραστώ σκέψεις και εμπειρίες από τη ζωή μου. Δεύτερος, να δοκιμάσω τον εαυτό μου στη γραφή, η οποία θα διαβάζεται και από άλλους. Τονίζω τις λέξεις «μοιράζομαι» και «άλλους»: το θέμα δεν είναι απλώς να βγάλω από μέσα μου ό,τι τέλος πάντων έχω εκεί μέσα. Προσπαθώ ό,τι γράφω να αφορά τον επισκέπτη και να εγκαθιστά ένα δίαυλο επικοινωνίας μαζί του. Ενα δίαυλο αμφίδρομο: τα σχόλια έχουν μεγάλη σημασία για μένα. Τρίτος στόχος, να αποτελέσει έναν αποσπασματικό μα ειλικρινή καθρέφτη της γκέι ζωής στην Ελλάδα. Αν γράψουμε, διαβάσουμε, συζητήσουμε περισσότερο γι’ αυτή, ίσως γίνει καλύτερη. Αν έπρεπε να ονομάσω τρεις άξονες του μπλογκ, θα ήταν η γκέι ταυτότητα, η λογοτεχνία, η ηδονή. Όμως καλύτερη περιγραφή θα ήταν: αποσπάσματα από τη ζωή ενός 24χρονου γκέι φοιτητή στην ελληνική επαρχία. Ή απλώς: ενός 24χρονου.

 

Τίτλος mortaki
Διεύθυνση mortaki.blogspot.com
blogger mortaki
e-mail  
 
Το blog «mortaki.blogspot.com” υπογράφει το mortaki, ένα κορίτσι που γράφει για τις βόλτες αγκαλιά με το κορίτσι του στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Πήρε το όνομα του από το ποίημα "μορτάκι του άσπρου σύννεφου" του Ελύτη και όταν το βάφτιζαν ακουγόταν απ' τα ηχεία το "μωρό" της Νικολακοπούλου. Γι'αυτό κερνάει συχνά στίχους και τραγούδια. Ονειρεύεται πόλεις με μεγάλα πάρκα και ποδηλατόδρομους και φωτογραφίζει graffiti στου Ψυρρή και στα στενά της Προξένου Κορομηλά. Αγαπάει τα "προάστεια" των stereonova και στηρίζει τη Διεθνή Αμνηστεία. Γι'αυτό, όταν συναντά στο δρόμο του το τέρας του ρατσισμού, γράφει ρίχνοντας κεραυνούς και αστραπές. Κάνει στάσεις στα βιβλιοπωλεία για βιβλία Αρχιτεκτονικής και προτείνει τα λογοτεχνικά που διαβάζει. Ενημερώνεται από free-press περιοδικά για εκθέσεις που αξίζει να επισκεφτεί και έχει αδυναμία στην μεγάλη οθόνη. Αν το συναντήσετε ανεβείτε στο άσπρο συννεφάκι του και καλές βόλτες!

 

Τίτλος τα μούτρα του George Le Nonce
Διεύθυνση nonc.wordpress.com
blogger George Le Nonce
e-mail george.nonce@gmail.com
 
To blog «τα μούτρα του George Le Nonce» αυτοπαρουσιάζεται ως ιστολόγιο νοσηρών απολαύσεων. Είναι ακατάλληλο για τους περισσότερους ανθρώπους, εσωστρεφές ακόμη και όταν αναφέρεται σε ζητήματα της επικαιρότητας, μη επικοινωνιακό, αλλά πάντως ιδιαίτερα αληθινό: όλα όσα καταγράφονται αποτελούν πραγματικά γεγονότα και καμία ομοιότητα με τίποτα δεν είναι συμπτωματική. Το περιεχόμενο του εν λόγω ιστολογίου δεν είναι κατάλληλο για παιδιά. Οι φωτογραφίες συχνά απεικονίζουν γυμνούς άνδρες, πολλές φορές στη διάρκεια ερωτικών περιπτύξεων. Ωστόσο, οι φωτογραφίες δεν έχουν διακοσμητικό ούτε εικονογραφικό ρόλο: η λειτουργία τους είναι μάλλον σχολιαστική, όπως και η λειτουργία των τίτλων των ιστολογημάτων, οι οποίοι είναι σχεδόν πάντα αποσπάσματα από γνωστά κείμενα, κυρίως ποιήματα. Ο George Le Nonce είναι, βεβαίως, ομοφυλόφιλος. Αν και δεν γράφει αποκλειστικά για gay θέματα, πιστεύει ότι η ομοφυλοφιλία του προσδιορίζει απολύτως τη γραφή του, ανεξαρτήτως θέματος, με έναν τρόπο παρενδυτικό, αμφίσημο και, εν τέλει, φαλλικό.

 

Τίτλος raresteak
Διεύθυνση raresteak.wordpress.com
blogger raresteak
e-mail raresteak78@yahoo.gr
 
Ένα μπαλκόνι πρώτου ορόφου σε βγάζει στον θόρυβο της αγοράς ή μιας πλατείας θεάτρου. Από εκεί παρατηρείς τα τεκταινόμενα, άλλοτε ως παράσταση και άλλοτε ως αναπαράσταση. Η θέση σου επαρκώς καβαφική, και για τούτο χρήσιμο είναι το σκάνδαλο: μια μπριζόλα με λίγο άψητο αίμα. Ένας μεταμοντέρνος αλεξανδρινός με τον τρόπο του Reich και του Foucault. Και σαν πρώτος αναγνώστης του εαυτού σου παλεύεις την επικρατούσα πολιτική ορθότητα, προς επίτευξη της πολιτικής και σεξουαλικής μη ορθότητας. Γιατί η περηφάνια θέλει αίμα, όχι μόνο ιδρώτα. Τσακίστε τους λοιπόν…

Δημοσιεύσεις (επιλογή):

http://raresteak.wordpress.com/2006/06/27/what-the/
http://raresteak.wordpress.com/2006/06/15/tammies/
http://raresteak.wordpress.com/2006/10/17/election-of-n/
http://raresteak.wordpress.com/2006/10/20/scheme/
http://raresteak.wordpress.com/2006/08/03/oh-that-was-so-real/

 

Γ. Ημερολόγια - Προσωπικά

Τίτλος La condition humaine
Διεύθυνση conditionhumaine.blogspot.com
blogger Αμβρόσιος
e-mail conditionhumaine@googlemail.com
 
το μπλογκ μου είναι σαν ένα γρήγορο εικοσιτετράωρο στη βιέννη. το πρωί στην κεντρική αίθουσα του μουσείου της ιστορίας της τέχνης, βλέπει τα αδιέξοδα της ανθρώπινης κατάστασης μέσα από τα χρώματα του μπρύγκελ. στη συνέχεια [εξισορροπιστικά] περνάει απ΄ το ιατρείο του παππού φρόυντ. όταν γυρνάει στο σπίτι συζητάει με την κολλητή του αν μια αρχική περίοδος σασπένς αποτελεί την αφετηρία κάθε [εν τέλει] 'επιτυχούς' σχέσης. αργά το βράδυ κατεβαίνει προς τον καθεδρικό του αγίου στεφάνου. στρίβει δύο στενά πριν και ανοίγει τη βαριά πόρτα της πιο γκραντ ευρωπαϊκής σάουνας. αποφεύγει τα σώματα της ντόπιας αριστοκρατίας. κοιτάει μόνο για τους εποχικoύς εργάτες από τη σλοβακία. με έναν απ' αυτούς κυλιέται σε κόκκινη, δερμάτινη βάση σεξοκαμπίνας. χάνει το χρόνο. φεύγουν μαζί.

-πάω προς τα πάνω.
-και 'γω.
-οκ, ανέβα στο ποδήλατο.
  [...]
-αύριο δουλεύω.
-και το τραίνο μου φεύγει το απόγευμα.
  [φ-ι-λ-ί]

 

Τίτλος Δεν είμαι καλά γιατρέ μου…
Διεύθυνση siegmundshof.wordpress.com
blogger Siegmund
e-mail siegmundshof@gmail.com
 
"Δεν είμαι καλά, γιατρέ μου"... Η φράση που έλεγα και λέω κάθε φορά που διαπιστώνω πως ο κόσμος γύρω μου πρέπει να σταματήσει να γυρίζει γιατί θέλω να κατέβω επειγόντως... Το blog «siegmundshof.wordpress.com» στόχο έχει το εξής απλοϊκό: να καταγράφω σκέψεις, εικόνες και συναισθήματα που μένουν στο μυαλό και στην καρδιά μου. Μπορεί να δεις τον Οσκαρ Ουαϊλντ κάτω απο τον Ψωμιάδη και πάνω απο τις φωτογραφίες της καμένης Χαλκιδικής. Κείμενα για το θέατρο και την Αντιγόνη του Βογιατζή κοντά σε αναλύσεις σκηνών από σειρές του Παπακαλιάτη. Η "‘ Αρτεμις" της Πρωτοψάλτη δίπλα στο "Five Years" του Bowie...Video με Brian Molko κοντά σε αποσπάσματα του Shrek... Και αν μετά από αυτό το σκωτσέζικο διαδικτυακό ντους επιβιώσεις, είμαι σίγουρη πως και εσύ θα αναφωνήσεις μαζί μου: "Δεν είμαι καλά, γιατρέ μου"!

 

Τίτλος εικονεςαποτοτελοςτουκοσμου(μου)
Διεύθυνση teloskosmou.blogspot.com
blogger μ
e-mail endmyworld@gmail.com
 
το «τελοςτουκοσμου» είναι ένα μπλογκ σχεδόν αυτιστικό και επομένως, άκρως εγωιστικό και ναρκισσιστικό. Αυτό υποδηλωνει και το "(μου)" του τίτλου νομίζω. Ο "βαθμός διάδρασης" του μπλογκ είναι εξαιρετικά χαμηλός (δεν υπάρχουν σχόλια, ούτε λινκ σε άλλα σάιτ) και η εξωτερική πραγματικότητα υπάρχει μόνο σε σχέση με τον γράφοντα. Όταν, βέβαια, πληκτρολογούσα τον τίτλο, δεν τα σκέφτηκα όλα αυτά, αλλά πάλι πολλά πράγματα τα ξέρουμε μέσα μας χωρίς πάντα να τα ομολογούμε στον εαυτό μας. Ξεκίνησα να γράφω επειδή είχα την ανάγκη να γράψω, χωρίς να απευθύνομαι κάπου συγκεκριμένα. Η ανωνυμία του διαδικτύου μου επιτρέπει να εκφράζομαι χωρίς σημαντικούς περιορισμούς και να μιλάω για πράγματα που δεν θα μιλούσα εύκολα. Επίσης, με βοηθά στο να βάζω κάποιες σκέψεις σε τάξη και να εκλογικεύω τα γεγονότα. Δεν ξέρω τι αποκομίζουν οι αναγνώστες διαβάζοντας με. Εγώ πάντως δεν έχω κάποιο στόχο. Ποστάρω όποτε έχω όρεξη και χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη θεματολογία.

 

Τίτλος Ο ζεν γρύλος
Διεύθυνση ozengrylos.blogspot.com
blogger Ζεν Γρύλος
e-mail zengrylos@gmail.com
 
Ο ζεν γρύλος είχε αποφύγει συστηματικά να ενταχθεί με δική του θέληση σε λίστες και η διάδοσή του γίνεται από φίλο σε φίλο, ηλεκτρονικό ή μη, και όποιον γουστάρει τέλος πάντων να τον πειράζει, για να αρχίζει το τραγούδι. Εκτίθεται επίσης δημόσια οπότε οποιαδήποτε χρησιμοποίησή του είναι αναμενόμενη και επιθυμητή. Ως γρύλος και μάλιστα ζεν δε θα μπορούσα να προτείνω στον αναγνώστη την εντύπωση που θα 'χει για τα κοάν-χαϊκού ζου-ζεν-ίσματα που γράφει με το δικό του ελληνικό και κολεόπτερο τρόπο - το επίθετο "ζεν" εξάλλου μπήκε μόνο και μόνο για να αποφύγει οποιαδήποτε άλλη ταυτότητα, καθώς το ζεν είναι αφαιρετικό και υπέρ της μη σκέψης. Το πως προέκυψε επίσης να είναι ένα ζεν έντομο αναφέρεται στο προφίλ του ζεν γρύλου στη σελίδα του. Όσο για τη σεξουαλική του ικανότητα το πρώτο ποστάκι δίνει ξεκάθαρη εικόνα. Σημειώνω πως αυτόν τον καιρό κι ως τις αρχές Φλεβάρη ο ζεν γρύλος υπηρετεί τη στρατιωτική θητεία του γι αυτό και δεν είναι ιδιαίτερα λαλίστατος.

 

Τίτλος Good As You
Διεύθυνση good-as-you.blogspot.com
blogger GoodAs You
e-mail rhythmissimus@yahoo.gr
 
Σκέψεις, παρατηρήσεις, προβλήματα, χαρές, δυστυχίες, αισθήματα και συναισθήματα ενός 20-και κάτι αγοριού που γυρνάει στα αθηναϊκά γκέι μπαρ, γνωρίζει γκέι κόσμο, ερωτεύεται, πικραίνει και πικραίνεται, και στα χαιντι-μάλε κέφια εκφράζει και καλλιτεχνικές ανησυχίες. Στον κόσμο υπάρχουν χίλια δυο πράγματα για να στεναχωριόμαστε: αρρώστιες, καταστροφές, φτώχεια, ανώτερα συμφέροντα, πόλεμοι.... Και μας πειράζει ο έρωτας και ο πόθος που νοιώθει ένας άνθρωπος για έναν άνθρωπο του ίδιου φύλου; Δεν απευθύνομαι μόνο σε γκέι κόσμο αλλά ίσως πολύ περισσότερο σε στρέιτ κόσμο. Αυτό που θέλω να δείξω είναι ότι είμαι ένα φυσιολογικό αγόρι, κάνω τις ίδιες σκέψεις με αυτούς, έχω τις ίδιες αξίες με αυτούς, απλά ίσως είμαι λίγο περισσότερο ευαίσθητος. Οι επιλογές μου μερικές φορές είναι σημεία των καιρών για αυτό να μην μου ρίχνουν όλες τις ευθύνες. Υπάρχουν στρέιτ άνθρωποι που είναι πιο ακόλαστοι από μένα.

 

Τίτλος Greek Gay Lolita
Διεύθυνση greek-lolita.blogspot.com
blogger Πάνος Μ.
e-mail greekgaylolita@gmail.com
 
Dreams are the original cyberspace. Βαθιά πληγή. Μy dreams. Παλιά πληγή. Αnd my space. Cyber ή όχι. Κοιτάζω τα παλιά ποστ. Με αφορμή τ' αφιέρωμα. Και συνειδητοποιώ. Πως πέρασε ένας χρόνος. Από την αρχή αυτού του πειράματος. Είμαι ακόμα; Ρομαντικά αθεράπευτος σε καιρούς κυνικούς. Αυτονόητα και αδιανόητα. Ανάμεσα σε ευεργετικές ψευδαισθήσεις, αγκυλωμένα σημεία, στριμωγμένες επιλογές, μαύρα σινιάλα. Κατασπαραγμένος και το Υπέροχο να αχνοφεγγίζει. Είμαι. Ακόμα. Κι ας έχουν αλλάξει αρκετά. Κι αυτό μαζί μου. Καθρέφτης του εξανεμισμένου και αποσυμπιεστής του εκκωφαντικού μου. Σπλαχνικά πολαρόιντς και πιξελοειδείς απεικονίσεις. Της Ρώγμης. Και του εναπομείναντος. Παλιό και καινούργιο βλέμμα. Που παλεύει. Και αντέχει. Επί του δρόμου lolita. Ακόμα. Κι ας τα καβατζάραμε τα πρώτα. Greekgay το κερασάκι. 575 ποστς έως εδώ. Στο «greek-lolita.blogspot.com». Eίσοδος στην επόμενη εποχή, τώρα. Χωρίς αποκομίσεις, ταξινομήσεις και περιορισμούς. Το ντόμινο παραταγμένο. Κι εγώ, απλά. Να σπρώχνω. Το πρώτο πλακίδιο. Αυτού του ιδιότυπου παιχνιδιού, μεταξύ μας. Και να περιμένω...

 

Τίτλος κατσαβίδι
Διεύθυνση www.katsavidi.blogspot.com
blogger Tomboy
e-mail vtgian@yahoo.gr
 
Το «katsavidi.blogspot.com» είναι απλά το blog ενός αγοροκόριτσου, της Tomboy, που το χρησιμοποιεί ως εργαλειοθήκη. Χρησιμοποιώντας κάθε φορά το ανάλογο εργαλείο προσπαθεί να ρυθμίσει τα συναισθήματα της, που έχουν την τάση να απορυθμίζονται από διάφορα ευτράπελα της καθημερινής της ζωής. Άλλες φορές με κάβουρα, άλλες με χειρουργική λαβίδα. Δηλαδή μια ακόμα περίπτωση ελλατωματικού υλικού. Η ανάγνωσή του ίσως βοηθήσει να φτιάξετε και εσείς το προβληματικό σας αντικείμενο."

 

Τίτλος Love is Porn
Διεύθυνση lovizporn.blogspot.com
blogger I Have Been There Before
e-mail laboratory_apricot@hotmail.com
 
Το “Love is Porn” ξεκίνησε από ανασφαλή έπαρση… Ήθελα να δημοσιεύσω τα λίγα κείμενά μου για τα οποία ήμουν υπερήφανος, κάπου όπου να μη δέχονται αυστηρή κριτική, παρά μόνο καλόβουλα σχόλια – είτε θετικά, είτε αρνητικά – σε μια ατμόσφαιρα που κατόπιν αποδείχτηκε ιδιαίτερα παρεϊστικη και γι’ αυτό συνέχισα να γράφω. Δεν με ενδιαφέρει η όποια αποκωδικοποίηση μπορεί να γίνεται από τους αναγνώστες στα κείμενά μου, δεν προσπαθώ να μείνω πιστός σε κάποιο ύφος, δε δημοσιεύω πια μονάχα τα κείμενα που θεωρώ ότι είναι καλύτερα από άλλα, δεν επεξεργάζομαι πια τις φωτογραφίες ώστε να ταιριάζουν με το φόντο, ή με το ποίημα που ακολουθεί. Γράφω αυτόματα και δημοσιεύω εξίσου αυτόματα. Και περιμένω τα σχόλια κάθε φορά με την ίδια αγωνία που κάποτε περίμενα τον ταχυδρόμο (επειδή ήταν γοητευτικός). Το «LOVE IS re-PORN» (όπως κατέληξε να ονομάζεται) είναι από τα όμορφα πράγματα που έχω φτιάξει στη ζωή μου (γι’ αυτό και συχνά έχω την τάση να το καταστρέψω).

 

Τίτλος ΛΥΣΗΣ – Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ
Διεύθυνση lyssis.blogspot.com
blogger Λύσης
e-mail  
 
Ο Λύσης ζει στην Αθήνα. Από χρόνια σχετίζεται με τον Αρη. Η κοινή τους ζωή μπαίνει -περιοδικά - σε αυτό το ημερολόγιο. Μια πόρτα ανοικτή για όλους, στον κόσμο ενός ζευγαριού. Εν τέλει, πόση σημασία έχει ότι πρόκειται για δύο άνδρες; Eλπίζω και οι επισκέπτες, βγαίνοντας από την πόρτα, ν΄ αναρωτιούνται το ίδιο...

 

Τίτλος voice off
Διεύθυνση jellyannadarling.blogspot.com
blogger candyblue
e-mail dreamboxanna@yahoo.gr
 
Το blog αυτό έγινε γιατί μου τελείωσαν τα φύλλα στο ημερολόγιο που είχα. Έγινε για εσωτερικούς και πειραματικούς στη συνέχεια λόγους. Πρώτα ήρθαν οι λέξεις και έπειτα τα κολάζ που θα τις συνόδευαν. Θραύσματα σκέψεων και εμπειριών. Εικόνων και αρώματα μνήμης. Όπως όταν αναποδογυρίζεις μια τσάντα και πέφτουν πράγματα, έτσι είπα να κάνω και με το μυαλό μου επάνω σας . Όπως όταν γράφεις ένα μήνυμα και το κλείνεις σε ένα μπουκάλι πετώντας το στη θάλασσα, περιμένοντας κάποιον να το βρει και να το διαβάσει. Το ίδιο συμβαίνει και με το blog. Το πετάς μέσα στον ωκεανό της πληροφορίας και της ταχύτητας, και, πού ξέρεις, όλο και κάποιος θα το βρει. Επικοινωνία = κοινωνία. Μια μικρή κοινωνία που αναπνέει σε ηλεκτρονικά πατώματα αφήνοντας ψυχικούς εμετούς. Το blog μου είναι ένα straight blog που δυστυχώς για κάποιους, άλλα ευτυχώς για μένα, όταν ξεκουμπώνεται αφήνει και τα δυο του φύλλα να φανούν. Γιατί ο έρωτας είναι ερμαφρόδιτος. Το όνομα του blog είναι voice off (όρος που χρησιμοποιείται στον κινηματογράφο όταν βλέπουμε το πρόσωπο και η φωνή ακούγεται εσωτερικά, σαν να αφηγείται η υποβρύχια γλώσσα μας). Το ψευδώνυμό μου είναι candyblue (γλυκιά μελαγχολία).