10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

Επικαιρότητα

Les miserables

του Ανδρέα Δημόπουλου

Ο ρατσιστής Γιακουμάτος ξαναχτύπησε και άφησε την κυβέρνηση αναίσθητη.

Οι δηλώσεις του έχουν αφήσει εποχή. Οποτεδήποτε εμφανίζεται σε σχετική εκπομπή, οποτεδήποτε ερωτάται, η γραμμή του είναι αταλάντευτη: Κάτω οι πούστηδες! Εσχάτως μας δήλωσε ότι θα πολεμήσει μέχρι θανάτου (!) την πολιτική διευθέτηση της συμβίωσης των ομοφυλόφιλων.

Είναι να εκπλήσσεται κανείς, γιατί τον καίει τόσο, μα τόσο πολύ το συγκεκριμένο θέμα. Η απλή λογική (αλλά και ο Φρόιντ) λέει ότι κάποιον λόγο θα έχει που εμείς αγνοούμε, γι’ αυτό και εκπλησσόμαστε. Αλλά μέχρι θανάτου, βρε παιδί μου;

Θα πολεμούσε μέχρι θανάτου, ας πούμε, για θέματα του υπουργείου του; (Μην ξεχνάτε, είναι και υφυπουργός κοινωνικής προστασίας!). Για τους μακροχρόνια ανέργους; Για τους απολυμένους του Καζίνο Ρόδου, της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Θεσσαλονίκης, των Κλωστηρίων Νάουσας, της Coca Cola; Πολύ αμφιβάλλω. Για τους πούστηδες όμως, αγώνας μέχρι θανάτου! Μέχρις τελευταίας ρανίδας του αίματός του.


Αγών υπέρ πατρίδος και κατά πούστηδων,
Eug
ene Delacroix, 1830

Φανταστείτε τον στιβαρό κ. Γιακουμάτο να κρατάει ως τελευταίος επιζών, όρθια την ματωμένη Ελληνική σημαία στα χαρακώματα του αντι-gay αγώνα. Να προτάσσει τα γυμνά, τριχωτά του στήθη υπέρ βωμών και εστιών και να φωνάζει, ως νέος Λεωνίδας φυλάττων Θερμοπύλας εις τας ορδάς των επελαυνόντων αδελφών: «όχι καραπουστάρες του κερατά, δεν θα περάσετε! Vive la liberte!»

Τώρα βέβαια, για να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, ο κ. Γιακουμάτος είναι γνωστός για τις ρατσιστικές του αντιλήψεις επί του θέματος από χρόνια. Και ως ιδιώτης μπορεί να έχει όποια αντίληψη θέλει για όποιο θέμα θέλει. Ως υπουργός όμως όταν κάνει δηλώσεις τύπου «τι σχέση έχω να μιλάω εγώ με τον πούστη τον Μήτσο τον ηλεκτρολόγο», όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Το Πρώτο Θέμα τον περασμένο Οκτώβριο, είναι αυτονόητο ότι εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνησή του.

Και για να μην αντιδρά η κυβέρνηση (ένας πολιτικός αποκεφαλισμός θα ήταν το λιγότερο που θα περίμενε κανείς σε μια σοβαρή χώρα), προφανώς σημαίνει ότι ο προϊστάμενός του, ο κ. Καραμανλής είναι σύμφωνος όχι μόνο με τις απόψεις, αλλά και με το ύφος και το ήθος του κ. Γιακουμάτου. Εν ολίγοις ο κ. Γιακουμάτος βρίσκει και τα κάνει αφού ο κ. Καραμανλής τα βρίσκει όλα εντάξει.  Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και στους δύο.