10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

Συμβουλές

Καλή μου Νεράιδα

Υποφέρετε πολύ; Σας σιγοτρώει κάποιο μαράζι; Απευθυνθείτε στην Καλή σας Νεράιδα. Τι;! Δεν πιστεύετε στις νεράιδες; Χα, κουτά μου παιδιά! Εδώ πιστεύετε στον αληθινό έρωτα και τα πρόφαϊλ του gaydar, σε μένα δεν πιστεύετε; Γράψτε μου τα προβλήματά σας, τα βάσανα και τις κακουχίες σας, το πόσο άσχημα σας φέρονται η ζωή και οι άντρες. Αλλά όχι στα greeklish – μου βγαίνουνε τα μάτια – κι αν είναι να μου βγουν, προτιμώ να τα βγάζω μόνη μου. Στείλτε μέιλ στο: neraida@10percent.gr.

Φιλούμπες,

Καλή Νεράιδα ®


Γλυκυτάτη και τρυφερή μας Νεράιδα,

Διαβάζω με μεγάλη προσήλωση κι ευλάβεια τα όσα συμβουλεύεις το γκέι κοινό σου κι έτσι αποφάσισα να σου στείλω κ εγώ τους προβληματισμούς μου, ελπίζοντας ότι η ζεστή ηλεκτρονική φωνή σου θα με ανακουφίσει (γιατί μου ακούγεται κάπως αυτό?)

ΝεραΪδούλα μου, δν ξέρω τι έχω πάθει. Ενώ γενικά είμαι τρυφερή φύση κ δν έχω αποβάλλει (ή έτσι νομίζω) τις αρσενικές αρετές μου, νομίζω ότι έχω αρχίσει να αλλάζω τα πιστεύω μου για μένα. Τι εννοώ? Είμαι 21 κ ήδη έχω κάνει 2 μεγάλες για τα γκέι δεδομένα (κ ιδίως των συνομηλίκων μου) σχέσεις. 1 και 2 χρόνια εκάστη. Καψουρεύτηκα, έπεσα στα πατώματα, κλπ., κλπ. κ έπειτα βγήκα κι εγώ στο σεργιάνι, πιστεύοντας κ στηρίζοντας ότι είμαι άνθρωπος της σχέσης (ξέρεις, από αυτούς τους μικροαστούς που το Σάββατο κλείνονται στα σπίτια τους και την περνάνε οικογενειακά, βλέποντας το πρόγραμμα του σταρ).

Παρ'όλα αυτά, έναν χειμώνα τον πέρασα στην αδερφομάνα γκαζοσυνοικία γνωρίζοντας άντρες.. Το τι ξενύχτι έκανα φέτος δν λέγεται.. Η πλάκα είναι πως όσους γνώριζα, απολάμβανα τους χυμούς τους κ μετά την πρώτη εβδομάδα ενθουσιασμού, τους έδιωχνα! Χρυσό να με έκαναν, εγώ εκεί, ανένδοτος στο παιχνίδι του κρυφτού πίσω από το κινητό που βροντά. Τους απέφευγα σαν την κακιά αρρώστια! Έπειτα, μέσω φίλων γνώριζα κ άλλους άντρες, πολύ κοντά ίσως κι εφαπτόμενα σε αυτό που πίστευα ότι ήθελα, αλλά και πάλι τα ίδια. Ξαφνικά, από εκεί που ήμουν μες στην τρελή χαρά, με έπιαναν κάτι ασφυξίες και δν άντεχα, τους απέφευγα κι αυτούς. Έχω το αντίθετο πρόβλημα από μια μεγάλη μερίδα γκέι: έχω τις σχέσεις έτοιμες και τις πετάω..

Η πλάκα είναι ότι εγώ δεν είμαι έτσι. Έχω γνωρίσει τον πραγματικό αρσενικό έρωτα σε όλες του τις εκφάνσεις και η ψυχή μου τον αποζητά ξανά. Μόνο που κάτι με εμποδίζει να προχωρήσω ό,τι αρχίζω και δν ξέρω τι είναι αυτό! Μήπως μεταμορφώνομαι σε ό,τι δεν ήθελα ποτέ? σε έναν ματαιόδοξο πόρνο γκέι που ορέγεται στο αντρικό ψωνιστήρι και αυτό του αρκεί? Μπας και φταίει το ζώδιο του σκορπιού που κουβαλάω? ή μήπως είμαι ακόμη κολλημένος σε κάτι όμορφα χρωματισμένες εικόνες του παρελθόντος? τέλος, μήπως γενικά είμαι κάτι βρώμικο?

Απάντα μου, σοφή νεράιδα γιατί θα τρελαθώ.

Κοίταξε πουλάκι μου,

Δεν μπορώ να πω ότι βρίσκω τη συμπεριφορά σου "τραβηγμένη". Pas du tout. Φαίνεται απλά ότι είσαι υπερσεξουαλικό άτομο και γι αυτό σου βγαίνει τόση λύσσα με τους άντρες. Πώς λέμε "μεγάλη τσουλήθρα"; Κάτι τέτοιο. Πάντως βλέπω μέσα στη μαγική μου σφαίρα ότι δεν φταις εσύ, οι ορμόνες σου τα φταίνε. Οπότε όλα εντάξει.

Πέρα από τη πλάκα, είναι πολύ πιθανό αυτή την περίοδο της ζωής σου να χρειάζεσαι τέτοιου είδους σχέσεις, ενδεχομένως για λόγους που εμπίπτουν στην σφαίρα της ψυχολογίας (με την καλή έννοια, φυσικά!).

Το ότι στο παρελθόν είχες μακροχρόνιες σχέσεις, δεν σημαίνει τίποτε για το μέλλον. Μπορεί ακριβώς γι' αυτό να θέλεις τώρα να γνωρίσεις περισσότερους άντρες, να επιβεβαιωθείς ως ελκυστικό τεκνό ή μπορεί πολύ απλά αυτοί που συναντάς να μην σου κάνουν κλικ (ή κούκου) για κάτι πιο σταθερό.

Πάντως ως νεράιδα και ως άνθρωπος πιστεύω ότι δεν έχει νόημα να πιεζόμαστε για να κάνουμε "αυτό που πρέπει" στον έρωτα και στις σχέσεις μας. Τίποτε δεν "πρέπει". Άσε που ασχέτως με το πόσο αυτοκαταπιεζόμαστε, τελικά κάνουμε αυτό που νιώθουμε, αυτό που χρειαζόμαστε στην εκάστοτε περίοδο της ζωής μας. Οπότε, αν εσύ τώρα χρειάζεσαι μια σχετική "εναλλαγή γκόμενων" (για να το θέσω κόσμια, γιατί αν πω "εντατική πουτσοθεραπεία" θα με παρεξηγήσουν), κάνε το χωρίς τύψεις.

Μόνο μη βασανίζεις τα παιδιά και μην τους καλλιεργείς όνειρα και αυταπάτες, γιατί θα κατέβω από τα σύννεφα και θα σου κάνω το αυτί λαγάνα. Ξεκαθάριζε τα πράγματα το συντομότερο γιατί μην ξεχνάς ότι εκτός από εσένα που σε συμβουλεύω, ΕΓΩ η ίδια συμβουλεύω και τους άλλους. Μην ακούσω παράπονα εναντίον σου, σύμφωνοι μωράκι;

Άντε βρε, καλή σταδιοδρομία!

Η αχαλίνωτη Καλή Νεράιδα

ΥΓ. Μη ξεχνάς τα προφυλακτικά!!


kali moy neraida !

tha prosperasw grigora to gleipsimo (an k einai poly wraio!!.. ) legontas sou apla oti eisai "poly mprosta i gomena" !! k oi atakes sou einai "To die for" !

poy les my dear, tin prwti mou fora ekana arketes malakies kapaki ! i pio simantiki itan i elleipsi profylaktikou....kserw kserw ! eimai malakas ! alla eimai KAI gantemis! kollisa kondylomata gyrw ap tin trypa... piga se dermatologo (ntropiiii!!) mou dwse farmaka meta ekane k kaftiriasmo telws pantws efygan. H aporia mou einai i eksis:

1on, mporw na kanw eksetaseis aimatos na dw an ontws exei fygei o ios? (giati opws leei k to arthro toy teleftaiou tefxous den yparxoun poloi pou na kanoun afto to PAP alla ntrepomai kiolas k edw sto nisi den einai k efkola ta pramata!)

2on, twra pou efygan to kondylomata o ios yparxei akoma k mporw na kollisw kapoion i efyge? Fantazomai tha apantiseis sto mail mou e?! Thank you... Fantastiki neraida ! (slourp!)

O tromagmenos S.

Φίλε μου γεια,

Δυστυχώς άπαξ και μολυνθούμε, ο ιός δεν φεύγει ποτέ από το σώμα μας, οπότε κανένα τεστ δεν μπορεί να σου δείξει ότι έφυγε. Ο ιός μένει πάντα εκεί, σε λανθάνουσα κατάσταση στην προσβεβλημένη περιοχή. Αν για κάποιον λόγο πέσει η ανοσία σου (είτε γενικά, βλ. AIDS, καρκίνος, διάφορα φάρμακα) είτε τοπικά (χρήση αλοιφών κορτιζόνης), ο ιός μπορεί να αναζωπυρωθεί και να ξαναεμφανίσεις κονδυλώματα στην ίδια περιοχή. Αν πάντως είχες κονδυλώματα περιπρωκτικά, καλό είναι να γίνει και μια εξέταση του ορθού εντέρου (από γαστρεντερολόγο), μήπως έχεις και εκεί.

Για την μετάδοση των κονδυλωμάτων από ασυμπτωματικό φορέα τα πράγματα ποικίλουν ανάλογα με το πιο στέλεχος ("υποείδος") του ιού HPV μιλάμε. Τα στελέχη του ιού που προκαλούν τα εμφανή κονδυλώματα (αυτά που μου περιγράφεις), αν θεραπευτούν, δεν μεταδίδονται. Υπάρχουν όμως άλλα στελέχη πολύ πιο επικίνδυνα (αυτά που κάνουν καρκινογένεση) που ΔΕΝ εκδηλώνονται με εμφανή κονδυλώματα. Έτσι μπορεί να είσαι μολυσμένος και με αυτά τα στελέχη εν αγνοία σου, να μην έχεις ορατές βλάβες και να τα μεταδώσεις.

Είναι αυτά τα στελέχη που φοβόμαστε και πρέπει να εξεταζόμαστε (από γαστρεντερολόγο ή με PAP test).

Πάντως για να μη μεταδώσεις ότι έχεις (ή είχες) και να μην πάρεις τίποτε καινούργιο υπάρχει μια πολύ απλή λύση: χρησιμοποίησε πάντοτε προφυλακτικό με υδατοδιαλυτό λιπαντικό.

Φιλικά,

η Κ.Ν.


Και ναι, αποφάσισα και εγώ να σου γράψω, μετά από πολλούς ενδοιασμούς. Είπα να αφήσω τα δικά μου άτομα να ξεκουραστούν λίγο από τις ανασφάλειές μου, και θα τα πληρώσεις όλα εσύ.

Τι να πρωτοαναφέρω; Είμαι ένα αγόρι 23 και μισό, είμαι μέτριος σε ομορφιά (η μαμά, φίλοι και φίλες μου λένε ότι είμαι και ωραίος...αλλά δεν τους πιστεύω). Σπουδάζω εκτός Ελλάδος, έχω κάνει μόνο μία σχέση...που κράτησε 3 βδομάδες, και άλλες 3 απόπειρες που τις τελείωσα είτε άμεσα, είτε έμμεσα. Πρώτο πρόβλημα είναι ότι είμαι υποχόνδριος και φοβάμαι το σεξ. Και η μαλακία είναι οτι θα μπορούσα να έχω άφθονο και με μωρά πολύ όμορφα...αλλά όλο κάνω κουταμάρες....Όσους γνωρίζω θέλω να γίνουν το αγόρι μου, και στο τέλος κάνω σαν την ταινία 'how to loose a guy in 10 days' , μόνο που εγώ το πετυχαίνω και σε λιγότερες....έχω γίνει ένα κακιασμένο και καταπιεστικό πλάσμα, που λέει ότι του κατέβει στο κεφάλι από άμυνα για να μην πληγωθώ...όχι δεν είμαι κανένα χαζό παιδαρέλι. Ο gay φίλος μου εδώ μου λέει να αφεθώ και να κοιμάμαι με τα τεκνά που μου την πέφτουν...αλλά ρε πούστη μου είμαι ρομαντικός! Μήπως έκανα μαλακία που επέλεξα το gayλίκι? Α, και το άλλο...είμαι και ζηλιάρης...ειδικά όταν διαβάζω εκείνα τα αποσπάσματα του τύπου....'εμένα δε θέλω να μου φέρει τίποτα η νεράιδα, γιατί μου τό'φερε ο τάδε' ....δε μπορείς να φανταστείς τι γκριμάτσες κάνω...και όλα τα πληρώνουν οι straight φίλοι μου, νά'ναι καλά ο Ν. και η Ρ. τι έχουν ακούσει δεν λέγεται....και η μάνα μου επίσης...αλλά εκείνης της άξιζε...είχε απορία πως κάνουν οι gay έρωτα. έλεος δηλαδή...

Γιατί αφού είμαι νέος, σχετικά ωραίος, δε μπορώ να κάνω μια long-term σχέση? Τι να πω στη μάνα μου, ότι είμαι single τώρα που θα πάμε μαζί για καφέ? Θα την στεναχωρήσω. Και αυτός ο straight φίλος μου γιατί δεν γίνεται έστω bi....που τώρα που το λέω...έλεος δηλαδή που και η κουτσή Μαρία στην Ελλάδα είναι bisexuals και μετά τις 2 γίνονται πιο passive και από τις χαζογκόμενες του beverly hills...ups, μου βγαίνει πάλι το δηλητήριο....

Δεν θέλω ούτε αγόρι ούτε τίποτα...κουράστηκα να περιμένω...ένα prozac άμα σου περισσεύει καλοδεχούμενο. Κουράγιο να ’χεις και αααα....μην το ξεχάσω...πες σε όσους έχουν σχέση να μην βάζουν στο messenger nickname του τύπου ' i love my boyfriend, i get a present from my bf...bla,bla,bla' έλεος....get a life dude, and let me get a boyfriend, but i wont exaggerate that much.

Φιλιά, Χάρις.

Χάρι, παιδάκι μου, από τα 24 στα prozac;

Δηλαδή άμα φτάσεις στα 40, τι θα παίρνεις; Ηρωίνη και LSD; Για λίγη ψυχραιμία παρακαλώ!

Εντάξει, δεν βρίσκεις γκόμενο. Και εντάξει, δεν γαμάς/γαμιέσαι. Αντί όμως να κλαις τη μαύρη σου τη μοίρα, γιατί δεν κάνεις κάτι πιο παραγωγικό; Αφού κατά τα λεγόμενά σου με τους γκόμενους κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου να τους διώξεις, γιατί δεν το αναλύεις περισσότερο. Ψάξε γιατί μπορεί να το κάνεις αυτό. Δεν φταίει ούτε το ζώδιό σου ούτε ο καιρός ούτε τίποτα. Το κακό σου το κεφάλι φταίει και είναι στο χέρι σου να το ψάξεις και να το αντιμετωπίσεις.

Από την άλλη για αναρωτήσου λιγάκι, εσύ που λες ότι είσαι ρομαντικός: αν οι άλλοι σου φέρονταν όπως τους φέρεσαι εσύ, τι θα έκανες; Γιατί αποκλείεις την πιθανότητα να είναι και εκείνοι ρομαντικοί και να τρελαίνονται με τα χουνέρια που τους κάνεις; Πρόσεξε, γιατί φτιάχνεις κακό κάρμα και θα το βρεις μπροστά σου, το αργότερο στην επόμενη μετενσάρκωση. Θέλεις να ξαναέρθεις στον κόσμο σαν κατσαρίδα;;; ε;

Οι γκόμενοι δεν σερβίρονται στο πιάτο, ούτε πουλιούνται στα σούπερ μάρκετ σε οικογενειακή συσκευασία. Αν θέλεις γκόμενο (ακόμη και για ένα ξερό γαμήσι), πρέπει να το δουλέψεις. Αν θέλεις για πιο πολλά (σχέσεις, δεσμοί κλπ), πρέπει να το προσπαθήσεις ακόμη περισσότερο.

Αν τώρα το βασικό πρόβλημά σου είναι ότι τρώγεσαι με τα ρούχα σου γιατί δεν έχεις αποδεχτεί την ομοφυλοφιλία σου, κάνε κάτι δραστικό, διαφορετικά μια ζωή έτσι θα βασανίζεσαι. Στην ανάγκη συζήτησέ το με έναν ψυχολόγο, δεν είναι και τόσο τραγικό. Αντίθετα, μπορεί να είναι η αρχή ενός όμορφου ταξιδιού μέσα στον εαυτό σου. Α, και πού ’σαι: το γκεϊλίκι δεν είναι ringtone να το επιλέγεις και να το ξε-επιλέγεις. Ή είσαι ή δεν είσαι. Η μόνη επιλογή που έχεις να κάνεις ή εάν θα το ζήσεις ελεύθερα ή θα το καταπιέσεις.

Αν θέλεις και την επόμενη ταπεινή, νεραϊδική μου συμβουλή, μακριά από τους στρέιτ (ως γκόμενους). Αυτές τις χαζές σκέψεις ότι τον καραστρέιτ που τον έχεις ερωτευτεί απελπιστικά, θα τον κάνεις γκέι, bi, ή τραβεστί, βγάλ’ τες από το μυαλό σου. Ματαιοπονείς, γιατί ακόμη και αν σου καθίσει μια φορά με το ζόρι, μεθυσμένος, στις 4 το πρωί, 1ον) θα κάνεις στραβό γαμήσι, 2ον) θα σου βγει ξινό την επομένη το πρωί και 3ον) η ιστορία δεν θα έχει πιθανότητα μακροημέρευσης, για να μην σου πω ότι μπορεί να φρικάρει και να μην τον ξαναδείς.

Αν από την άλλη είναι κρυφογκέι, αλλά το παίζει στρέιτ, και σου "καθίσει" η δουλειά όπως την ονειρεύεσαι, φαντάσου με τι ψυχοπαθολογία πας να μπλέξεις. Θα σου ψήσει το ψάρι στα χείλια με τις ενοχές και τα μπερδέματά του. Ασχολήσου καλύτερα με συνειδητοποιημένους ανθρώπους. Αλλά βέβαια όλα αυτά προϋποθέτουν ότι είσαι εσύ ο ίδιος συνειδητοποιημένος. Κατάλαβες;

Άντε και καλή συνέχεια,

η αισιόδοξη Καλή Νεράιδα


Αγαπητη γλυκια νεραιδουλα μου,

Ειμαι ενα 17χρονο γαλλοελληνακι ( η μητερα μου ειναι γαλλιδα ο πατερας μου ελληνας) που ζει στο κρυο παρισι ( τροπος του λεγειν το "κρυο" καθως φετος κανει εναν καυσωνα... ολοι γυμνοι κυκλοφορουμε! ουαο!!) απο τα 8 του χρονια. γενικοτερα για πουστης ειμαι παρα πολυ αρρενωπος και γι' αυτο μεχρι προτινως μονο ενα ατομο γνωριζε για την ομοφυλοφιλια μου.

και μπαινω στα ψητα: (ειναι δυο)

1.πως θα πω στον κρητικο ( εχει και καραμπινα) πατερα μου οτι ειμαι gay? το εχω ηδη πει στην μαμα μου κι εκεινη μου απαντησε αρχικα:"comment? tu es homo? dommage!" βεβαια μετα απο ενα εμ...μικρο διαστημα παγερης σιωπης (4 μηνες 16 μερες και 3 ωρες) μου ειπε να κανω αυτο που θελω γιατι η ζωη ειναι πολυ μικρη και μου ζητησε συγγνωμη και μου ειπε πως μ' αγαπαει και πως πρεπει παντα να περνω τις προφυλαξεις μου (λες και δεν ξερω για το σεξ!!)etc.ομως με ρωτησε και το εξης: "πως θα το πουμε στον πατερα σου, καρδιακος ανθρωπος?". βοηθησε με!! δεν θελω να βρεθω 2 μετρα κατω απο την γη και οπατερας μου στην φυλακη.

2.εχω πολλους φιλους. και ελληνες και γαλλους. ο καλλιτερος μου ηταν ενας θεολατσος ελληναρας ιδιας ηλικιας με εμενα στο ελληνικο σχολειο (παω και γαλλικο) ο οποιος δυστυχος ειναι στρεϊτ (κρυμα γιατι τον ειχα παιξει πολλες φορες ενω φανταζομουν οτι γαμιομαστε). βεβαια πανω απο ολα ημασταν φιλοι και ποτε δεν του την ειχα πεσει ουτε του εριχνα ματιες (ουτως η αλλως τα εχω με τον alain). ομως ηθελα να του αλλαξω τις αποψεις για τους ομοφυλοφιλους γιατι δεν τους συμπαθει καθολου. ομως πανω στην προσπαθεια μου πρεπει να καρφωθηκα και μια μερα με ρωτησε "εισαι πουστης?". του ειπα την αληθεια. ενιωσα καλυτερα. τωρα βεβαια δεν μου μιλαει ( ενα γεια λεμε μονο) αλλα και πολυ που χεστηκα για την ομοφοβικη κομπλεξαρα. το προβλημα ειναι οτι πρεπει να το εχει πει στους αλλους και πλεον κανενας απο τους ελληνες "φιλους" μου δεν μου μιλαει (βασικα μου μιλανε μονο τα κοριτσια). παρολο που δεν με ενδιαφερει που δεν με θελουνε καταλαβαινεις οτι το κλιμα ειναι λιγακι καπως... ασε δε που καποια στιγμη ζητησε καποιος στυλο, εγω του εδωσα και εκεινος το πηρε με εναν μορφασμο αηδιας απο το χερι μου και το σκουπισε λεγωντας: "δεν ξερεις που ηταν πριν..."(καλα ομως του εκανα και του εδωσα μια μπουνια που θα την θυμαται σε ολη του τη ζωη!!)

βοηθησε με επειγοντως!!!!!

με αγαπη,

φοιβος

υ.γ. . υπαρχει μια γαλλικη φραση. ελπιζω να ξερεις γαλλικα (εκτος βεβαια απο τα "μανεκεν" τα "περμαναντ" etc.) αλλιως ανοιξε κανενα λεξικο να μορφωθεις (με το συμπαθειο κιολας)

Κοίτα cheri-e, όταν γράφεις στη Νεράιδα, λίγος σεβασμός. ΟΚ;

Έμαθες πέντε γαλλικά και χέστηκε η Φατμέ στο γιούλμπαχτσε. Τι είναι αυτό το ΥΓ; Στη Νεράιδα νεραϊδιές; Πας καλά; Μη τα πάρω και σου απαντήσω στα Ινδονησιακά και τραβάς τις κωλότριχές σου.

Kalau bapak anda orang sulit, tida harus berkata kepada dia apa-apa. Ada banyak orang yang tidak mau mendengar atau mengerti. Anda tidak boleh menukarnya, harus menerima kenyataan ini. Sebab itulah, biarkanlah bapakmu.

Untuk masala kedua, kalau "teman" anda tidak suka kepribadian anda semuanya, orang itu bukan temanmu. Jangan membuang waktumu dengan orang-orang itu. Ada lain banyak yang suka kamu sempurnanya, lengkapnya. Hayat kecil sekali untuk anda mempikir banyak untuk orang bodoh.

Και με την επόμενη αναίδεια, στα τούρκικα. Λάβε τα μέτρα σου.

Η Κακιά Νεράιδα


Η δική μου τραγική ιστορία ξεκινά όταν γνώρισα τον Μ. μέσω gaydar.Οφείλω να πω ότι δεν υποστηρίζω τέτοιες γνωριμίες αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος. Συνεχίζω..

Δεν περίμενα τίποτε ιδιαίτερο, μάλλον τον γνωστό μαλ.., να απογοητευτώ και να τελέιωσει εκεί. Να μην πολυλογώ το παιδί ήταν ΤΕΛΕΙΟ σε εμφάνιση κε κυρίως σε χαρακτήρα. Με κερδισε αμεσως και καταληξαμε στην παραλια το ιδιο βραδυ (ξαναβρεθηκμε πιο αργα την ιδια μερα) να φιλιωμαστε με παθος. ολα ως εδω καλα..

Ειμαι ερωτευμενος με αυτο το ατομο γιατι ειλικρινα ειναι υπεροχος. Να ομως που στο κρεβατι υπαρχει προβλημα. Εγω ειμαι ενεργητικος και αυτος παθητικος. Ελα ομως εγω που οσο παραπνω τον γνωριζω τοσο λιγοτερο καυλωνω..και μιλουμε για σχεδον καθολου...!!Ειμαστε μαζι 3 βδομαδες και εγινε μονο 2 φορες στην αρχη η..πραξη.Ενω με τον πρωην μου,που δεν με ειχε κερδισει καθολου εγκεφαλικα οπως αυτος, πηδιωμασταν σαν τα σκυλια!

Ξερετε τωρα τι σημαινει και πωσ επηρεαζει ενα αντρα ψυχολογικα να μην του σηκωνεται. Χαλια μιλαμε...Εχω ψαξει το δυαδικτιο,ρωτησα φιλους κε γνωστους..ολοι μου λενε πως το εχουν περασει και πως καποτε θα γινει,θελει απλα τον χρονο του. Οσο για τον Μ. δεν με εχει πιεσει η θιξει με οποιονδηποτε τροπο. Αντιθετα ειναι πολυ γλυκος και μου λεει πως δεν ειναι το παν αυτο και πως θα γινει καποτε και πως δεν βιαζεται.

Αν σας πω οτι πηγα κρυφα σε ψυχολογο, ετσι για μια 2η γνωμη, και μου ειπε πως στην ηλικια σου (ειμαι 26) δεν ειναι οργανικο το προβλημα αλλα μαλλον ψυχολογικο επειδη αγχωνομαι κτλ και μου εδωσε και ενα 'χαπι-βοηθημα' για την επομενη φορα?

Ξερω οτι σε ολους εχει ξανασυμβει και η πιο ευκολη λυση ειναι να προχωρησουμε παρακατω με αλλο ατομο για να ξεκολλησει το μυαλο. Ελα ομως που εγω δεν θελω να προχωρησω τωρα που νομιζω βρηκα τον ανθρωπο μου? Σκεφτομαι μηπως ειναι επειδη πριν εβγαινα με μικρα χαζα,'γλυκα' και ατριχα, ηλικιας 17-19 και ενοιωθα πως ειχα το πανω χερι, ημουν εγω ο δυνατος ενω τωρα με αυτον νοιωθω ισος μαζι του?

Ο Μ. εχει μια πολυ καλοπληρωμενη δουλεια,ειναι πιο μεγαλος απο εμενα αν και δεν του φαινεται,ειναι πολυ γυμνασμενος,ξερει να μιλησει,τον γνωρισα στους φιλους μου, μπαινοβγαινει ελευθερα στο σπιτι μου, εχει ακριβο αμαξι κτλ κτλ και ισως νοιωθω τελικα μειονεκτικα? Παντως για να παιξω εγω τον παθητικο δεν μου βγαινει με τπτ αν θα πειτε αυτο..

Παρεπιπτωντως και με τον πρωην που το σεξ ηταν υπεροχο,αρχικα δν μου εβγαινε για εναμισι σχδον μηνα. Μετα ομως ηταν αψογο! Πραγματικα χρειαζομαι βοηθεια,θελω αυτη η σχεση να πετυχει. Οποιος νομιζει πως μπορει να βοηθησει η να μοιραστει τις εμπειριες του μαζι μου.

Αντρεας

Μπερδεμένο μου παιδί,

Ναι μεν είναι πιθανόν μια ιστορία να σε έχει αγχώσει σε βαθμό που να μην μπορείς να λειτουργήσεις, αλλά εσύ μου αναφέρεις επί λέξει ότι όσο περισσότερο τον γνωρίζεις τόσο λιγότερη σεξουαλική έλξη νοιώθεις. Αυτό είναι άλλο πράγμα από το "με καυλώνει αφάνταστα, αλλά όταν φτάνουμε στο κρεβάτι μου πέφτει". Εσύ μου λες ότι ΔΕΝ σε καυλώνει "σχεδόν καθόλου"!

Αν δεν σε καυλώνει (εγκεφαλικά), πώς να σου σηκωθεί και τι να σου κάνει το "χάπι-βοήθημα"; (Άσε που έχω πολλές αμφιβολίες και για τον ψυχολόγο που δίνει βοηθητικά χάπια. Ο ψυχολόγος και ο σύμβουλος ψυχικής υγείας απαγορεύεται από το νόμο να δώσει οποιοδήποτε φάρμακο. Αυτό είναι δουλειά του ψυχιάτρου).

Να ξέρεις επίσης ότι υπάρχουν άντρες που όταν ποθούν πολύ τον ερωτικό τους σύντροφο (άντρα ή γυναίκα) μπορεί να κομπλάρουν για ένα διάστημα και να μην τους σηκώνεται. Απ’ ό,τι λες και με τον προηγούμενο σου πήρε λίγο καιρό μέχρι να τα καταφέρεις.

Δώσε λίγο καιρό στη σχέση μήπως είναι θέμα "συντονισμού" των δυο σας. Αν όμως δεις ότι δεν προχωράει όπως θα ήθελες, αλλά η σχέση αυτή είναι πολύ σημαντική για σένα ώστε δεν θέλεις να την διαλύσεις, σκέψου σοβαρά μήπως θα έπρεπε να συμβουλευτείς κάποιον (σοβαρό) ψυχολόγο ή ψυχίατρο. Είναι πιθανόν να υπάρχει κάποιο "μπέρδεμα" που δεν μπορείς να το λύσεις μόνος σου. Δεν είναι κακό να ζητάμε τη βοήθεια ενός ειδικού πού και πού. Το να σου λέει ο ένας και ο άλλος τη γνώμη του και την εμπειρία του από ανάλογες καταστάσεις, τι να κάνεις και τι όχι, δεν θα σε βοηθήσει, πίστεψέ με.

Σου εύχομαι τα καλύτερα,

Η (ψυχο-) αναλυτική Καλή Νεράιδα


Γεια σας , γεια σας.

Είμαι ένα αγόρι 23 χρονών και τα έχω εδώ και 3 χρόνια σταθερά με μία κοπέλα. Βέβαια σερφάρω στο ίντερνετ ώρες και έτσι έχω εντοπίσει το ωραίο site σας, που εντάξει δεν είναι μόνο για gay.Λοιπόν στο θέμα μου. Εκεί που έκανα sex με την κοπέλα μου κάποια στιγμή (τι πήγε και το έκανε!!) με χαϊδεύει αισθησιακά τον πρωκτό και μου βάζει δάκτυλο. Πετάχτηκα απότομα και της είπα να μην το ξανακάνει. Βέβαια ένοιωσα κάτι έντονο και καλό. Αλλά δεν ήθελα εκείνη την στιγμή να το συνεχίσει.

Το βράδυ και καθώς πήγα να κοιμηθώ και επειδή μου είχε μείνει στο μυαλό αυτή η φάση τόλμησα να κάνω το ίδιο στον εαυτό μου. μου άρεσε πάρα πολύ. Εδώ θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι. Καθώς έβαζα το δάκτυλο πιο μέσα 2-2.5 εκ αισθάνθηκα ένα πράγμα σαν καρύδι. Προστάτης έμαθα ότι λέγεται. Τρόμαξα αμέσως και από τότε δεν ξανατόλμησα να κάνω τίποτα με τον κώλο μου. Ερωτώ λοιπόν!!! Το sex μεταξύ ανδρών είναι sex των 2 εκατοστών??? μάλλον ε? αφού ο προστάτης είναι ευαίσθητος και δεν μετακινείται. Άρα τι γίνεται? τραυματίζεται???? αφαιρείται? ειλικρινά έχω άγνοια και κανένα site δεν λέει τίποτα.

Ευχαριστώ!!!!

Μικρό μου και άμαθο μωρό!

Αντίθετα με ότι πιστεύεις, το σεξ μεταξύ ανδρών μπορεί να είναι... 20 εκατοστών (καμιά φορά και παραπάνω) και δεν μπορείς να φανταστείς πόσο ηδονικό είναι. Ή μάλλον μπορείς να το φανταστείς, αφού με το λίγο δάχτυλο που έβαλες τη βρήκες.

Αυτό που βρήκες στα 2 εκατοστά πού ακριβώς το βρήκες; Μέσα στον αυλό του εντέρου; Ή το ένιωσες μέσα από το μπροστινό τοίχωμά του. Αν το ένιωσες μέσα στον αυλό (στον "σωλήνα" ) μάλλον ήταν κόπρανα. Γι' αυτό πριν το πρωκτικό σεξ καλό είναι κανείς να έχει κάνει κλύσμα.

Ο προστάτης βρίσκεται μπροστά από το πρόσθιο τοίχωμα του εντέρου (ας πούμε ανάμεσα στο έντερο και την ουροδόχο κύστη) και είναι μεν λίγο σκληρός, αλλά όχι σαν πέτρα. Πιέζεται. Και μάλιστα όταν πιέζεται από έναν πούτσο που σε γαμάει, τρελαίνεσαι από τη καύλα. Και δεν παθαίνει τίποτε. Σου στέλνω και σχέδιο για να δεις πού ακριβώς είναι.

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι γιατί τρόμαξες τόσο πολύ που σου έβαλε δάχτυλο η κοπέλα σου. Αφού είναι τόσο ωραίο και σε φτιάχνει, γιατί δεν την αφήνεις να το κάνει και να χύνεις καλύτερα; Φοβάσαι μήπως "πουστέψεις"; Για όνομα του θεού! Σε πολλούς στρέιτ αρέσει το κωλοδάχτυλο, οπότε γιατί όχι και σε σένα; Για να μην σου πω πώς είναι να σου γλύφουν την κωλοτρυπίδα (πλυμένη και καθαρή, εννοείται)!

Σε γλωσσοφιλώ ΕΚΕΙ ακριβώς,

η εξαιρετικά Καλή Νεράιδα

ΥΓ. Αν από την άλλη σου μπει η ιδέα ότι θα ήθελες να το κάνεις με άντρα, που είναι το κακό; Έχεις να λογοδοτήσεις σε κανέναν; Χαλάρωσε και απόλαυσε το σεξ.


Γεια σας. Είμαι 18 χρονών και έχω σχέση με ένα αγόρι της ηλικίας μου. Πριν λίγες μέρες μου την έπεσε ένας φίλος-γνωστός και καταλήξαμε να κάνουμε σεξ. Όμως επειδή είχαμε πιει κάτι ποτά πιο πριν, δεν πήραμε προφυλάξεις. Ο φίλος μου τελείωσε μέσα μου - βέβαια ήταν η πρώτη του φορά. Τι κίνδυνος υπάρχει....?

Λάμπρος

Αγαπητέ Λάμπρο,

όταν λες ήταν πρώτη του φορά, εννοείς πρώτη φορά που έκανε σεξ στη ζωή του, πρώτη φορά που έκανε σεξ με άντρα, πρώτη φορά που γάμαγε....; Αν ο φίλος σου πράγματι ήταν παρθένος και ήταν η πρώτη του φορά, τότε φυσικά δεν υπάρχει κανείς απολύτως κίνδυνος. Τι να σου κολλήσει αφού δεν έχει τίποτα;

Επειδή όμως δεν είμαστε όλοι μας ειλικρινείς, για διάφορους πολύπλοκους λόγους, δεν μπορείς ποτέ να βασίζεσαι στο τι σου λένε. Ειδικά ο πρωκτικός έρωτας χωρίς προφυλακτικό είναι ο πιο επικίνδυνος και ο ευκολότερος τρόπος να κολλήσεις HIV και πολλά άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για αυτόν που γαμιέται, γιατί ο πρωκτός είναι ευαίσθητη περιοχή και εύκολα δημιουργούνται αμυχές, απ' όπου μπορεί να περάσει μολυσμένο σπέρμα ή αίμα. Κινδυνεύει ωστόσο και αυτός που γαμάει χωρίς προφυλακτικό.

Αντιθέτως, ο στοματικός έρωτας είναι ασφαλής όσον αφορά τον ιό HIV και δεν χρειάζεται προφυλακτικό. Υπάρχουν απειροελάχιστες πιθανότητες να κολλήσεις HIV από το στοματικό σεξ.

Μπες στο www.hiv.gr και διάβασε λεπτομερείς πληροφορίες για το ασφαλέστερο σεξ μεταξύ αντρών.

Η ΚΝ


Καλησπέρα!

Θα ήθελα να μάθω περισσότερα για τις σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες.

Ευχαριστώ!

Ναι, και έτσι είναι το σωστό!

Η ΚΝ


Γειά σας, καταρχήν θέλω να σας διευκρινίσω ότι είμαι ετεροφυλόφιλος, αλλά δεν ήξερα που να απευθυνθώ για να πάρω απάντηση για το παρακάτω, και αποφάσισα να απευθυνθώ σε εσάς. Ελπίζω να με βοηθήσετε. Θέλω να κάνω πρωκτικό σεξ με την κοπελιά μου, αλλά δε γνωρίζω (και ούτε εκείνη γνωρίζει) τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να πάρουμε πρώτα. Βασικά μας προβληματίζει ο παράγοντας "καθαριότητα", δηλαδή πρέπει να καθαριστεί με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο πριν την επαφή; Αν ναι, τι πρέπει να κάνει; Κάτι άλλο, υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω εγώ, ώστε να μην "τα κάνω θάλασσα" ! Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για την απάντησή σας.

Χρήστος

Αγαπητέ Χρήστο,

καταρχάς δεν χρειαζόμαστε διαπιστευτήρια για τις σεξουαλικές σου προτιμήσεις. Υποθέτουμε ότι εννοείς ότι εσύ θα πηδήξεις τη φίλη σου και όχι εκείνη εσένα με ομοίωμα, αλλά και στις δύο περιπτώσεις ισχύουν τα ίδια. Πήγαινε στις ακόλουθες διευθύνσεις για να μάθεις όλα όσα χρειάζεστε για να περάσετε καλά αλλά και με ασφάλεια. Προφανώς, θα χρησιμοποιήσετε οπωσδήποτε προφυλακτικό και λιπαντικό!

http://www.sexuality.org/l/sex/elffaq.html#analsex
Και για τους πιο μελετηρούς: http://en.wikipedia.org/wiki/Anal_sex

Καλή σταδιοδρομία

Η ΚΝ


«Αν υποπτευθώ πως κι εσύ... ώ θεέ μου θα πεθάνω»

Ακριβώς αυτό μου είπε κάποια φίλη που μόνο ανοιχτόμυαλη δεν ήταν τελικά. Παρόλο που συζητήσαμε για ώρες περί σεξ και σχέσεων και φαινόταν πολύ προοδευτική. Και αυτή όπως και άλλοι φαίνεται πως έχει το δικαίωμα να την ψάχνει σεξουαλικά αλλά οι άλλοι όχι; Πως αυτή είναι «νορμάλ» αλλά οποιοσδήποτε άλλος θα ήταν ανώμαλος

Καλή μου νεράιδα μου την σπάνε τόσο πολύ οι γυναίκες μερικές φορές. Οι περισσότεροι άντρες (μιλάμε για φίλους πάντα και στις δυο περιπτώσεις) από την αρχή, ίσως λόγω του φόβου τους, ίσως λόγω των προκαταλήψεων που έχουν γεμίσει περιορίζονται εξαρχής στο δούλεμα των ομοφυλόφιλων και στην κοροϊδία. Από την αρχή εν ολίγοις σου πετάνε σκατά στα μούτρα και σε προειδοποιούν

Αλλά οι γυναίκες...χμ.... πόσες φορές δεν μου ρθε να σκαμπιλίσω μερικές από δαύτες. Να τις βλέπεις δήθεν προοδευτικές, δήθεν καλοσυνάτες, να έχουν καλούς φίλους ομοφυλόφιλους και να τους φέρονται τόσο καλά, αλλά όταν εκείνοι φεύγουν να ξεκινάει η σούπερ ντούπερ κατινιά και κακία. Πόσες φορές δεν τις έχω δει να κοροϊδεύουν φίλους τους στην παρέα και μόλις εμφανίζονται προσποιούνται τις άνετες. Τουλάχιστον οι κάφροι άντρες είναι οι εχθροί που γνωρίζεις, αυτές είναι οι λύκοι που ταΐζεις σαν σκυλιά.

Η απάντηση του χέστη (εμένα) σε αυτό που μου είπε; Πιο άθλια και αηδιαστική και από ζεστό κουνουπίδι. Μονολόγησα κάτι εμετικό που δήλωνε πως όχι εγώ είμαι άντρακλας και το άφησα φλου. Τι μαλάκας, τι παπάρας...

2 εβδομάδες έχουν περάσει και το σκέφτομαι. Πως μπορεί κάποιος να είναι τόσο κότα. Τα ρίχνω και καλά σε αυτές που σκέφτονται και συμπεριφέρονται έτσι αλλά ο πραγματικός ένοχος είμαι εγώ. Περίμενα πως θα βρω κατανόηση και αγάπη σε άλλους, όταν ούτε εγώ δεν μου την δίνω

Πως την παλεύεις καλή μου νεράιδα; ’ραγε είσαι τυχερή και βρήκες ανθρώπους καλούς γύρω σου ή τίποτα συμβιβάστηκες κι εσύ; Τόσα χρόνια πως και τι πέρασες και τώρα έχεις αυτή την υπέροχη κυνική διάθεση να πεις αλήθειες;

Ελπίζω μονάχα να τους έχεις βρει και να έχεις εξαφανίσει τους δήθεν μαλάκες και μαλακισμένες.

Αν ξέρεις την λύση πες τη μου, θα βοηθούσε λιγουλάκι πρέπει να πω. Για μένα η λύση που βλέπω είναι να σταματήσω να μιλάω. Έτσι κι αλλιώς στα λόγια δεν υπάρχει αλήθεια και νόημα

Τελοσπάντων παρασοβάρεψε και έγινε μελό και πρέπει να μου πω ΟΥΣΤ οπότε σε αφήνω ήσυχη (προς το παρόν... J )

Χαιρετώ ρε φιλενάδα και να ’σαι καλά

inner_voice

Φίλε μου γεια,

Η λύση ΔΕΝ είναι να σταματήσεις να μιλάς, αλλά ακριβώς το αντίθετο: να αρχίσεις να μιλάς. Το ότι είσαι ομοφυλόφιλος (θα πρέπει να ) είναι τόσο φυσικό για σένα ΚΑΙ για τους φίλους σου, όσο το ότι είσαι π.χ. καστανός με καφέ μάτια, 1.82, αιγόκερως και δεν σου αρέσουν τα πορτοκάλια, αλλά προτιμάς τα μήλα. Αν έχουν πρόβλημα με κάτι από αυτά, ΔΕΝ σου χρειάζονται για φίλοι. Χάνεις τον χρόνο σου. Μην μπεις στο "τριπάκι" να παίζεις θέατρο για να τους γίνεις αρεστός. Θα ζεις φορώντας μία μάσκα και λέγοντας ένα σωρό ψέματα για να είναι oι άλλοι καλά, ενώ εσύ θα σιχαίνεσαι τον εαυτό σου. Σκέψου ότι αυτοί θα αγαπάνε κάποιον άλλο, όχι τον πραγματικό σου εαυτό. Σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο; Έχει το παραμικρό νόημα μια τέτοια φιλία;

Από την άλλη, υπάρχουν πολλοί συναισθηματικά ανώριμοι και εγωκεντρικοί άνθρωποι γύρω μας που αρχίζουν με το καλημέρα να μας αραδιάζουν τα χιλιάδες προβλήματά τους, αλλά "ξεχνάνε" (= δεν τους ενδιαφέρει) να ρωτήσουν τι κάνουμε εμείς. Ούτε αυτούς τους χρειάζεσαι.

Υπάρχουν επίσης πολλοί κακοήθεις και υποκριτές, που άλλα λένε μπροστά σου και άλλα πίσω σου. Ούτε αυτούς τους χρειάζεσαι.

Επί πλέον είναι τραγικό, αλλά πολλές γυναίκες αδυνατούν να καταλάβουν ότι η καταπίεση των ομοφυλοφίλων και ο κοινωνικός παραγκωνισμός των γυναικών είναι στην ουσία η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, άλλη μια έκφραση της φαλλοκρατικής αντίληψης που πιστεύει ότι αυτές οι ίδιες είναι άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας, "κότες" , "πουτάνες", "ξεκωλιάρες" κλπ. Οι ίδιες ταυτιζόμενες με τον καταπιεστή χλευάζουν τους (υπόλοιπους) καταπιεζόμενους. (Φαινόμενο κλασικό στη Ψυχιατρική). Ούτε αυτές τις χρειάζεσαι.

Εν ολίγοις πρέπει να γίνεις εκλεκτικός με το σε ποιους ανθρώπους προσφέρεις τη φιλία σου. Ξεκαθάρισε τους φίλους σου. Ξέρω ότι ακούγεται δύσκολο ή σκληρό, ομολογώ ότι και εγώ στα μαθητικά μου χρόνια αναγκαζόμουν να παίζω θέατρο, αλλά μεγαλώνοντας, ωριμάζοντας και αποκτώντας αυτοπεποίθηση κατάλαβα ότι πραγματικοί φίλοι μου μπορούν να είναι ΜΟΝΟΝ εκείνοι που με δέχονται όπως είμαι και δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την ομοφυλοφιλία μου. (Πράγμα που φρόντισα να τους το γνωστοποιήσω από πάρα πολύ νωρίς. Είναι δύσκολο μια σχέση που έχει αποκρυσταλλωθεί κάπως, να προσπαθήσεις να την βάλεις σε άλλη, νέα βάση στα μισά. Πάντοτε πολύ νωρίς πετούσα ένα σχόλιο μια στο καρφί και μια στο πέταλο, αλλά χωρίς μισόλογα και φόβο (π.χ. τι ωραίος άντρας!!, άντε να βρέθεί κανένα καλό παιδί και για μας τους λέφτερους! ), μια πληροφορία (πχ. τσακώθηκα με τον γκόμενό μου, θα πάω διακοπές με τον γκόμενό μου, όταν έρθει ο γκόμενός μου..., πήγα σινεμά με τον γκόμενό μου -ακόμη και αν δεν είχα κάποιον εκείνη τη δεδομένη στιγμή). Και ήμουν έτοιμος να ανοίξω συζήτηση για το "ναι είμαι γκέι, τρέχει τίποτε;".

Τους άλλους που εκφράζονταν αρνητικά για τους γκέι, δεν τους είπα το παραμικρό. Απλά τους έκοψα με το μαχαίρι. Και δεν το μετάνιωσα ούτε μια στιγμή.

Πάλεψέ το, σκέψου του, οπλίσου με θάρρος και αυτοπεποίθηση και θα τα καταφέρεις. Τίποτε στη ζωή δεν προσφέρεται έτοιμο στο πιάτο. Θέλει αρετή και τόλμη...

Σε φιλώ,

η Τολμηρή Καλή Νεράιδα