10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

Γράμματα αναγνωστών

Το 10% μιλάει

Το 10% είστε εσείς.

Γράμματα σχετικά με το 10%

Καλησπέρα σε όλον τον κόσμο εκεί πέρα!

Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη που βγήκε επόμενο τεύχος!!! σχετικά με την οικονομική ενίσχυση, έχετε σκεφτεί να ξαναϊσχύσουν οι συνδρομές; εμείς τα παιδιά στην ξενιτιά μπορούμε να κάνουμε κάτι? συνεχίστε την έκπληξη, έστω και online. είναι μια λύση που γλιτώνει κάποια έξοδα. είναι κρίμα το 10% να σταματήσει από ένα τόσο άθλιο λόγο όσο τα λεφτά. να ήταν το mothership από το διάστημα, να ήταν αυτοπυρπόληση, οτιδήποτε, θα γινόταν και ταινία. όχι όμως από λεφτά...

Φιλικά, Στέλιος

Αγαπητέ Στέλιο,

δυστυχώς, ο πλανήτης μας εξαρτάται για την επιβίωσή του από τα τακτικά δρομολόγια χρηματικού ανεφοδιασμού από τον αστεροειδή των αδιάφορων ΚΕΕΛΠΝΟων, οι οποίοι αγνοούν ακόμη και την ύπαρξη των αδερφών (βασικά θα προτιμούσαν να εξαφανιστούμε στο πυρ το εξώτερο ή τέλος πάντων, να πάψουμε να τους τσιγκλίζουμε).

Τι μπορείς να κάνεις: στείλε εσύ και όλοι σου οι φίλοι, γνωστοί, πρώην, συγγενείς τους έως τρίτου βαθμού μέιλ στον πρόεδρο-βιτρίνα του ΚΕΕΛΠΝΟ για να διαμαρτυρηθείτε για την έλλειψη εκστρατειών για το HIV στην Ελλάδα. Έτοιμη επιστολή υπάρχει στο σχετικό άρθρο.

Κάποια στιγμή σύντομα θα επανενεργοποιήσουμε τις συνδρομές ως οικονομική ενίσχυση, αλλά η πικρή αλήθεια είναι ότι δυστυχώς δεν βλέπουν όλοι/ες το θέμα όπως εσύ. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται στην πράξη και όχι μόνο στη θεωρία να προχωρήσουν τα πράγματα. π.χ. χάρη στις δωρεές αναγνωστών μας ο Μανώλης θα έχει και πάλι επεισόδιο.

Παράλληλα, μαζεύουμε χρήματα για να ξανατυπώσουμε τη Σιωπή των Τεκνών, το μοναδικό φυλλάδιο για την πρόληψη του HIV και άλλων Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων στους γκέι άντρες.

Ψάχνουμε επίσης μεταφραστές από τα γαλλικά για τη μετάφραση ενός οδηγού για γκέι εφήβους του Υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων του Βελγίου.

Είμαστε ανοιχτοί και σε άλλες προτάσεις.


Me megali thlipsi diapistosa to telos kykloforias aytis tis katharoaimis gay ellinikis fonis-epeidi omos sto vathos toy koytioy panta kryvetai fovismeni i elpida diapistosa oti yparxei i prothesi na synexistei esto i ilektroniki ekdosi....gia mas toys diaviountes sto eksoteriko auto einai poly eyxaristo.anarotiemai pos mporei kapoios na voithisei emprakta tin synthesi...eimai stin diathesi sas gia epikoinonia .den exoume to dikaioma mprosta stin opoia diskolia na termatizoume proora ayton ton marathonio-exoume omos kathe dikaioma na stamatame gia anases kai perisyllogi. Eyxomai eilikrina ayto na min einai to telos alla mia gonimi anapayla...sas eyxaristo therma gia tin paroysia sas mexri simera kai perimeno nea sas gia to pos mporoyme na voithisoume.

Xairetismous-manolis/parisi

Αγαπητέ Μανόλη,

Σ’ ευχαριστούμε για το μέιλ σου και τα ενθαρρυντικά σου λόγια. Η πολύ μεγάλη μας κούραση μετά από τρία χρόνια συνεχούς εθελοντικής δουλειάς στο 10% ήταν ένας παράγοντας που διακόψαμε την κυκλοφορία, αλλά όχι ο σημαντικότερος, που είναι η έλλειψη χρηματικών πόρων. Με απλά λόγια, το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν μας χρηματοδοτεί άλλο και δυστυχώς δεν έχουμε αρκετά έσοδα από διαφημίσεις ούτε από την γκέι "κοινότητα" (επιχειρήσεις ή απλούς γκέι και λεσβίες) ούτε από άλλες gay-targeting επιχειρήσεις. Αν 4.000 γκέι και λεσβίες είχαν γραφτεί συνδρομητές, τώρα το 10% θα έβγαινε κανονικά. Αλλά δυστυχώς, μερίδιο της ευθύνης για το κλείσιμο του 10% έχουν και οι έλληνες γκέι άντρες και γυναίκες.

Όπως βλέπεις, πάντως, εμείς συνεχίζουμε, έστω και διαδικτυακά.

Πώς μπορείς να βοηθήσεις; Αυτή την περίοδο, το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι το οικονομικό, όχι μόνο όσον αφορά το 10% αλλά και την εκτύπωση φυλλαδίων για το ασφαλέστερο σεξ και την πρόληψη ΣΜΝ στην γκέι κοινότητα (μπες στο http://hiv.gr/prolipsi/safe-sex/index.html για να δεις το υλικό που έχουμε ήδη κυκλοφορήσει).

Με τι ασχολείσαι εσύ για να δούμε πώς μπορείς να συμμετάσχεις στην προσπάθειά μας;


Καλημέρα και πάλι

1) το τεύχος Φεβρουάριου-Μαρτίου 10% θα βγει κανονικά? δεν θέλω να σας πρήζω, αλλά να μην ρωτήσω?? :Ρ

Αγαπητέ Στέλιο, σ' ευχαριστούμε για το μέιλ σου. Ορίστε οι απαντήσεις μας στις ερωτήσεις σου. Το τεύχος Φεβ/Μαρ θα βγει κανονικότατα - αν και το "κανονικά" είναι λίγο ακανόνιστο χρονικά. Μην ξεχνάς ότι όλη η δουλειά γίνεται εθελοντικά, οπότε λίγη κατανόηση και υπομονή.

2) δεδομένου ότι θα επιστρέψω σε 5 μήνες στη Θεσσαλονίκη, υπάρχει κάποια οργάνωση, οποιαδήποτε που ασχολείται με τον gay πληθυσμό? πριν μερικά χρόνια, είχατε απαντήσει η σύνθεση δραστηριοποιείται στην Αθήνα. τώρα το διευρύνω λιγάκι, και βάζω μέσα όποια οργάνωση θα μπορούσε να ασχολείται με τους ομοφυλόφιλους. απλώς όχι σε μια σχέση γλάστρα-βασιλικού (ναι, ψιλοπιάνουμε ελαφρά και τους ομοφυλόφιλους ως ομάδα ενδιαφέροντος).

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει, θα ενδιέφερε τη «Σύνθεση» να ανοίξει ένα γραφείο/παρακλάδι/κάτι-βρε-αδερφέ και στη συμπρωτεύουσα?

Υπάρχει μια οργάνωση στη Θεσ/νίκη που δραστηριοποιείται ενεργά, μάλιστα οργανώνει και το Πανόραμα Ομοφυλοφιλικών Ταινιών σε ετήσια βάση εδώ και χρόνια. Ονομάζεται Σύμπραξη κατά της Ομοφυλοφοβίας. Μπορείς να επικοινωνήσεις με τον Γιώργο Τσιτιρίδη στο tsitiridis@yahoo.com.

3) gay pride το καλοκαίρι που μας πέρασε έγινε? (άσχετη ερώτηση που τη στρόφαρα μόλις)

Ναι. Δες: Ίτε γκέι Ελλήνων!

Εδώ και 2 μήνες ετοιμάζεται το επόμενο πράιντ, για τον Ιούνιο 2007. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη! Σύντομα θα είναι έτοιμο και το νέο σάιτ του pride.

4) για τα άρθρα στο 10%, δέχεστε κείμενα? πρέπει να είναι συγκεκριμένη θεματολογία κάθε τεύχος, ή απλώς σχετικά με την ευρεία έννοια?

Ναι, είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες και σε αρθρογραφία. Προφανώς πρέπει να έχουν κάποια σχέση με τη γενικότερη θεματολογία του 10%, η οποία είναι αρκετά διευρυμένη. Καλό θα ήταν να μας προτείνεις πρώτα τι ακριβώς θέλεις να γράψεις, να το συζητήσουμε για να δούμε πώς/αν/πότε χωράει και μετά προχωράς στο γράψιμο. Τι έχεις κατά νου; Επίσης ψάχνουμε καλό μεταφραστή από τα Γαλλικά για κάποια κείμενα σχετικά με την καταπολέμηση της ομοφυλοφοβίας του Βελγικού Υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων.


Kalispera paidia,

Molis diavasa gia to pos mporoume na dosoume xrimata gia to 10% kai sugekrimena gia na ksanadoume ton Manoli me xroma. Einai to proto pragma pou tha kano avrio proi (isos kai enas logos na ksupniso proi...)! Makari na eixa periousia na sas xariso ti misi,alla tha doriso ena mikro poso pou mporo na diatheso. Auto oxi mono giati thelo na do tis epomenes istories tou Manoli alla kai giati pisteuo se auto pou kanete,kai makari na mporousa na kano perissotera (alitheia, mporo?). Den tha analotho me to na sas po poso aksiologi douleia kanete, giati nomizo ta exoun pei prin apo emena polloi. Exete tin aperioristi ektimisi mou.

Cheers

Αγαπητέ φίλε,

σ' ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμά σου και τα καλά σου λόγια, τα οποία ναι, μας τα έχουν ξαναπεί αλλά η ενθάρρυνση δεν βλάπτει, ειδικά όταν δουλεύουμε εθελοντικά. Παρότι έχουμε ξεμείνει από λεφτά, συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας και ήδη ετοιμάζουμε το επόμενο τεύχος.

Σ' ευχαριστούμε πολύ που εκτός από καλά λόγια θέλεις να στηρίξεις και έμπρακτα το έργο μας. Τα λεφτά που μας στέλνουν αναγνώστες/τριες τα διαθέτουμε αφενός για τον Μανωλάκη, αφετέρου για τα ενημερωτικά φυλλάδια για την πρόληψη του HIV που εκδίδουμε ως σωματείο.

Ρωτάς αν μπορείς να βοηθήσεις και αλλιώς. Πολύ πιθανώς. Με τι ασχολείσαι; Πού μένεις; Πόσο χρόνο έχεις στη διάθεσή σου; Απάντησέ μας για να δούμε πώς μπορείς να συμμετέχεις κι εσύ στην ομάδα μας.

Να είσαι καλά.


Kalispeera sas. Xerome poli pou katafeerate na baglete kialo ena perodiko me lene theo eimai ellinas pou meno sin germania diabaza to peridiko sas pao to internet kai einai poli endiferon genika na mato ti ginete stin ellada me gay kai lesbiees. telo na sas po ena megalo euxaristo

Αγαπητέ Τέο,

σ' ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμά σου και τα καλά σου λόγια. Παρότι έχουμε ξεμείνει από λεφτά, συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας και ήδη ετοιμάζουμε το επόμενο τεύχος, το οποίο ελπίζουμε να βγει μέσα στο μήνα στην ιστοσελίδα μας.

Να είσαι καλά


Gio paidia!

Pws pane ta oikonomika ? eida kainourio tefxos k xarika PAAAAAAARA poly !

na ypothesw oti orthopodisame kapws ? tha perasw k mia tsarka ap tin trapeza meta tis giortes! please keep up the good work !

stef f

P.S.: otidipote mporw na kanw apo edw pou eimai mesw net gia help peite mou

Φίλε Στεφ,

Καλή χρονιά και σ' εσένα! Σ' ευχαριστούμε πολύ για το μέιλ σου και για την προσφορά σου να μας βοηθήσεις. Κάνουμε ό,τι μπορούμε να συνεχίσουμε ακόμη και τώρα που δεν έχουμε χρήματα για την έντυπη έκδοση. Τώρα ετοιμάζουμε το επόμενο τεύχος, που ελπίζουμε να το βγάλουμε τον Φεβρουάριο. Το "εδώ που είσαι" πού είναι;

Φιλικά


 

Κατά τύχη βρέθηκα σήμερα στη σελίδα αυτή μετά από κάνα... δυο μήνες και τι όμορφη έκλπηξη, τελικα το πιο καλό g περιοδικό (μαζί με το qv) πάλι επί των επάλξεων. Και χάρηκα όχι μόνο για εμένα αλλά και για όσες/ους προσπάθησαν και προσπαθούν να αρθρώσουν 'λόγο' που να έχει και ενδιαφέρον σε αυτή τη σιωπή / διαστροφή των ελληνίδων αδερφών (δεν μου αρέσει η λέξη gay... ειμαι πιο queer από 'θεϊκή' περιέργεια..!). Τέλος πάντων, αναφερόμουν στο 10% και στην προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποί του.

Είναι ωραίο και κάτι πιο πολύ να μένεις στο διαδίκτυο για ώρες διαβάζοντας άρθρα με ενδιαφέρον γραμμένα από έλληνες της g 'ντόπιας διασποράς' - γιατί μη μου πείτε πως δεν είστε της 'διασποράς', τουλάχιστο σε σχέση με τα en-locked, saturday night (non cum) feever άτομα που έχουν γεμίσει χώρους από τα αδερφόμπαρα μέχρι τα αδερφο-site ...κάτι σαν εκκλησία γεμάτη με ελέο αδερφές του χριστοδουλοκωστάκη δηλάδη!

Α να πω και τη μικρή μου κακία... το άρθρο για τον κώλο... καλό αλλά δεν μπένει σε 'βάθος' και 'πλάτος'!!Αλλά από την άλλη ας μάθουμε τα αναγκαία και μετά μπένουμε σε πιο βαθιά νερά. Άντε καλή συνέχεια, με πολύ ορμή.

Φιλιά

Χρήστος

Αγαπητέ Χρήστο,

σ' ευχαριστούμε πολύ για το οξύ μέιλ σου και τα καλά σου λόγια. Πέτυχες διάνα: ολίγον τι της διασποράς είμαστε, καθώς όλοι οι συντελεστές του 10% έχουμε κάνει "θητεία" έξω.

Όσον αφορά τον κώλο (σου/μας/του 10%), πολύ βιάζεσαι. Πόσα μηνύματα να χώσεις σ' έναν αναγνώστη μεμιάς; Ξεκινήσαμε στο τεύχος 16 με το "Ό,τι αρπάξει ο κώλος μας", συνεχίσαμε με το άρθρο στο τεύχος 17 και το παρόν στο τεύχος 18 έπεται βαθύτερη συνέχεια. Μέχρι τότε, καλές γιορτές και καλύτερες αλλαξοκωλιές.


Ονομάζομαι Νίκος, ζω και εργάζομαι στη Θεσσαλονίκη και πριν 2 ημέρες ανακάλυψα την ιστοσελίδα σας. Όπως καταλαβαίνετε δεν γνώριζα καθόλου την ύπαρξή σας παρά μόνο ως αναφορά ονόματος ενός παλιού φίλου από την Αθήνα.

Ξεφυλλίζοντας ή μάλλον διαβάζοντας την ιστοσελίδα σας, έμαθα ότι σταματάτε την έντυπη της μορφή. Η ηλεκτρονική της μορφή είναι σαφώς πιο οικονομική αλλά στερεί τους μη έχοντες σύνδεση στο διαδίκτυο (αναφέρομαι κυρίως στις μεγάλες ηλικίες και στους νέους με οικονομικά προβλήματα) από την ανάγνωσή του.

Η θεραπεία είναι αναμφισβήτητα μια δράση ενάντια σε κάθε μορφή αρρώστιας Παρ' όλα αυτά, όπως όλοι μας, έτσι και εγώ πιστεύω ότι η πρόληψη είναι σημαντικότερη από τη θεραπεία. Το να προλάβουμε την μετάδοση της άγνοιας, της ομοφοβίας, την σεξουαλική εκμετάλλευση νέων και των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών είναι απλά ένα αυτονόητο καθήκον. Αφενός πλέoν η "αντίδραση" μετονομάστηκε σε "τρομοκρατία" αφετέρου γνωρίζουμε έναν καλύτερο τρόπο "αντίδρασης"... την "δραση".

Παρακαλώ να νιώσετε ελεύθεροι για οποιαδήποτε επικοινωνία, θα χαρώ να «δράσω» μαζί σας με οποιονδήποτε τρόπο μπορώ.

με τις καλύτερες ευχές, φιλικά, Νίκος

Φίλε Νίκο καλησπέρα,

καταρχάς σ' ευχαριστούμε πολύ για το μέιλ σου και τα ενθαρρυντικά σου λόγια. Κι εμάς μας στοίχισε που σταματήσαμε την έντυπη έκδοση, αλλά δεν υπήρχαν πια άλλα χρήματα. Ίσως στο μέλλον συνεχίσουμε. Το παρήγορο είναι ότι με το κλείσιμό μας, κάποιοι αναγνώστες/τριες κινητοποιήθηκαν και προσφέρθηκαν να βοηθήσουν έμπρακτα, όχι μόνο στα λόγια. Κάποιοι στέλνοντας χρήματα, κάποιοι προσφέροντας εθελοντική εργασία.

Μετά χαράς να συμμετάσχεις κι εσύ στις προσπάθειές μας για ενημέρωση. Γνωρίζοντας τι δουλειά κάνουμε (δες και το www.hiv.gr και τα φυλλάδια για το ασφαλέστερο σεξ που βγάζουμε), έχεις κάτι κατά νου;

Θα χαρούμε να ακούσουμε προτάσεις σου.

 

Γράμματα για ασφαλέστερο σεξ & ομοφυλοφιλία

 

Συγγνωμη αλλα ηθελα εκεινη την στιγμη να μιλησω σε καποιον. Ειμαι 22 χρονων και εχω τελειωσει μια δραματικη σχολη ειμαι σε μια παρασταση και τουλαχιστον εκφραζομαι γιατι στη ζωη μου ειμαι ενα ψεμα. Ενας ανθρωπος που αλλο ειναι το φαινεσθαι και αλλο το ειναι. ολοι με θεωρουν φ υ σ ι ο λ ο γ ι κ ο. Σκατα στα μουτρα μου. Εχω ερωτηθει αν ντρεπομαι για μενα και η απαντηση ειναι ναι ντρεπομαι γιατι μαλλον μου εβαλαν σε κουτακια οταν ημουν μικρος τα "πρεπει και τα γιατι ετσι πρεπει". Δεν μπορω να παρω την αποφαση για να το εξομολογηθω ασε που δεν εχω ζησει καμια ερωτικη εμπειρια. ολα μαυρα

Ευχαριστω που με διαβαζεις.

Αγαπητέ φίλε,

τα "μαύρα" που περιγράφεις είναι στο χέρι σου να τους αλλάξεις χρώμα. Μόνο στο δικό σου χέρι. Κατ’ αρχάς είσαι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ. Ένας φυσιολογικότατος γκέι άντρας. Μόλις το αποδεχτείς εσύ ο ίδιος αυτό, θα πάψεις να χολοσκάς τι πιστεύουν οι άλλοι.

Φυσικά, είσαι επηρεασμένος από το τι πιστεύουν οι άλλοι για την ομοφυλοφιλία, αλλά δεν είναι καιρός να το ξεπεράσεις; Εκτός εάν θέλεις να ζήσεις μια ζωή μισή, μες στα ψέματα και τον φόβο.

Δεν έχεις να ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙΣ τίποτα. Δεν έχεις κάνει κάτι το ένοχο, ώστε να χρειάζεται ομολογία. Χωρίς φανφάρες, χωρίς δεκασέλιδες εισαγωγές, χωρίς δικαιολογίες, ανακοινώνεις στην ψύχρα σε όσους ανθρώπους σε νοιάζουν και τους νοιάζεσαι ότι σου αρέσουν οι άντρες. Τους δίνεις λίγο χρόνο να το χωνέψουν (γιατί κι εσένα σου πήρε καιρός να το χωνέψεις) κι αν δεις ότι είναι τόσο αγκυλωμένοι μέσα τους, τους χαιρετάς και βρίσκεις άλλους ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ φίλους, με τους οποίους να μπορείς να μοιραστείς τα πάντα κι όχι μόνο "εγκεκριμένα" κομματάκια της ζωής σου.

Σου ευχόμαστε μια καλή χρονιά που θα τη ζήσεις με γέλια και χαρά γι' αυτό που είσαι πραγματικά. Ό,τι άλλο χρειαστείς, γράψε μας.


Kalispera. Ithela sas po,an mporite na grapsete kati kai gia to pos mporoyn na profilasonte oi lesvies,apo ta diafora sexoyalikos metadidomena nosimata.eyxaristo.

Αγαπητή φίλη,

στην ακόλουθη διεύθυνση, μπορείς να βρεις πληροφορίες σχετικά με το ασφαλέστερο σεξ για λεσβίες.


kalhspera!legomai giwrgos+molis sas anakalypsa!eimai 18 etwn+psaxnomai..ta sygxarhthria mou gia ta ar8ra sas.....filia polla

Καλησπέρα Γιώργο,

Σ’ ευχαριστούμε για το μέιλ σου και τα καλά σου λόγια. Καλή και χαρούμενη συνέχεια στο ψάξιμό σου.


πηρα ολο το θαρρος κ σας στελνω. ειμαι gay kai

 * δεν γνωριζει κανεις την ιδιαιτεροτητα μου.
 * δε θα με κατανοησει κανεις.
 * δεν εχω ερθει ποτε σε επαφη με ανδρα.
 * και δεν μπορω αλλο.
 * βοηθηστε μεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!

Αγαπητέ φίλε,

δεν αναφέρεις πόσο χρονών είσαι, πράγμα που παίζει ρόλο στα προβλήματα που αντιμετωπίζεις. Εάν είσαι ανήλικος και ζεις με τους δικούς σου, τότε ίσως χρειαστεί να κάνεις υπομονή λίγο καιρό μέχρι να βγεις από το καβούκι σου. Πάντως, μην το παίρνεις σώνει και καλά δεδομένο ότι "κανείς δεν θα σε κατανοήσει" . Το πιθανότερο είναι ότι εσύ ο ίδιος δεν κατανοείς τον εαυτό σου και γι' αυτό δεν δίνεις σε κανέναν άλλον ευκαιρία να σε κατανοήσει.

Βέβαια, υπάρχουν άνθρωποι που θα σε απορρίψουν που είσαι γκέι, όπως υπάρχουν άνθρωποι που σε απορρίπτουν επειδή είσαι η τάδε ομάδα, όπως κι εσύ ο ίδιος απορρίπτεις άλλους ανθρώπους για άλλους λόγους. Με λίγα λόγια, επέλεξε σε ποιον κόσμο θέλεις να ζεις, με ποιους θέλεις να κάνεις παρέα, ποιοι θέλεις να είναι οι φίλοι σου.

Αν ζεις στην επαρχία, όπου ομολογουμένως τα πράγματα είναι δυσκολότερα απ' ό,τι στις μεγάλες πόλεις, πράγματι θα είναι καλό να προσέχεις σε ποιους θα το πεις, αλλά και πάλι, σε τελική ανάλυση, διάλεξε τι ζωή θέλεις να κάνεις:

  1. κρυφή, ανήλιαγη, καταπιεσμένη, χωρίς πραγματικούς φίλους, γεμάτη μυστικά και με μια "ψεύτικη" αποδοχή των άλλων, ή
  2. μια ζωή ολόκληρη, περήφανη, με ίσως λιγότερους αλλά σίγουρα καλύτερους φίλους που σε γουστάρουν ακριβώς όπως είσαι, με πιο άνετη σεξουαλική ζωή και λιγότερη υστερία και μπίχλα;

Μας ζητάς να σε βοηθήσουμε. Εσύ όμως θα βοηθήσεις τον εαυτό σου;

 

Άλλα γράμματα

 

Eixa diavasei palaiotera apo ena tefxos sas pu epese sta xeria mu ,gia tis ekdromes pu diorganonetai ke twra pu bika stin istoselida sas tha eithela na mathw perissotera gia aftes, mia kai oi filoi den polyendeiaferontai. me endeiaferun ekdromes se syndiasmo me rafting-ski ke genika pu na periexun to ygro stoixeio alla ke alles! sycharitiria gia tin ..protovulia. me polla filia

GIWRGOS

geia sas paidia !!!!

thelo na sas rotiso pou einai i athina olkeia kai ti akrivos einai(ennoo gimnastirio p.x)?

peite mou odo perioxi kai til. please... euxaristo kai filia!!!

Axilleas

Αγαπητέ Γιώργο & Αχιλλέα

Η Αθηνά Ολκεία είναι μια αθλητική και πολιτιστική ομάδα που ανήκει στην ΟΛΚΕ (Ομοφυλόφιλη & Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδος). Συμμετέχουν περίπου 50 άντρες και γυναίκες. Κάνει εκδρομές, πεζοπορίες, ράφτινγκ, βραδιές επιτραπέζιων παιχνιδιών, μαθήματα λάτιν χορών, κ.ά.

Εάν θέλετε, μπορούμε να σας προσθέσουμε στο mailing list ώστε να ενημερώνεστε με μέιλ για τις διάφορες εκδηλώσεις.

Επίσης κάθε Τετάρτη γίνονται μαθήματα λάτιν χορών, στο Big Bar (Φαλαισίας & Ιερά Οδός, Γκάζι), στις 20:30. Έλα να μάθεις και να χορέψεις τσα-τσα, μερένγκε, τζάιβ, σάλσα, ρούμπα, μάμπο, κτλ.


 

Χθες το βράδυ αποφάσισα με τον σύντροφο μου να επισκευθώ ενα ξενοδοχείο ημιδιαμονής στο μαρόυσι, το Maroussi Hotel, και η ρεσεψιονίστ μας είπε πως δεν μπορει να μας μας παρέχει δωμάτιο. Εγώ της είπα πως νομικά επιτρέπεται αλλα εκείνη μου απάντησε πως "εμείς δεν το επιτρέπουμε". Αργότερα κάλεσα κάποιο άλλο Ξενοδοχείο το Villa Orion στη Βούλα και μου είπαν πως δεν είναι gay friendly. Θα ήθελα να ενημερωθω αν υπάρχει τρόπος να καταγγείλω αυτή το απίστευτο συμβάν ομοφοβικού ρατσισμού στην Ελλάδα του 2006 και αν υπάρχει κάποια γραμμή για τετοιου είδους καταγγελίες. Σας ευχαριστώ και καλή χρονιά.

Αγαπητέ Δημήτρη,

μιλήσαμε με τον δικηγόρο μας, ο οποίος μας εξήγησε ότι η κατάσταση δεν είναι εντελώς ξεκάθαρη. Δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει να σας αρνηθούν να πιάσετε δωμάτιο αλλά ούτε και νόμος που να τους υποχρεώνει να το κάνουν.

Μπορείτε να κάνετε μήνυση (ξεκινώντας από εξώδικο) για προσβολή προσωπικότητας, βάση του δεδικασμένου ενός Πρωτοδικείου για τη λεγόμενη "πόρτα" σε μπαρ και την άρνηση να βάλουν μέσα υποψήφιους πελάτες. Πρέπει, ωστόσο, να στοιχειοθετηθεί αυτή η προσβολή, δηλαδή να είναι πράγματι προσβλητικοί (σκαιά γλώσσα & συμπεριφορά) ή να σας αρνούνται ενώ δεν υπάρχει άλλο ξενοδοχείο στην περιοχή κτλ.

Τι μπορείτε να κάνετε: μπορείτε να ξαναπάτε και αν σας αρνηθούν, μπορείτε να απειλήσετε με εξώδικο. Ο δικηγόρος μας είναι πρόθυμος να τους το στείλει.

Τι προτείνουμε εμείς: Εάν θέλετε, οργανώνουμε μια Δράση Δρόμου στο εν λόγω ξενοδοχείο. Παρακάτω παραθέτω τι είναι η Δράση Δρόμου και τι στοχεύουμε με αυτή. Εν προκειμένω, μπορούμε να πάμε μια ομάδα γκέι άντρες και γυναίκες και αν αρνηθούν στο ζευγάρι (εσάς ή κάποιο άλλο) την είσοδο, θα στηθούμε απ' έξω από το ξενοδοχείο με βιντεοκάμερες και φωτογραφικές και θα δημιουργήσουμε ντόρο - κάτι που επ' ουδενί δεν θέλουν τέτοια ξενοδοχεία, καθώς οι πελάτες τους είναι σχεδόν αποκλειστικά παράνομα ζευγάρια.

Τα παιδιά που συμμετέχουμε στη Δράση Δρόμου είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε αυτή τη δράση και χωρίς να συμμετέχετε εσείς, εάν δεν θέλετε να συμμετάσχετε σε κάτι τέτοιο για οποιονδήποτε λόγο.


Καλησπέρα σε όλους. Μετά από εξονυχιστικές έρευνες όσο αφορά των έρωτα μεταξύ ανδρών και τους κινδύνους που τους επιφυλάσσει, αποφάσισα να στείλω αυτό το μήνυμα και να αναφέρω τα ακόλουθα:

1) Καταρχήν τα έχω «παίξει»! Δεν ήξερα καν ότι υπάρχει ιός HIV. Διάβαζα οροθετικός και δεν ήξερα τι σήμαινε. Όλα αυτά φυσικά γιατί τώρα άρχισα να ασχολούμαι με τις γνωριμίες μέσω internet και έτσι ενημερώθηκα. Εγώ είχα μείνει στα παλιά (AIDS).

2) Δεν υπάρχει ενημέρωση σε όλες τις ιστοσελίδες που φιλοξενούν τους gay. Σε άλλες ιστοσελίδες το μόνο που ενδιαφέρει είναι να γίνονται οι γνωριμίες.

3) Θα ήθελα από την δική σας ιστοσελίδα να υπάρχει πιο έντονη ενημέρωση. Δηλαδή να υπάρχει αναγκαστική εικόνα σε όλες τις σελίδες που να αναφέρει για τις ασθένειες και τις προφυλάξεις.

4) Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ενημέρωση στον έξω κόσμο (όσοι δηλαδή δεν ασχολούνται με το internet). Για παράδειγμα κανείς από τους φίλους μου που έχουν σχέση με κοπέλες δεν το γνωρίζουν. Όπως δεν το γνώριζα κι εγώ άλλωστε. Θα μου πείτε που ζεις! Η απάντηση φυσικά είναι στην Ελλάδα! Η οποία ασχολείται με τα ασημικά του ΚΟΚΟΥ, με την γρίπη των πτηνών, με την άποψη του Κου Γιακουμάτου, με το άρθρο 16 του Συντάγματος, με τη δολοφονία του Κου Βαρθολομαίου, με την ασυλία τον πανεπιστημίων, με τη φραπελιά και άλλες αηδίες. Στην Ελλάδα η ανθρώπινη ζωή είναι αμελητέα. Σε αντίθεση φυσικά με το εξωτερικό όπου είναι ικανοί να ξοδέψουν εκατομμύρια προκειμένου να σώσουν μία ζωή.

5) Τέλος έχω να αναφέρω ότι κάποτε ο κόσμος έκανε άφοβα sex ενώ όσο προχωράν τα χρόνια όλο και πιο δύσκολο το καθιστούν. Στο τέλος θα μπαίνουμε ολόκληροι σε ένα προφυλακτικό.

Αγαπητέ φίλε,

δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι. Με λίγες απλές προφυλάξεις θα χαίρεσαι το σεξ χωρίς προβλήματα.

Όσο για την άγνοια των άλλων, στείλε μέιλ στα σάιτ που αναφέρεις ζητώντας τους να έχουν κείμενα σχετικά με την πρόληψη.

Η «Σύνθεση Ενημέρωση-Ευαισθητοποίηση για το HIV/AIDS» σε συνεργασία με το «Δίκτυο Υποστήριξης Ομοφυλοφίλων» οργανώνει σε τακτικά διαστήματα βραδιές ενημέρωσης για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Εάν έρθεις θα μπορέσεις να ρωτήσεις ό,τι θες σχετικά με το HIV και τα άλλα ΣΜΝ.

Περισσότερες πληροφορίες για τους τρόπους μετάδοσης των ΣΜΝ θα βρεις σε όλα τα άρθρα υγείας του 10%. Πήγαινε στα προηγούμενα τεύχη και διάβασε τα άρθρα υγείας. Επίσης επισκέψου το hiv.gr και διάβασε για το ασφαλέστερο σεξ και την πρόληψη.