10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

Εντιτόριαλ

Γίνε γκέι να δεις προκοπή!

του Λύο Καλοβυρνά

Για να πας μπροστά στην Ελλάδα πρέπει να τον παίρνεις.

Ανακοίνωση: Το 10% θα πάρει συνέντευξη από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γρηγόρη Ψαριανό, με τον οποίο θα μιλήσουμε για την ομοφυλοφιλία στην Ελλάδα, τα δικαιώματά μας αλλά και τις τελευταίες δηλώσεις του που προκάλεσαν αναστάτωση.

Από φασιστόμουτρα τύπου Χριστόδουλου περιμένεις ν’ ακούσεις ρατσιστικά σχόλια για τους γκέι. Όταν όμως ακούς υποτίθεται προοδευτικούς ανθρώπους να παπαγαλίζουν τις αβασάνιστες στερεοτυπικές εικόνες για τους γκέι, όσο να ’ναι αγανακτείς περισσότερο.

«Αν δεν είσαι και λίγο γκέι, τον πούλο…» δήλωσε ο Γρηγόρης Ψαριανός, νεοεκλεγείς βουλευτής του Συνασπισμού. Και το πιστεύει. Εμπεδώνει τον μύθο ότι υπάρχει γκέι μαφία, που προωθεί μόνο τα δικά της παιδιά αναξιοκρατικά σε βάρος των κακόμοιρων στρέιτ που αγωνίζονται αλλά δεν προκόβουν επειδή δεν κάθονται να τους γαμήσουν οι γκέι.

Χμ, γι’ αυτό λοιπόν σχεδόν όλοι οι γκέι και οι λεσβίες που γνωρίζω εγώ κρύβονται στον χώρο εργασίας τους. Επειδή τρέμουν μην τους ανακαλύψει η γκέι μαφία και τους προωθήσει σε καλοπληρωμένες θέσεις. Γι’ αυτό όλοι οι γκέι δημοσιογράφοι, παρουσιαστές και λοιποί εργαζόμενοι στα ΜΜΕ κρύβουν την ομοφυλοφιλία τους. Επειδή αν δήλωναν με παρρησία ότι είναι ομοφυλόφιλοι θα σκαρφάλωναν πάρα πολύ γρήγορα στην ιεραρχία και θα ήταν αντιαισθητικό.

Στη γυάλα που ζει ο κ. Ψαριανός οι γκέι περνάμε τέλεια, έχουμε τις καλύτερες δουλειές, αλληλοβοηθιόμαστε (μη γελάτε, παρακαλώ) και απαυτώνουμε κι όποιον φουκαρά στρέιτ προσπαθεί να δει άσπρη μέρα με το σπαθί του. Κύριε Ψαριανέ, πού κάνω αίτηση για να μετοικήσω κι εγώ στη δική σας βερσιόν της πραγματικότητας;

Το ότι κάποιοι γκέι βοηθούν άλλους γκέι φυσικά ισχύει, όπως ισχύει ότι οι Μανιάτες βοηθούν άλλους Μανιάτες, οι Σερραίοι άλλους συντοπίτες τους, ο τάδε μάγκας την γκόμενά του, ο μπαμπάς τα παιδιά του, η θεία τ’ ανίψια της και ούτω καθεξής. Ο νεποτισμός είναι σήμα κατατεθέν όλης της Ελλάδας, όχι μόνο των γκέι.

Αν θελήσετε να ξυπνήσετε από τη φαντασίωσή σας, κύριε Ψαριανέ, θα δείτε ότι στους περισσότερους χώρους εργασίας μαύρο φίδι που σ’ έφαγε αν μαθευτεί ότι είσαι γκέι – ειδικά αν υπάρχουν κι άλλοι γκέι στον ίδιο χώρο. Ο λόγος; Όταν εννιά στους δέκα ομοφυλόφιλους είναι κρυφοί (ακόμα κι οι ξεφωνημένες), έτσι και κάποιος παραδεχτεί ότι είναι γκέι πέφτουν όλοι πάνω του να τον φάνε, επειδή τρέμουν μην αποκαλυφθούν κι εκείνοι.

Σε κάποιες άλλες χώρες ο κ. Ψαριανός θα βρισκόταν αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη για τα μισαλλόδοξα σχόλιά του. Στη χώρα μας, όπου όλα πάνε τέλεια και οι γκέι έχουμε τις πιο καλοπληρωμένες δουλειές έβερ, ποτέ δεν κινδυνεύουμε να απολυθούμε και στη δουλειά όλοι μας αγαπάνε γιατί έχουμε χιούμορ και ξέρουμε να συνταιριάζουμε τα χρώματα στα ρούχα μας, ο κ. Ψαριανός μπορεί να συνεχίσει να μυξοκλαίει που δεν είναι γκέι και δεν βλέπει προκοπή. Πόσο σας λυπάμαι για το δράμα σας, κύριε Ψαριανέ.