10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

Συμβουλές

Καλή μου Νεράιδα

Υποφέρετε πολύ; Σας σιγοτρώει κάποιο μαράζι; Απευθυνθείτε στην Καλή σας Νεράιδα. Τι;! Δεν πιστεύετε στις νεράιδες; Χα, κουτά μου παιδιά! Εδώ πιστεύετε στον αληθινό έρωτα και τα πρόφαϊλ του gaydar, σε μένα δεν πιστεύετε; Γράψτε μου τα προβλήματά σας, τα βάσανα και τις κακουχίες σας, το πόσο άσχημα σας φέρονται η ζωή και οι άντρες. Αλλά όχι στα greeklish – μου βγαίνουνε τα μάτια – κι αν είναι να μου βγουν, προτιμώ να τα βγάζω μόνη μου. Στείλτε μέιλ στο: neraida@10percent.gr.

Φιλούμπες,

Καλή Νεράιδα ®


Με λένε Άγγελο και είμαι 22χρονών. Δυστυχώς, δεν έχω ακόμη κάποια εμπειρία με άντρα (με κοπέλες, ναι). Δεν ξέρω γιατί; Ίσως να φταίει που ψάχνω κάποιον όμορφο, ρομαντικό και της ηλικίας μου, ή ίσως φοβάμαι την αντίδραση του όταν μάθει ότι δεν έχω κάνει ποτέ σεξ με άλλον άντρα. Στη ζωή μου ερωτεύτηκα δυο φορές, αλλά και οι δυο που ερωτεύτηκα ήταν straight. Δεν τόλμησα ποτέ να τους πω τι ένιωθα γιατί πολύ απλά φοβόμουν το αναμενόμενο: ένα μειδίαμα που θα το ακολουθούσε το κράξιμο! Δεν ξέρω γιατί δε με θέλει... Και όσο το προσπαθώ, τόσο το χάνω. Πάντα πέφτω σε άτομα που ψάχνουν μόνο σεξ. Δεν λέω ότι είναι κακό! Όχι, προς Θεού! Άπλα εγώ είμαι από τα άτομα που θέλουν το σεξ να προκύπτει μετά από αγάπη. Δεν ξέρω τι να κάνω!!! Δεν μπορώ άλλο!!!! Η ζωή είναι παράξενη ή εμείς την κάνουμε να φαίνεται έτσι; Θέλω επιτέλους να βρω έναν άνθρωπο(άντρα) που να μ’ αγαπήσει αληθινά! Εσύ που είσαι Νεράιδα, μπορείς σε παρακαλώ να κάνεις κάποιο μαγικό;

Ευχαριστώ πολύ,
Άγγελος

Άγγελε γεια,

Μόλις σου το ετοίμασα. Τις επόμενες μέρες θα πάρεις με το ταχυδρομείο ένα μπουκαλάκι με ένα πηχτό πρασινόμαυρο υγρό με πολλές μπουρμπουλήθρες. Αλείψου παντού και ότι περισσέψει πιες το ή κάνε το κλύσμα (το ίδιο κάνει). Πριν περάσουν τρία χρόνια δεκάδες άντρες, τρελά ερωτευμένοι μαζί σου, θα πέφτουν σαν το χαλάζι στα πόδια σου.

Άγγελε, είσαι καλά;; Τι να σου κάνει η Καλή Νεράιδα; Άσε που αν οι άντρες έπεφταν με μαγικά θα είχε φροντίσει πρώτα πρώτα τον εαυτό της. Δεν υπάρχουν μαγικά. Το μόνο που υπάρχει είναι η προσπάθειά σου και η γοητεία σου. Πρέπει να κουνήσεις τα χέρια σου ή οτιδήποτε άλλο νομίζεις ότι θα βοηθήσει. Το τι θα κάνεις σε κάθε βήμα, τι θα πεις, τι θα φορέσεις και πώς θα σταυρώσεις τα πόδια σου δεν μπορώ να σου το πω ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος. Κάνε ό,τι σου βγαίνει, be yourself, αλλά κάνε κάτι. Και προπαντός όχι με στρέιτ. Πο-τέ γκομενικά σουξουμου με στρέιτ, γιατί θα σου βγούνε ξινά και θα βασανίζεσαι.

Όσο με το θέμα του έρωτα και του σεξ, τι προηγείται και τι έπεται, δεν υπάρχει συμφωνία στον γκέι κόσμο, μπορώ να σε διαβεβαιώσω, το έχω ψάξει πολύ. Και οι μεν, και οι δε έχουν επιχειρήματα. Γιατί, σου λέει ο ένας, να ερωτευτώ κάποιον πρώτα και να ανακαλύψω μετά ότι στο κρεβάτι είναι ένα σακί με πατάτες; Και μετά πώς θα ξεμπλέξω συναισθηματικά;

Όχι, λες, εσύ (και πολλοί άλλοι), πρώτα έρωτας και μετά σεξ, γιατί δεν είμαι ρομπότ να γαμιέμαι με αγνώστους που δεν μου λένε τίποτε. Όλοι έχουν δίκιο, δεν έχει νόημα να κατηγορείς τη μία ή την άλλη πλευρά.

Εν κατακλείδι δεν υπάρχει καμία μαγική λύση στο πρόβλημά σου, που δεν είναι ούτε πρωτότυπο ούτε δική σου αποκλειστικότητα. Είναι το πιο κοινό πρόβλημα στις γκέι (και στρέιτ) σχέσεις. Προσπάθησε ξανά και ξανά, φάγε πολλές χυλόπιτες, δώσε όσες νομίζεις ότι πρέπει και στο τέλος, κάποια στιγμή, σε τρεις μήνες ή τρια τέρμινα (δεν φαίνεται πολύ καθαρά στην γυάλινη σφαίρα μου, έχει κάτι δαχτυλιές πάνω της), κάτι θα καθήσει. Χρειάζεται προσπάθεια και υπομονή.

Η υπομονετική Καλή Νεράιδα


Καλή νεράιδα,

Με λένε Κώστα και είμαι 25. Πριν από 4 μήνες γνώρισα ένα παιδί που μου αρέσει παρά πολύ και γενικά έχουμε ταιριάξει πολύ. Τον λένε Daniel και είναι Τσέχος. Δεν νομίζω πως είναι υπερβολή να σου πω πως μαζί του κάνω το καλύτερο σεξ στα 8 χρόνια της ζωής μου σαν gay. Που το πρόβλημα θα μου πεις?

Πριν ένα μήνα με έβαλε να κάνω κάτι που δεν είχα κάνει ποτέ πριν και δεν πίστευα ότι θα το έκανα ποτέ. Του έγλειψα τα παπούτσια και μετά από αυτό του έγλειψα τις κάλτσες και τα ποδιά. Το περίεργο είναι ότι μου άρεσε. Άσε που το σεξ μετά από αυτό ήταν απίστευτο γιατί αυτό που του έκανα τον ερέθισε πολύ.

Από την μέρα εκείνη του κάνω συνεχώς αυτό το πράγμα γιατί τον τρελαίνει! αυτό που με προβληματίζει ειναι αν πισω απο αφτο το περιεργο παιχνιδι που,οπως σου εγραψα ειναι πρωτογνωρο για εμενα,υπαρχει περιπτωση να κρυβετε κατι.πιστεβεις πως το γεγονος οτι τηελει να του γλειφω τα ποδια φανερωνει κατι για τον χαρακτήρα του? Και αν εγω ειμαι οντως ποδολαγνος πιστεβεις οτι αφτο φανερώνει κάτι για τον δικό μου χαρακτήρα?

Thanks για τον χρόνο σου καλή νεράιδα.

Μπερδεμένε μου φίλε,

Το ότι σας αρέσει να γλύφετε ο ένας τα πόδια του άλλου δεν σημαίνει τίποτε περισσότερο από αυτό. Σας καβλώνει και το κάνετε. Τελεία. Αφήστε που θα έχετε πάντα καθαρά παπούτσια, πού το πάτε αυτό;

Το γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό, τρέχα γύρευε. Μπορείτε εξίσου καλά να γλύφετε τα χέρια σας, τα αφτιά σας, τα φρύδια σας. Δεν υποδηλώνει τίποτε για τον χαρακτήρα σας. Αν σας φτιάχνει, ελάτε να γλύψετε και τα δικά μου πόδια.

Φιλούτσες,
η πολύ Καλή Νεράιδα (που δεν έχει πρόβλημα με τα πόδια).


Γεια σου καλή μου νεράιδα

Δεν ξέρω πλέον τι να κάνω μαζί του τον αγαπάω αλλά κουράστηκα είναι μια ιστορία δίχως τέλος. Ήμασταν μαζί 4 χρόνια χωρίσαμε και από τότε έχουμε μια πολύ άρρωστη κατάσταση μεταξύ μας πότε είμαστε μαζί πότε όχι αναλόγως με τα γούστα του βέβαια έχω από τότε έχω κάνει και άλλες σχέσεις απλά καμία δε με γέμισε κάθε φορά που ξεκινάω κάτι εμφανίζεται και το χαλάει και νευριάζω μαζί μου γιατί του το επιτρέπω. Το καταλαβαίνω ότι με αγαπάει απλά δε ξέρω τι είναι αυτό που τον απομακραίνει ή φοβίζει τι να κάνω νοιώθω ότι δε μπορώ να το πολεμήσω.
nbsp

Μπορώ πολύ εύκολα να καταλάβω τι σημαίνει "τον μισώ". Όλοι οι άνθρωποι εννοούν το ίδιο πράγμα. Εκεί που έχω την δυσκολία, αλλά μιλάμε για μεγάλη δυσκολία, είναι να καταλάβω τι εννοούν όταν μου λένε "τον αγαπάω" ή "με αγαπάει". Ο καθένας εννοεί τα δικά του, ό,τι φαντάζεται, ό,τι άκουσε. Στην περίπτωσή σου, κουρασμένη αγαπημένη, "σε αγαπάει" αλλά σου έχει κάνει τα νεύρα ταλιατέλες. Από την πολλή αγάπη να υποθέσω, επειδή σε σέβεται και σε νοιάζεται. Ε;

Και καλά αυτός, μπορεί να είναι εντελώς γκάου μπίου, να έχει το ακαταλόγιστο, να τα έχει παίξει. Εσύ τι κάνεις; Καταλαβαίνεις ότι σε ζαλίζει, σε νευριάζει, αλλά εκεί, επιμονή, το συνεχίζεις. Και επιπλέον θέλεις να του κάνεις και λιγάκι ψυχανάλυση να δεις τι τον απομακρύνει και τι τον φοβίζει. Αμ τα θέλει ο κώλος σου, φιλενάδα, και αν δεν αλλάξεις μυαλό και δεν πάρεις τα πράγματα στα χέρια σου και γρήγορα μάλιστα, δεν σε βλέπω καθόλου καλά.

Λοιπόν για να το συντομεύω γιατί έχω και ένα επείγον ραντεβού με τον δερματολόγο μου για ένα μποτοξάκι, οι λύσεις που σου προτείνω είναι δύο: ή τον κόβεις τον τύπο εντελώς και με το μαχαίρι, ή παίρνεις το ίδιο μαχαίρι και κόβεις τις φλέβες σου. Τόσο απλά. Διάλεξε ποιο σου είναι πιο εύκολο, αλλά στη δεύτερη περίπτωση κοίτα πρώτα πιο νοσοκομείο εφημερεύει.

Καλή επιτυχία,
Η επιτυχημένη Καλή Νεράιδα

ΥΓ Αν, λέω αν, χρειάζεσαι και κανένα μποτοξάκι, πες μου να σου δώσω το τηλέφωνο του δερματολόγου μου. Καραλάτσα του κερατά με μια μπάρα γούδα! Με τσιτώνει!


Καλή μου νεράιδα,

Από την αρχή-αρχή αυτής της στήλης μου είχες κάνει πολύ θετική εντύπωση, όταν σε μια απάντησή σου σε έναν αναγνώστη έκανες έναν εύστοχο και αδιαμφισβήτητο διαχωρισμό μεταξύ σοβαρότητας και σοβαροφάνειας. Από τότε είσαι μέσα στην καρδιά μου!
 
Είμαι ένας γκέι άνδρας και στα 28 μου έχω συνειδητοποιήσει ότι δεν έχω σχεδόν καθόλου παρε-δώσε με γυναίκες. Η συντριπτική πλειοψηφία των φίλων μου είναι άνδρες. Μπορώ να πω ότι απολαμβάνω πιο πολύ την παρέα στρέιτ ανδρών, παρά γυναικών. Αυτή η κατάσταση εν μέρει είναι συμπτωματική, αλλά αναγνωρίζω ότι με τους άνδρες νιώθω άλλη εξοικείωση. Τους άνδρες τους βλέπω σαν αδέρφια μου, χωρίς απαραίτητα να υπάρχει σεξουαλική έλξη ανάμεσά μας. Τις γυναίκες αντιθέτως έχω αρχίσει να τις θεωρώ, μέσα από πολλές προσωπικές εμπειρίες και αρκετές ώρες παρέας μαζί τους, πλάσματα πολυδιάστατα, ακαταλαβίστικα, περίπλοκα (δεν χρησιμοποιώ αυτούς τους όρους υποτιμητικά), υποταγμένα σε ένα σωρό ηλίθιες κοινωνικές συμβάσεις που δεν τους επιτρέπουν να ευχαριστηθούνε τα απλά πράγματα της ζωής χωρίς τύψεις. Ασφαλώς και υπάρχουνε και γυναίκες που σπάνε το κατεστημένο (δεν αναφέρομαι στις λεσβίες με αυτό, γιατί θεωρώ ότι έτσι κι αλλιώς, με το να είναι out, είναι έτη φωτός μπροστά), και με υπερηφάνεια λέω ότι κάποιες από αυτές είναι φίλες μου, αλλά (μου φαίνεται πως) είναι τόσο λίγες...
 
Μερικοί στρέιτ φίλοι μου με κατηγόρησαν ότι είμαι μισογύνης και ότι δεν έχω δικαίωμα να εκφέρω άποψη μιας και δεν τις γαμάω. Με πλήγωσε πολύ αυτή η άποψη, γιατί πραγματικά τις πονάω τις γυναίκες και, αν θέλεις, θεωρώ τις διακρίσεις σε βάρος τους το alter ego των διακρίσεων σε βάρος των γκέι. Έχω μια μάνα, μια αδερφή, μια γιαγιά και μια κολλητή που τις υπερλατρεύω και τις θαυμάζω, άλλα πολλές φορές δεν μπορώ παρά να σκέφτομαι όπως προανέφερα. Μου αρέσει τόσο πολύ η αντρική ψυχή, κακό είναι; Θα έπρεπε να κάνω παρέα με περισσότερες γυναίκες (γιατί το άκουσα και αυτο...); οι τριγύρω μου μού κολλάνε τη ρετσινιά της γκετοποιημένης αδερφής επειδή δεν κάνω αρκετή παρέα με γυναίκες. Εγώ από την άλλη θεωρώ την γκετοποίηση μια καθ’ όλα σεβαστή επιλογή αλλά παρ’ όλα αυτά νομίζω ότι δεν είμαι γκετοποιημένος.
 
Φιλιά πολλά,
Γιώργος
 
ΥΓ Πολλά γράμματα μπορούν να σταθούνε ωραιότατες αφορμές για να πει ο κόσμος τη γνώμη του και να συζητήσει. Γιατί δεν εγκαινιάζετε ένα forum με διάφορα επίκαιρα θέματα στην σελίδα σας; Είμαι βέβαιος οτι θα κάνει πάταγο...

Γιώργο γεια,

Καταλαβαίνω τις σκέψεις σου, αλλά δεν καταλαβαίνω τις ανησυχίες σου. Επίσης δεν καταλαβαίνω τον τρόπο σκέψης των φίλων σου: "για να έχεις γνώμη για τις γυναίκες πρέπει να τις γαμάς". Αυτό και αν είναι η απόλυτη φαλλοκρατία. Δηλαδή μόνο για όποιον γαμάμε μπορούμε να έχουμε γνώμη; Πολύ ενδιαφέρουσα άποψη, απλά δεν έχω καμία διάθεση να ασχοληθώ παραπάνω μαζί της.

Γιώργο, ηρέμησε. Υπάρχουν πολλοί άντρες που προτιμάνε να κάνουν παρέα με άντρες. Δεν είναι κακό. Και σταμάτα να ενδιαφέρεσαι για το τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα. Είναι αδύνατον να τους έχεις όλους ευχαριστημένους και σε τελευταία ανάλυση δεν είναι αυτός ο σκοπός της ζωής σου. Το σημαντικό είναι να είσαι εσύ καλά με τον εαυτό σου. Είτε προτιμάς γυναίκες για παρέα είτε άντρες (είτε σκύλους, γάτες, καναρίνια κλπ). Εντάξει;

Η ζωόφιλη Καλή Νεράιδα
Υ.Γ. Σύντομα θα υπάρξει φόρουμ στο 10%. Υπομονή!


Agapiti Neraida, sorry p grafw greeklish alla viazome n grapsw grigora to gramma!To provlima mou ine to eksis: Maresei ena paidi para poli kai t aresw kai egw, ola dixnun pws proxwrame kai osonoupo tha oloklirwsoume kiolas.Exw ksanakanei prwktiko sex alli mia fora alla tis teleftaies vdomades exw tin tash na pigainw sixna stin toualeta me apotelesma n min ime katharos eki pou prepei h borei n pigenw arketes fores mesa se ligo xroniko diastima me apotelesma na fovame otan tha paw spiti tou paidiou mipws katsei kamia stravi kai ginun ola kiriolektika "sk@t@"...Ti na kanw? Diavasa to arthro gia to klisma alla menw me tus goneis mou k ine diskolo n to kanw gt olo k kapios tha ine sto spiti...Filia pollaaaa...
L.X.

Αγαπητέ L.X.

τι να σου πω, να σε καλέσω σπίτι μου να σ' το κάνω εγώ το κλύσμα; Κλειδαριά δεν έχει το μπάνιο σου; Κάνε στου φίλου σου, τι άλλο να σου προτείνω;

Η Καλή Νεράιδα


Αγαπημένη μου, ανεπανάληπτη, φανταστική, τρελιάρα, σοφή και οτιδήποτε άλλο θες, νεράιδα...
Είμαι ο Λευτέρης απο Μυτιληνη που σου είχα στείλει mail το οποίο δημοσιεύτηκε στο τεύχος 19 και στο τεύχος 20 καποιος γιώργος σχολίασε την απάντησή σου στο δικο μου mail. Τεσπα, ελπιζω να καταλαβες ποιος είμαι .... Αν θυμασαι κι αν διαβασεις, ημουν ενα παιδι με προβληματα... Τα οποια ομως λυθηκαν...Τα εχω με ενα καταπληκτικο παιδι και οι φιλοι μου -αγορια φιλοι μου (ναι, εχω κι απ' αυτα πλεον)- καταλαβαν πως εκαναν λαθος για μενα και μου ζητησαν συγγνωμη....δημιουργηθηκαν νεα προβληματα, όμως...... Αλλωστε έτσι ειναι η τσούλα η ζωη. Μην προλαβεις να ξεκουραστεις μια σταλα, κατευθειαν να σου βαλει εμποδια να πηδηψεις (με την καλη εννοια)... Λοιπον, σε κουρασα... Λοιπον, οπως σου ειπα τα εχω με ενα καταπληκτικο παιδι, αυτο που εψαχνα 2 χρονια τωρα, με αγαπαει, τον αγαπαω, κλεισαμε 2 μηνες μαζι, αλλα εγω πανω που πηρα τη χαρα, με πηρε απο κατω (με την καλη εννοια παλι) ... Γιατι? Καταλαβα πως παρολο που ειμαστε μια χαρα, σε ολους τους τομεις, εγω τα βραδια βλεπω στον υπνο μου ενα παιδι, δεν ξερω αν το ειχα αναφερει στο προηγουμενο mail μου, ενα χρονο μικροτερο που μου αρεσε παρα πολυ στο παρελθον -καλα, ακομα μαρεσει- και καθε φορα σε διαφορετικες φασεις. Αλλωτε πως κανουμε sex, αλλωτε πως ειμαστε κολλητοι, αλλωτε πως μενουμε μαζι κ.τ.λ. Αυτο βεβαια δεν επηρεαζει την σχεση μου, ομως... Πολλοι λενε πως αυτο το παιδι ειναι gay και αλλοι πως δεν ειναι. Τα ειχε φτιαξει και με μια κοπελα... Εκτος αν δεν εχει αποφασισει ακομα η ειναι bi... Δεν θα μπω στα ξενα χωραφια, ας κανει ο,τι θελει.... Μπορεις να μου πεις τι να κανω??? Νομιζω πως αυτο το παιδι θα παιξει σημαντικο ρολο στη ζωη μου αλλα δεν ξερω πως. Θα με καταστρεψει η θα με ωφελισει??? Και εντωμεταξυ μ αυτον δεν εχουμε μιλησει ποτε, αλλα γνωριζομαστε. Εχω μαθει πως πισω απο την πλατη μου μιλαει για μενα με τους φιλους του. Δεν ξερω τι λενε...

Κρεμομαι για αλλη μια φορα απο τα υπεροχα σρκωδη χειλια σου...
Λευτερης

Παλιέ πελάτη με νέα προβλήματα,

Νομίζω ότι μαζεύεις πέτρες για το κεφάλι σου. Εκεί που ήσουν μόνος και στενοχωρημένος βρήκες επιτέλους ένα "καταπληκτικό παιδί που έψαχνες 2 χρόνια" και τώρα, εκ του ασφαλούς, ονειρεύεσαι ιστορίες με άγνωστους, στρέιτ, με δεσμό; Και για να καταλάβω, θέλεις να αφήσεις το καταπληκτικό παιδί; Πας καλά;

Θα σου πρότεινα να μην είσαι αχάριστος με την ζωή και να μην κακομεταχειρίζεσαι τους ανθρώπους που σου εμπιστεύονται τα αισθήματά τους. Αν βρεθείς πάλι μέσα στα προβλήματα και στις κλάψες δεν θα σου φταίει άλλος πέρα από τον εαυτό σου.

Ό,τι ήταν να σου πω, στο είπα, από δω και πέρα κολύμπα μόνος σου.
Η Κακή Νεράιδα


Αγαπημένη νεραϊδούλα

Είμαι γυναίκα που μέχρι σήμερα δεν είχε ομοφυλοφιλικές επιθυμίες (να με πω straight;).

Διαβάζοντας όλα τα τεύχη, είδα το πόσο μου «πάνε» τα όσα γράφεις και πολύ το χάρηκα! Κι εξηγώ: δεν έχω συναντήσει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ gay (δική τους η ταμπέλα) που να μην καλύπτει πίσω απ΄ την σεξουαλική του επιλογή όλα τα δεινά που μπορεί να του συμβαίνουν, λες και οι straight ζούμε στον παράδεισο (helooo…). Παράλληλα, διακρίνω μια σιγουριά για το ότι άπαντες οι ωραίοι άνδρες είναι gay (κρυφοί ή φανεροί) και φυσικά δεν δέχονται κουβέντα για την ελευθερία του να αγαπάς ή να γουστάρεις ερωτικά άντρες σήμερα κι αύριο γυναίκες ή το αντίστροφο. Κι εντάξει όλα αυτά είναι, ας πούμε,… εκνευριστικά αλλά χαριτωμένα. Το «πρόβλημά» μου είναι εδώ: ο απίστευτος συντηρητισμός που δείχνουν για όσες γυναίκες δεν τηρούμε τα political correct ήθη και έθιμα του τόπου μας. Για αυτούς, πρέπει πάντα να σχετιζόμαστε με τουλάχιστον συνομηλίκους μας, αλλιώς είμαστε τεκνατζούδες (ακόμη και στις αγγελίες εδώ, όταν οι gay ζητούν γυναίκα τη θέλουν πάντα μικρότερη) κι οπωσδήποτε να πρέπει να γινόμαστε μάνες. Με τρελαίνει αυτή η στενομυαλιά απ όσους λογικά θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει τη σκέψη τους ένα «κλικ» παραπέρα. Δηλαδή, να χουμε τις γύρω γύρω καταπιεσμένες κυράτσες, να χουμε και τους gay έτοιμους να μας πυροβολήσουν αν ξεφεύγουμε απ τα στερεότυπα;

Σε φιλώ απορημένα
G37

Αγαπητή απορημένη,

Απορώ γιατί απορείς. Η απορία σου έχει δύο σκέλη. Πρώτον ο συντηρητισμός των στρέιτ και δεύτερον αυτός των γκέι. Συντηρητισμός είναι το ταμπούρωμα πίσω από «δοκιμασμένες ιδέες» (επομένως εξ ορισμού ιδέες του παρελθόντος), ευρέως αποδεκτές, οι οποίες προσφέρουν τα παρακάτω:

  1. Δεν υπάρχει κίνδυνος να σε κατηγορήσουν ότι βάζεις σε κίνδυνο την κοινωνία, τις παραδόσεις, τις αποδεκτές αξίες κλπ. Δεν θα γίνεις στόχος σχολίων.
  2. Έχεις λιγότερες πιθανότητες να βρεθείς κοινωνικά απομονωμένος.
  3. Αν κάτι πάει στραβά, φταιει το σύστημα, όχι εσύ. Εσύ ήσουν εντάξει, έκανες ό,τι σου είπαν. Θα σε αντιμετωπίσουν με συμπάθεια και οίκτο.
  4. Δεν υπάρχει ανάγκη να σκεφτείς κάτι καινούργιο. Έτσι σου λύνεται το πρόβλημα αν γενικώς δεν μπορείς να σκεφτείς τίποτε (ούτε κάτι καινούργιο, ούτε κάτι παλιό). Έχουν σκεφτεί άλλοι πριν από σένα για σένα.
  5. Δεν χρειάζεται να ψάχνεις εσύ για τον δρόμο που θα ακολουθήσεις στην ζωή, ούτε θα δεχτείς κοινωνικές συνέπειες για τις επιλογές σου. Είναι όλα προδιαγεγραμμένα.
  6. Το τραγικό με αυτή την γραμμή πλεύσης είναι ότι ενώ οι παραδοσιακές αξίες παραμένουν αναλλοίωτες επί αιώνες αιώνων, η κοινωνία αλλάζει δραματικά κάθε δεκαετία με αποτέλεσμα οι αξίες να μην έχουν καμία απολύτως σχέση με την παρούσα πραγματικότητα. Το άλλο τραγικό είναι αν εσύ δεν χωράς στο στενόχωρο κοστούμι που σου έχουν ράψει οι «παραδοσιακές αξίες» και επιμένεις να δεσμεύεσαι από αυτές, καταλήγεις στον ψυχίατρο, αλλά τότε, τι χαρά!, σε καλύπτει η παράγραφος 3 στην παραπάνω λίστα. Κανένα πρόβλημα!

Αυτά φυσικά ΔΕΝ ισχύουν μόνο για τους «χαζούς, συντηρητικούς, φαλλοκράτες» άντρες που καταπιέζουν τις προοδευτικές γυναίκες. Υπάρχουν εξίσου πολλές γυναίκες βυθισμένες στα άπατα του συντηρητισμού. Πλέουν σε πελάγη ευτυχίας ανάμεσα σε ενυδατικές, φρουτόκρεμες, μανικιούρ και ανταύγειες που καταπιέζουν εξίσου τους προοδευτικούς άντρες τους. Μην φανταστείς ότι οι άντρες δεν καταπιέζονται υπερβολικά για να περάσουν τον πήχυ των στερεοτύπων και του ανδρισμού. Ένα λαθάκι και να η ρετσινιά! Μην ξεχνάς το «κρατήστε την θηλυκότητά σας!» και το «γίνε άντρας, ρε». Σου λεει τίποτε αυτό;

Για το δεύτερο σκέλος της απορίας σου: ποιος σου είπε ότι όλοι οι γκέι είναι ένα «κλικ» παραπέρα στη σκέψη; Πολλοί είναι, αλλά σίγουρα όχι όλοι. Το ότι νιώθεις σεξουαλική έλξη για το ίδιο φύλο δεν είναι εγγύηση για το ότι έχεις σκεφτεί, έχεις κάνει ενδοσκόπηση, έχεις αμφισβητήσει ή απορρίψει κάτι. Ιδίως όταν βιώνεις αυτή την έλξη ενοχικά. Μην ξεχνάς ότι ιδιαίτερα αυτές οι περιπτώσεις που αναφέρεις (γκέι που ψάχνουν γυναίκα μικρότερη) την ψάχνουν για λευκό γάμο, άρα είναι μια προβληματική υποκατηγορία. Είναι εξ ορισμού άνθρωποι που όχι απλώς δεν έχουν ξεφύγει από τα στερεότυπα, αλλά αντιθέτως προσπαθούν απεγνωσμένα να γαντζωθούν από αυτά. Πόσον προοδευτισμό περιμένεις από αυτούς;

Απορημένη μου φιλενάδα, επειδή η ελευθερία θέλει αρετή και τόλμη και τουλάχιστον τρία δράμια μυαλό, καταλαβαίνεις ότι δεν είναι για τον καθένα. Οπότε μην κατηγορείς τους πτωχούς τω πνεύματι. Τόσο μπορούν, μέχρι εκεί φτάνουν. Απλώς απόφυγέ τους αν σε κουράζουν.

Η φιλελεύθερη Καλή Νεράιδα

Σημ. Έχω βαρεθεί να ακούω ακόμη και από προοδευτικούς στρέιτ ότι «σέβονται την σεξουαλική επιλογή των γκέι». Χαίρομαι για την μεγαλοθυμία τους, αλλά η ομοφυλοφιλία ΔΕΝ είναι επιλογή. Ακριβώς όπως και η δική τους ετεροφυλοφιλία ΔΕΝ είναι επιλογή. Κανείς ούτε γκέι, ούτε στρέιτ ποτέ δεν βρέθηκε στο σταυροδρόμι να διαλέξει, όπως ο μυθικός Ηρακλής, αν θα ακολουθήσει τον δρόμο της αρετής ή εκείνον της κακίας. Ξυπνήστε!