10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

Γκέι πολιτισμός

Γκέι δαγκωνιές

του Γιώργου Καρδαρά

Είστε παιδί της νύχτας; Σας αρέσει να πιπιλάτε τον λαιμό του φίλου σας; Νιώθετε να σας διαπερνάει ένα ρίγος όταν βλέπετε να χτυπάει η καρωτίδα στον λαιμό του φίλου σας;

Μήπως η αγαπημένη ταινία σας είναι η Συνέντευξη με έναν βρικόλακα; Τότε το The Lair ίσως σας αποκαλύψει τον αληθινό σκοπό για τον οποίο βρίσκεστε στον κόσμο.

Το The Lair είναι η δεύτερη γκέι μεταφυσική σαπουνόπερα του here!TV στην Αμερική. Η πρώτη ήταν η εξίσου δραματική και ζουμερή σειρά Dante’s Cove. Αυτή εδώ διαδραματίζεται σε ένα πριβέ club που το λένε The Lair (κρησφύγετο, λαγούμι). Χρειάζεσαι πρόσκληση να μπεις. Όλα δείχνουν ότι αποτελεί βιτρίνα και από πίσω κρύβεται μια ομάδα νεαρών ελκυστικών γκέι βρικολάκων. Βγαίνουν έξω, καλούν νεαρά τεκνά στο club και στη συνέχεια τους ρουφάνε το αίμα ως την τελευταία σταγόνα. Ο δημοσιογράφος Thom (David Moretti) υποψιάζεται κάτι, όταν ο ζηλιάρης φίλος του Jonathan (Jesse Cutlip) επισκέπτεται το club και στη συνέχεια τον βρίσκουν σε κωματώδη κατάσταση πεταμένο στον δρόμο. Αρχίζει μια έρευνα και βυθίζεται όλο και περισσότερο στον σκοτεινό κόσμο των υπερφυσικών κυνοδόντων. Επίσης όλα δείχνουν ότι ο Thom είναι η αναγέννηση του συντρόφου του Αρχηγού Βρικόλακα (Peter Stickles) ο οποίος έχει πεθάνει πριν πολλά χρόνια (διάβαζε: αιώνες). Στην ιστορία μπλέκεται και μια γυναίκα που προσπαθεί να εγκαταλείψει τον βίαιο άντρα της.

Όπως στις περισσότερες σαπουνόπερες (γκέι ή στρέιτ), οι ηθοποιοί δεν προσλήφθηκαν για τις υποκριτικές τους ικανότητες, αλλά για τα τέλεια ζυγωματικά και τα τελειότερα κορμιά τους. Οι σεναριογράφοι έχουν προνοήσει για κάθε χαρακτήρα της σειράς κάμποσες γυμνές σκηνές (και ας φαίνονται μόνο οι καλογραμμωμένοι γλουτοί) και υπάρχει άφθονη guy on guy δραστηριότητα. Η σειρά μας βομβαρδίζει με τόσα προσόντα και τόση ομορφιά που βοηθάει πάρα πολύ τον εγωισμό μας το γεγονός ότι κάποιοι ηθοποιοί καλύτερα να διάλεγαν κάποιο λιγότερο απαιτητικό επάγγελμα (θα μονολογήσετε αρκετές φορές: εγώ θα την έπαιζα καλύτερα αυτή τη σκηνή!). Ο πρώην πορνοστάρ Colton Ford υποδύεται πολύ καλά τον ρόλο του αστυνομικού, όπως και επίσης οι Moretti και Nolan δίνουν καλές ερμηνείες. Οι συχνές ερωτικές σκηνές (προτού ρουφήξουμε το αίμα ας ρουφήξουμε και κάτι άλλο) κρατούν το επίπεδο της σειράς ευχάριστο και η πλοκή της ιστορίας ρέει αρκετά καλά.

Ως σαπουνόπερα έχει όλα τα συστατικά που χρειάζεται για να επιβιώσει στο είδος της και δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τις παραγωγές του Φώσκολου – αντιθέτως, καλό θα ήταν να βλέπαμε κι εκεί κανένα γλουτιαίο πού και πού.