Η Γνώμη του 10%

Πολιτικό σύστημα και Σύμφωνο Συμβίωσης

του e-lawyer

090720-glitter-parliament-120Με διάφορες αποχρώσεις, το σύνολο των κοινοβουλευτικών κομμάτων εμποδίζει την νομοθετική καθιέρωση συμφώνου συμβίωσης σε ομόφυλα ζευγάρια. Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε πέρσι, με την θέσπιση του Ν.3719/2008, που αναγνωρίζει το δικαίωμα μόνο σε ετερόφυλα ζευγάρια. Eπαναλήφθηκε την περασμένη εβδομάδα, με την απόρριψη της αντίστοιχης πρότασης του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής.

Η Νέα Δημοκρατία διαφώνησε, λέγοντας υποκριτικά ότι δήθεν «δεν κλείνει πάντως τα μάτια». Κλείνει πάντως τα αυτιά, γιατί ήδη έχουν ασκηθεί τρεις προσφυγές ομόφυλων ζευγαριών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και μία προσφυγή πολιτικού κόμματος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και κάποια στιγμή η χώρα θα κληθεί να αιτιολογήσει για ποιο λόγο νομοθετεί εισάγοντας αθέμιτες διακρίσεις με βάση το φύλο και τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Το ΠΑΣΟΚ ανέθεσε την υπεράσπιση της κολοβής πρότασής του (δεν αναγνωρίζει δικαιώματα υιοθεσίας) στην κ. Εύα Καϊλή , μία βουλευτή χωρίς εμπειρία σε ζητήματα συνταγματικού δικαιου και ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Το ΛΑΟΣ έχει αναπτύξει τις περίεργες απόψεις του ότι αν επιτραπεί αυτό, μετά θα επιτραπούν σύμφωνα συμβίωσης ανάμεσα σε πολλά άτομα. Λες και υπάρχει τέτοιο κοινωνικό αίτημα ή λες κι αν υπάρξει θα είναι η συντέλεια του σύμπαντος.

Το ΚΚΕ αναφέρει ότι ο γάμος είναι μόνο για την "διαιώνιση του είδους" λες και μιλάει για δεινόσαυρους κι όχι για ανθρώπους. Για το ΚΚΕ τα ΛΟΑΤ δικαιώματα είναι «μόδα, όπως τα δικαιώματα των ζώων» και το ΛΟΑΤ είναι ένα κίνημα «ευδαιμονισμού».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ της πρότασης του ΠΑΣΟΚ και είχε καταθέσει και δική του πρόταση για επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης της ΝΔ σε ομόφυλα ζευγάρια. Δεν υποστήριξε όμως σθεναρά την πρότασή του υποβάλλοντας και την ένσταση αντισυνταγματικότητας που προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής.

Το συμπέρασμα από τα παραπάνω είναι ότι οι πολιτικοί χώροι δεν είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των ΛΟΑΤ. Περιμένουν την πίεση από ένα δικαστήριο, από έναν διεθνή οργανισμό ή από μια τραγική εξέλιξη της επικαιρότητας για να νομοθετήσουν με αντικειμενικότητα.

Οι Έλληνες πολιτικοί αρνούνται να αναγνωρίσουν την ανθρώπινη ιδιότητα στις λεσβίες, τους ομοφυλόφιλους, τους αμφισεξουαλικούς και τους τρανσέξουαλ.

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 150 guests και κανένα μέλος