Η Γνώμη του 10%

Αυτιά οριζόντια κλειστά

του Λύο Καλοβυρνά

lgbtrights-120«Δεν είναι δυνατόν μια ολόκληρη κοινωνία να κρίνεται για το αν σέβεται ή όχι τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανάλογα με τη σεξουαλική προτίμηση». Αυτή η βαθυστόχαστη δήλωση ακούστηκε στην ελληνική βουλή με αφορμή την (κατα)ψήφιση της πρότασης νόμου για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Προτείνω λοιπόν στην εισηγήτρια της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα, που το είπε, να κατσαδιάσει τον ΟΗΕ και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, διότι οι άσχετοι συμπεριέλαβαν τον σεξουαλικό προσανατολισμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Ενώ η κ. Παπακώστα, που προφανώς ξέρει καλύτερα, και τους γκέι υποβιβάζει σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας και την κυβέρνηση βγάζει αθώα, αφού η κυβέρνηση σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Απλώς αυτά που δεν σέβεται δεν είναι ανθρώπινα!

Το εκνευριστικό είναι ότι όλοι αυτοί οι βουλευτές της κακιάς ώρας επικαλούνται διάφορα κουλά επιχειρήματα για να δικαιολογήσουν τον ρατσισμό τους. Δεν έχουν τουλάχιστον τα κότσια να πουν έξω από τα δόντια: «Δεν γουστάρουμε τους πούστηδες, σταματήστε να μας αναγκάζετε να τους σεβαστούμε ως κανονικούς πολίτες».

«Αντιφατική και πρόχειρη» πρόταση νόμου, που κατατέθηκε με πρεμούρα στο θερινό τμήμα, κατήγγειλε την πρόταση νόμου η ΝΔ. Τόσα και τόσα νομοσχέδια κατατίθενται σε άσχετες τροπολογίες, σ' αυτό κόλλησαν; Εμ, αυτό τους ενοχλεί. Μα έχουμε ήδη ίσα δικαιώματα, με τον νόμο 3304/2005, που απαγορεύει κάθε διάκριση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού στους χώρους εργασίας, διαμαρτυρήθηκε πάλι η ΝΔ. Στους υπόλοιπους χώρους; Στο σπίτι; Στο πανεπιστήμιο; Στο νοσοκομείο; Αν αρρωστήσει ο σύντροφός μου, δεν έχω δικαίωμα ούτε στο δωμάτιο να μπω, αν εγείρουν αντιρρήσεις οι συγγενείς του, κι ας είμαστε ζευγάρι 15 χρόνια! Ούτε κοινή περιουσία μπορούμε να δημιουργήσουμε, πόσο μάλλον οικογένεια.

Αυτά είναι αλαμπουρνέζικα για την Εύα Μελά του ΚΚΕ, που νοσταλγεί τους θεσμούς του Μεσαίωνα, όταν ο κόσμος παντρευόταν μόνο για να γεννοβολήσει. «Ο γάμος έχει να κάνει κύρια με την διαιώνιση του είδους και την προστασία των παιδιών και όχι με τη σεξουαλική σχέση ή τη σχέση συντροφικότητας και αγάπης». Έλα! Δεν ξέρω αν είναι παντρεμένη, αλλά αν είναι, τι δουλειά έχει να γυρνοβολάει στη Βουλή αντί να κάθεται σπίτι της και να διαιωνίζει το είδος; Ή μήπως από τον 21ο αιώνα διαλέγει μόνο ό,τι τη συμφέρει: γυναικεία ισότητα ντεπιές με ρατσισμό. Αν τη νοιάζουν τόσο πολύ οι παραδοσιακές αξίες, να γυρίσει στην κουζίνα της και να πάψει ν' αφήσει την πολιτική σε σοβαρές γυναίκες.

Στο ΛΑΟΣ δεν αναφέρομαι καν γιατί θα λερώσω το πληκτρολόγιο. Όσο για το ΠΑΣΟΚ, ούτε αυτό κόβεται ιδιαίτερα για πάρτη μας, αλλιώς θα έβαζε εισηγητή τον πιο έμπειρο κ. Βενιζέλο. Υπάρχει και σχετική παροιμία για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στο θέμα των γκέι δικαιωμάτων: με ξένο κώλο πούστης.

Βέβαια, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δένδιας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν κλείνει κάθετα τα αυτιά της στο θέμα. Οριζόντια όμως τα σφραγίζει!

Θα 'ρθει η μέρα που αυτοί οι βουλευτές και βουλευτίνες θα μοιάζουν εξίσου απολιθωμένοι όσο οι κομπλεξάρες στις αρχές του περασμένου αιώνα, που προφήτευαν την καταστροφή της οικογένειας, τον όλεθρο της κοινωνίας, την κατάρρευση κάθε ηθικής έτσι και διανοηθούμε να δώσουμε δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες. Τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα επικαλούνται οι ομοφοβικοί βουλευτές σήμερα.

Είναι τραγικό οι δικοί μας πολιτικοί να έχουν τέτοιο χαμηλό επίπεδο δημοκρατικότητας ενώ στη Δανία αυτές τις μέρες γίνονται τα OutGames, μια παγκόσμια αθλητική διοργάνωση, με χιλιάδες συμμετοχές, η οποία χαιρετίστηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας Λαρς Λέκε Ράσμουσεν, και από τη δήμαρχο Ριτ Μπγιέρεγκοο. Είπατε τίποτα, κύριε Κακλαμάνη;

Oι βουλευτές μας χέστηκαν για το θέμα μας. Εμείς; Περιμένουμε την ΕΕ να έρθει καβάλα στο νομικό της άτι για να μας σώσει, σαν άχρηστες δεσποσύνες στον πύργο.

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 180 guests και κανένα μέλος