Η Γνώμη του 10%

Ε, όχι και ο Ricky!

Η γνώμη του 10%

του Κύρου Κόκκα

Ο Ρίκυ Μάρτιν δίνει μαθήματα ζωής





rickyΣαν βόμβα (σχεδόν) έσκασε η είδηση στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Στις 29 Μαρτίου ο Ricky Martin δήλωσε δημοσίως ότι είναι ομοφυλόφιλος.  Μεγάλη απογοήτευση και θρήνος από τις μέχρι τώρα ανυποψίαστες (;) θαυμάστριες του λατίνου τραγουδιστή, ο οποίος, παρά την επιμονή των tabloids, επέμενε να καλλιεργεί τον μύθο του στρέιτ συνοδευόμενος με διάφορες καλλονές. Δεν μιλούσε για τη σεξουαλικότητά του, έκανε και δίδυμα, θα μπορούσε να συνέχιζε έτσι δια βίου. Έτσι τον συμβούλευαν οι manager του, έτσι έκανε για να προφυλάξει την καριέρα του.

Όμως στα 38 του δεν άντεξε περισσότερο την πίεση και άνοιξε τη βαλβίδα ασφαλείας. Κανείς  δεν τον ανάγκασε να αποκαλύψει τίποτε, δεν «πιάστηκε στα πράσα», δεν πέρασε από ανάκριση, δεν θα κέρδιζε τίποτε. Ή μήπως θα κέρδιζε;

«Είμαι υπερήφανος και τυχερός που είμαι ομοφυλόφιλος. Νιώθω ευλογημένος που είμαι αυτός που είμαι» δήλωσε μέσω του Twitter σε αγγλικά και ισπανικά, για να μη μείνουν ούτε οι Λατινοαμερικάνοι συμπατριώτες του με την απορία.

Δεν έχουν όλοι οι γκέι έχουν την ψυχική ισορροπία και το σθένος να παραδεχτούν κάτι τέτοιο δημόσια. Αναρωτιέμαι πόσοι γκέι Έλληνες δημόσια πρόσωπα, καλλιτέχνες και πολιτικοί, άντρες και γυναίκες, θα έβγαιναν να κάνουν κάτι ανάλογο. Πόσοι από αυτούς που τεχνηέντως ή αδέξια αποσιωπούν την σεξουαλικότητά τους στις συνεντεύξεις και καλύπτονται πίσω από λευκές σχέσεις, λευκούς γάμους και τεκνοποιία έχουν τα κότσια του Ρίκυ Μάρτιν. Ίσως βέβαια να έχουν αναισθητοποιήσει κάθε αυτοσεβασμό, μετά από τόσες χαμογελαστές πόζες σε Ciao και Hello! κοροϊδεύοντας πρώτα απ' όλους τον εαυτό τους. Διότι, μεταξύ μας, δεν υπάρχει Έλληνας και Ελληνίδα που να μην ξέρει ότι ο τάδε τραγουδιστής, ο τάδε δήμαρχος και η τάδε βουλευτής είναι γκέι.

«Και γιατί να το πω; Γιατί να βγάλω εγώ το φίδι από την τρύπα; Γιατί να «κάψω» την καριέρα μου;». Σωστά και αποδεκτά επιχειρήματα. Μόνο που γι' αυτούς ακριβώς τους λόγους παραμένουν αιχμάλωτοι και θλιβεροί μέσα στην παγίδα που αυτοί οι ίδιοι κατασκεύασαν και αυτοί οι ίδιοι φροντίζουν να διαιωνίζουν. Ο Ρίκυ Μάρτιν μιλά ακριβώς γι' αυτό το θέμα: «Το να επιτρέψω στον εαυτό μου να με σαγηνεύσει ο φόβος και η ανασφάλεια μετατράπηκε σε μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία αυτοϋπονόμευσης. Σήμερα αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη των αποφάσεών μου και των πράξεών μου».

Και μετά; Πες ότι το λες. Ο Ρίκυ απαντά σε αυτό: «Τι θα συμβεί από εδώ και πέρα; Δεν έχει σημασία. Μπορώ να επικεντρωθώ μόνο στα όσα μου συμβαίνουν αυτή τη στιγμή. Η λέξη "ευτυχία" αποκτά καινούργιο νόημα για μένα από σήμερα και στο εξής».

«Αυτά τα χρόνια που έζησα στη σιωπή και την ενδοσκόπηση με δυνάμωσαν και μου θύμισαν ότι η αποδοχή πρέπει να πηγάζει από μέσα σου». Όσο οι γκέι θα ζουν μόνον στις τηλεοπτικές σειρές, τα στερεότυπα θα παγιώνονται, η υποκρισία θα αναπαράγεται, η αυτοεκτίμηση θα βρίσκεται στον πάτο, η μιζέρια θα γίνεται μόνιμος σύντροφος. Των «κρυφών», εννοείται.

Η πλήρης ανακοίνωση του Ρίκυ Μάρτιν στα αγγλικά και ισπανικά

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 237 guests και κανένα μέλος