Η Γνώμη του 10%

Το κρυφό καμάρι των ελλήνων γκέι βουλευτών

Η γνώμη του 10%

Όταν ακόμα και ο Γιακουμάτος σε παίρνει στο ψιλό επειδή τον παίρνεις και το κρύβεις, κάτι δεν κάνεις καλά.

του Λύο Καλοβυρνά

yakoumatosΜε αφορμή την δήλωση του Φώτη Σεργουλόπουλου για τις ερωτικές του προτιμήσεις, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιακουμάτος αποκάλυψε ότι στη Βουλή υπάρχουν ομοφυλόφιλοι, οι οποίοι μάλιστα το κρύβουν και δημιουργούν οικογένειες-βιτρίνες.

"Στη Βουλή ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι. Υπάρχουν ομοφυλόφιλοι και το ξέρουμε", είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό – αποκάλυψη (χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν πρόκειται για βουλευτή).

"Έτυχα μάρτυς σε ένα κέντρο με ένα ζευγάρι χαριτωμένο. Η κοπέλα μια κούκλα καθόταν με τον σύζυγο δίπλα της και κάποια στιγμή έρχεται ένας, ο αντίζηλος, και του λέει "σήκω πάνω, δεν ντρέπεσαι λίγο. Τότε έμαθε η κοπέλα την αλήθεια".

Ο κ. Γιακουμάτος υποστήριξε ότι οι ομοφυλόφιλοι και της Βουλής και εκτός Βουλής καλό είναι να αποκαλύπτουν την ερωτική τους ταυτότητα και να μην κρύβονται.

Το ότι ο βουλευτής ένας συντηρητικού κόμματος με κοινωνικά ανεύθυνη στάση απέναντι στους ομοφυλόφιλους πολίτες κάνει τέτοιες δηλώσεις δεν αποτελεί τεκμήριο προοδευτικότητας. Ενδεχομένως ο κ. Γιακουμάτος να νοιάζεται για την ψυχική ισορροπία των γκέι βουλευτών και βουλευτίνων μας (τουλάχιστον μία τέτοια κυκλοφορεί ανερυθρίαστα, με επιλεκτικές ευαισθησίες για τα κοινωνικά δικαιώματα). Ενδεχομένως να τους προτρέπει να βγουν από το καβούκι τους επειδή η αποκάλυψη της ομοφυλοφιλίας τους θα αποδειχτεί ζημιογόνος για την πολιτική καριέρα τους (αν και στο δικό του κόμμα θα πέσει περονόσπορος, αν η ομοφυλοφιλία είναι λόγος μη εκλογής). Δε μας απασχολούν οι προθέσεις του κ. Γιακουμάτου, παρόλο που αξίζει ένα μπράβο που έφερε αυτή την καυτή πατάτα στο υποκριτικό ελληνικό κοινοβούλιο. Αυτό που έχει σημασία είναι η έλλειψη τσίπας από πλευράς των ομοφυλόφιλων βουλευτών και βουλευτίνων. Η αποσιώπηση της ομοφυλοφιλίας τους δεν είναι απλώς μέγιστη υποκρισία. Είναι κοινωνικά ανεύθυνη. Και ντροπή να σε πιάνει στο στόμα του και να σε κάνει ρόμπα ο κ. Γιακουμάτος.

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 103 guests και κανένα μέλος