Η Γνώμη του 10%

Αναξιοπιστία κυβέρνησης: επεισόδιο 994

του Λύο Καλοβυρνά

anaxiopistiaΣύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτύπιας της 20ης Αυγούστου 2011, η κυβέρνηση προτίθεται θεσπίσει σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια. Η νέα νομοθετική παρέμβαση "αναμένει την τελική έγκριση του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτ. Παπαϊωάννου για να τεθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο σε δημόσιο διάλογο, οπότε θα γίνει και το κρας τεστ".

Στο ελλιπές άρθρο της Ελευθεροτυπίας (ο χάρτης είναι λανθασμένος), δε γίνεται καμία αναφορά στις παλινωδίες της κυβέρνησης, η οποία στρίβει δια του αρραβώνος από τη στιγμή που εξελέγη.

Πέρυσι το καλοκαίρι, στα τέλη Ιουλίου, διάφοροι ακτιβιστές για τα γκέι δικαιώματα λάβαμε κατεπείγοντα τηλεφωνήματα από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, η οποία μας ζητούσε να παραδώσουμε άμεσα (εντός ημερών) τις απόψεις μας σχετικά με την πρόταση νόμου που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση για το σύμφωνο συμβίωσης. Όπως μας πληροφόρησε ο Γενικός Γραμματέας, ήταν πρόθεση της κυβέρνησης να το καταθέσει ως νομοσχέδιο εντός του καλοκαιριού του 2010.

Το καλοκαίρι έγινε φθινόπωρο, η κυβέρνηση κωλησιέργησε συστήνοντας νομοπαρασκευαστική επιτροπή (αν θέλεις να μη γίνει τίποτα, φτιάξε επιτροπές) και η νομοπαρασκευαστική επιτροπή κατέληξε σε μια πρόταση το Δεκέμβριο 2010. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τη ΓΓΝΓ, η πρόταση περίμενε την έγκριση του Υπουργού Δικαιοσύνης και το νομοσχεδιο θα καταθετόταν στη βουλή μες στην άνοιξη 2011 το αργότερο.

Τώρα φτάσαμε στο καλοκαίρι του 2011 και ακόμη η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να αφήνει να διαρρέουν στον φιλικά προσκείμενο Τύπο φτηνά πυροτεχνήματα για τις αξιέπαινες πλην ψεύτικες προθέσεις της να αποκαταστήσει την ισοπολιτεία και να τιμήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Έχουμε κάθε λόγο να αμφισβητούμε τη σοβαρότητα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ όσον αφορά τα δικαιώματα των γκέι πολιτών. Δεν αναφέρομαι καν στο θέμα της τεκνοθεσίας, που παραμένει ακάλυπτο στην πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, δημιουργώντας πλήθος προβλημάτων, όπως επισημάναμε οι ΛΟΑΤ οργανώσεις κατά τη διαβούλευση που είχαμε με τη ΓΓΝΓ.

Μακάρι αυτή τη φορά ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου να δείξει ότι είναι στ' αλήθεια δημοκράτης και όχι να σκορπά κούφιες υποσχέσεις σε αστείες προσπάθειες να δείξει η κυβέρνηση ένα προσωπείο προοδευτικότητας.

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 275 guests και κανένα μέλος