Η Γνώμη του 10%

Η ασφάλεια που μας αφήνει ανασφαλείς

του Λύο Καλοβυρνά

its time a«Καλησπέρα. Είμαι gay άντρας (πρώην str8, 34 χρονών με πολύ καλή εμφάνιση, αρρενωπότητα, straight looking και acting. Θα ήθελα να γνωρίσω μια gay κοπέλα, εμφανίσιμη και θηλυκή, για αλληλοκάλυψη σε συγγενείς και φίλους. Στόχος μου, πέρα από την αλληλοκάλυψη, είναι η δημιουργία μιας πολύ καλής φιλίας που ίσως να οδηγούσε και κάπου αλλού στο μέλλον (λευκό γάμο).»

Η αλληλοκάλυψη είναι ένα ακανθώδες ζήτημα, αλλά ο παραπάνω 34χρονος γκέι άντρας –όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι που βάζουν παρόμοιες αγγελίες– ζητά σχέση αλληλοκάλυψης με στόχο πρωτίστως την αυτοπροστασία και την ασφάλεια, με την ευχή η προστασία αυτή να εξασφαλιστεί μέσα από ένα λευκό γάμο.

Απόλυτα θεμιτή η επιθυμία μας να νιώθουμε ασφαλείς και προστατευμένοι από υπαρκτές ή προβλεπόμενες επιθέσεις και πιέσεις. Ως στόχος είναι αναμφισβήτητα καλός. Είναι όμως τα μέσα που επιλέγουμε για να τον πετύχουμε τα κατάλληλα; Μήπως η κοινωνική αλληλοκάλυψη που αναζητάμε τελικά μας αφήνει ακάλυπτους συναισθηματικά; Μήπως στην προσπάθειά μας να προστατέψουμε τον εαυτό μας από ενδεχόμενη κοινωνική ή οικογενειακή πίεση, ασκούμε πολύ μεγαλύτερη εσωτερική πίεση στον εαυτό μας και στήνουμε εμπόδια στην αυτοπραγμάτωσή μας;

Δείτε το παρακάτω βιντεάκι:

{youtube}_TBd-UCwVAY{/youtube}

Μέσα από σκηνές τόσο καθημερινές που είναι μπανάλ, το συγκεκριμένο βίντεο μας δείχνει ότι το να είσαι γκέι δεν αφορά μόνο το με ποιον κάνεις σεξ, αλλά με ποιον μοιράζεσαι τη ζωή σου.

Δυστυχώς, πάρα πολλοί γκέι γυναίκες και άντρες είναι πεπεισμένοι ότι είναι αδύνατο να στήσουν ομόφυλη οικογένεια: όχι μόνο λόγω των κοινωνικών συνθηκών, αλλά κυρίως επειδή οι ίδιοι δεν έχουν πειστεί ότι κάτι τέτοιο είναι πραγματοποιήσιμο. Δυο άντρες μαζί; Τι σόι οικογένεια είναι αυτή; Τους ξενίζει τόσο πολύ σαν πραγματικότητα, που ούτε καν διανοούνται να προσπαθήσουν.

Όταν βλέπω την πληρότητα αυτών των δύο αντρών στο βίντεο δεν μπορώ να μη σκεφτώ ότι καμία σχέση αλληλοκάλυψης δεν μπορεί να μας χαρίσει την ίδια ποιότητα ολοκληρωμένης ζωής και ζεστασιάς που σου δίνει η σχέση μ' έναν άνθρωπο που αγαπάς και σ' αγαπά και πορεύεστε μαζί.

Προτού διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, πρέπει να πειστούμε εμείς οι ίδιοι ότι τα δικαιούμαστε. Ότι το να είμαστε γκέι δεν σημαίνει ότι είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε λιγότερο καλά και πλήρως απ' ό,τι οι στρέιτ.

Αν το παραπάνω βίντεο σας φαίνεται επιστημονική φαντασία, μήπως είναι επειδή δεν τολμάτε να φανταστείτε μια πιο ολοκληρωμένη πραγματικότητα; Αν εμείς οι ίδιοι θεωρούμε κάτι ανέφικτο, είναι βέβαιο ότι δεν θα γίνει ποτέ.

Το βίντεο It's Time είναι μια παραγωγή του ανεξάρτητου αυστραλέζικου κινήματος GetUp, που αποσκοπεί να χτίσει μια προοδευτική Αυστραλία και να αποκαταστήσει τη συμμετοχικότητα στη δημοκρατία της χώρας τους. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το τι κάνει και τι έχει καταφέρει, επισκεφτείτε τη σελίδα του.


  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 163 guests και κανένα μέλος