Η Γνώμη του 10%

Διαμαρτυρία και μποϊκοτάζ στο 11880

του Λύο Καλοβυρνά

11880Όπως επισήμαναν πολλοί αναγνώστες του 10% το τελευταίο διάστημα στην τηλεόραση προβάλλεται μια διαφήμιση που προσβάλλει βάναυσα τους γκέι. Υποτίθεται ότι πρόκειται για σάτιρα των ασπρόμαυρων ταινιών της δεκαετίας του 1960, όμως είναι ανεπίτρεπτο άλλη μια φορά οι γκέι να παρουσιάζονται ως υστερικές καρικατούρες. Με τέτοιες διαφημίσεις νομιμοποιείται και ενθαρρύνεται η βία κατά των γκέι!

Το ΕΣΡ προφανώς απαξιεί ν' ασχοληθεί με το θέμα, αφού είναι η γνωστή η κατάφορα ομοφοβική στάση του. Εμείς όμως τι κάνουμε;

Διαμαρτυρία στην εταιρεία!

Όπως προτείνουν πολλοί αναγνώστες του 10%, αν χιλιάδες από εμάς στείλουμε διαμαρτυρία στην εταιρεία που διαφημίζεται προσβάλλοντας τους γκέι, θα δείξουμε ότι δεν δεχόμαστε αυτές τις προσβολές αμαχητί. Στείλτε γράμμα διαμαρτυρίας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Αντιγράψτε στο μέιλ σας το παρακάτω κείμενο ή γράψτε ένα δικό σας και στείλτε το στην εταιρεία. Όλοι και όλες μαζί έχουμε δύναμη. Όπως επισημαίνει ένας αναγνώστης μας, αν το 11880 λάβει εκατοντάδες μέιλ από δυσαρεστημένους καταναλωτές, ιδιαίτερα τώρα στον καιρό της κρίσης, θα καταλάβει ότι χάνει έσοδα προσβάλλοντας μια διόλου ευκαταφρόνητη μερίδα του πληθυσμού της χώρας.

Αγαπητοί κύριοι, αγαπητές κυρίες,

Διαμαρτύρομαι εντονότατα για την προσβλητική διαφήμισή σας, την οποία προβάλλετε στην τηλεόραση και στην οποία οι ομοφυλόφιλοι παρουσιάζονται ως γελοίες καρικατούρες, με κορωνίδα τον χαρακτηρισμό τους ως «ζώα». Με τη διαφήμιση αυτή αναπαράγετε παρωχημένα στερεότυπα και παρουσιάζετε τους γκέι άντρες ως ξεφωνημένες, ανόητες, θηλυπρεπείς υπάρξεις που αξίζουν τη χλεύη. Υποτιμάτε κάθε διαφορετικότητα, ενώ νομιμοποιείτε και ενθαρρύνετε τη λεκτική και ψυχολογική βία εναντίον των ομοφυλόφιλων πολιτών αυτής της χώρας. Τέτοιες κακοποιητικές εικόνες επιδρούν πολύ άσχημα, ειδικά στους ομοφυλόφιλους έφηβους και ενθαρρύνουν τις πράξεις βίας από άλλους εναντίον τους.

Σας ενημερώνω ότι μέχρι να ζητήσετε συγγνώμη δημοσίως για την εν λόγω διαφήμιση και μέχρι να την αποσύρετε, θα μποϊκοτάρω όλα τα τηλεφωνικά και διαδικτυακά προϊόντα σας. Επίσης θα φροντίσω όλος ο κύκλος των συγγενών, γνωστών και φίλων μου να μποϊκοτάρουν και εκείνοι τα προϊόντα σας.

Με αγανάκτηση

ΧΧ


 {youtube}PpyYI8M6IIk{/youtube}

Η προσβλητική διαφήμιση

Μποϊκοτάζ της εταιρείας

Καλές οι διαμαρτυρίες, αλλά μεγαλύτερη πειθώ έχουν οι πράξεις. Ας μποϊκοτάρουμε όλες και όλοι τη γραμμή 11880, που θεωρεί ότι μπορεί να διαφημίζει το προϊόν της προσβάλλοντας με τέτοιο τρόπο πολίτες αυτής της χώρας. Διαδώστε το μποϊκοτάζ σε όλους τους γνωστούς σας.

Η γκέι συλλογικότητα της Θεσσαλονίκης HOMOPHONIA, έστειλε την ακόλουθη διαμαρτυρία στο ΕΣΡ:

Το τελευταίο διάστημα μια διαφήμιση της εταιρείας 11 8 80 προσβάλλει βάναυσα μια μερίδα του πληθυσμού με διαφορετική σεξουαλική ταυτότητα. Η εταιρεία αυτή στις διαφημίσεις της αναπαράγει μια εικόνα του ομοφυλόφιλου άντρα, βγαλμένη από το παρελθόν, διαποτισμένη από τη ναφθαλίνη του λαϊκισμού της δεκαετίας του '60, αναπαράγοντας στερεότυπα, υποτιμώντας την όποια διαφορετικότητα, ανάγοντάς την σε αντικείμενο άξιο χλευασμού...

Πώς αλλιώς να εκλάβει κανείς την ερώτηση του άντρα του «πολλά βαρύ», βλέποντας έναν ομοφυλόφιλο «καρικατούρα»: «ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ;» ή ακόμα χειρότερα στην τελευταία εκδοχή της διαφήμισης να ακούγεται να λέει (sic)... «ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΖΩΟ...»!

Εμείς οι ομοφυλόφιλοι, γυναίκες και άντρες αυτής της χώρας, ίσοι μεταξύ ίσων, είμαστε αγανακτισμένοι και οργισμένοι με τη συγκεκριμένη διαφήμιση της εταιρείας, η οποία εδώ και χρόνια αναπαράγει μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πλειονότητα των ομοφυλόφιλων, στιγματίζοντας και υποτιμώντας την όποια διαφορετικότητα. Και εδώ γεννάται ένα μεγάλο ερώτημα για το ίδιο το ΕΣΡ. Ποιός έδωσε την άδεια σε μια διαφήμιση που προσβάλει την αξιοπρέπεια και την ύπαρξη ανθρώπων με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό;

Και δεν έχουμε ακόμα εμείς οι ομοφυλόφιλοι-ες αυτής της χώρας ξεχάσει το πρόστιμο του ΕΣΡ σε συγκεκριμένο κανάλι, γιατί σε σήριαλ του εμφανίστηκαν 2 άντρες να φιλιούνται... Εύλογο είναι το συμπέρασμα πως το ΕΣΡ διακατέχεται από ομοφοβικές αντιλήψεις, ενστερνίζεται την προσβολή κάθε διαφορετικότητας και τηρεί το νόμο κατά τω δοκούν, κρίνοντας με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Ένα φιλί μεταξύ 2 αντρών επιφέρει πρόστιμα, ενώ μια διαστρεβλωμένη εικόνα του ομοφυλόφιλου άντρα μπορεί για χρόνια να προβάλλεται από την ελληνική τηλεόραση, συμβάλλοντας στην εδραίωση μιας εικόνας για τους ομοφυλόφιλους στην κατηγορία των ΖΩΩΝ... και των ΦΡΟΥΤΩΝ. Αν αύριο αρχίσει μια όποια βία ενάντια σ' αυτά τα «ζώα» και τα «φρούτα», την ευθύνη θα την έχει ποιος;

Αυτά τα - κατά τη διαφήμιση - ΖΩΑ και ΦΡΟΥΤΑ βρίσκονται παντού... στη Βουλή των Ελλήνων, στον πνευματικό και παραγωγικό κόσμο της χώρας, στις ένοπλες δυνάμεις, στα σώματα ασφαλείας, στον χώρο της υγείας, της παιδείας και της δικαιοσύνης ... ΠΑΝΤΟΥ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση απόσυρση της διαφήμισης, γιατί θεωρούμε ότι προσβάλλει την αξιοπρέπεια ανθρώπων με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ακόμα να υποχρεωθεί η εταιρεία μέσω των ΜΜΕ σε δημόσια συγνώμη και αποκατάσταση της αλήθειας.

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 216 guests και κανένα μέλος