Η Γνώμη του 10%

AIDS vs Άρνηση 1-0

του Λύο Καλοβυρνά

altΗ Μαρία Παπαγιαννίδου, η πιο διάσημη αρνήτρια του AIDS στην Ελλάδα πέθανε χτες, Κυριακή 15 Απριλίου. Πραγματικά κρίμα για εκείνη ως άνθρωπο, έξοχα νέα για τους οροθετικούς (και τους οροαρνητικούς) στην Ελλάδα.

Η Παπαγιαννίδου δεν ήταν κάτι το σπουδαίο ή καινούριο. Υπήρχαν –και δυστυχώς υπάρχουν– και άλλοι αρνητές του AIDS σε διάφορες χώρες παγκοσμίως. Πολλοί έχουν ήδη πεθάνει από AIDS, παίρνοντας στο λαιμό τους ως και τα ίδια τους τα παιδιά.

Η τραγωδία με την Παπαγιαννίδου (εξ ου και η τελευτή της αποτελεί θετική εξέλιξη) είναι ότι ελλείψει άλλου poster child οροθετικότητας στη χώρα μας, η συγκεκριμένη γυναίκα χαιρετίστηκε ως γενναία, αγωνίστρια και άλλα θετικά επίθετα, παρότι η βασική συμβολή ήταν να ενθαρρύνει οροθετικούς να διακόψουν την αντιρετροϊική αγωγή τους ή να μην την ξεκινήσουν καθόλου, συντελώντας στο θάνατό τους. Προφανώς, μεγάλο μερίδιο της ευθύνης φέρουν οι ίδιοι οροθετικοί, αλλά στην εαύλωτη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκονταν έπεσαν εύκολα θύματα των "θαυματουργών" εναλλακτικών δρόμων που ευαγγελιζόταν.

Πολλά ΜΜΕ, σε κάποια από τα οποία εργαζόταν κι εκείνη, εντελώς άκριτα και αβασάνιστα, με μοναδικό κριτήριο την προβολή μιας «δικιάς» τους, υιοθέτησαν και προώθησαν τις εγκληματικά ανεύθυνες απόψεις της.

Για τον (αυτο)καταστροστροφικό βίο και έργο της σας παραπέμπουμε στα εξής άρθρα του 10%:

Πώς να βγάλετε λεφτά από το HIV

Τρία ελληνικά βιβλία για το AIDS μυρίζουν μούχλα

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 431 guests και κανένα μέλος