Η Γνώμη του 10%

Η ΛΟΑΤ κοινότητα αντιδρά στην ομοφοβική βία

loat antidrasiΗ ομοφοβική βία αυξάνεται, αλλά η ΛΟΑΤ κοινότητα οργανώνεται και αντιδρά δυναμικά.


του Κωστή Σπηλιώτη

Μπορεί οι ομοφοβικές επιθέσεις να αυξάνονται. Μπορεί οι ομοφοβικές επιθέσεις να μην αυξάνονται, αλλά να αυξάνονται οι άνθρωποι που τολμούν να κάνουν καταγγελίες. Ό,τι κι αν ισχύει, ένα είναι σίγουρο: Η ΛΟΑΤ κοινότητα αντιδρά με δύναμη.

Αισιοδοξία προκαλoύν οι δράσεις των οργανώσεων της ΛΟΑΤ κοινότητας για δράσεις απέναντι στο ζήτημα της βίας, αλλά ακόμα περισσότερο το ότι στα καλέσματα για κοινή δράση συμμετέχουν πάρα πολλά μεμονωμένα ΛΟΑΤ ατόμα, κουήρ, και αλληλέγγυοι.

Ήδη την Κυριακή 2 Σεπτέμβρη πενήντα άτομα μαζεύτηκαν και συζήτησαν για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της βίας, μετά το κάλεσμα της lgbtq νεολαίας Colour Youth για οργανωμένη αντίδραση στο ζήτημα της βίας.

Την Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη έγινε δεύτερη συνάντηση, μετά από κοινό κάλεσμα των ΛΟΑΤ οργανώσεων της Αθήνας. Αυτή τη φορά εμφανίστηκαν διπλάσιοι άνθρωποι, που επιθυμούν να πάρουν μέρος σε δράσεις. Ήρθε τόσος κόσμος, που δεν χωράγαμε. Η αύξηση δείχνει πόσο δυναμικά προχωράμε.

Οι συναντήσεις αυτές οδήγησαν ήδη στη συγκρότηση τριών ομάδων εργασίας:
Α) Ομάδα καταγραφής, με σκοπό τη συγκέντρωση των καταγγελιών για άσκηση ομοφοβικής βίας, την παρουσίασή τους με έγκυρο και συστηματικό τρόπο, την επαφή με αρμόδιους φορείς για ενημέρωση και άσκηση πίεσης προς αυτούς. Σύντομα η ομάδα αυτή θα έχει συγκεκριμένο αριθμό τηλεφώνου και ιστοσελίδα στο διαδίκτυο.

Β) Ομάδα υποστήριξης, με σκοπό τη νομική και ψυχολογική υποστήριξη των θυμάτων της ομοφοβικής βίας αλλά και την έκδοση ενός οδηγού ενημέρωσης με πρακτικές συμβουλές για το το πώς υποστηρίζουμε τον εαυτό μας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από μια ομοφοβική επιθεση – οι δράσεις υποστήριξης θα είναι όλες στοχευμένες σε χώρους της πόλης και σε πληθυσμούς που αντιμετωπίζουν συχνότερα βίαιες επιθέσεις.

Γ) Ομάδα διαμαρτυρίας, με σκοπό την οργάνωση μιας πορείας διαμαρτυρίας αλλά και μικρότερων δράσεων σε διάφορους χώρους της πόλης (flash mob, προβολές ταινιών κ.ά.) ώστε να ενημερωθεί και να ευιασθητοποιηθεί ο γενικός πληθυσμός πάνω στο φαινόμενο της ομοφοβικής βίας.

Όλες οι ομάδες είναι ανοιχτές και μπορεί να συμμετέχει κάθε ενδιαφερόμενος/η. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε από την lgbtq νεολαία Colour Youth (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Facebook: Colour Youth, Κοινότητα Lgbtq Νέων Αθήνας) και από την Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ. 6947 434 353).

Πολύ σημαντική είναι και η παραχώρηση του χώρου για τις συναντήσεις από την Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας και τον Κόσμο Χωρίς Πολέμους και Βία: το Athens Rainbow House στην Ερμού 74 στο 2ο όροφο, είναι ένας προσβάσιμος, ασφαλής και άνετος χώρος, που μπορεί να φιλοξενήσει με ευκολία πολλές από τις συναντήσεις για συζήτηση που θα χρειαστεί η κοινότητά μας το επόμενο διάστημα.

Η σιωπή δεν θα μας προστατέψει!

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 98 guests και κανένα μέλος