Η Γνώμη του 10%

«Πουστράκι τελειώνετε, κατάλαβες; Τελειώνουν τα πουστράκια».

του Λύο Καλοβυρνά

manolisέξω από το θέατρο Χυτήριο το βράδυ της Πέμπτης 11 Οκτωβρίου, μια ομάδα χρυσαυγιτών, παπάδων και άλλων "χριστιανών" φανατικών επιτέθηκαν με ξύλο και χυδαίες βρισιές σε γκέι άντρα. Η αστυνομία, παρότι παρούσα, δεν έκανε τίποτα για να τον προστατέψει.

Η ανοχή της αστυνομίας στις βιαιπραγίες των Χρυσαυγιτών επιβεβαιώνεται και από τη βουλευτή Βασιλική Κατριβάνου.

Όπως αναφέρει μάρτυρας που βρισκόταν στο χώρο, "πρόσβαση στην είσοδο του θεάτρου είχαν μόνο τα μέλη της Χρυσής Αυγής και τα άτομα που επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν εναντίον της παράστασης. Για κάποιο λόγο, άγνωστο σε μένα, όσοι/όσες βρέθηκαν στην Ιερά Οδό για να παρακολουθήσουν την παράσταση είχαν μαζευτεί στην Ιερά Οδό (στο ύψος της εθνικής τράπεζας) και δεν τους επιτρεπόταν να προχωρήσουν προς την είσοδο του θεάτρου. Γι'αυτό, όπως θα είδατε και στο βίντεο, μπροστά στην είσοδο δεν υπάρχουν θεατές-υποστηρικτές της παράστασης. Επίσης, αυτός είναι ο λόγος που κανένας/καμία μας δε συμπαραστάθηκε στο παιδί που χτυπήθηκε. Ούτε καν το είδαμε! Ήμαστε σε τόση μεγάλη απόσταση από την είσοδο του θεάτρου που μόνο ακούγαμε τι φώναζαν και δε βλέπαμε τι γινόταν. Εξάλλου, είχε τόσες κλούβες κατά μήκος της Ιεράς Οδού που δεν μπορούσες να έχεις οπτική επαφή με την είσοδο.

"Κατά δεύτερον, νωρίς το απόγευμα (γύρω στις 7.30) είχαν μαζευτεί πολλά μέλη της Χρυσής Αυγής (υποθέτω ότι ήταν μέλη της από τις μπλούζες τους και από την κινητικότητα που επιδείκνυαν) και σε αγαστή συνεργασία με κάποιους από τους ρασοφόρους (οι οποίοι δεν ενδιαφέρομαι αν είναι μέλη θρησκευτικής ή παραθρησκευτικής οργάνωσης, εφόσον η σημειολογία παραμένει ίδια) επιθεωρούσαν τα γύρω από την Ιερά Οδό στενά, π.χ. από το βενζινάδικο απέναντι από την ταινιοθήκη και όλο το τετράγωνο μέχρι την εθνική τράπεζα. Το τι έψαχναν να βρουν, επίσης, δεν το γνωρίζω. Το γεγονός είναι ότι αυτοί μπορούσαν να περνάνε μέσα από τους αστυνομικούς, ενώ εμείς όχι! Μάλιστα σε κάποια φάση δύο κοπέλες που δεν είχαν αντιληφθεί τι συνέβαινε πήγαν να περάσουν και αστυνομικός τις σταμάτησε δήθεν ότι έχει εντολή να μην περάσει κανένας/καμία από τη διαχωριστική γραμμή που είχαν ορίσει. Από πίσω από τις κοπέλες ήταν μέλη της χα και προσωπικά ήμουν μπροστά την ώρα που ειπωθηκε από τον αστυνομικό: "Εσείς περάστε"."

Το παιδί που χτυπήθηκε είναι καλά στην υγεία του και λαμβάνει νομική και ψυχολογική υποστήριξη.

Σήμερα Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, οι συντελεστές της παράστασης Corpus Christi καλούν όλους όσους θέλουν να τους συμπαρασταθούν ενάντια στον εκφασισμό της κοινωνίας μας στο θέατρο στις 18:00.

{youtube}JDzptwor6ps{/youtube}

βίντεο με βουλευτή της ΧΑ που απειλεί
 


 

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 257 guests και κανένα μέλος