Η Γνώμη του 10%

Λεσβιακό σεξ: οδηγίες χρήσης

Όλα τα μυστικά του λεσβιακού σεξ

της Nana Rheims (Νανά Ράιμς)

lesbiansexyΗ ερώτηση «Πώς το κάνουν οι λεσβίες;» πιθανότατα είναι μία από τις πλέον δημοφιλείς αναπάντητες ερωτήσεις σε όλο τον κόσμο. Κάτι ανάμεσα στο «πόσα χρόνια έχει ένα ζαμάνι» και τον τετραγωνισμό του κύκλου. Τίθεται κυρίως από στρέιτ άντρες, στρέιτ γυναίκες, γκέι άντρες αλλά και γυναίκες που σκέφτονται ή θέλουν να δοκιμάσουν το λεσβιακό σεξ.

Οι γυναίκες που έχουν τις απαντήσεις συνήθως σιωπούν. Οι σημαντικοί λόγοι γι’ αυτό είναι δύο: Ο πρώτος είναι τα από καταβολής κόσμου κατεστημένα στερεότυπα ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να μιλάνε για σεξ, δεν πρέπει να ευχαριστιούνται το σεξ, οι πολλές σεξουαλικές σχέσεις για τις γυναίκες είναι αμαρτία ενώ για τους άντρες είναι τιμή, μόνο στις πουτάνες αρέσει το σεξ κλπ κλπ.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι επειδή το λεσβιακό σεξ εξιτάρει πολύ τους στρέιτ άντρες, οι γυναίκες αποφεύγουν να μιλάνε για αυτό για να μην ερεθίσουν ή για να μην νομίζουν ότι προσπαθούν να ερεθίσουν τους άντρες. Είναι φυσικά η ίδια σαθρή λογική από την οποία πηγάζει και η γνωστή φαλλοκρατική φράση «τα ’θελε ο κώλος της». Δηλαδή αν μια γυναίκα τολμήσει να μιλήσει ευθαρσώς και με λεπτομέρειες για το λεσβιακό σεξ, αυτό θα σημαίνει ότι «προφανώς» το κάνει για να ερεθίσει τους στρέιτ άντρες.

Ο καλύτερος τρόπος για να καταρρίπτουμε τους μύθους είναι να μιλάμε ανοιχτά για αυτούς. Αυτό θα επιχειρήσει να κάνει αυτό το άρθρο. Ας μιλήσουμε για λεσβιακό σεξ, λοιπόν, όχι για να ερεθίσουμε αλλά για να πληροφορήσουμε (αν κάποιος/α ερεθιστεί παρόλα αυτά, δικαίωμά του/της).

Πώς το κάνουνε ντε;

Η απορία «Πώς το κάνουν οι λεσβίες;» είναι έτσι κι αλλιώς άστοχη, καθώς εμφανώς προϋποθέτει τη στερεοτυπική αντίληψη ότι σεξ χωρίς πέος δεν γίνεται. Γιατί διαφορετικά η απάντηση θα ήταν δεδομένη.

Αφού λοιπόν για κάποιους δεν είναι δεδομένο ας το πούμε ευθέως: Ναι, υπάρχει σεξ χωρίς πέος.

Ένα αδιαμφισβήτητο χαρακτηριστικό του λεσβιακού σεξ είναι ότι οι γυναίκες κάνουν σεξ με όλες τους τις αισθήσεις. Ο ερεθισμός τους είναι ολοκληρωτικός και δεν αφορά μόνο ένα μέρος του σώματος. Γνωρίζοντάς το πολύ καλά αυτό, οι σύντροφοι ερεθίζουν ολόκληρο το σώμα με πολλά φιλιά και χάδια σε όλο το σώμα και όχι μόνο στις λεγόμενες ερωτογενείς ζώνες.

Σέξυ αρώματα, ένα ωραίο δείπνο, καλή μουσική είναι στοιχεία που βοηθούν τη διέγερση, όπως και μια όμορφη συζήτηση, γιατί δεν είναι μύθος ότι το σεξ στις γυναίκες περνάει (έστω και λίγο σε κάποιες) από το μυαλό.

Φυσικά και οι λεσβίες κάνουν οne night stand, όμως είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που δεν θα προηγηθεί μια συζήτηση αλλά θα πάνε κατευθείαν στο κρεβάτι.

lesbian sex 01Στο κρεβάτι τι γίνεται;

Το μέρος που οι στρέιτ άντρες αποκαλούν «άχρηστα προκαταρτικά» και οι στρέιτ γυναίκες ονομάζουν «θέλω και άλλα τέτοια» είναι όντως ένα μεγάλο κομμάτι του λεσβιακού σεξ. Οι γυναίκες δεν βιάζονται να φτάσουν στην ολοκλήρωση, γιατί απολαμβάνουν εξίσου και όλα τα υπόλοιπα, αλλά και γιατί ξέρουν ότι ένας τέλειος οργασμός είναι συνήθως απόρροια πολλών «προκαταρτικών».

Εκτός αυτού, οι γυναίκες γνωρίζουν πολύ καλά εκείνο το σημείο που πολλοί άντρες αγνοούν την ύπαρξή του ή δεν κατέχουν πώς να το ερεθίσουν: την κλειτορίδα. Η κλειτορίδα για τις λεσβίες δεν είναι μια terra incognita του σώματος άλλα βασικό ερωτογενές σημείο, το οποίο τις περισσότερες φορές θα φέρει και την πλήρη κορύφωση. Δεν είναι μικρογραφία του πέους, όπως εξίσου φαλλοκρατικά θέλουν κάποιοι να την αποκαλούν, αλλά ένα όργανο διαφορετικό και –παρότι μικροσκοπικό– εξαιρετικά σημαντικό για τη γυναικεία ηδονή.

Ο ερεθισμός της κλειτορίδας γίνεται με πολλούς τρόπους, όπως χάδια, φιλιά, γλείψιμο και αλληλοτρίψιμο, το γνωστό σε όλους «πλακομούνι». Οι στάσεις για ένα καλό «πλακομούνι» ποικίλουν ανάλογα με το πώς βολεύεται το ζευγάρι. Άλλοτε η μία πάνω στην άλλη σε στάση που θυμίζει αυτό που λέμε «ιεραποστολικό», άλλοτε με πόδια εκατέρωθεν ανοιχτά σε «ψαλιδωτό» κλπ κλπ. Οι συνδυασμοί είναι άπειροι, ανάλογα με τη φαντασία, την ανατομία και την ευλυγισία των γυναικών.

Παρόλο βέβαια που το πλακομούνι θεωρείται συνηθισμένη πρακτική μεταξύ των λεσβιών (εξ ου και ο χαρακτηρισμός πλακομούνα = λεσβία) η αλήθεια είναι ότι δεν αποτελεί τη συνηθέστερη πρακτική.

Το παίρνουμε; Ναι, αλλά τι παίρνουμε;

Στη σεξουαλική πράξη οι γυναίκες χρησιμοποιούν κυρίως τα δάχτυλα. Δεν αρέσει σε όλες τις γυναίκες (λεσβίες, αμφί ακόμη και στρέιτ) η διείσδυση. Πολλές όμως γυναίκες την απολαμβάνουν. Είναι πολύ μεγάλος μύθος ότι δεν αρέσει στις λεσβίες να «το παίρνουν». Στις περισσότερες αρέσει. Απλά δεν τους αρέσει να «παίρνουν» πέος.

Πολύ συνηθισμένη, λοιπόν, πρακτική είναι η διείσδυση στο αιδοίο με ένα δάχτυλο ή με περισσότερα (το αποκαλούμενο feed the horse = ταΐζω το αλογάκι) ή με ολόκληρο το χέρι (fist fucking). Συχνά αμοιβαία· και πολλές φορές σε συνδυασμό με τον ερεθισμό της κλειτορίδας ή με τα δάχτυλα ή, ακόμη καλύτερα, με τη γλώσσα. Όπως έχουν την τύχη να γνωρίζουν οι περισσότερες γυναίκες, ο συνδυασμός διείσδυσης και σύγχρονου ερεθισμού της κλειτορίδας φέρνει τους καλύτερους οργασμούς.

Άλλο πέος, άλλο φαλλός

Η χρησιμοποίηση «βοηθημάτων» είναι αρκετά συχνή. Κάποιες γυναίκες προτιμούν strap-on ή δονητές, ενώ για άλλες δεν υπάρχουν καθόλου αυτά στις σεξουαλικές τους συνήθειες.

Για τις γυναίκες το strap-on δεν είναι υποκατάστατο του πέους. Αυτό είναι ένας από τους μεγαλύτερους μύθους. Όχι, απλώς φοράνε το strap-on ώστε να μπορούν να έχουν ελεύθερα τα χέρια τους για χάδια και αγκαλιές ή πιθανόν για μια μεγαλύτερη διείσδυση από αυτήν που θα προσέφεραν τα δάχτυλα (μην τρίβεις τα δάχτυλά σου με έπαρση, στρέιτ άντρα· κυκλοφορούν πέη πολύ μικρότερα από το δείκτη του χεριού σου και πιθανότατα το ξέρεις…)

Δυο πόρτες έχει η ζωή

Όπως σε όλους τους ανθρώπους, έτσι και στις γυναίκες που κάνουν σεξ με γυναίκες (για να συμπεριλάβουμε και τις αμφισεξουαλικές και τις λεγόμενες bi-curious) σε κάποιες αρέσει και σε κάποιες όχι το πρωκτικό σεξ. Μία από τις πρακτικές είναι η σύγχρονη διείσδυση από αιδοίο και πρωκτό, την οποία κάποιες γυναίκες την απολαμβάνουν ιδιαίτερα. Η διείσδυση γίνεται όπως είπαμε ή με τα χέρια (από ένα σε κάθε πόρτα) ή με χέρι και δονητή ή με διπλό δονητή.

Η χρήση του διπλού δονητή και από τις δύο συντρόφους για αμοιβαία και σύγχρονη διείσδυση είτε από το αιδοίο είτε από πίσω είναι άλλη μία όχι σπάνια πρακτική.

elenΤι ρόλο βαράς;

Μια πολύ συχνή απορία σχετικά με το λεσβιακό σεξ είναι το θέμα των ρόλων. Όταν δύο γυναίκες κάνουν σεξ έχουμε δύο γυναίκες που κάνουν σεξ και όχι έναν «άντρα» και μια «γυναίκα» ή κακέκτυπα αυτών των ρόλων.

Η Εlen De Generes έχει πει κάτι εξαιρετικά πετυχημένο σε σχέση με αυτό το βαθιά ετεροφυλοφιλικό στερεότυπο: «Το να ρωτάς ένα ομόφυλο ζευγάρι ποιος είναι ο άντρας και ποια η γυναίκα είναι σαν να ρωτάς τα chopsticks ποιο είναι το πιρούνι και ποιο το μαχαίρι».

Για να το εμπεδώσουμε λοιπόν: Δεν παριστάνει καμία από τις δύο παρτενέρ τον άντρα ή τη γυναίκα. Υπάρχουν βέβαια φορές που –όπως και στα στρέιτ και στα γκέι ζευγάρια– κάποια είναι πιο ενεργητική από την άλλη. Δηλαδή κάποια προτιμάει να «το παίρνει» πιο πολύ και κάποια να «το δίνει». Η ενεργητικότητα, η παθητικότητα και το «πάρε-δώσε» είναι βέβαια καθαρά φαλλοκρατικοί όροι, που έχουν περάσει και στο λεσβιακό λεξιλόγιο. Προσοχή όμως: στο λεξιλόγιο, όχι στις πρακτικές, διότι για παράδειγμα, μια γυναίκα που δεν της αρέσει να δέχεται διείσδυση, αλλά δέχεται με ικανοποίηση στοματικό σεξ, χάδια και κλειτοριδικό ερεθισμό με ποικίλους τρόπους δεν μπορεί να θεωρηθεί αποκλειστικά ενεργητική. Ούτε μια γυναίκα επειδή της αρέσει η διείσδυση είναι απαραίτητα αποκλειστικά παθητική.

Όχι μόνο ζουζουνίσματα

Αρκετές λεσβίες δεν αγαπούν το αισθησιακό σεξ, αλλά τους αρέσει το πιο άγριο και πιο πρόστυχο. Όπως και στους γκέι άντρες, αλλά όπως και στους στρέιτ γενικά, υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν πιο έντονες καταστάσεις στο σεξ. Και φυσικά όλα αυτά που από κάποιους ονομάζονται βίτσια συγκαταλέγονται και στις πρακτικές κάποιων γυναικών: Σαδομαζοχισμός, ουρολαγνεία, φετίχ, ομαδικό σεξ κλπ κλπ. Ανάλογα με τα γούστα.

Το αν το σεξ θα είναι ήρεμο και τρυφερό ή πιο άγριο και έντονο εξαρτάται επίσης από τις εκάστοτε συνθήκες και τη διάθεση. Οπότε, ας κηδέψουμε το μύθο ότι οι λεσβίες «απλώς φιλιούνται και χαϊδεύονται».

Οργασμοί να φαν’ κι οι κότες!

Μια και καταρρίψαμε αρκετούς μύθους, ήρθε η ώρα να επαληθεύσουμε και κάποιους. Ναι, οι γυναίκες μεταξύ τους κάνουν πολύ περισσότερη ώρα σεξ απ’ ό,τι τα στρέιτ ζευγάρια. Επίσης, σε μια ερωτική συνεύρεση μεταξύ γυναικών θα υπάρξουν πολλοί οργασμοί. Πολλές γυναίκες είναι πολυοργασμικές και γνωρίζοντάς το αυτό, οι ομόφυλές τους δεν αμελούν να ικανοποιούν τις ανάγκες τους. Με βάση έρευνες (Australia, Journal of Sex Research), οι γυναίκες που έχουν λεσβιακές επαφές τελειώνουν πολύ συχνότερα και έχουν πολύ περισσότερους οργασμούς απ’ ό,τι οι στρέιτ γυναίκες – για προφανείς λόγους. Σπάνια μια γυναίκα θα αφήσει ανικανοποίητη τη σύντροφό της, ενώ η ίδια έχει ικανοποιηθεί, και ακόμη σπανιότερα θα κάνει την ερώτηση: «Τελείωσες;» Οι περισσότερες γυναίκες μετά τις πρώτες –αν όχι την πρώτη– συνεύρεση μπορούν να καταλάβουν αν η παρτενέρ τους τελείωσε ή όχι. Για τον ίδιο λόγο είναι και εξαιρετικά σπάνια η προσποίηση του οργασμού.

Αυτοί εν ολίγοις είναι οι τρόποι που οι γυναίκες κάνουν σεξ μεταξύ τους. Αν έχετε ακόμα απορίες, ρωτήστε κάποια φίλη σας λεσβία ή bi. Και μη βλέπετε τις δήθεν λεσβιακές τσόντες για να μάθετε κι άλλα. Οι πραγματικές λεσβίες ποτέ δεν αφήνουν τα νύχια τους να φτάσουν δυο μέτρα και φυσικά ποτέ δεν κάνουν γλειφομούνι στη φίλη τους ενώ κοιτάνε την κάμερα, περιμένοντας έναν αρσενικό για να ξεκινήσει το «πραγματικό» σεξ.

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 109 guests και κανένα μέλος