Η Γνώμη του 10%

Η Αθήνα σχεδιάζει να αναπτύξει τον γκέι τουρισμό

gay tourismτου Λύο Καλοβυρνά

Η Όλγα Κεφαλογιάνν η και ο Γιώργος Καμίνης θέλουν να κάνουν την Αθήνα γκέι προορισμό. Θα μείνουν στα λόγια;
 
Στις 22 και 23 Απριλίου 2013 έγινε στην Αθήνα ένα εξαιρετικά σημαντικό διεθνές εργαστήρι τουρισμού, στο οποίο συμμετείχαν 100 τουριστικοί φορείς και πάνω από 50 αγοραστές.

Στο διήμερο διεθνές επαγγελματικό workshop Travel Trade Athens 2013, που διοργάνωσε η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Tour Operators Ευρώπης (ΕΤΟΑ) στο Μουσείο της Ακρόπολης, έγιναν 1400 κατ’ ιδίαν συναντήσεις, όπως πληροφορείται το www.10percent.gr.

Στο διεθνές εργαστήρι συμμετείχαν οι σημαντικότεροι παίκτες της τουριστικής αγοράς, όπως ο Σύνδεσμος Tour Operators Ευρώπης (ETOA ), η Παγκόσμια Ομοσπονδία Νεανικού Τουρισμού (WYSE),  η Διοίκηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Ελ. Βενιζέλος, η Aegean Airlines και ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ).

Σημαντικότατο, ωστόσο, ήταν ότι συμμετείχε και ο  IGLTA, ο Διεθνής Σύνδεσμος Γκέι & Λεσβιακού Τουρισμού, τονίζει το www.10percent.gr.

Ο Clark Massad, Αντιπρόεδρος Ευρώπης του IGLTA, παρουσίασε τα μεγέθη της διεθνούς γκέι αγοράς. Επισήμανε ότι σύμφωνα με μελέτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, ο γκέι τουρισμός αντιπροσωπεύει το 7%-12% της παγκόσμιας τουριστικής δαπάνης, δηλαδή περίπου 70-120 δις. δολάρια.

Ο κύριος Massad τόνισε ότι η Ελλάδα είναι πολύ σημαντική αγορά για τη ΛΟΑΤ κοινότητα – η χώρα μας κατατάσσεται στην 11η θέση μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών. Ο κ. Massad υπογράμμισε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει, η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει 1,5 εκατομμύριο αφίξεις και τζίρο περίπου 1,7 δις. δολαρίων, αρκεί να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις. Θα γίνουν αυτές οι κατάλληλες –και τόσο απαραίτητες κινήσεις– από πλευράς πολιτείας, διερωτάται το www.10percent.gr.

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη συμμετείχε στο Travel Trade Athens 2013 και εξέφρασε την επιθυμία της να «κάνει την Αθήνα γκέι προορισμό», ενώ ο δήμαρχος Αθηνών Γιώργος Καμίνης επιβεβαίωσε την υποστήριξή του για την ανάπτυξη του ΛΟΑΤ τουρισμού στην πόλη.

Τα μέλη της IGLTA που συμμετείχαν στην εκδήλωση συμπεριλάμβαναν τους Destsetters, GayGreeceGo, MyGayTrip, More Than Friendly και Special Tours.

gay tourism 2

Ας τονίσουμε ότι άλλες χώρες προωθούν ενεργά και δραστήρια τον ΛΟΑΤ τουρισμό, μέσα από στοχευμένες καμπάνιες και εξίκευση των τουριστικών υπηρεσιών.

Αυτό κάνει με πολύ μεγάλη επιτυχία το Τελ Αβίβ.

Πηγή: www.10percent.gr

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 379 guests και κανένα μέλος