Η Γνώμη του 10%

Εκλογές & ΛΟΑΤ δικαιώματα

 

party stance

Η ΟΛΚΕ ‐ Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας εν όψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου θέλει να εκφράσει την υποστήριξή της στους ανοιχτά γκέι, λεσβίες, αμφί και τρανς υποψηφίους βουλευτές ανεξάρτητα από το πολιτικό κόμμα στο οποίο εντάσσονται.

Μέχρι στιγμής, οι ΛΟΑΤ υποψηφιότητες είναι οι εξής: ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης (υποψήφιος στην Α' Αθηνών, με το Ποτάμι) και η Κατερίνα Παπανικολάου (υποψήφια στην Α' Θεσσαλονίκης με το Ποτάμι).

Επίσης, για πρώτη φορά, κάνουμε μία ανασκόπηση των σχετικών με τη ΛΟΑΤ κοινότητα ερωτήσεων που υπεβλήθησαν στην Βουλή από τις τελευταίες εκλογές μέχρι σήμερα.

Έγιναν 29 ερωτήσεις στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 57 βουλευτές, σχεδόν από όλες τις περιφέρειες της χώρας. Τις περισσότερες υπογράφουν δύο βουλευτές τις οποίες βραβεύσαμε ήδη από το 2012, στα πρώτα βραβεία για τα Περήφανα Πρόσωπα, κα. Κατριβάνου (υποψήφια στη Β' Αθηνών με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) και η κα. Γιαννακάκη (υποψήφια στη Β' Πειραιώς με τη ΔΗΜΑΡ) που υπογράφουν 14 ερωτήσεις η κάθε μία.

Στο πινακάκι βλέπετε μία σύντομη ανασκόπηση των βασικών θέσεων των κομμάτων σε τρία σημαντικά για την κοινότητα θέματα.

Παρακάτω βλέπετε έναν πίνακα με τις ερωτήσεις και τους βουλευτές που τις υπέγραψαν καθώς και την εκλογική περιφέρεια της κάθε και του κάθε βουλευτή.

 

party questions

party questions 2

 

 


  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 50 guests και κανένα μέλος