Η Γνώμη του 10%

Μοιράσου το!

του Λύο Καλοβυρνά

moirasouΟι περισσότεροι γκέι, αμφί και τρανς άνθρωποι έχουμε βασανιστεί με τον σεξουαλικό προσανατολισμό μας ή την ταυτότητα φύλου μας, μέχρι να τα αποδεχτούμε και να ηρεμήσουμε. Σε αυτή τη δύσκολη και συχνά μακριά πορεία μας δεν είμαστε οι μόνοι που δυσκολεύονται και ταλαιπωρούνται με διάφορες ανησυχίες και ερωτήματα. Και οι γονείς μας δυσκολεύονται πάρα πολύ να αποδεχτούν τη νέα πραγματικότητα για το παιδί τους. Συχνά θέλουν να βοηθήσουν και να συμπαρασταθούν, αλλά δεν ξέρουν πώς.

Εμείς έχουμε οργανώσεις και δίκτυα υποστήριξης, που μπορούν να μας βοηθήσουν. Οι γονείς μας, όμως, πού να στραφούν;

Τώρα υπάρχει βοήθεια και για τους γονείς! Το φόρουμ Μοιράσου το είναι μια υπηρεσία για την υποστήριξη των γονιών που έχουν ΛΟΑΤ παιδιά. Πρόκειται για ένα φόρουμ (ιστοσελίδα επικοινωνίας), όπου γονείς ΛΟΑΤ ατόμων θα μπορούν να μοιράζονται τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς τους με άλλους γονείς που ζουν ή έχουν ζήσει μία παρόμοια κατάσταση.

Σε αυτό το φόρουμ ανταλλαγής εμπειριών και ιδεών, υπάρχει ένας ασφαλής χώρος, όπου οι γονείς αυτοί μπορούν να μιλούν ελεύθερα και χωρίς παρεμβολές από άλλους, ένας χώρος όπου μπορούν να εκφράσουν όλες τους τις φοβίες, ανησυχίες και προβληματισμούς.

Η εγγραφή στο φόρουμ είναι ανώνυμη!

Το φόρουμ χωρίζεται σε θεματικές ενώ κάθε μέλος μπορεί να ανοίγει νέες συζητήσεις και να ζητήσει τις γνώμες των άλλων μελών.

Παράλληλα, υπάρχει χώρος όπου έχουμε κείμενα ψυχολόγων και ψυχιάτρων, σελίδα όπου γίνονται προτάσεις για βοηθητικές ταινίες, άρθρα και βιβλία, ενώ υπάρχουν και στατικά κείμενα γονέων που μοιράζονται τις εμπειρίες τους. Επίσης υπάρχει ένα βοηθητικό γλωσσάρι με διάφορους όρους, που βοηθούν τον γονέα να καταλάβει τι σημαίνει σεξουαλικός προσανατολισμός, μετάβαση φύλου κτλ.

Μπείτε στο φόρουμ εδώ.

Το φόρουμ Μοιράσου το, είναι μία καμπάνια που τρέχει η Colour Youth - κοινότητα LGBTQ νέων. Η Colour Youth, είναι μία ομάδα ΛΟΑΤ αλλά και στρέιτ νέων έως 30 ετών. Ιδρύθηκε σαν Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο τον Ιανουάριο του 2012 αλλά η ουσιαστική ύπαρξη και δράση της αρχίζει από το φθινόπωρο του 2010.
 
Οι σκοποί της περιλαμβάνουν:
  • Την ενημέρωση, κοινωνικοποίηση, αλληλοϋποστήριξη και προσωπική ανάπτυξη των μελών της.
  • Την εξέλιξη της δυναμικής της ομάδας μέσω διαλόγου.
  • Την ενημέρωση και τον προβληματισμό της κοινωνίας για τα ζητήματα που αφορούν την LGBT νεολαία και την προάσπιση των δικαιωμάτων της.
  • Την καταπολέμηση των διακρίσεων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου αλλά και όλων των μορφών ομοφοβίας και τρανσφοβίας που δέχονται οι LGBT νέοι και νέες.
  • Μέχρι σήμερα έχουμε οργανώσει διάφορες συναντήσεις για τα μέλη μας, εκδηλώσεις, συνεργασίες με άλλους φορείς και ακτιβιστικές δράσεις.

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 140 guests και κανένα μέλος