Η Γνώμη του 10%

Τα διπλά μέτρα και σταθμά για τις γυναίκες

τ1 sexου Λύο Καλοβυρνά

Οι γυναίκες βομβαρδίζονται συνεχώς με συμβουλές: «γίνε πιο δυναμική», «μην αφήνεις τους άλλους να σε κάνουν ό,τι θέλουν», αλλά όταν φέρνονται πιο δυναμικά, κατηγορούνται ότι γίνονται πολύ «σκύλες», ότι δεν φέρνονται «θηλυκά».

Αυτός ο αδιέξοδος φαύλος κύκλος ισχύει σε όλες τις πτυχές της ζωής – στην εμφάνιση, το σεξ, την εργασία. Ό,τι και να κάνεις, όπως και να φερθείς, όπως και να ντυθείς, κάποιος πάντα θα σου βάλει χέρι – μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Η εικονογράφος Ντέιζι Μπερνάρντ φιλοτέχνησε μια σειρά από σκίτσα που αναδεικνύουν αυτά τα διπλά μέτρα και σταθμά που επιβάλλονται στις γυναίκες.

Πολλά από αυτά τα τελείως αληθινά σχόλια είναι τόσο συνηθισμένα, που δεν τους δίνουμε σημασία. Τα θεωρούμε φυσιολογικά. Δεν είναι όμως! Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, έχει σημασία να τα αναδείξουμε και να τα καταδικάσουμε, ώστε να πάψουμε να πιστεύουμε ότι «έτσι είναι τα πράγματα, δεν θ’ αλλάξουν».

 

2 appearance

 


 

 

 

 

 

 

 

3 work4 relationships

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 228 guests και κανένα μέλος