Η Γνώμη του 10%

Συνέντευξη: Someone Who Isn't Me

Η Μαριλένα, η Μαρία και η Τζίνα είναι οι S.W.I.M.. Στην παρέα τους τις ακολουθεί φανατικό κοινό που σε κάθε live τους χάνεται γλυκά στους ήχους τους. Με αφορμή το επερχόμενο streaming live τους, μας μιλούν για εκείνα που έχτισαν και για όσα πρόκειται να 'ρθουν.

Συνέντευξη στη Μελίτα Σκαμπώ

Someone Who Isn't Me ή -εν συντομία- SWIM! Τι σας ενέπνευσε να ονοματίσετε έτσι το γκρουπ σας;08 04 2020 Β

Μαρία:  Ψάχναμε όνομα για πολύ καιρό αλλά δεν μας ικανοποιούσε τίποτα. Ένα βράδυ θυμάμαι, η Λου έπαιζε μουσική -στο Spinster νομίζω- και μου στέλνει αργά το βράδυ ένα μήνυμα με ένα site. Ήταν ένα site που έμπαιναν διάφοροι και έλεγαν τις εμπειρίες τους με τα ναρκωτικά αλλά για να μην πουν ότι εκείνοι τα είχαν δοκιμάσει χρησιμοποιούσαν το ακρωνύμιο S.W.I.M. Μου είπε ''νομίζω ότι βρήκαμε όνομα τι λες;'' Ενθουσιάστηκα. Τι πιο ωραίο όνομα για να παίξεις με τα διαφορετικά πρόσωπα της ποπ κουλτούρας. Το είπαμε και στη Τζίνα και συμφώνησε αμέσως. Τώρα μ'αυτό που περνάμε τελευταία με το lockdown αισθάνομαι ότι είναι ακόμα πιο επίκαιρο το όνομα.

Πώς ένα all female group όπως εσείς προσπαθείτε να επικρατείτε σε μια σκηνή που ,κατά κύριο λόγο, τα boy ή mixed bands είναι περισσότερο δημοφιλή;

Συλλογική απάντηση: Δεν προσπαθούμε, υπάρχουμε δυνατά. Δεν κάνουμε πίσω σε τίποτα διεκδικούμε τη θέση μας και την φωνή μας. Και στηρίζουμε η μία την άλλη σ αυτό τον κύκλο. Είναι δύσκολο, ξέρεις, να βρεις γυναίκες να συνεργαστείς -παραδείγματος χάριν για μίξη ή ηχοληψία. Είναι τόσο ανδροκρατούμενη η αγορά. Εμείς το αναζητούμε και το ψάχνουμε. Και θέλουμε να βγει εκεί έξω. Πρόσφατα ξεκινήσαμε και τη συνεργασία μας με μια φοβερή μουσικό και παραγωγό τη Τζίνα Selini. Μας έκανε και ένα υπέροχο ρεμιξ για το Gomenaki. Μπορείς να το ακούσεις εδώ https://open.spotify.com/track/2ywvXrQD3bwniln1TJBnGb?si=Qh4sswWHTb6IGz9__fpS5g

Ο Φεμινισμός και τα μηνύματά του ''περνούν'' στο κοινό μέσω της μουσικής; Τι σας λένε οι εμπειρίες σας;

Συλλογική απάντηση: Ε, και βέβαια περνούν. Μέσα απ’ τους στίχους σου, τις απόψεις σου, τις συνεργασίες σου, τον τρόπο που είσαι. Τον τρόπο ζωής σου, αυτά που λες όταν σου δίνεται η ευκαιρία. Όλα.

Έχετε καταφέρει να μιξάρετε νοσταλγικούς ήχους με σύγχρονα μηνύματα στους στίχους σας. Τι σας ελκύει σε αυτό και πως βλέπετε τις αντιδράσεις του κοινού στα live σας;

Συλλογική απάντηση: Οι στίχοι είναι ως επί το πλείστον επηρεασμένοι από την ζωή μας -σε μεγάλο βαθμό την ερωτική (γέλια), και έχουν μια δόση μελοδράματος, σκληρότητας και χιούμορ. Η Μουσική έχει πολλές επιρροές από τα 80’s από την κλασική και από την κινηματογραφική μουσική. Το κοινό φαίνεται να το αγκαλιάζει όλο αυτό.

Που μπορεί να ακούσει το κοινό την μουσική σας;

Καταρχήν για τους πιο ρομαντικούς, μπορούν να αγοράσουν το βινύλιο ή το CD μας απο το site μας, απο κάποια δισκάδικα ή στα λάιβ μας.Κατά δεύτερον σε όλα τα social media παρακάτω

http://www.swimtheband.com

www.facebook.com/swimtheband.page

http://bit.ly/swim_spotify

https://www.youtube.com/c/SomeoneWhoIsntMe

www.soundcloud.com/swimtheband

www.instagram.com/swimtheband

https://twitter.com/swimtheband_

Επίσης θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας και δύο φωτό. Μία από το music video του Dance With You σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιώργου Γεωργόπουλου και άλλη μία από το δεύτερο music video ενός καινούριου κομματιού. Γράφτηκε κατά τη διάρκεια της απομόνωσης που βιώνουμε, με τίτλο “Our Song” σε σενάριο και σκηνοθεσία ενός νέου κινηματογραφιστή, του Σταύρου Μαρκουλάκη. Δεν κρατιόμαστε να τα βγάλουμε αλλά θα καθυστερήσουν λίγο για μας έπιασε η ζοφερή πραγματικότητα.

 Έχετε ένα live web session αυτή την Παρασκευή, 10 Απριλίου. Τι μας ετοιμάζετε;

Συλλογική απάντηση: Όλα τα κομμάτια εκτός από μία μπαλάντα θα είναι ανεβαστικά, χορευτικά. Θα παίξουμε και ένα καινούριο κομμάτι, το Summer in Athens με την ελπίδα ότι θα διεκδικήσουμε το φετινό μας καλοκαίρι και ότι κανείς δεν μπορεί να μας στερεί την αναπνοή μας έξω. Αρκετά με τον φόβο.

Πληροφορίες για το web live session των S.W.I.M. την Παρασκευή, 10 Απριλίου στις 20:30

Εγγραφή: https://bit.ly/2xKcypJ
Ορισμός Υπενθύμισης: https://youtu.be/VU4iO2ate_I

Η υπηρεσία είναι ανοιχτή σε όλους μέσω YouTube. Εάν το επιθυμείς ομως, μπορείς να μπεις στο viva.gr και να διαθέσεις ένα ποσό της επιλογής σου για να στηρίξεις τους καλλιτέχνες αλλά και την ομάδα πίσω από τα Stay Home Sessions, για να μπορούμε να #μενουμεσπιτι με μουσική.

Pay What You Want:
https://www.viva.gr/tickets/music/united-we-fly/stay-home-sessions

08 04 2020 C08 04 2020 D

Images info and credits

Article thumbnail: Αλγκων Ανθρακακης (alkis papastathopoulos)
Featured article photo: Evgenia Bourzoukou
Bottom left: ''Dance With You'' music video / Still by Evgenia Bourzoukou
Bottom right: ''Our Song'' music video still 

 

 

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 68 guests και κανένα μέλος