Η Γνώμη του 10%

Το Drag στη Χρυσή Οθόνη

Απο την Μελίτα Σκαμπώ

Κακά τα ψέμματα, τα drag shows απο τις λατρεμένες queens έχουν λείψει στους πάντες. Ολα τα στέκια κλειστά, όλες οι σκηνές άδειες, κανένα νόημα στην ζωή μας -όμως μην ανησυχείτε! Σας προτείνουμε μερικές απο τις αγαπημένες μας ταινίες με drag περιεχόμενο για να ξεπεράσετε το στερητικό σύνδρομο και να ανακτήσετε το χαμένο κέφι. Stay fabulous!

Κάνοντας κλικ στον τίτλο της κάθε ταινίας θα μεταφερθείτε στον αντίστοιχο σύνδεσμο του imdb.com για να δείτε ακόμα περισσότερες πληροφορίες!

The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert
Σουρεαλιστική και larger than life, αυτή η ταινία μας προσκαλεί να ακολουθήσουμε δυο queens και μια τρανς γυναίκα στο ταξίδι τους για την εσωτερική ισορροπία και την ισότητα. Ενα ταξίδι κυριολεκτικό και μεταφορικό που μας λούζει με γκλίτερ, όπερα και ποπ μουσική. Με μοναδικές ερμηνείες, σπουδαία φωτογραφία και βελούδινα κραγιόν, είναι μια περιπέτεια που αξίζει να ζήσετε!15.04.2020.b

To Wong Foo, Thanks For Everything, Julie Newmar
Αλλος ένας μεγάλος τίτλος για μια ταινία με μεγάλη σημασία. Ο Patrick Swayze, o Wesley Snipes και ο John Leguizamo είναι τρείς φιλόδοξες drag queens που σκοπό έχουν να αλωνίσουν τις Η.Π.Α. και να φωτίσουν τον κόσμο με την λάμψη τους. Με αναπάντεχες συναντήσεις, υπέροχα κοστούμια κι ένα γλυκόπικρο φινάλε, αυτή η ταινία ήρθε για να μείνει!

Kinky Boots
Τι συμβαίνει όταν μια drag queen αναλαμβάνει δράση; Χαμός! Η Λόλα, μια έμπειρη ντίβα του καμπαρέ γίνεται σωτήρας μιας επιχείρησης που οδεύει προς τη χρεοκοπία και ξυπνά τους κοιμησμένους καταναλωτές με τις καινοτόμες ιδέες της. Υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα, πολλές γόβες, πολλές παρεξηγήσεις και πολλές κωμικές στιγμές! Αν έχετε αγάπη για τις ψηλές μπότες μην την αγνοήσετε! 

Flawless
Ακόμα μια ταινία εντός θέματος που απέσπασε πολλά βραβεία, το Flawless μας δείχνει τον Robert DeNiro οπως δεν τον έχουμε ξαναδεί. Οχι, δεν είναι εκείνος η drag persona αλλά δεν μας πειράζει. Αυτό που μας αφορά είναι πως πρόκειται για ένα φιλμ μοναδικό στο είδος του με σπουδαίες ερμηνείες και συγκινητική πλοκή. Ετοιμαστείτε για χαμόγελα, δάκρυα και πολλή λάμψη!  

Red Lipstick
Εμπνευσμένη απο τα φωτεινά χρώματα της τηλεόρασης του '60, η κωμικοτραγική ιστορία της ταινίας περιστρέφεται γύρω απο δυο queens που 15.04.2020.cθέλουν να ζουν στην παρανομία αλλά δεν το αντέχουν. Με guest star την θρυλική Debbie Harry των Blondie, το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό και νοσταλγικά διακεδαστικό. Δεν θα μπορούσατε να δείτε κάτι σουρεαλιστικά λιγότερο! 

When Wigs Fly
Κράτησα το καλύτερο (και το μικρότερο) για το τέλος. Κάποιες φορές, η δίψα για φήμη και αποδοχή οδηγούν σε ύποπτα μονοπάτια -ακόμα κι αν αυτά είναι στρωμένα με γλίτερ. Μικρού μήκους αλλά τεράστιας κριτικής αποδοχής, αυτή η κομεντί μας δίνει σε δεκαοκτώ λεπτά όσα θα μπορούσαμε να δούμε σε τρεις ταινίες. Ψάξ'τε την! 

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 77 guests και κανένα μέλος