Οι Δυο Νεράιδες

Παντρεμένος κι άυπνος στη Συγγρού

Το 10% δέχτηκε διαμαρτυρίες για το παρακάτω γράμμα που πήραν οι Νεράιδες και για τις απαντήσεις που έδωσαν, από κάποιους τρανς αναγνώστες που θεώρησαν τη γλώσσα χυδαία, προσβλητική και τρανσφοβική.

Το 10% διευκρινίζει ότι δεν ήταν και δεν είναι στις προθέσεις του περιοδικού να προσβάλει κανέναν και καμία ΛΟΑΤ. Όπως εξήγησε σε ιδιωτική επικοινωνία με κάποιους από τους διαμαρτυρόμενους, το περιοδικό θεωρεί ότι οι προθέσεις του παρεξηγήθηκαν και ότι το συγκεκριμένο κείμενο, μολονότι αιχμηρά γραμμένο κατά τον συνήθη τρόπο που καθιέρωσε η στήλη των Νεράιδων και αγαπήθηκε από πολλούς αναγνώστες, δεν περιλαμβάνει καμία αιχμή για τους και τις τρανς. Άλλωστε, όπως δείχνει η κατά καιρούς αρθρογραφία του, το περιοδικό στηρίζει έμπρακτα τον αγώνα των τρανς για άρση των πολλών και απαράδεκτων διακρίσεων που υφίστανται.

Για τους λόγους αυτούς, παρότι απαιτήθηκε από ορισμένους διαμαρτυρόμενους η απόσυρση του κειμένου, το περιοδικό κρίνει ότι δεν στοιχειοθετείται λόγος για την απόσυρσή του. Αναγνωρίζοντας ωστόσο το δικαίωμα στη διαφωνία, το περιοδικό προσέφερε το χώρο του σε όσους νιώθουν ότι θίγονται, ώστε να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους είτε στο φόρουμ είτε στις σελίδες της αρθρογραφίας.  Η πρόσκληση αυτή δεν έγινε δεκτή, ωστόσο οι σελίδες του περιοδικού παραμένουν ανοιχτές για όποιον επιθυμεί έναν εποικοδομητικό διάλογο με επιχειρήματα.

Ακολουθεί επιστολή προς το 10%

Προς την Συντακτική Ομάδα του 10%,

Θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για πολύ κακής ποιότητας χιούμορ, το κείμενο που παρουσιάστηκε στην σελίδα σας, με τίτλο «Παντρεμένος και άυπνος στη Συγγρού», εάν:

- δεν είχε να προβάλλει την εικόνα καρικατούρας για τις τρανς γυναίκες, εντελώς παρωχημένης, χειρότερης και από αυτή της δεκαετίας του 60 ή του 70.

- δεν είχε να προβάλλει την εικόνα του τραβεστί (σκοπίμως βάζουμε το αρσενικό άρθρο αγαπητέ), του επιβήτορα που κάνει «σπηλαιολογία» (μα τί υπέροχη γλώσσα) σε «αρρωστημένους» (από το στομάχι τους βεβαίως - μή παρεξηγούμαστε), παντρεμένους.

- δεν ανακαλύπταμε ότι τελικά το «πουτσο-κάρφωμα» είναι αυτό που μπορεί να σε κάνει ενδεχομένως τραβεστί , και όχι τί αισθάνεσαι για το φύλο σου και τί όχι.

Συγχαρητήρια αγαπητοί φίλοι, συμβάλλετε τα μέγιστα με τους αστεϊσμούς σας για την καλύτερη εικόνα κάποιων ανθρώπων που υποτίθεται ότι ανήκουν στην ίδια κοινότητα με σας.

Μόνο που θα πρέπει να κατέβετε από τον πλανήτη Χ που βρίσκεστε (αφού σας γαργαλήσει κάποιος την πατούσα, για να γελάσετε - μα για αστείο δεν γίνονται όλα;), για να δείτε ότι υπάρχουν κάποιοι συνάνθρωποί σας που ενώ εσείς γελάτε με το τί, πώς και αν κάνουν στο κρεβάτι, εκείνοι προσπαθούν να επιζήσουν και να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους.

Τελικά, μάλλον θα πρέπει να μας αφήσετε στην ησυχία μας, αφού με την «πολιτική μας ορθότητα», τείνουμε να σας στερήσουμε και το γέλιο. Δύσκολοι καιροί - κάποιον παλιάτσο θα πρέπει να βρίσκουμε να γελάμε, ε;

Και μήν ξεχνιέστε, εσείς ξέρετε: μπορείτε πολύ εύκολα, να κάνετε και μια πορεία, για εμάς τις τραβεστί, χωρίς όμως εμάς. Μα, τώρα μαζί με τους παλιάτσους πορείες; Αστεία πράγματα!.

Α, τί είπατε; Είσαστε όλες τραβεστί; Α στο καλό σου -, γέλασα πάλι!

Σας ευχόμαστε καλή συνέχεια, και, να διατηρείτε πάντα το καλό σας χιούμορ!

Και εις άλλα με υγεία!

Και τώρα υπογράφουμε:

(ακολουθούν 39 υπογραφές - οι οποίες δεν δημοσιεύονται για λόγους προσωπικών δεδομένων)



Ειμαι παντρεμενος εχω μια απολυτα νορμαλ σχεση αλλα εδω και χρονια εχω τρελες φαντασιωσεις με τραβεστι. Ειχα παει και παλαιοτερα με τραβεστι αρκετες φορες αλλα μονο για να τις παρω. Δεν μπορω ομως τωρα τελευταια να βλγαλω απο το μυαλο μου να ξαναπαω αλλα αυτη τη φορα θελω να με παρει αυτη. Εχω μια ανακατωσουρα συνεχεια στο στομαχι μου ξερεις... τωρα απο καυλα. Βλεπω ταινιες με τραβεστι και ξεροχυνω απο την σκεψη του να με παιρνει απο πισω. Χθες πηγα στην συγγρου και ηδη πηρα το τηλεφωνο απο μια Βικυ η οποια μου ειπε οτι με περιμενει να κανουμε οτι θελω σπιτι της. Εχω χασει τον υπνο μου φοβουμενος για το τι να κανω. Απο την μια φοβαμαι μην μου αρεσει και πηγαινω συνεχεια, απο την αλλη σκεφτομαι και το ειτζ, αλλα θα παρω ολες τις προφυλαξεις. Απο την αλλη λεω να το ξεχασω αλλα μετα απο λιγο παλι αναστατωνομαι στην σκεψη του να χυσω μαζι με την βικυ εχοντας μεσα μου το μοριο της. Καλη μου νεραιδα βοηθησε με τι αποφαση να παρω? φιλια πολλα!!

 


Θολωμένε φίλε μου,

Η γνώμη μου είναι να πας να γαμηθείς (με την καλή έννοια πάντοτε).

Το πολύ πολύ να ανακαλύψεις ότι σου αρέσουν ο πούτσος και οι τραβεστί ή ο πούτσος των τραβεστί ή να γίνεις τραβεστί εσύ ο ίδιος. Δεν ξέρω και δεν έχει σημασία. Το σημαντικό είναι να ζήσεις αυτό που χρειάζεσαι, έστω και αν αυτό συνεπάγεται έναν πούτσο καρφωμένο στο κώλο.

Τώρα τι θα κάνεις με τον γάμο σου, δεν θα σου πω εγώ. Εξαρτάται από το πως βλέπεις εσύ τον κόσμο, τη γυναίκα σου, τον εαυτό σου.

Σε τελευταία ανάλυση ξενογαμούσες από καιρό. Η μόνη διαφορά είναι στο τι θα κάνεις στο κρεβάτι, όχι στο αν θα το κάνεις ή όχι. Άντε γαμήσου πρώτα και βλέπουμε μετά.

Καλή σταδιοδρομία,

Η Καλή Νεράιδα

 


Αγαπητέ σουρτούκε,

Διαβάζοντας το μέιλ σου κόλλησα κάπου: εσύ παθαίνεις ανακατωσούρα στο στομάχι απ' την καύλα; Μήπως έφαγες τίποτα και σε πείραξε και δεν θέλεις κάτι να μπει στον κώλο σου αλλά κάτι να βγει; Το λέω μήπως και τα 'χεις μπερδέψει και το καταλάβεις τελευταία στιγμή, όταν βρίσκεσαι με τα πόδια ανοιχτά και τη Βίκυ να κάνει σπηλαιολογία.

Αν το στομαχάκι σου είναι εντάξει και σε τρώει ο κώλος σου, έχω ένα να σου πω: η ζωή είναι μικρή αλλά η πούτσα της Βίκυς είναι μεγαλύτερη.

Καλό βόλι και πες της να είναι τρυφερή μαζί σου - εκτός αν χώνεις κι εσύ μαρκαδόρους και τέμπερες στον κώλο σου.

Η Καλύτερη Νεράιδα


Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 187 guests και κανένα μέλος