Οι Δυο Νεράιδες

Όταν οι γονείς αντιδρούν στο κάμινγκ άουτ

Αγαπητές μου νεράιδες, πρώτα απ'όλα σας συγχαίρω για το αδιαμφισβήτητο κοινωνικό έργο που επιτελείτε, έχετε βοηθήσει ορδές γκέι ελληνόπουλων. Γι'αυτό και σας στέλνω κι εγώ το δικό μου μήνυμα μπας και βοηθήσετε κι εμένα.

Ανήκω στη μεγάλη κατηγορία ατόμων που έχουν θέμα με τους γονείς τους. Τους μίλησα για μένα πριν απο μερικούς μήνες μεταξύ σοβαρού και αστείου, μέσα σε ένα σχετικό θέμα που συζητούνταν. Τότε έκαναν ότι δεν άκουσαν και 'αλλαξαν κατ'ευθείαν θέμα.

Πρόσφατα όμως μου μίλησαν σοβαρα και με έκαναν να μετανοιώσω την ώρα και τη στιγμή που έθιξα αυτό το θέμα εξαρχής. Τι «θα μας αρρωστήσεις» άκουσα, τι «κάποιος σου τα'βαλε αυτά στο μυαλό, εσύ δεν είσαι τέτοιος». Γενικά το μενού είχε απ'όλα, όπου στο αποκορύφωμα λίγο μετά απο όλες τις ιστορίες με ομοφυλόφιλους που ήξεραν που στο τέλος πέθαναν απο aids ο πατέρας είπε «μην τύχει ποτέ και ακούσω κάτι απο κανέναν γείτονα γιατι θα σε σκοτώσω».

Όπως καταλαβένετε δεν αντέδρασαν ακριβώς όπως περίμενα. Και να πείς οτι είμαι απο επαρχία? Αθηναίος γέννημα θρέμα. Γενικά θα μπορόυσα να συγκρίνω το coming out μου με τις προσπάθειές μου στη μαγειρική, δηλαδή μία πλήρης αποτυχία.

Το θέμα μου λοιπόν είναι οτι εξατρώμαι απο αυτούς. Όχι μόνο οικονομικά αλλά και λόγω κάποιων προβλημάτων υγείας μάλλον θα τους έχω ανάγκη στο μέλλον. Μου πρότειναν δε να με πάνε σε ψυχολόγο γιατί «προφανώς» χρειάζομαι βοήθεια. Μήπως λοιπόν να δοκιμάσω ένα family therapy??? Εκτός και εάν κάνω ότι έπαθα μερική αμνησία και δεν ξανασυζητήσω μαζί τους ποτέ για την ομοφυλοφιλία μου...

Γενικ΄νεράιδες μου είμαι πλήρως απογοητευμένος απο τη σκατοκοινωνία μας και θα συνιστούσα στα νέα παιδιά να είναι πολύ επιφυλακτικοί με αυτό το θέμα. Πάντα ήμουν υπέρ του coming out αλλά δεν είμαι σίγουρος κατα πόσο η γενιά των γονιών μου μπορεί να διαχειριστεί κάτι τέτοιο. Ίσως θα έπρεπε να έιχα περιμένει 20 χρόνια ακόμη...

Ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε(διαβάσατε τέλως πάντων)

Με αγάπη Γιώργος

Υ.γ. δεν με έδιωξαν απο το σπίτι ακόμη αλλά εάν γίνει ΚΑΙ αυτό μπορώ να έρθω σε εσένα καλυτερότερη μου νεράιδα σαν μαθητευόμενος????


 

Αγαπητέ Γιώργο,

Και μόνον ότι διάλεξες την «Καλύτερη» για καταφύγιο, είναι αρκετός λόγος να προσβληθώ θανάσιμα και να μην σου απαντήσω. Αλλά επειδή αυτόν τον καιρό είμαι τελείως μπλοκαρισμένη με τρεις γκόμενους ταυτόχρονα (πίπα-κώλο-εμπλοκή ένα πράμα) και δεν θα είχα χώρο για σένα ούτε στην σοφίτα του πύργου, κάνω ότι δεν το κατάλαβα και πάω παρακάτω.

Το θέμα των γονιών είναι πράγματι θλιβερό. Αν κάποιος χρειάζεται ψυχολόγο είναι αυτοί και κανένας άλλος. Το να τους λες «τα μαλλιά μου είναι καφέ» και να παθαίνουν κρίση ή να βρίζουν και να σε απειλούν δείχνει μόνον απύθμενη μαλακοκαυλίαση. Μου αρέσει ότι αισθάνονται αρκετά ώριμοι ώστε να κάνουν και παιδιά...

Νομίζω ότι εσύ έκανες ό,τι έπρεπε να κάνεις. Αν το αρνούνται και δεν θέλουν/μπορούν να το ξανασυζητήσουν, άστο όπως είναι. Ενδεχομένως ο χρόνος να κάνει τη δουλειά του. Αν αρχίζουν να σου λένε μαλακίες, να κάνεις εκείνο ή το άλλο, πες τους πολύ απλά «ό,τι είχα να πω το είπα, δεν έχω διάθεση να το συζητήσω περισσότερο» και κόψε τους τον βήχα επί τόπου. Επίσης μην πέσεις στην παγίδα να τους δίνεις ψεύτικες ελπίδες. Θα καταλάβουν ότι είσαι αμετακίνητος και θα σταματήσουν να σε ζαλίζουν. Όσο και αν δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή, τελικά όλοι είναι εκπαιδεύσιμοι και θα το δεις κατά μήκος του χρόνου. Μην απελπίζεσαι και μείνε σταθερός στον δρόμο σου.

Φιλικά

Η σταθερή Καλή Νεράιδα


Γιώργο μου,

Οι γονείς και το κάμινγκ άουτ είναι σαν την ανεμοβλογιά: πρέπει να το περάσεις μικρός αλλιώς μεγάλος σου αφήνει κουσούρια. Εσύ καλά έκανες και τους το είπες, ήταν θέμα αξιοπρέπειας προς τον εαυτό σου. Αυτοί τώρα είναι πανικόβλητοι και λένε ό,τι μαλακία τους έρθει στο μυαλό. Μην τους παίρνεις τοις μετρητοίς, αλλά επειδή είσαι εξαρτημένος όπως λες, φέρσου διπλωματικά. Θένε να σε πάνε σε ψυχολόγο; Πήγαινε, αφού πρώτα τους ξεκαθαρίσεις ότι θα χρειαστεί να έρθουν κι αυτοί, γιατί έτσι γίνεται πάντα. Αν δεχτούν, στείλε μας μέιλ, για να σου πούμε σε ποιον να πας, γιατί κυκλοφορούν και διάφοροι μαλάκες ψυχολόγοι/ψυχίατροι που υπόσχονται θεραπείες για να τα παίρνουν απ’ τους γονείς.

Επίσης από την αρχή πες τους ότι η ομοφυλοφιλία δεν θεραπεύεται και αν σε πιέσουν πολύ θα σε οδηγήσουν στα ναρκωτικά ή την αυτοκτονία. Οι συναισθηματικοί εκβιασμοί είναι ένα παιχνίδι που παίζεται αμφίδρομα __MCE_ITEM____MCE_ITEM__J Βάλ’ τους να δουν και το Prayers for Bobby.

Αν δεις ότι αυτή η τακτική δεν αποδίδει καρπούς, ανάκρουσε πρύμνας και κάνε ό,τι λέει η Καλή Νεράιδα: τον τρελό. Εγώ γκέι; Μια φάση ήταν που πέρασα. Αν σε πιέζουν για γκόμενες και παντρειές, πες τους ότι δεν έχεις καμιά όρεξη για τέτοια, δε θες να κάνεις σεξ με καμία, είναι όλες πουτάνες  κ.ο.κ . Κι άσ’ τους να ψάχνονται.

Αρρωστημένα όλα αυτά ε; Ε αφού δεν μπορείς να τους ξεφορτωθείς, θα τους λουστείς. Μέχρι να έρθουν στα συγκαλά τους ή εσύ ν’ αυτονομηθείς.

Διάβασε και τα εξής διαφωτιστικά άρθρα:

Το coming out βλάπτει σοβαρά την υγεία

Πρακτικά βήματα για όταν οι γονείς μας κακοποιούν

Η δικτατορία των γονιών

Τι άλλο να με νοιάζει;

Αμαρτίες γονέων – αυτοκτονίες παιδιών

Πέντε Ψι μιλάνε για την ομοφυλοφιλία

Ψυχολογική κακοποίηση: υπάρχουν λύσεις

Η Καλύτερη Νεράιδα

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 145 guests και κανένα μέλος