Οι Δυο Νεράιδες

Να το πω; Να μην το πω;

Πώς θα αντιδράσουν φίλοι/συγγενείς;;

Καλές μου νεράιδες...

Είμαι μαθητής της 3ης Λυκείου και αντί να έχω την έγνοια των Πανελληνίων και μόνο, βασανίζω το κεφάλι μου γύρω από το πόσο καιρό θα μπορώ να κρύβω τη σεξουαλικότητά μου. Κανείς δεν ξέρει ότι είμαι gay...εδώ εγώ καλά-καλα δεν το έχω πάρει χαμπάρι ακόμα. Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα είναι να το μάθει κάποιος από την οικογένειά μου, ή ένας φίλος μου. Και μόνο στην ιδέα της συζήτησης που θα ακολουθήσει, αγχώνομαι. Δεν είμαι εγώ για τέτοια….δεν έχω ούτε το θάρρος ούτε και την όρεξη., γιατί δεν είναι άτομα τα οποία θα ήταν χαλαρά με τέτοια ''αποκάλυψη''. Τους ξέρω καλά, αν τους το έλεγα μόνο χειρότερα θα γινόντουσαν τα πράγματα. Είμαι σίγουρος ότι θα αλλάξουν απότομα οι σχέσεις μεταξύ μας. Λογικά θα καταλαβαίνετε.

Here's the thing... για πόσο θα συνεχιστεί αυτό το πράγμα.; Δεν νομίζω ότι μπορώ να κρύβομαι για πολύ. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να μάθει κανένας απολύτως τίποτα, αλλά από την άλλη δεν νομίζω ότι μπορώ να παίζω με τη νοημοσύνη τους. Έστω πχ, ότι γνωρίζω κάποιον…Θα παίζω κρυφτούλι συνέχεια; Μην το μάθει αυτός, μη το μάθει εκείνος την έβαψα, κτλ; Αυτό είναι ο ορισμός της παράνοιας. Συνοψίζοντας, είμαι σε μια φάση: ''Να το πω;'', ''να μην το πω;'', ''να το ξεχάσω και ότι είναι να γίνει ας γίνει;''. Καμιά συμβουλή;

Θωμάς


Ζαλισμένο αγόρι,

Μπορείς να μου κάνεις μια μικρή χάρη; Δέκα μήνες ακόμη υπομονή; Μπορείς να εστιάσεις στα μαθήματά σου, να μπεις σε καμία σχολή, και μετά να δεις σε ποιούς θα ανακοινώσεις τις αμφιβολίες σου για τη σεξουαλικότητά σου; Τρίτη Λυκείου σημαίνει φωτιά στα μπατζάκια σου, ο πιο καθοριστικός χρόνος της ζωής σου. Θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις.

Αφού πιστεύεις/ φοβάσαι ότι οι γονείς σου δεν θα το πάρουν καλά, ΔΕΝ θέλεις να προσθέσεις ένα ακόμη πρόβλημα στο κεφάλι σου αυτή τη στιγμή. Βάλε το λοιπόν λιγάκι στην άκρη, και αν θέλεις κάποιον να του μιλάς για τη σεξουαλικότητά σου, γράφε μου από ένα γράμμα κάθε βδομάδα (μιλάω σοβαρά).

Μη με καταλάβεις λάθος. Δεν σου λέω να κρύβεσαι μια ζωή. Το coming out είναι ένα θέμα που στο 10% το έχουμε αναλύσει διεξοδικά. Αν θα το κάνουμε, πότε και σε ποιούς, αν μας συμφέρει, πότε δεν μας συμφέρει κλπ. Σε παλιότερα τεύχη θα βρεις τα σχετικά άρθρα, κυρίως στη στήλη Φτου & βγαίνω. Αυτό που σου λέω είναι ότι απ’ αυτά που μου γράφεις, δεν μου φαίνεται ότι στην περίπτωσή σου είναι ένα θέμα του παρόντος. Αν οι άλλοι καταλάβουν, υποπτευθούν, συζητήσουν κάτι, πρόβλημά τους. Κάνε προς το παρόν τον “κινέζο” για αυτό το θέμα και συγκεντρώσου στα μαθήματά σου  για να ξεμπλέξεις το συντομότερο. Θα δεις ότι του χρόνου, με τις Πανελλαδικές πίσω σου θα είσαι πιο χαλαρός να αντιμετωπίσεις τη σεξουαλικότητά σου.

Για ό,τι άλλο θέλεις, περιμένω γράμμα σου.

Φιλιά,

Η Καλή Νεράιδα


Θωμάκο μου,

Τσαντίζομαι όταν η Καλή Νεράιδα διαβάζει τι ν’ απαντήσει απ’ το λυσάρι και τα πετυχαίνει όλα κι ύστερα εγώ δεν έχω τι να γράψω. Έτσι μου ’ρχεται να της χώσω το μαγικό ραβδάκι της εκεί που δε λάμπει ποτέ ο ήλιος, αλλά μάλλον χάρη θα της κάνω.

Έχεις απόλυτο δίκιο ότι είναι παράνοια να το κρύβεις – κυριολεκτικά θα παρανοήσεις, θα γεμίσεις κόμπλεξ και φοβίες και θα ζεις σαν καρικατούρα. Όμως ένα ένα τα πράγματα. Φέτος επείγουν οι πανελλήνιες, ή τέλος πάντων ένας τρόπος να δεις τι θα κάνεις με το επαγγελματικό/εκπαιδευτικό μέλλον σου. Σε λίγους μήνες βλέπεις.

Επίσης μην τους βάζεις όλους στο ίδιο σακί: το λέω σε όλους ή σε κανέναν. Στο πανεπιστήμιο ή όπου αλλού περάσεις θα γνωρίσεις πολύ κόσμο και με κάποιους απ’ αυτούς θα συμπαθηθείς. Μπορείς να το πεις σ’ αυτούς πρώτα, ν’ αποκτήσεις πραγματικούς φίλους (στο σχολείο δεν είναι εύκολο για όσους διαφέρουμε). Επίσης θ’ αρχίσεις να κυκλοφορείς έξω, να γνωρίζεις γκέι κόσμο και σιγά σιγά θ’ αποκτήσεις αυτοπεποίθηση και φίλους, που θα σε στηρίζουν όταν (και αν) το πεις στους δικούς σου και δεν (αν) το πάρουν άσχημα. Λίγοι μήνες υπομονή ακόμη – στο μεταξύ βέβαια μπορείς να γνωρίσεις άλλα γκέι παιδιά της ηλικίας σου μέσω των αγγελιών του 10% αλλά και στην Colour Youth. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., http://www.colouryouth.gr . Έχουν σελίδα και στο fb.

Η Καλύτερη Νεράιδα

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 32 guests και κανένα μέλος