Οι Δυο Νεράιδες

Και πάλι στη ντουλάπα!

closet

Αγαπητές Νεράιδες,

Όταν ήμουν μικρός ζούσα μέσα στη ντουλάπα: προσπαθούσα να το παίξω straight ενώ ήξερα πως είμαι gay κλπ. Σήμερα είμαι σχεδόν 30 χρονών και είμαι γενικά out: όλοι οι γνωστοί μου ξέρουν για μένα. Όσοι δεν ξέρουν είναι απλά επειδή δεν είχα την ευκαιρία να μιλήσω μαζί τους για σεξ, σχέσεις κλπ. Το πρόβλημά μου όμως είναι μια άλλη "ντουλάπα" που εμφανίστηκε πρόσφατα.

Συγκεκριμένα, ανακάλυψα ότι στον ελληνόφωνο LGBT χώρο (Ελλάδα, νότια Κύπρος) υπάρχει προκατάληψη ενάντια σ' εκείνους που πηγαίνουν μόνοι στα gay-club (ίσως επειδή το να βγαίνει ένας άντρας μόνος του είναι κυρίως συνήθεια των straight). Πριν από λίγες μέρες πήγα ένα τέτοιο club στη Λάρνακα και γνώρισα έναν τύπο. Μιλήσαμε μεταξύ μας και κάποια στιγμη μου έκανε την εξής ερώτηση: "Πού είναι η παρέα σου;" Εγώ πάγωσα. Αν του έλεγα την αλήθεια (ότι δηλαδή δεν βγαίνω ποτέ με παρέα) θα με απέρριπτε). Του είπα "απόψε ETYXE να έρθω χωρίς παρέα". Είπα ΨΕΜΑΤΑ!!! Ωστόσο, επειδή είπα ψέματα, δεν δυσκολεύτηκα να τον πείσω να έρθει σπίτι μου να πηδηχτουμε. Αν του έλεγα την αλήθεια (ότι δηλαδή συνήθως πηγαίνω μόνος στα club), θα με απέρριπτε αμέσως.

Αναρωτιέμαι λοιπόν: πέρασα μεγάλη περιπέτεια μέχρι να αποφασίσω να μην λέω ψέματα (σε άτομα που "δεν είναι όπως εμένα") για το σεξουαλικό μου προσανατολισμό. Να αρχίσω τώρα να λέω ψέματα (και μάλιστα σε άτομα "όπως εμένα"!) για το πώς βγαίνω τα βράδυα προκειμένου να έχω την πιθανότητα να διεκδικήσω λίγες στιγμές σωματικής ηδονής;

Nikos Darkman

kali neraida 80x80

Στα γκέι μπαρ, παιδάκι μου, πηγαίνει κανείς κυρίως μόνος για να γνωρίσει καινούργιο κόσμο. Αν είναι να πας με παρέα για να σαχλαμαρίσεις και να ακούσεις μουσική, μπορείς να το κάνεις και σε ένα στρέιτ μπαρ. Δεν λέω ότι απαγορεύεται να πας με τους φίλους σου στο γκέι μπαρ, αλλά για την πλειοψηφία όσων πηγαίνουν σε γκέι μπαρ, η κρυφή (ή φανερή) ελπίδα είναι να γνωρίσουν κάποιον.

Δίνοντας μια ευκαιρία στον “φίλο” σου, θέλω να υποθέτω ότι ρώτησε για την παρέα σου, μήπως και ήσουν δεσμευμένος να μείνεις/φύγεις μαζί τους και επομένως δεν θα μπορούσατε να συνεχίσετε μαζί. Αν πάλι όχι, και “φοριέται” στην Κύπρο τέτοια βλακεία και μικροαστισμός (“εγώ είμαι καλός γκέι, γιατί δεν πηγαίνω να ψωνιστώ στο γκέι μπαρ”), τότε δεν ξέρω τι να σου ευχηθώ πέρα από κουράγιο και καλή τύχη.

Προβληματισμένα φιλικά,

 signature kali neraida

 

kaliteri neraida 80x80

Νικολάκη μου,

Οι δυο ντουλάπες που αναφέρεις δεν έχουν καμία σχέση η μία με την άλλη. Κατά συνθήκη ψέματα λέμε όποτε χρειάζεται. Αυτό έλειπε να ανοιγόμαστε στον κάθε κατακαημένο, που δεν μπορεί να μας καταλάβει. Και δεν χρειάζεται να μας καταλάβει. Λες και όλοι έχουμε τον ίδιο κώδικα επικοινωνίας!

Τον τύπο τον ήθελες για συγκεκριμένο σκοπό: ένα πηδηματάκι. Αν απ’ το πήδημα πήγαινε σε κάτι πιο σοβαρό, τότε θα του έλεγες και τις άλλες σου αλήθειες.

Επίσης, δε χρειάζεται να γενικεύεις. Σίγουρα υπάρχουν παπάρες με κολλήματα του τύπου που περιγράφεις, αλλά υπάρχουν και πολλοί άλλοι χωρίς τέτοια κολλήματα. Πάψε να επικεντρώνεσαι μόνο στους πρώτους. Τέτοιοι υπάρχουν και στρέιτ και γκέι και ελληνόφωνοι και σκατόφωνοι.

Αυτό έλειπε να δίνεις λογαριασμό στον κάθε τυχόντα!

signature kalyteri neraida

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 196 guests και κανένα μέλος