Οι Δυο Νεράιδες

Η σχέση μ'εναν οροθετικό

hiv sexΑγαπητές μου Νεραϊδες.

Βλέπω κάτι μακροσκελή που σας στέλνουν τελευταία. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο λακωνικός γίνεται: Γνωρίζω πριν 3 μήνες ένα παιδί υπέροχο, ξεκινάμε να βγαίνουμε, υπάρχει απίστευτη συνεννόηση και τέλειο κρεβάτι. Πριν ένα μήνα περίπου μου λέει ένα βράδυ με δάκρυα στα μάτια πως είναι οροθετικός, εδώ και 5 χρόνια. Ένιωσα να χάνω τη γη κάτω απ'τα πόδια μου, προσπαθούσα να κρύψω την εκπληξή μου, να τον καθησυχάσω πως για μένα τίποτα δεν αλλάζει. Και σ'ένα συνειδητό επίπεδο, η αλήθεια είναι πως πάλεψα για να μην αλλάξει τίποτα.

Αλλά τις νύχτες όταν κοιμάμαι, ουκ ολίγες φορές βλέπω εφιάλτες όπως έναν γιατρό να μου ανακοινώνει ότι κόλλησα κι εγώ ή ότι είμαι στο μπάνιο και φτύνω αίμα ατέλειωτο (πληγές στο στόμα - δίοδος για τον ιό). Η αλήθεια είναι πως δε μοιράστηκα τις ανησυχίες μου μαζί του. Έκανα σαν να μη συνέβη τίποτα. Σκέφτηκα πως έχει περάσει τόσο δύσκολα κουβαλώντας το στίγμα, δεν ήθελα να τον φορτώσω ακόμα μ'έναν φοβικό αδαή. Δε σας κρύβω όμως πως κάθε φορά που μπαίνει και μέχρι να βγει και να βεβαιωθώ ότι το προφυλακτικό δεν έχει σπάσει, νιώθω σαν να παίζω ρώσικη ρουλέτα. Κάθε τρεις και λίγο ελέγχω με το χέρι μου ότι δεν έχει βγει. Αποφεύγω τις πίπες και γενικά μόνο χαλαρός δεν είμαι.

Έχω και δυο απαράδεκτους κολλητούς οι οποίοι μου κάνουν πόλεμο ότι πάω γυρεύοντας κι ότι θα το φάω το κεφάλι μου. Έμενα η λογική μου μού λέει ότι δεν παίζω με τη φωτιά κι ότι ο φόβος μου είναι αδικαιολόγητος. Και μ'αρέσει πολύ ο τύπος και δε θεωρώ ότι θα'πρεπε να τον αποκλείσω γι΄αυτό το λόγο έτσι κι αλλιώς. Χρειάζομαι τη συμβουλή σας (και σε πρακτικό επίπεδο). Έχω ανάγκη να πιστέψω βαθιά ότι το να κάνεις σεξ με προφυλακτικό μ'εναν οροθετικό του οποίου το ιικό φορτίο είναι μη ανιχνεύσιμο δεν είναι επικίνδυνη πρακτική κι ότι δε θα τιμωρηθώ. Πρέπει να βρω τρόπους να χαλαρώσω (πώς;), δε μπορώ να με φανταστώ να αγχώνομαι τόσο κάθε φορά που είμαι παθητικός.

Σας υπερευχαριστώ για τις πολύτιμες απαντήσεις σας.

Σταύρος

kali neraida 80x80

Αγαπητέ φίλε,

Η άγνοια και η καλπάζουσα φαντασία δεν είναι καλοί σύμβουλοι. Οι οροθετικοί δεν φτύνουν αίμα, ούτε ο ιός που είναι μέσα τους και πρέπει να βγει από κάπου, σαν alien. Επίσης ένας οροθετικός με μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο είναι ελάχιστα μεταδοτικός, αφού ο ιός βρίσκεται σε πάρα πολύ μικρή ποσότητα στο αίμα και (συνήθως και) στο σπέρμα. Όχι ότι δεν χρειάζεται να παίρνεις προφυλάξεις, αλλά μη σε πιάνει τρέλα. 

Χρησιμοποίησε προφυλακτικό (όχι τα λεπτά!) με υδατοδιαλυτό λιπαντικό (ζελέ) για να ελαττώσεις τις πιθανότητες να σπάσει. Μπορείτε ακόμη να συμφωνήσετε και να εξασκηθείτε, όταν πλησιάζει να τελειώσει, να βγαίνει και να τελειώνει έξω, παρότι φορά προφυλακτικό. Έτσι ελαττώνεις τελείως τον κίνδυνο, ηρεμείς εσύ, ηρεμεί και αυτός (μην παραβλέπεις και το δικό του άγχος). 

Αν όμως σπάσει το προφυλακτικό και έχει εκσπερματώσει μέσα σου (αν δεν προλάβει να εκσπερματώσει, δεν υπάρχει κίνδυνος για σένα), υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα να πάρεις (μέσα στις πρώτες 48 ώρες) την λεγόμενη «Προφύλαξη μετά από έκθεση» (στα αγγλικά post exposure prophylaxis, PEP). Αυτή είναι μια θεραπεία ίδια με αυτήν που παίρνει ένας οροθετικός, αλλά μόνον για έναν μήνα, η οποία ελαττώνει σχεδόν τελείως την πιθανότητα να κολλήσεις.

Τη θεραπεία αυτή την δίνουν οι Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων που βρίσκονται στα μεγάλα κρατικά νοσοκομεία της Αθήνας και Θεσσαλονίκης καθώς και στα Πανεπιστημιακά όπου υπάρχουν. Πάντως αν ζεις σε επαρχία, σου συνιστώ να πας σε Αθήνα και Θεσ/νικη για λόγους εχεμύθειας. Αν σου τύχει σε Σαββατοκύριακο, πάρε αμέσως ό,τι φάρμακο παίρνει και ο φίλος σου, στις ίδιες δόσεις και τη Δευτέρα το πρωί πήγαινε σε μια ΜΕΛ για να σου κάνει ανώνυμα εξετάσεις και να σου δώσει τα φάρμακα. 

Αν τελικά τίποτε από τα παραπάνω δεν σε ηρεμεί, βρες άλλο γκόμενο. Ο οποίος όμως μπορεί να είναι (ή να γίνει στην πορεία) οροθετικός και να μην το ξέρει. Το έχεις σκεφτεί αυτό; 

Για να σου το θέσω αλλιώς: αν σπάσει το προφυλακτικό με ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ, πάλι πρέπει να πάρεις προφύλαξη μετά από την έκθεση, ακόμη και αν έχει κάνει εξέταση την ίδια μέρα και είναι αρνητικός (μπορεί να έχει μολυνθεί να είναι μεταδοτικός αλλά να μην έχει αναπτύξει ακόμη τα αντισώματα που ανιχνεύει η εξέταση). Έχοντας έρθει σε επαφή με σπέρμα οροθετικού με μη ανιχνεύσιμο φορτίο έχεις λιγότερες πιθανότητες να κολλήσεις, απ' ότι με σπέρμα οροθετικού που το αγνοεί. Σκέψου τις προεκτάσεις και πράξε αναλόγως. 

Φιλικά

signature kali neraida

 

kaliteri neraida 80x80

Σταυράκο μου,

Οι καλοί γκόμενοι δεν φυτρώνουν σε μανιτάρια, να τους πετάμε με την πρώτη δυσκολία. Αν μου έλεγες ότι μόλις τζάσεις αυτόν, θα βρεις άλλον και δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να πονοκεφαλιάσεις με το HIV, θα σου έλεγα βουρ! Αλλά το HIV θα παραμείνει στη ζωή σου, είτε σου αρέσει είτε όχι. Κάθε φορά που θα κάνεις σεξ με κάποιον θα παραμένει μια πιθανότητα, μεγαλύτερη ή μικρότερη. Τουλάχιστον, με τον συγκεκριμένο εραστή, ξέρεις τι προφυλάξεις πρέπει να παίρνετε και έχετε και οι δύο τον νου σας, συνεχώς.

Πάρα πολλά ζευγάρια είναι οροασύμβατα, δηλαδή ο ένας έχει HIV και ο άλλος δεν έχει. Οι πιθανότητες μετάδοσης είναι ελάχιστες, αν παίρνετε τις στοιχειώδεις  προφυλάξεις, όπως σου τα εξήγησε και η Καλή Νεράιδα. Το Play της Durex είναι μάπα λιπαντικό – δες αν μπορείτε να προμηθευθείτε κάνα καλύτερο από κάποιο sex shop ή online. Η Durex έχει επίσης τα extra strong προφυλακτικά. Και το να τελειώνει πάνω σου αντί μέσα σου μπορεί να είναι πολύ καυλωτικό και για τους δυο σας.

Ούτε με τις πίπες μεταδίδεται, αν δεν χύνει στο στόμα σου και αν εσύ έχεις μια καλή στοματική υγιεινή.

Πιο σοβαρό θεωρώ το θέμα των ενοχών και της ανάγκης για τιμωρία που νιώθεις επειδή είσαι παθητικός. Μεγαλώνουμε με τεράστια για ντροπή γι’ αυτό το θέμα, η οποία μας ακολουθάει σαν κατάρα, λες και είμαστε ό,τι πιο ξεφτιλισμένο υπάρχει στον πλανήτη επειδή γουστάρουμε να τον παίρνουμε. Αυτό νομίζω ότι είναι το βασικό σου εμπόδιο, όχι το HIV αυτό καθ’ αυτό. Κι είναι κρίμα. Είσαι μια χαρά άνθρωπος είτε γαμάς είτε γαμιέσαι.

Και κάτι ακόμα: το να ανησυχείς και να μην του λες τίποτα σας απομακρύνει. Μην το παίζεις πιο ψύχραιμος απ’ ό,τι είσαι. Ζευγάρι είστε, μοιραστείτε τα. Ο HIV είναι κομμάτι της σχέσης σας και χρειάζεται να μπορείτε να μιλάτε και γι’ αυτόν!

ΥΓ. Οι κολλητοί σου είναι όντως απαράδεκτοι και να δεις που θα το βρουν μπροστά τους κάποια στιγμή, τα αρχιδάκια, που έχουν και γνώμη εκ του ασφαλούς.

signature kalyteri neraida

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 241 guests και κανένα μέλος