Οι Δυο Νεράιδες

Πώς ξεκολλάς, αλήθεια;

str8 guyΚαλησπέρα σας,

Η ερώτηση μου είναι πώς ξεκολλάς από κάποιον στρέιτ, όταν πρακτικά δεν μπορείς να τον αποφύγεις. Εξηγούμαι..

Είμαι σε σχέση τα τελευταία δύο χρόνια κ γενικά περνούσα καλά με τα φυσιολογικά πάνω κάτω. Ξαφνικά στη δουλειά μου εμφανίζεται ένα παλικάρι το οποίο μέρα με τη μέρα άρχισα να το ερωτεύομαι όλο και περισσότερο. Μιας και είμαι προϊστάμενος του είμαι υποχρεωμένος να συναλλάσσομαι μαζί του κάθε μέρα και για αρκετή ώρα και μάλιστα στον ίδιο χώρο.

Όπως είναι φυσιολογικό, το γεγονός πως σκέφτομαι κάποιον άλλον, άρχισε να με απομακρύνει συναισθηματικά απο τη σχέση μου, κάνοντας με αυτό να νιώθω και ενοχικά απέναντι στο σύντροφο μου αλλά και να τρώει σιγά σιγά την όμορφη σχέση που είχα χτίσει.

Σαφώς έχει επηρεαστεί όλη μου η καθημερινότητα γιατί όσο και να μην το θέλω δε βλέπω την ώρα να πάω στη δουλειά μου (λολ) αλλά το απόγευμα που γυρίζω σπίτι  νιώθω χάλια..

Προσπάθησα από την αρχή και προσπαθώ ακόμα να σταματήσω να τον σκέφτομαι, αλλά όσο περνάει ο καιρός τον ερωτεύομαι όλο και περισσότερο. Αναρωτιέμαι λοιπόν:

1) Τι να κάνω; Ή σχέση μου έχει τελειώσει και απλά δεν το παραδέχομαι;!

2) Πώς να ξεκολλήσω από κάποιον από τον οποίον δεν μπορώ να αντισταθώ συναισθηματικά και αναγκάζομαι να δουλεύω και να συνεργάζομαι στον ίδιο χώρο;

Να κλείσω λέγοντας ότι γνωρίζω πως είναι στρέιτ και γιαυτό και δεν έχει νόημα να του ανοίξω την καρδιά μου, κάτι το οποίο θα προκαλούσε μόνο προβλήματα..

Βασίλης

 

kali neraida 80x80

Εννοείται ότι δεν θα του πεις κουβέντα, εννοείται ότι δεν θα συνεχίσεις να σκέφτεσαι ρομαντικές παπαριές για σας τους δύο, εννοείται ότι θα κάνεις ό,τι μπορείς για να ξεκολλήσεις.

Η καθημερινή επαφή είναι όντως ένα σημαντικό εμπόδιο, γιατί το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει κανείς για να ξεκολλήσει, είναι να διακόψει επαφές. Εδώ αυτό μάλλον δεν παίζει, πράγμα που κάνει την κατάσταση δυσκολότερη και απαιτεί περισσότερη προσπάθεια από εσένα.

Είναι πολύ πιθανόν ο «έρωτάς» σου για τον τύπο (ας τον πούμε Κώστα για ευκολία) να είναι απλώς προβολή των πραγμάτων που χρειάζεσαι. Προσπάθησε να τα εντοπίσεις. Τι ανάγκες σου καλύπτει; Γιατί ασχολείσαι μαζί του; Τι σου δίνει;

Δες τι αρνητικά στοιχεία έχει ο Κώστας και προσπάθησε να τα τονίσεις και να τα βλέπεις συνεχώς στην συμπεριφορά σου.

Μην κρατάς τα συναισθήματά σου κρυφά. Όσο περισσότερο τα κρατάς κρυφά, τόσο περισσότερο εξιδανικεύεις τον Κώστα, τόσο τον βλέπεις τέλειο και τόσο βλέπεις την υπάρχουσα σχέση σου ατελή έως προβληματική.

Συζήτησέ το με τον φίλο σου! Προετοίμασέ τον ψυχολογικά, εξήγησέ του ότι τα συναισθήματά σου προς αυτόν δεν έχουν αλλάξει, ζήτησέ του να σε στηρίξει και να σε βοηθήσει.

Κράτα (εν γνώσει του) ημερολόγιο με τα συναισθήματά σου. Γράψε πώς νοιώθεις γι τον Κώστα, τι σκέφτεσαι. Εξωτερικεύοντάς τα, τα γειώνεις, τα βγάζεις από τον μυστικό κόσμο της ψυχής σου, όπου κρατώντας τα κρυφά, ενδυναμώνεις την επίδρασή τους πάνω σου.

Βρες μια νέα, ενδιαφέρουσα ασχολία για τον ελεύθερό σου χρόνο, ακόμη και αν δεν έχεις πολύ. Γυμνάσου, μάθε κάτι καινούργιο που πάντοτε ήθελες (γλώσσα, μουσική, ζωγραφική), πήγαινε σε κάποια ομάδα (φωτογραφίας, χορού, γιόγκα, χορωδία). Μετάθεσε το ενδιαφέρον σου σε κάτι άλλο, γέμισε τον ελεύθερό σου χρόνο με κάτι που θα σε αποσπά από την ανάμνησή του.

Τέλος, πένθησε: Γράψε ένα αποχαιρετιστήριο γράμμα προς τον Κώστα (εννοείται ότι δεν θα του το στείλεις) όπου θα του εξηγείς (στην ουσία θα ΣΟΥ εξηγείς) γιατί δεν πάει παραπέρα και γιατί πρέπει να τελειώνει άμεσα αυτή η ιστορία.

Αν τέλος δεις ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν καθόλου καλά, ή τουλάχιστον έτσι όπως τα θέλεις, ζήτησε την βοήθεια ψυχολόγου.

Φιλικά

signature kali neraida

kaliteri neraida 80x80

Βασιλάκη μου,

Σκατά! Δυστυχώς, δεν επιλέγουμε με ποιον θα δαγκώσουμε τη λαμαρίνα, είναι αλήθεια. Όμως δεν ισχύει ότι δεν έχουμε και κανέναν έλεγχο αν συμβεί κάτι τέτοιο. Αφού ξέρεις ότι ο έρωτάς σου για τον τύπο είναι αδιέξοδο, απλά ξεκόλλα! Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις. Είναι μια απόφαση αγάπης προς τον εαυτό σου.

Το να μένουμε κολλημένοι σε κάτι αδιέξοδο δεν είναι τόσο αθώο όσο μοιάζει. Κάτι εξυπηρετεί μέσα μας – μια τάση αυτοτιμωρίας, μια αίσθηση αδικίας, μια τάση να είμαστε δυστυχισμένοι, κάτι τέλος πάντων.

Επίσης, τι εννοείς τον έχεις ερωτευτεί; Τον έχει καψουρευτεί, νομίζω, γιατί ο έρωτας (πέρα από τη χημεία του πράγματος) έχει να κάνει και με το πόσο γνωρίζουμε τον άλλον. Μάλλον έχεις προβάλει πάνω του διάφορα.

Στη χειρότερη περίπτωση, αν βλέπεις ότι τρελαίνεσαι μ’ αυτή την ιστορία ή ζήτα επαγγελματική βοήθεια ή… απόλυσέ τον. Άδικο; Σίγουρα! Δεν φταίει σε τίποτα ο άνθρωπος. Εσύ αποφασίζεις.

 signature kalyteri neraida


Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 205 guests και κανένα μέλος