Οι Δυο Νεράιδες

Όταν τα περιττά κιλά γίνονται εμπόδιο

fedΑγαπητές μου νεράιδες.

Με λένε Κώστα και είμαι 33 ετών. Έχω μια αδυναμία στο φαγητό και τα γλυκά. Δυστυχώς η αδυναμία μου αυτή μου προσέθεσε βάρος. Έχω κοιλιά, τρίχα, καράφλα και μούσι, ας πούμε ότι είμαι μεταξύ bear και chubby.

Δε με χαρακτηρίζω bear γιατί οι κλασσικοι bears είναι γυμνασμενοι απλά έχουν κοιλιά και τρίχα.

Δυστυχώς στην ελληνική γκέι πραγματικότητα η εμφάνιση μου αποτελεί εμπόδιο ακόμα και για στιγμιαία σεξουαλική εκτόνωση. Οι απορρίψεις πολλαπλές. Ακόμα και πολλά άτομα με το δικό μου σωματοτυπο δεν με προτιμούν.

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες η κατάσταση είναι καλύτερη. Στην Ελλάδα δυστυχώς οι γκέι στην πλειοψηφία τους απεχθάνονται το δικό μου σωματοτυπο. Μέχρι και σε σημείο να σε προσβάλλουν εάν κάνεις κάποια ερωτική κίνηση. Εάν τα περιττά κιλά αποτελούν τέτοιο εμπόδιο τι θα συνέβαινε αν ήμουν ανάπηρος;

Κώστας

kali neraida 80x80

Αγαπητέ φίλε,

Εδώ θίγεις ένα πολύ σοβαρό και πονεμένο θέμα και ειλικρινά δεν ξέρω τι να σε συμβουλέψω. Από την μια θα μπορούσες να πεις: αυτός είμαι και σε όποιον αρέσω, και να το παλέψεις μέχρι να βρεις κάποιον που θα του αρέσεις.

Από την άλλη θα μπορούσες να προσπαθήσεις να ταιριάξεις στα  «πρότυπα» που έχουν στο μυαλό τους αυτοί που σε απορρίπτουν. Αυτό θα σημαίνει πρώτον να καταλάβεις τι πρότυπα έχουν στο μυαλό τους, και δεύτερον να χτυπηθείς (δίαιτες, γυμναστικές, εμφύτευση μαλλιών, πλαστικές) για να τα φτάσεις. Όχι ότι αυτό θα είναι εγγύηση για σίγουρη επιτυχία. Μπορεί να τα κάνεις όλα αυτά και πάλι να μην σου κάθονται αυτοί που θέλεις. Οπότε;

Οπότε ίσως είναι πιο υγιές να πας κάπου στη μέση. Αν δεν σου είναι δύσκολο, προσπάθησε να φτάσεις τα δικά σου «πρότυπα», αυτά που σε κάνουν να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου και που μπορείς να τα φτάσεις χωρίς να βασανίζεσαι. Πώς θα ήθελες εσύ τον εαυτό σου; Απάντησε σε αυτό το ερώτημα και τότε θα ξέρεις τι να κάνεις.

Φιλικά

signature kali neraida

 

kaliteri neraida 80x80

Κωστάκη μου,

«Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες η κατάσταση είναι καλύτερη» γράφεις. Χμ… ποια έρευνα το λέει αυτό; Μια έρευνα του κώλου (σου); Πόσο θέλω να σου ρίξω μερικά δυνατά χαστουκάκια που γράφεις τέτοιες γενικόλογες μαλακίες για την Ευρώπη, λες κι εκεί τα έχουν όλα λυμένα και μόνο εδώ στην Ελλαδίτσα έχουμε μείνει πίσω. Για σύνελθε, γιατί αυτό το παραμύθι για την Ευρώπη κάνει κακό σ’ ΕΣΕΝΑ πρώτα απ’ όλα!

Δεύτερο: Ε ναι, κάθε εποχή έχει τα σκατοπρότυπά της. Τώρα είναι τα μούσια, ολόκληρα δάση από μούσια, τους πάνε δεν τους πάνε.

Απ’ την άλλη, όχι, το βάρος σου δεν είναι απαραίτητα εμπόδιο από μόνο του. Ξέρω πολλούς χοντρούς άντρες που όχι μόνο χτυπάνε σούπερ γκομενάκια αλλά και ωραίες σχέσεις φτιάχνουν (με σούπερ γκομενάκια). Α πού ’σαι, ξέρω ΚΑΙ ανάπηρους που επίσης ξεκωλώνονται στο σεξ και κάνουν και σχέσεις. Ξεκόλλα λοιπόν.

Μήπως δεν φταίνε τα κιλά σου αλλά ο τρόπος που προσεγγίζεις τους άντρες; Αν εμένα μου τα ’ριχνε ένας χοντρός μες στην κλαψομουνιάση για τα κιλά του, ναι, το πιθανότερο θα ήταν να σφύριζα αδιάφορα. Η μίρλα και η αυτολύπηση είναι ντεκαυλέ ό,τι σώμα κι αν έχεις. Δεν θα επέλεγα κάποιον επειδή είναι χοντρός αλλά επειδή μου ταιριάζει συνολικά, άσχετα από τα κιλά του.

Δεν είναι όλοι οι γκέι κολλημένοι στους  κοιλιακούς. Σ’ το υπογράφω. Κάποιοι, βέβαια, είναι. Γράψ’ τους και προχώρα στους υπόλοιπους.

Όμως για μισό. Όταν λες ότι έχεις «κοιλιά», πόση κοιλιά εννοούμε; Δηλαδή, άλλο να είσαι 10-20 κιλά πάνω από το κανονικό (ένα σωρό κόσμος τα έχει τα κιλάκια του) και άλλο 50-60. Εκεί δεν έχεις κοιλιά, είσαι κοιλιά. Και δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής, είναι και θέμα πρακτικό.

Έχεις δικαίωμα να κάνεις ό,τι γουστάρεις με το σώμα και στο σώμα σου. Δεν μπορείς να απαιτείς όμως απ' τους άλλους να τους αρέσει. Όλοι και όλες μας έχουμε χαρακτηριστικά που δεν έχουμε επιλέξει - το χρώμα του δέρματός μας, τον σεξουαλικό μας προσανατολισμό, το ύψος μας, την τριχοφυΐα μας, την καταγωγή μας, ακόμα και την οικονομική τάξη μας. Και φυσικά το σώμα μας. Κάποιοι δεν μας θέλουν εξαιτίας ενός από τα παραπάνω χαρακτηριστικά με βάση τις τρέχουσες κοινωνικές αξίες - και κάποιοι άλλοι μας θέλουν παρά ή για αυτά τα ίδια χαρακτηριστικά. Οπότε σταμάτα να υψώνεις τα κιλά σου σαν λάβαρο "κανείς δε με θέλει εμένα τον φουκαρά".

Μήπως αντί ν' ασχολείσαι με το σώμα σου να κοιτάξεις το πώς προσεγγίζεις τους ερωτικούς παρτενέρ σου;

signature kalyteri neraida

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 165 guests και κανένα μέλος