Οι Δυο Νεράιδες

Κοινωνικοποίηση στην Θεσσαλονίκη

thessalonikiΓεια σας νεράιδες μου!

Είμαι ο Βασίλης και φέτος πέρασα στην Θεσσαλονίκη. Έχω ένα βασικό πρόβλημα.

Δεν ξέρω πως να κοινωνικοποιηθώ στην γκέι κοινότητα.

Ναι ξέρω ότι υπάρχουν εφαρμογές για γκέι άτομα, αλλά εννοώ κάτι σαν κοινότητα υπάρχει? Σκέφτηκα τα γκέι μπαρς αλλά

1) Είμαι μολις 18 και εκεί μέσα θα μοιάζω σαν πατάτα και

2) Είμαι μόνος μου,πώς θα πάω?

Αν έχετε κάτι καλό να μου προτείνετε θα σας ήμουν ευγνώμων!

Βασίλης

kali neraida 80x80

Απαντώ στα καυτά σου ερωτήματα:

1) Θα μοιάζεις σαν πατάτα; Σιγά μην μοιάζεις σαν κολοκύθα. Τι ιδέες είναι αυτές; Εγώ νομίζω ότι θα μοιάζεις σαν φρέσκο 18χρονο τεκνό που οι περισσότεροι θα έκαναν ουρά για να του μιλήσουν, να μη σου πω, να του την πέσουν κανονικά. 

2) Πώς θα πας μόνος; Τι χαζή ερώτηση! Μα φυσικά μόνος θα πας για να σου πιάσουν κουβέντα ή για να την πέσεις εσύ σε κανέναν μόνο. Αν πας πουλάκι μου με παρέα και πιάσετε την πάρλα, πίνετε τα ποτά σας και δεν δίνετε σημασία στον περίγυρο, τότε γιατί να πάτε σε γκέι μπαρ; Αν πας σε γκέι μπαρ με συνοδεία, στέλνεις λάθος μήνυμα, γιατί σου λέει ο άλλος: «αυτός είναι καπαρωμένος, να και ο φίλος του, τι να κάνω εγώ εδώ πέρα; Ας κοιτάξω αλλού». Και γυρίζεις αγάμητος σπίτι.

Οπότε;;;

Κάνε μερικές ασκήσεις θάρρους και όρμα!

Φιλικά

signature kali neraida

 

kaliteri neraida 80x80

Βασιλάκο μου,

Ευτυχώς και στη Θεσσαλονίκη γίνονται πράγματα για τη γκέι κοινότητα, αν και λιγότερα από τη Αθήνα, όπου έχουμε να σου προτείνουμε ένα σκασμό δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

Καταρχάς, στα γκέι μπαρ που θα πας μην ανησυχείς καθόλου που θα πας μόνος σου – οι περισσότεροι μόνοι τους πάνε. Απλώς, μην περιμένεις να κάνεις πολλές γνωριμίες, γιατί εδώ στην Ελλάδα δεν φημιζόμαστε για τον ανοιχτό χαρακτήρα μας και το πόσο εύκολα κάνουμε γνωριμίες – το αντίθετο, είμαστε πολύ καχύποπτοι απέναντι σε ανθρώπους που μας είναι άγνωστοι. Οπότε κράτα μικρό καλάθι, ειδικά αν περιμένεις από τους άλλους να κάνουν την πρώτη κίνηση.

Υπάρχουν μερικές οργανώσεις για ΛΟΑΤ θέματα στη Θεσσαλονίκη, οπότε θα σου πρότεινα να απευθυνθείς εκεί και να δεις τι παίζει. Έχουμε ανάμεικτες πληροφορίες ότι είναι πολύ κλειστές κοινότητες, έντονα πολιτικοποιημένες και όχι ιδιαίτερα φιλικές προς τα νέα μέλη, αλλά από άλλους έχουμε ακούσει καλύτερες κριτικές.

Κατά καιρούς, γίνονται εργαστήρια ή πάρτυ. Ο καλύτερος τρόπος για να τα μαθαίνεις είναι μέσα από το Facebook να γραφτείς στις αντίστοιχες σελίδες των οργανώσεων, π.χ. της Homophonia και το Thessaloniki Pride - Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης.

Αν δεν υπάρχει αυτό που ψάχνεις, στήσ’ το μόνος σου! Πώς; Εύκολα; Φτιάξε μια σελίδα στο Facebook και ψάξε για άλλα ατομάκια που θέλουν να κάνουν αυτό που θέλεις εσύ (πλέξιμο, επιτραπέζια, βίντεο γκέιμ, ταινιάδες κτλ κτλ). Έτσι έχουμε κάνει και στην Αθήνα και έχουμε στήσει ένα σωρό πράγματα.

Φιλικά

signature kalyteri neraida

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 94 guests και κανένα μέλος