Οι Δυο Νεράιδες

Σχέση με οροθετικό

hivΑγαπητές νεράιδες γεια σας!!

Πραγματικά μέσα από την στήλη σας έχω βοηθηθεί αρκετές φορές οπότε ήρθε και η σειρά μου να σας γράψω.

Λοιπόν, εδώ και έναμιση χρόνο έχω σχέση με ένα παιδί. Από την αρχή της σχέσης μας (πρίν προχωρήσουμε) μου είπε πως είναι οροθετικος. Μέχρι πρόσφατα είχαμε την τέλεια σχέση θα έλεγα, οκ υπήρχαν και τα κάτω μας. Όμως το τελευταίο διάστημα έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Μου ζητάει να του κάνω στοματικό χωρίς προφυλακτικό και επιμένει πως επειδή είναι μη ανιχνεύσιμος δεν υπάρχει καμία περίπτωση μετάδοσης.

Όμως εγώ φοβάμαι και του το έχω πει. Συνέχεια μου λέει πως τελικά δεν τον αγαπάω πραγματικά γιατί δεν τον εμπιστεύομαι όπως έκανε αυτός από την αρχή της σχέσης μας.

Τον τελευταίο καιρό αποφεύγει συνάντηση μαζί μου ή εξαφανίζετε για μέρες. Μήπως τελικά φταίω εγώ? Είμαι όντως τόσο υπερβολικός? Μάλλον τον πλήγωσα με την δειλία μου? 

Δεν θέλω να τον χάσω τον αγαπάω! Το συζήτησα με τον κολλητό μου όμως εξαρχής ήταν αρνητικός στο να προχωρήσω σε αυτή την σχέση...

Σκέφτηκα να ενημερωθώ πχ μέσω της θετικής φωνής αλλά ντράπηκα να πάω μόνος μου από κει...

Είμαι μπερδεμένος!!

Κώστας

 

kali neraida 80x80

Αγαπητέ φίλε,

καταλαβαίνω την ανησυχία σου. Όσον αφόρα τον HIV το στοματικό σεξ θεωρείται χαμηλότερου κινδύνου από ότι το πρωκτικό, αλλά όπως και να είναι ενέχει κίνδυνο τόσο από τα προσπερματικά υγρά, όσο και από το σπέρμα.

Αν θέλεις να είσαι απόλυτα ασφαλής πρέπει να χρησιμοποιείς προφυλακτικό. Εάν δεν χρησιμοποιείς προφυλακτικό και δεν εκσπερματώσει στο στόμα σου, ο κίνδυνος είναι χαμηλότερος, μιλώντας για τον HIV.

Μία παρατήρηση σχετικά με το ότι ο φίλος σου είναι μη ανιχνεύσιμος. Αυτό θα το μάθει μετά από κάποιους μήνες όταν κάνει την σχετική εξέταση. Επειδή όμως δεν μπορεί να προβλέψει τα αποτελέσματα, δεν μπορεί να είναι σίγουρος για μία δεδομένη στιγμή ότι είναι όντως μη ανιχνεύσιμος. Είναι πιθανόν να μην παίρνει σωστά τα φάρμακα ή τα φάρμακα να μην είναι πια αποτελεσματικά. Επίσης το μη ανιχνεύσιμος ιός στο αίμα δεν σημαίνει αυτονόητα και μη ανιχνεύσιμος ιός στο σπέρμα.

Τέλος μην υποκύπτεις στον ψυχολογικό εκβιασμό ότι «αν δεν κάνεις αυτό που σου ζητάω, τότε δε με αγαπάς πραγματικά». Πρώτη σου υποχρέωση είναι να αγαπάς τον εαυτό σου και να σε προστατεύεις.

Φιλικά

signature kali neraida

 

kaliteri neraida 80x80

Κώστα μου,

Οι συναισθηματικοί εκβιασμοί «αν δεν κάνεις το τάδε, δεν μ’ αγαπάς» είναι για χαστούκια. Καταλαβαίνω πλήρως τον σύντροφό σου, που τραβάει τα δικά του ζόρια και θέλει να ζήσει μια πλήρη σεξουαλική ζωή, με τις πίπες του και με όλα του, χωρίς να νιώθει μιαρός, όμως πρέπει κι εκείνος να καταλάβει ότι κι εσύ δικαιολογείσαι να φοβάσαι και να μη θέλεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τον αγαπάς. Δεν είναι θέμα δειλίας!

Το θέμα, λοιπόν, είναι αν πραγματικά κινδυνεύεις. Δεν υπάρχει επιστημονικά απολύτως, 100% βέβαιος τρόπος να ξέρουμε. Ο κίνδυνος θεωρείται πολύ μικρός ως ελάχιστος, όταν ο οροθετικός σύντροφος είναι μη ανιχνεύσιμος (ακόμα και για κολπικό σεξ θεωρείται πολύ χαμηλός και σύμφωνα με κατευθυντήριες οδηγίες π.χ. της Ελβετίας, είναι οκ να γίνεται χωρίς καπότα), όμως δεν είναι τελείως ανύπαρκτος. Εξαρτάται από τα πόσα προσπερματικά υγρά έχει, πόσο καιρό είναι μη ανιχνεύσιμος (σταθερά επί χρόνια;).

Πίπες με καπότες είναι σαν να τρως παγωτό με το περιτύλιγμα, οπότε δεν παίζει. Αν για κείνον είναι deal-breaker να μην του τον γλείφεις, ας αναλάβει την ευθύνη του χωρισμού σας. Αν από την άλλη εσύ και θέλεις να του τον γλείφεις και τον θέλεις και σαν σύντροφο και είσαι οκέι με το πραγματικά ελάχιστο ρίσκο που ενέχουν οι πίπες, προχωράς ανάλογα.

Δύσκολες αποφάσεις, ε; Ενώ η υπόλοιπη ζωή μας είναι όλο μέλια!

 signature kalyteri neraida

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 141 guests και κανένα μέλος