Ειδήσεις

Ρωσία: Γκέι πράιντ μαζί με τον τελικό της Eurovision στη Μόσχα

2008-07-29-moscow-pride-120.jpgΣε μια προσπάθεια να στρέψουν τα φώτα της δημοσιότητας στις ομοφοβικές πρακτικές του δημάρχου της Μόσχας Γιούρι Λιούζκοφ, οι διοργανωτές του μοσκοβίτικου πράιντ αποφάσισαν να τελέσουν την φετινή παρέλαση ομοφυλόφιλης υπερηφάνειας στις 16 Μαΐου, την ίδια ημέρα με τον τελικό της Eurovision, που φέτος διεξάγεται στο Ολυμπιακό Στάδιο της Μόσχας.

Από το 2006, όταν έγινε η πρώτη προσπάθεια διοργάνωσης γκέι πράιντ στη ρωσική πρωτεύουσα, ο δήμαρχος Λιούζκοφ απαγόρευσε τη διοργάνωση και κατέβασε στο δρόμο την αστυνομία για να εμποδίσει τους διαδηλωτές. Εναντίον της απαγόρευσης εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις, τόσο στα ρωσικά δικαστήρια όσο και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το μέλος της οργανωτικής επιτροπής του μοσχοβίτικου πράιντ Νικολάι Αλεξέγιεφ ελπίζει ότι οι γκέι και λεσβίες, που θα παρευρίσκονται στη Μόσχα για τον τελικό της Eurovision, θα επωφεληθούν της ευκαιρίας για να συμμετάσχουν και στο πράιντ.

«Η Ρωσία», είπε, «πρέπει να δείξει ότι αποτελεί μέρος του πολιτισμένου κόσμου, της ευρωπαϊκής οικογένειας, ότι είναι ανεκτική και ότι οι σεξουαλικές μειονότητες έχουν τη δυνατότητα δημόσιας δράσης στη Μόσχα».

Πηγές: gaywired.com, pinknews.co.uk

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 149 guests και κανένα μέλος