Τεύχος 19

τεύχος 19

ιούνιος - σεπτέμβριος 2007

Κουσούρι ή περηφάνια;

 Κουσούρι ή περηφάνια;Δυο 19χρονα αγόρια σηκώνονται να χορέψουν. Καθώς στροβιλίζονται στον ρυθμό του φοξτρότ, καταλαβαίνω πόσο φυσιολογικός – και όμορφος! – είναι ο έρωτας δυο ανθρώπων του ίδιου φύλου.

«Η επέμβαση δεν σε κάνει περισσότερο γυναίκα απ’ ό,τι ήδη είσαι»

«Η επέμβαση δεν σε κάνει περισσότερο γυναίκα απ’ ό,τι ήδη είσαι»Τρανς γυναίκα και λεσβία, η Χριστίνα αντιμετωπίζει πολλή περιέργεια, αρκετή καχυποψία, κάποιες φορές τη βία. Δεν το βάζει κάτω και διεκδικεί την ταυτότητά της κάθε λεπτό, αφού όλοι θεωρούν ότι έχουν δικαίωμα να την καθορίσουν ερήμην της.

Γιώργος Μαρνελάκης: Η αρχιτεκτονική της σεξουαλικότητας

altΠώς ο χώρος διαμορφώνει τη σεξουαλική μας ταυτότητα; Έχουμε το ίδιο σώμα στα Πατήσια ή στην Ξάνθη; Είναι η σεξουαλικότητα προσωπικό δεδομένο; Τι σημαίνει «γκέι χωριό»; Είναι «γκέι χωριό» το Γκάζι; Και είναι καλό αυτό;

Ο Σέρλοκ τον παίρνει

Ο Σέρλοκ τον παίρνειΚερκ και Σποκ. Σούπερμαν και Λεξ Λούθορ. Σέρλοκ Χολμς και Γουάτσον. Τι κοινό έχουν αυτοί οι άντρες; Έξω από τις σελίδες και τα καρέ των ιστοριών τους πηδιούνται σαν κουνέλια.

Παλαιά Διαθήκη και ομοφυλοφιλία

Αφιέρωμα: πίστη και ομοφυλοφιλία

Παλαιά Διαθήκη και ομοφυλοφιλίαΧριστιανισμός και ομοφυλοφιλία δεν τα πάνε καθόλου καλά, αλλά όσο περίεργο και αν φανεί, αν καταφύγει κανείς στην Παλαιά Διαθήκη, το «βαρύ πυροβολικό» των πολεμίων της ομοφυλοφιλίας, δύσκολα θα βρει ξεκάθαρα επιχειρήματα για να την καταδικάσει.

Οκτώ μοντελάκια οικογένειας δια χειρός Αγίων Γραφών

Αφιέρωμα: πίστη και ομοφυλοφιλία

Οκτώ μοντελάκια οικογένειας δια χειρός Αγίων ΓραφώνΓάμος ομοφυλόφιλων; «Κινδυνεύει ο άγιος θεσμός του γάμου και της οικογένειας» τσιρίζουν οι παπάδες. Για ψάξτε πρώτα στη Βίβλο, αγαπητοί ρασοφόροι, και ελάτε να τα ξαναπούμε!

Γκέι έφηβοι

altΟδηγό σεξουαλικότητας κυκλοφορεί στα βελγικά σχολεία το Υπουργείο της Γαλλόφωνης Κοινότητας. Τι βλάκες... Οι έφηβοι στην Ελλάδα ενημερώνονται τζάμπα από τα lifestyle περιοδικά.