Ειδήσεις

Ιρλανδία: Ο Colin Farrell στηρίζει την καμπάνια κατά του ομοφοβικού σχολικού εκφοβισμού στην Ιρλανδία



 

Ο Colin Farrell στηρίζει την καμπάνια κατά του ομοφοβικού σχολικού εκφοβισμού στην Ιρλανδία

Ο 31χρονος ηθοποιός μίλησε σε LGBT εκδήλωση της καμπάνιας Belong To's STAND UP!.

colin_farerellΟ αδερφός του Farrell, Eamon, είναι γκέι και ο Farrell παρέστη ως μάρτυρας στην τελετή δέσμευσης (σύμφωνο συμβίωσης) που υπέγραψε ο αδερφός του με το σύντροφό του, το 2008.

Ο Farrell δήλωσε:"Δεν μπορώ να θυμηθώ πολλά από τα χρόνια της σωματικής και συναισθηματικής κακοποίησης του αδερφού μου. Ήμουν πολύ μικρός. Αυτό που θυμάμαι όμως πολύ ξεκάθαρα, είναι το αίμα στα ρούχα του όταν ερχόταν σπίτι μετά το σχολείο. Υπέφερε συχνά από σωματικές επιθέσεις και χλευασμούς.. ήταν ένα μόνιμο κομμάτι των σχολικών του χρόνων.

Οι άνθρωποι συχνά φοβούνται το διαφορετικό. Νιώθουν ότι οτιδήποτε προκαλεί φόβο, πρέπει να εκδιώκεται. Ο αδερφός μου αντιπροσώπευε το φόβο για πολλούς ανθρώπους, αλλά στη δική μου ζωή έφερε χαρά. Με έκανε να γελάω, από πολύ μικρός, με την ευφυΐα και το χιούμορ του, με έκανε να θαυμάζω το σθένος και την καλοσύνη του. Ήταν ένας άνθρωπος να τον αγκαλιάσεις. Παρ' όλα αυτά, ήταν αναγκασμένος να φοβάται πολλούς από τους συμμαθητές του".

Ο Farrell πρόσθεσε ότι ο σχολικός εκφοβισμός αποτελεί "βασανιστήριο" που μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο, το οποίο δεν θα έπρεπε να υπάρχει στον κόσμο.

Η καμπάνια περιλαμβάνει εκδηλώσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση για θέματα που αντιμετωπίζουν οι LGBT νέοι. Θα διαρκέσει από τις 9 ως τις 18 Απριλίου και πραγματοποιείται φέτος για πρώτη φορά.

Πηγή: Belong To

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 408 guests και κανένα μέλος